- 12 Nisan 2015
- 12.939
- 50.834
- 598
- 34
- Konu Sahibi burcumsu12
-
Konu sahibi istiyor ki ,Tek çocuğum var 4.5 yaşında
4.000kreş
1.000 kurs
Gerisini yazayım mı? Borçlu çıkarsınız
Herkes linçlemiş yazdıklarınızın hayatın ben de farkındayım. Ama gerçekten bir çocuğun aylık masrafı 6 binse üç çocuklu hanımlar siz ne yapıyorsunuz? Kuzenim çekişmeli boşandı ve mahkeme 750 lira bağladı. Madem 6 bin masraf mahkemeler neden böyle 750 alan kadınlar ne yapıyor?
Büyük konuşmuyorum fakat bir çocuğun 6 bin aylık masrafı bana uçuk geliyor ve ben de annelere danışıyorım
Şu şekilde 10 bin maaş alıyor olsa + 3 bin nafaka ile kirasız borçsuz şekilde çocuk geçindiyor. Abimin maaşı 8900. -3000 nafaka -3000 ev kirası -2000 eşya borcu ile yaşamaya çalışıyor . Bunu vurgulamak istedim.
haklısınız fakat aldığınız şeye göre değişir. Memursanız nike almasınız da kinetix alırsınız gibi.herkes gelirine göre çocuk yapmalıdır diyecektiniz heraldeÇünkü malum fiyatları biz belirlemiyoruz
İşte bir şeylerden kısmış vazgeçmişsiniz hesap yaparak . Ama ayrılınca tam tersine o hesabı yapıp babaya yükşüyorlar benim takıldığım nokta oİşte sırf bu servis zam zımbırtısı yüzünden çocugumu lgsde yerleşebileceği istedigi okula göndermedim.
1500 tl diyorlar o da daha okul başladıgında yeni fiyatı belli olacak.
Tek çocugum var ama hesaplıyorum 1500 servis, 1000 tl öğle yemegi, 1000 tl de sonuçta bu lise öğrencisi etkinliği, kitabı ıvırı zıvırı olsa.
Etti mi sana 3500 tl.
Daha eksik kaldıgı derslerden ek ders ücretlerini de eklemedim.
Eeee ben nasıl bu çocugu gönderseydim ?
Daha fazlasının istenmesi. Alınan şeylerde markaya bakılması hesap yapıp bütçemize uygun değilmiş demek yerine babaya yüklenerek bizim sıkıştırılmamızAbiniz toplamda 3 bin veriyor yani .
Sadece kreş gideridir bu kalanları da yengeniz karşılıyor demek ki.
Sizin burda rahatsız olduğunuz durum ne o zaman ?
Hanımefendi size ne ?İşte bir şeylerden kısmış vazgeçmişsiniz hesap yaparak . Ama ayrılınca tam tersine o hesabı yapıp babaya yükşüyorlar benim takıldığım nokta o
Vicdanımıza oynuyor çünkü. Ben baba olarak karşılayamıyorum durumumu görüyorsunuz halası babannesi olarak nasıl içiniz rahat vs vs baskılar. Çünkü bu laflar karşı taraf baskısının laflarıHanımefendi size ne ?
Babası vermeye razı size ne oluyor ?
Abiniz sizden para talep ediyorsa vermezsiniz olur biter .
Ağabeyin maaşını kusuratına kadar biliyorsunuz yaniŞu şekilde 10 bin maaş alıyor olsa + 3 bin nafaka ile kirasız borçsuz şekilde çocuk geçindiyor. Abimin maaşı 8900. -3000 nafaka -3000 ev kirası -2000 eşya borcu ile yaşamaya çalışıyor . Bunu vurgulamak istedim.
E o zaman sizin sorununuz ağabeyinizle, yengenizle değil.. çocuğun kreş parasının 2 küsur olduğunu kendiniz söylemişken inşallah aylık masrafının 3ten çok daha fazla olduğuna ikna olmuşsunuzdur artıkVicdanımıza oynuyor çünkü. Ben baba olarak karşılayamıyorum durumumu görüyorsunuz halası babannesi olarak nasıl içiniz rahat vs vs baskılar. Çünkü bu laflar karşı taraf baskısının lafları
Yengemin maaşını "alıyor olsa" diyerek belirttim. Abim de en düşük memur satütsüsünde o maaş da türkiyenin her yerinde aynıdırAğabeyin maaşını kusuratına kadar biliyorsunuz yaniyengenin maaşına da hakimsiniz valla korkulur sizden ex görümce hanım.. ağabeyiniz de geçiremiyorsa madem memur anne babasının yanına tayin alsın..
Hayır hanımefendi yengeniz haklı.İşte bir şeylerden kısmış vazgeçmişsiniz hesap yaparak . Ama ayrılınca tam tersine o hesabı yapıp babaya yükşüyorlar benim takıldığım nokta o
bunu söyleyen abiniz yani bu baskıyı size yapan abiniz ,karşı taraf ailene söyle yetişemiyorum babası olarak de sana destek olsunlar demiyor heralde boşanmış yine kurtulamamış bu evliliğin neden bittiği o kadar net görülüyor ki sorumluluktan kaçan baba, herşeye karışan erkek ailesiVicdanımıza oynuyor çünkü. Ben baba olarak karşılayamıyorum durumumu görüyorsunuz halası babannesi olarak nasıl içiniz rahat vs vs baskılar. Çünkü bu laflar karşı taraf baskısının lafları
Biz üç senedir yaptırıyoruz. Çocuğun rutin kontrolü dışında ciddi bir hastalığımız olmadı. Hele ki ben geçen sene bir kere bile gitmedim doktora sigortam olduğu halde. Bu sene 8 bin çıktı üçümüze.Ben sıgortacıyım ,tamamlayıcı saglık sıgortaları bıle oyle arttıkı yenı doganda 4-5 bın saglık cıkıyor,o da tamamlayıcı yanı.6-7 bınden asagı yetıskın cıkmıyor.5 bını 9 taksit yapsa ayda 550 tl taksıt odemesı lazım bı ailenın.O da tek cocuıkta.Hala dıyorkı nasıl yetmıyor ?Dısardakı drların muayene ucretı 600-700 tl cocuk drları,bılınen bı drsa.
Aylık 3 ten çok değil demiyorum 3 abim 3 yengem bence yeterli bizi daha neden darlıyorlaf o kısımdayımE o zaman sizin sorununuz ağabeyinizle, yengenizle değil.. çocuğun kreş parasının 2 küsur olduğunu kendiniz söylemişken inşallah aylık masrafının 3ten çok daha fazla olduğuna ikna olmuşsunuzdur artık
Hangi konuda haklısınız diyeyim mi.Aylık 3 ten çok değil demiyorum 3 abim 3 yengem bence yeterli bizi daha neden darlıyorlaf o kısımdayım
750 ile siz geçinsenize ?Mahkemeleri savunduğumu da nereden çıkardınız? Öyle kadınlar varken 6 bin yetmiyor diyen yengemi anlatmaya çalışıyordum . 750 veren adamlar varken bununla çocuğunu geçindiren kadınlar varken 3 bin beren mi vicdansız oluyor vurgusuydu
Sizi ilgilendirmeyen durumlara karışmayın.Vicdanımıza oynuyor çünkü. Ben baba olarak karşılayamıyorum durumumu görüyorsunuz halası babannesi olarak nasıl içiniz rahat vs vs baskılar. Çünkü bu laflar karşı taraf baskısının lafları
750 tl nin sanmıyorum çocuğun bir haftalık masrafına yetsinKonu sahibi istiyor ki ,
Bir akrabası boşanmış 750 TL nafaka alıyormuş ya , abisi de 750 versin konu kapansın istiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?