• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 yaşındaki bir çocuğun aylık masrafı nedir?

Arkadaşlar çocuğunuza gerçekten aylık 6 bin masraf yapıyorsanız siz ne yiyip içiyorsunuz cidden merak ediyorum ana babaya ne kalıyor geriye,? Ben yeni evlendim. Eşimde bende asgari ücretle çalışıyoruz. Evimiz kira gerçekten 6 bine çocuk büyütüyorsa bizim gibilerin çocukları nasıl oluyor
İnsanlar köprü altında da yaşıyor o halde sizde gidin yaşayın. Çocuğunuz olunca yazdiklarinizi bir daha okuyup gülün bence.

Birimizin maaşı çocuğa gidiyor. 3750 kreş bizim mesela. Mevsimlik olarak kıyafet ihtiyaçları da binlerce lira tutuyor. Kitabıydı, etkinliğiydi, ayrı yiyecekleriydi, sağlık gideriydi, doğal bakımları bilmem neleri derken ciddi bir meblağ.
Hiç bir şey yapmasanız bile sadece kıyafet ve kreş verdiğiniz paranın üzerindedir diye düşünüyorum.

Arkadaşlar çocuğunuza gerçekten aylık 6 bin masraf yapıyorsanız siz ne yiyip içiyorsunuz cidden merak ediyorum ana babaya ne kalıyor geriye,? Ben yeni evlendim. Eşimde bende asgari ücretle çalışıyoruz. Evimiz kira gerçekten 6 bine çocuk büyütüyorsa bizim gibilerin çocukları nasıl oluyor
Ben sana anlatayım madem.
Kızım 14 yasında geçen sene lgs sürecinde bana aylık masrafı dershaneye gönderdiğim halde ek dersi ve masrafı servisi yemegi kitabı, egitim masrafı sadece 4000 tl idi.
Bunun kılık kıyafeti, ayakkabısı, gezmesi, yemesi, içmesi yok içinde daha dikkat çekerim.
Benim maaşım komple kredi kartı ve kızımın masrafına gidiyor.
Eşim de kira ve kredi ile faturaları ödüyor.
Elimizde hiiiiiç para kalmıyor :)
Ucu ucunayız.

Biz üç senedir yaptırıyoruz. Çocuğun rutin kontrolü dışında ciddi bir hastalığımız olmadı. Hele ki ben geçen sene bir kere bile gitmedim doktora sigortam olduğu halde. Bu sene 8 bin çıktı üçümüze. 🙄 Ne olur ne olmaz deyip yaptırıyoruz. Çünkü bir hastalığımız çıksa yandığımızın resmidir. Özel hastaneler çok uçuk, devlet zaten sefillik.
Evet oyle .Ben kızımla bana gecen sene 1800 cıvarı yaptırmısım bu sene kıza o fıyata mumkun degıl yaptırmak:(

Kreş en ucuzu 2.500 doğuda batıyı es geçtim servis şu an 450 TL bu çocuk günde bir sut içse 5 TL den 150 TL sadece süt hastane ekstra en az 1500 bı parka götürse bir kıyafet alsa yani asgari geçim bu arada bnm min kızıma harcamam 4.000 TL yi buluyor ay sonu ekstre ye bakınca
450 ye servis..5 tl ye süt de yok üstelik 🤷‍♀️

Gitmeyecek o kadar, 6bin olmamada 5 bin net. Çocuk dedesinin evinde diye mi böyle basit düşünüyorsunuz ?

Ben sana anlatayım madem.
Kızım 14 yasında geçen sene lgs sürecinde bana aylık masrafı dershaneye gönderdiğim halde ek dersi ve masrafı servisi yemegi kitabı, egitim masrafı sadece 4000 tl idi.
Bunun kılık kıyafeti, ayakkabısı, gezmesi, yemesi, içmesi yok içinde daha dikkat çekerim.
Benim maaşım komple kredi kartı ve kızımın masrafına gidiyor.
Eşim de kira ve kredi ile faturaları ödüyor.
Elimizde hiiiiiç para kalmıyor :)
Ucu ucunayız.
Sizin çocuğunuz büyük. Arkadaşlarıyla takılır, kıyafetlerini kendi seçer harçlık ister vs vs

Oluyor nasıl oluyor biliyor musunuz o eve ayda bir et giriyor ayda bir balık süt en ucuzundan kıyafet ayakkabı pazardan park oyun etkinlik yok oyuncak derseniz hak getire al sana çocuk bakmak

hakkıyla büyütmekten kasıt nedir? Ortalama markalarla standart bir hayat yaşanamaz mı?
artık dalga geçtiğini düşünüyorum takmışsın marka da marka lcw defaktonun çocuk giyimine bak o çocuğun her sene tüm gardılobu değişiyor hızlı büyüdüğü için . en uygun fiyatlı çocuk ayakkabıları vicco da falan bir bak fiyatına senede belki 2 kere ayakkbı almak zorunda peynirden yumurtadan haberin yok senin heralde herşeyi elleyip dokunduğu merak ettiği yaşlar haliyle çok mikrop kapıyor sık hastalanıyordur bir doktora gitse fiyatlar ortada kreşler en az 2500 buralarda marka ne alaka domatesin salatalığın markası mı var asıl siz ne yiyor içiyorsunuz da sağlıklı düşünmenizi bile etkilemiş merak ettim doğrusu eski yengenizi bu kadar kıskanmayın belli ki ne giyse yakıştıran titil tiril çok güzel bir kadın. sizden alımlı bakımlı durduğu için kendisine harcıyor sanıyorsunuz nereden ne giyiyor ona bakıyorsunuz anlaşılan :KK70:

hakkıyla büyütmekten kasıt nedir? Ortalama markalarla standart bir hayat yaşanamaz mı?
Hakkıyla büyütmekten kaşırım şudur.
Çocugun düzenli olarak etini, balıgını, meyvesini, sebzesini, kuruyemişini yemesi.
Doktor önerisiyle balıkları, vitamin alması.
Düzenli ve sağlıklı beslenmesi.
Düzgün ve iyi bir eğitim alması.
Boş zamanlarında kursa gitmesi. (Yüzme , satranç, İngilizce vs )
En azından pamuklu , sağlıklı, kaliteli kıyafetler giymesi.
Ayak sağlığına uygun ayakkabılar giymesi .

Daha yazayım mı ?

Sizin çocuğunuz büyük. Arkadaşlarıyla takılır, kıyafetlerini kendi seçer harçlık ister vs vs
Küçükken de çalışıyordum hanımefendi maaşım 750 tlidi.
400 tl kreşe veriyordum o dönemlerde :)
Yani yine bana kalan parayla çocumunu kreş için kıyafeti gezmesi ıvırı zıvırı vardı.
10 senedir çalışıyorum
Bütün maaşım kızıma gider.

Her şeyi tek düze düşünmek problem..
Birine 6 bin çok gelir ama 6 bine sadece 1 takım eşortman alan aileler de var. Herkes farklı, herkes başka..
Benim kedimin masrafına anca yeter, nafaka diye belirlenen para.
Abinizin çocuğunun harcadığı ya da harcayacağı parayı bu kadar dert etmeyin size ne? En fazla para vermezsiniz olur biter. Vicdanınız neden sızlıyor onu da anlamadım, benim düşüncem belliyse vicdanım sızlamaz. Bu kadar tasalanmak konular açmak ısrarla yandaş bulmaya çalışmak bunlar komik çabalar.

Ortalama marka fiyatı nedir Bilgin var mı ? Pazar malı T shirt bile lcw ürünlerinin outlet fiyatına satılıyor !

Çocuğun aylık kreş ödemesi iki binin üzerindeyken ne yapsınız eski eş, abinizden nafaka harici para istemesin mi?
Kadın kreş parasının üstünü tamamlasın çocuğunun diğer masraflarını karşılasın. Sorumluluk anlamında da herşey onun üzerinde.
Abiniz 1500 lira vererek baba olsun.

Sizin meseleniz yenge ile değil abinizle. Yeni evliymişsiniz sizde para istemesi hiç hoş değil. Gecinemiyorsa ailenizin yanına taşınsın kira masrafı olmaz ya da başka alternatifler bulsun. Sizin vicdanınıza oynamasın.

Son düzenleme:
Bunlar egitimli insanlar her ebeveyn gibi kendi hayat sıkalasi gibi ogluna iyi bir hayat sunmak isticek arti kadin çalışıyor devlete vermek istememis olabilir devletin kresleri var saati uymuyordur anne evinde yengeniz ama cocuk aksam 6ya kdr kreste kalsin annesine rahatsizlik vermesin diye vermis olabilir mi ozele gore devletin calisma sekli nedir bilmiyorum
kresleri 9 3 sanirim yanlis varsa duzeltin kadin sabah 8 aksam 6 kreste olsun istemesi anormal mi o evin icnde ne yasaniyor nerden bileceksiniz belki aileye gitti diye yengeniz fatura mutfak yukunu cekiyor. Arti sendaha dur bunun ozel okulu var belki ozele yazdiracak yengeniz 3 cocukla büyüyen gelir duzeyi yoksa en büyük cocigun kiyafetlerini büyüye büyüye gözleri disarda kala kala büyüyor iste anne para yok diye stresli cocuktan cikariyor .sonra o çocuklar büyüyor bir yanı hep eksik hep alisverisle baska seylerde gozleri kaliyor. suan devir 30 40 yil onceki devir değil
nesil cok farkli bunu bil hem cok akilli hem cok doyumsuz bi nesil 3 cocuk gecinemezse psikolojiyi sen düşün. benim annem şimdiki aklim olsa bu kdr cocuk yapmazdim diyor bakacağım kadar .

artık dalga geçtiğini düşünüyorum senin takmışsın marka da marka lcw defaktonun çocuk giyimine bak o çocuğun her sene tüm gardılobu değişiyor hızlı büyüdüğü için . en uygun fiyatlı çocuk ayakkabıları vicco da falan bir bak fiyatına senede belki 2 kere ayakkbı almak zorunda peynirden yumurtadan haberin yok senin heralde herşeyi elleyip dokunduğu merak ettiği yaşlar haliyle çok mikrop kapıyor sık hastalanıyordur bir doktora gitse fiyatlar ortada kreşler en az 2500 buralarda marka ne alaka domatesin salatalığın markası mı var asıl siz ne yiyor içiyorsunuz da sağlıklı düşünmenizi bile etkilemiş merak ettim doğrusu eski yengenizi bu kadar kıskanmayın belli ki ne giyse yakıştıran titil tiril çok güzel bir kadın. sizden alımlı bakımlı durduğu için kendisine harcıyor sanıyorsunuz nereden ne giyiyor ona bakıyorsunuz anlaşılan :KK70:
De factodan yaz basında cocuga kot şort aldım.
200 TL .

Konu sahibi 10, 20 TL zannediyor herhalde.

artık dalga geçtiğini düşünüyorum takmışsın marka da marka lcw defaktonun çocuk giyimine bak o çocuğun her sene tüm gardılobu değişiyor hızlı büyüdüğü için . en uygun fiyatlı çocuk ayakkabıları vicco da falan bir bak fiyatına senede belki 2 kere ayakkbı almak zorunda peynirden yumurtadan haberin yok senin heralde herşeyi elleyip dokunduğu merak ettiği yaşlar haliyle çok mikrop kapıyor sık hastalanıyordur bir doktora gitse fiyatlar ortada kreşler en az 2500 buralarda marka ne alaka domatesin salatalığın markası mı var asıl siz ne yiyor içiyorsunuz da sağlıklı düşünmenizi bile etkilemiş merak ettim doğrusu eski yengenizi bu kadar kıskanmayın belli ki ne giyse yakıştıran titil tiril çok güzel bir kadın. sizden alımlı bakımlı durduğu için kendisine harcıyor sanıyorsunuz nereden ne giyiyor ona bakıyorsunuz anlaşılan :KK70:
Çok alakasız ve niyet okumacı bir yorum olmuş. Yakıştıramadım size

Biz ailece lcwdan giyiniyoruz ha orası da artık çok pahalı.
Eşime gömlek baktım 250 tl idi.
Daha ucuz bir şey kalmadı.
Kızıma mezuniyet için basit bir elbise aldım.
379 tl idi.
Al işte :)

Back
X