- 15 Şubat 2013
- 25.271
- En iyi cevaplar
- 1
- 96.132
- 798
- Konu Sahibi burcumsu12
-
1500 lira yetmez ki kreşe giden çocuğaNafaka 1500 üzerine 1500-2000 arası yetmiyor diye para istiyor sürekli
Ben eskiden çocuk annenindir derdim ama artık demiyorum.Çocuk baba da kalsın da baba ve ailesi de çocuk sorumluluğunu bilsin deyince linç yiyoruz burada. Ayrıl, hayatını yaşa,çocuğun sorumluluğunu annesine ver sonra da iki kuruş verdim diye görümce kaynana üstüne gelsin. Oh ne güzel hayat.
Hanımefendi bir kreş olmuş 3000 TL. Bir ayakkabı en uygunu 300 TL, kreş parasiyla bitmiyor, bunun etkinliği var, gezisi var, sadece maddi değil ödevi var, kursu var, o lsu var, busu var. Siz çocuğunuza herşeyin en ucuzunu ve 2. Elini alırsınız. Abinizin çocuğu da sizi ilgilendirmez. Haddinizi bilin.
Mahkemeleri savunduğumu da nereden çıkardınız? Öyle kadınlar varken 6 bin yetmiyor diyen yengemi anlatmaya çalışıyordum . 750 veren adamlar varken bununla çocuğunu geçindiren kadınlar varken 3 bin beren mi vicdansız oluyor vurgusuydu
Yengemin maaşını "alıyor olsa" diyerek belirttim. Abim de en düşük memur satütsüsünde o maaş da türkiyenin her yerinde aynıdır
Hanımefendi şaka mı yapıyorsunuz ilk mesajınızı düzeltmeden önce ağabeyinizin aylık 1,5 nafaka ödediğini yazmıştınız sizden extra talepleri olduğunu belirtmiştiniz şimdi abim 3 verse yeterli diyorsunuzAylık 3 ten çok değil demiyorum 3 abim 3 yengem bence yeterli bizi daha neden darlıyorlaf o kısımdayım
750 TL yi yenge versin abisine de babası baksın cocuga en temiz çözüm.750 tl nin sanmıyorum çocuğun bir haftalık masrafına yetsin
750 TL yi yenge versin abisine de babası baksın cocuga en temiz çözüm.
Aylık 3 ten çok değil demiyorum 3 abim 3 yengem bence yeterli bizi daha neden darlıyorlaf o kısımdayım
Nafaka kağıt üzerinde 1500 zaten. Üzerini veriyor dedim . Nafaka 3 bin değilHanımefendi şaka mı yapıyorsunuz ilk mesajınızı düzeltmeden önce ağabeyinizin aylık 1,5 nafaka ödediğini yazmıştınız sizden extra talepleri olduğunu belirtmiştiniz şimdi abim 3 verse yeterli diyorsunuz
Uçuk zaten. Ama lüks harcıyorsa yeterli. Uçuktan kastım o . 6 bin olması için uçuk harcaması lazjmYoo direkt aylık 6000 bence çok uçuk dediniz?
konu sahibinin dünyadan haberi yok ,fiyatlardan genel ihtiyaçların ortalama ne kadar tuttuğundan falan öyle habersiz ki ya ailesiyle yaşıyor baba parasıyla geçiniyor ya da kocaevine atanmış herşey önüne geliyor... bu kadar bilgisiz olmanın başka hiç bir açıklaması olamaz eğer kalbi salt kötülük için atmıyorsa tabiiYoo direkt aylık 6000 bence çok uçuk dediniz?
Yoo direkt aylık 6000 bence çok uçuk dediniz?
Tamam işte üzerine verdiği 1500 TL ile oluşan 3000 TL çok bir rakam değil…Nafaka kağıt üzerinde 1500 zaten. Üzerini veriyor dedim . Nafaka 3 bin değil
Aynen adamın verdiği 3 bin.Tamam işte üzerine verdiği 1500 TL ile oluşan 3000 TL çok bir rakam değil…
Kreş en ucuzu 2.500 doğuda batıyı es geçtim servis şu an 450 TL bu çocuk günde bir sut içse 5 TL den 150 TL sadece süt hastane ekstra en az 1500 bı parka götürse bir kıyafet alsa yani asgari geçim bu arada bnm min kızıma harcamam 4.000 TL yi buluyor ay sonu ekstre ye bakıncaAbim birkaç sene önce anlaşmalı boşandı ve yengem maddi olarak abimi çok darlıyor. 4 yaşında bir oğlu var. Ve sürekli çocuğun çeşitli ihtiyaçlarını göstererek nafakanın harici ekstra paralar istiyor. Yengem hemşire. Ailesinin yanında yaşıyor. Abim memur. Kirada yaşıyor ve boşandıktan sonra kurduğu bekar evinin eşyalarının taksidi bile bitmedi daha ve çok üzülüyor masrafları karşılayamayınca. Ama bana soracak olursanız vicdani olarak yıpratmak ve para koparmak için yalan söylüyor. Abim annemden ve benden para talep ediyor . Biz de yengemin çocuğu kullandığını bir çocuğun o kadar masrafının olamaycağımı olsa bile bu devirde kısması gerektiğini söylediğimiz için bizi vicdansızlıkla suçladı. Benim de çocuğum olmadığı için anlamıyormuşm. Sizlere soruyorum 4 yaşında kreşe giden erkek çocuğunun aylık masrafı ne kadardır? Bizden talep ettiği aylık 3 bin tl. 3 de ben harcıyorum diyor. Bir çocuğun aylık masrafı 6 bin olabilir mi? Olabilirse 2 -3 çocuk olsa nolurmuş
Yengeniz sığıntı gibi çocuğuyla ailesinin evinde yaşıyor kira vermiyor, ayrıca abimiz 3000 değil 1500 nafaka veriyormuş, o bile çok geliyor ki 750 yi örnek gostermissiniz ...abimiz de sizin yanınıza taşınsın veya 3 kişi ile kirayı paylaşsın diyoruz ona da yanasmiyorsunuz? Siz bu çocuğa abinizin üstündeki bir kene gibi görüyorsunuz, bir TL bile masrafı olsa soyleneceksiniz resmen...Şu şekilde 10 bin maaş alıyor olsa + 3 bin nafaka ile kirasız borçsuz şekilde çocuk geçindiyor. Abimin maaşı 8900. -3000 nafaka -3000 ev kirası -2000 eşya borcu ile yaşamaya çalışıyor . Bunu vurgulamak istedim.
Uçuk zaten. Ama lüks harcıyorsa yeterli. Uçuktan kastım o . 6 bin olması için uçuk harcaması lazjm
İşte hakkıyla büyütemeyecekseniz cocuk yapmayın diye boşuna söylemiyoruz.Arkadaşlar çocuğunuza gerçekten aylık 6 bin masraf yapıyorsanız siz ne yiyip içiyorsunuz cidden merak ediyorum ana babaya ne kalıyor geriye,? Ben yeni evlendim. Eşimde bende asgari ücretle çalışıyoruz. Evimiz kira gerçekten 6 bine çocuk büyütüyorsa bizim gibilerin çocukları nasıl oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?