- Konu Sahibi burcumsu12
-
- #1.421
bugün 2 bankaya gittik.hınca hınç emekli doluydu.promosyon zamlarından faydalanmak için o sıcakta yollara dökülmüşler.aldıkları paraları da çoğu torunlarına harcayacaklar okul masrafı.öyle zor zamanlardayız işte.gene de gelecekten umutluyum.umutsuz yaşanmaz.Ben gerçekten yoklukla büyüdüm ama bu kadar yokluğu şoku hatırladığım bir dönem daha hatırlamıyorum buradaki mesajlara bakarsak hala rakamların anlamı fark edilmemiş kış bastıracak beklenti savaş enerji krizi vs ile işlerin daha kötüye gitmesi biz hala 3000 tl nin geçen 6ay önceki anlamda olmadığını anlatamıyoruz vay bizim halimize. Asgari ücret 5500tl ama geçen yılki 2800den daha beter haldeyiz asgari ücret zamlandi asgari ücretten fazla harcama mi yapılır deniyor valla anlamıyorum bu konu beni yedi
Anne zaten çocuğa bakıyor.15 bin maaşı yok. Maaşına borcuna göre gönderebildiği 3 bin 3 bin de anne harcıyor. E bu adamın durumu yok annenin varsa 3 -3 değil 3 bine 4 bin paylaşsınlar neden anneler bin tl fazla vermemek için babaların yakasına yapışıyor zoruma gden bu.
Ben de bu konuda çok hassasım..kızım anaokuluna giderken sınıf arkadaşları vardı bikaç tane anne baba ayrı olan…konuşmalarına şahit oldum,kızım konuştuklarını anlatıyordu bazen ,gösterilerine falan eşimle gidersek eşim uzaktan izliyodu,yanaşmıyodu üzülmesinler diye…anne zaten biçok şeyle başa çıkmak zorunda ama en zoru da çocuğun psikolojisiyle uğraşması ve bunların derdi hala para…insan bunu yazmaya utanır bir de kreşe gittim fiyat sordum diyor…bu konudaki ufaklık gibi bizim büyük de 4 yaşında
bir de 2 yaşında kardeşi var
aynı sene kardeş oldu, anne işe döndü sonra da bu kreşe başladı
çok büyük kreş reddi yaşadık...(kreşi özel okulun anasınıfı aslında, bi sürü aktvite filan da var, üstelik 2 yaşında sırtına çantasını alıp okula gidiyom ben diye dolanan bi veletti, o kadar hevesliydi güya bu sıpa)
ne yaptın teyzecim okulda , diyordum "annem nerde babam nerde diye ağladım hep teyzee" diyordu
muhabbet ediyorduk
"ben annemle babamın beni sevmediklerini düşünüyorum teyzee" diyordu yaş 3.
bu analı-babalı kuzu.
Düşünemiyorum tek başına büyütenleri valla benim içim gidiyor.
Aynen katılıyorum. Oğlum 4 yaşında scooter istedi arkadaşında var,eli yüzü düzgün ortalama bir scooter aldım 500 lira(doğumgünüydü hediye oldu) 2000 lira belki daha pahalısı da var bu arada. Hadi herşeyin ucuzunu alalım desek yine olmuyor. Yaz başında aldığım giysileri o kadar yıprattı ki fazla almadım,4 takım alt üst,yaz bitmeden belki 2 takım daha alacağım. Bir koşuyor düşüyor pantalonun dizi yırtıliyor, kirleniyor lekeleniyor ha bire yıkanıyor zaten kirlenip. Aldım bitti olmuyor birde ,çorap alıyorum evde koşturmaktan altları aşınıyor ben hayatımda böyle birşey görmedim. Kızım bu kadar eskitmiyordu asla giysilerini. Ben yazlık kışlık hep 2 posta alır oldum birde kalite bitmiş çocuk kiyafetlerinde,öyle taş gibi 3 çocuk büyütür durumu yok asla.
Beslenme zaten sıkıntı,kızım ton balığı seviyor mesela öğlen tam buğday lavaşa sarıp marulla yiyor,10 yaşında kilo almak istemiyor diye bencede sağlıklı nispeten ve 60 lira 3lü paket zeytinyağlı bir ton balığı. Oğlum kaju hastası ona kaju alıyorum fiyatı malum. Dışarı çıksak yemek yemesek 2şer top dondurma yanına su alsan 100 lira harcadık bitti.
Yemek yenince fiyatlar malum yine de arada istediklerinde,haftasonu çıkılıyor evde yapılamayacak döner vs yemeye.
Basketbol kursu sordum aylık 1000 liraya dayanmış fiyatlar,dedim okulda klüp dersi olacak zaten kalsın şimdi.
Yani artık adım atmak para. Kendinize almayıverirsiniz,bazi şeyleri yemezsiniz,giymezsiniz elinizdekini idareli kullanırsınız ama çocuğa alınıyor yani bu bir gerçek. Herkes bütçesi dahilinde cocuğunu kendi önüne alıyor ihtiyaçlar konusunda.
Bu kadincağız 3000 lira ile okul mu ödesin,servisi mi karşılasın,giyim kuşama mı,beslenmeye mi harcasın? Cocuğu eve mi kapatsın,sokakta 2 top dondurma,arada bir yemek yedirmesin mi ayda alemde bir?
Bilemiyorum bunun sorgulanması çok tuhaf manasız geldi bana. Ne kadar yeter diye. Oturup kimse çetele tutmuyordur anne /baba olarak ama en temel harcamalara bakınca çocuga ödenenler öne çıkıyor ne harcadım ben diye düsününce. Kart ekstreme baktım az evvel,kızımın okul taksidi,spor ayakkabısı, oğlumun scooteri taksitli kısımda duruyor, kalanlar market,benzin,kendime eve eşya vb en ufak birşey yok halihazirda. Mesela mutfak şefi almak istiyorum ne zamandır,elim varıpta almadım bir tane,ha bire fiyatı artıyor,artik bu fiyatlara almam da daha diye düşünüyorum israf gibi geliyor bu pahalılıkta ama çocuğun ayakkabısı,montu vs küçülüp eskiyince eli yüzü düzgün bir tane almam gerek yani bu bir gerçek.
Kendi ile kıyaslıyor galiba konu sahibi çocuğu. İhtiyaçlarını öteleyebilir falan sanıyor.
4 kişilik aileyiz mutfak masrafına 8 bin gidiyor..çalışıyorum genelde pratik yemekler yapıyorum tavuk mangal istiyorum genelde oğlum çok seviyor,doğru düzgün kuruyemişi yok balı yok tereyağı yok bu şekil..gerçekten artık karnımızı doyuranıyoruznormal bir şekilde yaşıyoruz.
bamyanın kilosu 50 birim. et değil balık değil bildiğiniz düz sebze.
yani o 6 bin birim için ille etler balıklar kuruyemişler tüketmek gerekmiyor.
sebze meyve ile o birimi aşmak mümkün.
Farkındayım ama boşandı diye çocuktanda boşanmadı abisi. Bakacak yani ötesi yok. Annesi hem fiziksel sorumluluğunu almış hem maddi herşeyi yüklenecek ,yarın öbürgün karşısına biri çiksa belki çocuğum diyip evlenmeyecek,bunlar 3 kuruşun hesabını yapiyorlar şaka gibi.Aslında konu sahibinin yeğeninin yedikleri yada aldıkları ile bir sıkıntısı yok. Niye abisinden para isteniyor onun derdinde. Aslında herşeyin farkında. Abisi bin beş lira verip hayatını yaşayacak. Annesi maddi manevi herşeyi tek başına yapacak. Çünkü bencil bir aileden torun sahibi olmuş.
Farkındayım ama boşandı diye çocuktanda boşanmadı abisi. Bakacak yani ötesi yok. Annesi hem fiziksel sorumluluğunu almış hem maddi herşeyi yüklenecek ,yarın öbürgün karşısına biri çiksa belki çocuğum diyip evlenmeyecek,bunlar 3 kuruşun hesabını yapiyorlar şaka gibi.
çocukların kalbinde onarılmaz yaralar açıyor ilgisiz ve düşüncesiz babalar haberleri yok.benim babam bir metres buldu ona ev tapuladı sonra anneme dava açtı boşandı.ve 6 ay sonra halamı bize gönderdi tapusu anneme ait evden pay istedi ve eşyaların da yarısını istedi.10 yıllık eşyaların yarısını istedi.o kadına götürecekti.beni görmedi yani.mal derdindeydi.sonra 26 yaşında gördüm 3 saat bir daha da hiç görmedim.nafaka ödemedi.o kadının çocuklarını okuttu.sonra da kadın sokağa attı çocukları büyüyünce.halam arada arar babanla ilgilen baban çok hasta baban değil mi der?yav hangi baba?ben de öyle bir duygu yok ki nasıl oluşsun?bir çocuğa manevi değer vermek de maddi olarak bakmak da sevgidendir.sevmiyorsa hesabını yapar 3 kuruşun.ben böyle bilir böyle söylerim.bu tür erkeklere acımayın.çocuğundan kısıp başkalarına yedirmeye pek meraklıdırlar.o çocuğun 3000 tl sini mecbur verecek her ay.yapmasaydı çocuk.çocuğun ne suçu var?Aslında konu sahibinin yeğeninin yedikleri yada aldıkları ile bir sıkıntısı yok. Niye abisinden para isteniyor onun derdinde. Aslında herşeyin farkında. Abisi bin beş lira verip hayatını yaşayacak. Annesi maddi manevi herşeyi tek başına yapacak. Çünkü bencil bir aileden torun sahibi olmuş.
Yaniii nasıl desem uğraşmak istemiyorum artık,bıktım inanaın bıktım.Alllaha havele ettim.Mahkemelerin her birimini öğrendim sayesinde.Bu mesaja şok oldum.
Kocaman kıza o kadar nafaka
Değil okulu şunu bunu geçtim aylık otobüs masrafına yetmez o para
Hem nafaka artırımı için hemde zamanında ödenmediği için dava açın bence
Allah o babanında diyeceğim beddua etmek istemiyorum
Senin abin horul horul uyurken o kdın ateşli yavrusunun başında bekliyor, sonra işe gidiyor !!15 bin maaşı yok. Maaşına borcuna göre gönderebildiği 3 bin 3 bin de anne harcıyor. E bu adamın durumu yok annenin varsa 3 -3 değil 3 bine 4 bin paylaşsınlar neden anneler bin tl fazla vermemek için babaların yakasına yapışıyor zoruma gden bu.
Bizim ex beraberken borcum var bahanesiyle bütün maddi yükünü üzerime atmıştı çocuğun.Dava açtım da hakim sayesinde az da olsa bir meblağ geliyor, öderken canı gidiyor.Davayi açtım kara geçtim.Yani beraberken beş kuruş vermeme durumları da oluyor.Ayrilmasalardi ne olacaktı? Abiniz bakmayacak miydi çocuğuna?
ahhaaa bunu da yaşadım ben.bir bota ihtiyacım vardı boşanma yoktu henüz.annen de çalışıyor o alsın demişti babam olacak kişi.annemin maaşının 2 katını kazanıyordu bu arada.bu toksikleri hayatınızdan çıkaracaksınız ve asla acımayacaksınız.burada bu tür erkekleri savunanların da kendi kuyruk acıları vardır emin ol.Bizim ex beraberken borcum var bahanesiyle bütün maddi yükünü üzerime atmıştı çocuğun.Dava açtım da hakim sayesinde az da olsa bir meblağ geliyor, öderken canı gidiyor.Davayi açtım kara geçtim.Yani beraberken beş kuruş vermeme durumları da oluyor.
Senin abin horul horul uyurken o kdın ateşli yavrusunun başında bekliyor, sonra işe gidiyor !!
çocukların kalbinde onarılmaz yaralar açıyor ilgisiz ve düşüncesiz babalar haberleri yok.benim babam bir metres buldu ona ev tapuladı sonra anneme dava açtı boşandı.ve 6 ay sonra halamı bize gönderdi tapusu anneme ait evden pay istedi ve eşyaların da yarısını istedi.10 yıllık eşyaların yarısını istedi.o kadına götürecekti.beni görmedi yani.mal derdindeydi.sonra 26 yaşında gördüm 3 saat bir daha da hiç görmedim.nafaka ödemedi.o kadının çocuklarını okuttu.sonra da kadın sokağa attı çocukları büyüyünce.halam arada arar babanla ilgilen baban çok hasta baban değil mi der?yav hangi baba?ben de öyle bir duygu yok ki nasıl oluşsun?bir çocuğa manevi değer vermek de maddi olarak bakmak da sevgidendir.sevmiyorsa hesabını yapar 3 kuruşun.ben böyle bilir böyle söylerim.bu tür erkeklere acımayın.çocuğundan kısıp başkalarına yedirmeye pek meraklıdırlar.o çocuğun 3000 tl sini mecbur verecek her ay.yapmasaydı çocuk.çocuğun ne suçu var?
Bazıları yaşamadan anlamıyor….O kadar yorum yapılmış sayfalar sayfalar yazılmış hala gelmiş diyor ki o 4 bin versin nolcak babanın yakasına yapismasinbaba yeni hayat kuracakmis. Gram ilerleme yok hiç bir yorum vicdanına dokunmamış. Saf kötülük. Başta neyse hala o. En ufak acabasi yok çok enteresan
İlk mahkemede ve dilekcelerde ikide bir davacı Öğrt,benim başka çocuğum var ona ödüyorum diyerek nafaka indirme hatta tümden kaldırma talebinde bulundu vicdansız.Hakim ağzının payını verdi ama,davaci Öğrt de bu çocuk bu adamın degil mi dedi,hiç mi ödemeyecek çocuğa dedi,daha çok çalışsın madem iki çocuğu varmış dedi, ağzına sağlık.Av da çocuğu yapmadan önce dusunecekti demeye getiriyor dilekcelerde, sağlı sollu ağzının payi veriliyor Allah'tan.Erkekler çok paragöz ve cimriymis bunu öğrendim son iki yıl içinde,bilseydim beraberken hiç destek olmazdım (ki gelirini paylasmiyormus dedirtti yalancı tanigina nankör)ahhaaa bunu da yaşadım ben.bir bota ihtiyacım vardı boşanma yoktu henüz.annen de çalışıyor o alsın demişti babam olacak kişi.annemin maaşının 2 katını kazanıyordu bu arada.bu toksikleri hayatınızdan çıkaracaksınız ve asla acımayacaksınız.burada bu tür erkekleri savunanların da kendi kuyruk acıları vardır emin ol.
İşte adam sorsan evlenip boşanmış ve çocuklu ama gayet çöpsüz üzüm misali bir hayat sürüyor.Çok cok haklısınız. Tabiki yapacak. Fazlası lazımsa onu da yapacak.Muhtemelen çocuğu görmüyor bile. Çocuktan uzakta keyif yapıyor. Annenin işi kolay mı, bir evlat kolay mı büyüyor. Hele ki anne-baba evinde. Kız ve ailesi çocuk büyütsün adamın ailesi boş boş konuşsun.
Hanımefendi hiç abisine demiyor niye sıfırdan ev döşedin. Alsaydı bir koltuk yeterdi. Gündüz işte, gece yatar uyur. Hep zaten biz kadınlar suçlu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?