4 yaşındaki bir çocuğun aylık masrafı nedir?

Ben gerçekten yoklukla büyüdüm ama bu kadar yokluğu şoku hatırladığım bir dönem daha hatırlamıyorum buradaki mesajlara bakarsak hala rakamların anlamı fark edilmemiş kış bastıracak beklenti savaş enerji krizi vs ile işlerin daha kötüye gitmesi biz hala 3000 tl nin geçen 6ay önceki anlamda olmadığını anlatamıyoruz vay bizim halimize. Asgari ücret 5500tl ama geçen yılki 2800den daha beter haldeyiz asgari ücret zamlandi asgari ücretten fazla harcama mi yapılır deniyor valla anlamıyorum bu konu beni yedi

bugün 2 bankaya gittik.hınca hınç emekli doluydu.promosyon zamlarından faydalanmak için o sıcakta yollara dökülmüşler.aldıkları paraları da çoğu torunlarına harcayacaklar okul masrafı.öyle zor zamanlardayız işte.gene de gelecekten umutluyum.umutsuz yaşanmaz.

Anne zaten çocuğa bakıyor.
Normalde çocuğa bakmayan çocuğun masraflarını karsilar ki attığı taş ürküttüğü kurbagaya değsin.
Ne güzel iş , adam hem Türkiye'nin bir ucuna gitsin gümrük memuruyum diye çocuğunu yılda iki belki görsün, tüm hastaligiyla, tüm nazi niyaziyla Anne ilgilensin, tüm sorumluluk yüzde ikiyuz annede (çünkü hem anne hem baba oluyor).
Bir de adamın nafaka verdiğinden fazla para harcanması isteniyor
Bence az bile. Abinize nafaka versin. Nasılsa ailesiyle yaşıyor

Ben de bu konuda çok hassasım..kızım anaokuluna giderken sınıf arkadaşları vardı bikaç tane anne baba ayrı olan…konuşmalarına şahit oldum,kızım konuştuklarını anlatıyordu bazen ,gösterilerine falan eşimle gidersek eşim uzaktan izliyodu,yanaşmıyodu üzülmesinler diye…anne zaten biçok şeyle başa çıkmak zorunda ama en zoru da çocuğun psikolojisiyle uğraşması ve bunların derdi hala para…insan bunu yazmaya utanır bir de kreşe gittim fiyat sordum diyor…

Aslında konu sahibinin yeğeninin yedikleri yada aldıkları ile bir sıkıntısı yok. Niye abisinden para isteniyor onun derdinde. Aslında herşeyin farkında. Abisi bin beş lira verip hayatını yaşayacak. Annesi maddi manevi herşeyi tek başına yapacak. Çünkü bencil bir aileden torun sahibi olmuş.

4 kişilik aileyiz mutfak masrafına 8 bin gidiyor..çalışıyorum genelde pratik yemekler yapıyorum tavuk mangal istiyorum genelde oğlum çok seviyor,doğru düzgün kuruyemişi yok balı yok tereyağı yok bu şekil..gerçekten artık karnımızı doyuranıyoruz

Farkındayım ama boşandı diye çocuktanda boşanmadı abisi. Bakacak yani ötesi yok. Annesi hem fiziksel sorumluluğunu almış hem maddi herşeyi yüklenecek ,yarın öbürgün karşısına biri çiksa belki çocuğum diyip evlenmeyecek,bunlar 3 kuruşun hesabını yapiyorlar şaka gibi.

Çok cok haklısınız. Tabiki yapacak. Fazlası lazımsa onu da yapacak.Muhtemelen çocuğu görmüyor bile. Çocuktan uzakta keyif yapıyor. Annenin işi kolay mı, bir evlat kolay mı büyüyor. Hele ki anne-baba evinde. Kız ve ailesi çocuk büyütsün adamın ailesi boş boş konuşsun.

Hanımefendi hiç abisine demiyor niye sıfırdan ev döşedin. Alsaydı bir koltuk yeterdi. Gündüz işte, gece yatar uyur. Hep zaten biz kadınlar suçlu.

çocukların kalbinde onarılmaz yaralar açıyor ilgisiz ve düşüncesiz babalar haberleri yok.benim babam bir metres buldu ona ev tapuladı sonra anneme dava açtı boşandı.ve 6 ay sonra halamı bize gönderdi tapusu anneme ait evden pay istedi ve eşyaların da yarısını istedi.10 yıllık eşyaların yarısını istedi.o kadına götürecekti.beni görmedi yani.mal derdindeydi.sonra 26 yaşında gördüm 3 saat bir daha da hiç görmedim.nafaka ödemedi.o kadının çocuklarını okuttu.sonra da kadın sokağa attı çocukları büyüyünce.halam arada arar babanla ilgilen baban çok hasta baban değil mi der?yav hangi baba?ben de öyle bir duygu yok ki nasıl oluşsun?bir çocuğa manevi değer vermek de maddi olarak bakmak da sevgidendir.sevmiyorsa hesabını yapar 3 kuruşun.ben böyle bilir böyle söylerim.bu tür erkeklere acımayın.çocuğundan kısıp başkalarına yedirmeye pek meraklıdırlar.o çocuğun 3000 tl sini mecbur verecek her ay.yapmasaydı çocuk.çocuğun ne suçu var?

Yaniii nasıl desem uğraşmak istemiyorum artık,bıktım inanaın bıktım.Alllaha havele ettim.Mahkemelerin her birimini öğrendim sayesinde.

Senin abin horul horul uyurken o kdın ateşli yavrusunun başında bekliyor, sonra işe gidiyor !!

Ayrilmasalardi ne olacaktı? Abiniz bakmayacak miydi çocuğuna?
Bizim ex beraberken borcum var bahanesiyle bütün maddi yükünü üzerime atmıştı çocuğun.Dava açtım da hakim sayesinde az da olsa bir meblağ geliyor, öderken canı gidiyor.Davayi açtım kara geçtim.Yani beraberken beş kuruş vermeme durumları da oluyor.

ahhaaa bunu da yaşadım ben.bir bota ihtiyacım vardı boşanma yoktu henüz.annen de çalışıyor o alsın demişti babam olacak kişi.annemin maaşının 2 katını kazanıyordu bu arada.bu toksikleri hayatınızdan çıkaracaksınız ve asla acımayacaksınız.burada bu tür erkekleri savunanların da kendi kuyruk acıları vardır emin ol.

Senin abin horul horul uyurken o kdın ateşli yavrusunun başında bekliyor, sonra işe gidiyor !!

O kadar yorum yapılmış sayfalar sayfalar yazılmış hala gelmiş diyor ki o 4 bin versin nolcak babanın yakasına yapismasin baba yeni hayat kuracakmis. Gram ilerleme yok hiç bir yorum vicdanına dokunmamış. Saf kötülük. Başta neyse hala o. En ufak acabasi yok çok enteresan

Çok üzüldüm. Bazı varlıklar da baba diye ortalıkta geziyor ya. Ben olsam bende aramazdim. Halaniz da muhtemelen kendisine kalmasın diye uğraşıyordur. Çok sinir oluyorum böyle adamlara.

Bazıları yaşamadan anlamıyor….

İlk mahkemede ve dilekcelerde ikide bir davacı Öğrt,benim başka çocuğum var ona ödüyorum diyerek nafaka indirme hatta tümden kaldırma talebinde bulundu vicdansız.Hakim ağzının payını verdi ama,davaci Öğrt de bu çocuk bu adamın degil mi dedi,hiç mi ödemeyecek çocuğa dedi,daha çok çalışsın madem iki çocuğu varmış dedi, ağzına sağlık.Av da çocuğu yapmadan önce dusunecekti demeye getiriyor dilekcelerde, sağlı sollu ağzının payi veriliyor Allah'tan.Erkekler çok paragöz ve cimriymis bunu öğrendim son iki yıl içinde,bilseydim beraberken hiç destek olmazdım (ki gelirini paylasmiyormus dedirtti yalancı tanigina nankör)

Maalesef anne baba boşanınca babalar çocuğuda boşuyorlar.

Sanki anne o çocuğu babasının evinden getirdi gelin olurken.

Babayeni bir hayat kurarken annenin yok mu bir hakkı hayat kurmak için.

Konu sahibi babası acaba eski eşi parasını yiyecek diye mi korkuyor ?

İşte adam sorsan evlenip boşanmış ve çocuklu ama gayet çöpsüz üzüm misali bir hayat sürüyor.
Kadın hem baba evine dönmüş ,yanında +1 ile,hem çalışıyor,hemde hayatının geri kalanını da çocuğuna göre planlamak zorunda. Adam yine evlenecek,bu kezde eşi sorun edebilir çocuğa para yolluyor diye. Olan hep bu garibim çocuklara ve annelerine oluyor ya. Okulu,etkinliği,ailelerin gittiği etkinlikler,gösteriler vs hep çocuk eksik kalacak,adam ve kardeşi mobilya,para derdinde,yine annesi üzülecek eninde sonunda çocukla birlikte.
Bilemiyorum boşanmak hak,anlaşamayan ,kavga eden zaten çocuk için durmasin boşansın,kavga gürültü göreceğine annesiyle ve babasıyla ayrı ayrı da olsa güzel anları olsun çocuğun amenna ama yani düşman misali bu para fazla demek bana çok tuhaf geliyor ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…