4 yaşındaki bir çocuğun aylık masrafı nedir?

Çok haklısınız. Çevremde çocuklu boşanan kadınlar hep evlat derdinde, adamlar hovardalık peşinde. Olan en çok çocuklara oluyor. Allah vicdan versin böylelerine.

Konuyu açan üye koşşş 1500 nafaka artı 1000 1500 TL yi çok buldun ya. Az önce çocuğun okulundaydık servis 2350 TL istedi duy duyyyysenin dünyadan haberin yokkk.
Sende saraylar okuluna dönderme onun mahallesinde ki servis 500₺Dir.

Bu konu hayat turnusolu gibi oldu ya.
Herkes kendi hırsına eksik olduğu şeye veya kendi özendiği şeylere göre yazıyor.
Adam gümrük memuru çocuğundan ayrı yerde 1 tane çocuk dünyaya gelmiş ve vereceği para kreş yarısı + 1500 tl
Önemli olan o çocuk. Ötesi yok... buraya yazanların hayatları toplaması çıkarması çocuğuna harcaması önemli değil. Girin bir alışveriş sitesine 1 spor ayakkabı 1 bot 1 mont 3 tk kıyafet ekleyin bakalım ne çıkacak. Ama altı kaymayan su geçirmeyen ortopedik ayakkabi- ağır olmayan sıcak tutan bir mont vs olsun. Daha çorabı çamaşırı yok kreşe giderse ztn fazladan Lazım. Onlarda bıçak gibi lastikleri kesen olmasın mesela çünkü çocuklar kıymetli..
Daha analık hakkı başında beklemesi çocuğun özlemi ortada hiç yok..

insanlar 2. el sitelerinden evlatlarına okul kıyafeti topluyorlar az giyilmiş.çocuk beğense de beğenmese de giydirecekler.başka çareleri mi var ne yapsınlar?bugün lcw de okul kıyafetlerine baktım şaştım kaldım fiyatlara.mümkün değil asgari ücretlilerin alması.her çocuk ortalama seviyede giyinmeyi yemeyi içmeyi eğitim almayı oyuncağı tatili sonuna dek hakediyor.umarım tüm çocukların kalplerindeki dilekleri gerçekleşir.

Cimrilik konusunda çocuğa çok harcanmaz diyorum burda 6 bin anca az bile diyorum. İki taraftaki yorumlarımı okuyan dengesiz bu kadın diyecek

Ama iki uçta da o kadar kasıyorlar ki birine o kadar harcamaya gerek yok diyoruz diğerine o parayla çocuk bakılmaz ortaları yok ki.

Ahahah ya hepsini toplayacaksin hediyesi teyze hala kontenjanı 2. El geleni
Sonuç her türlü yüksek çıkacak

kreşe gidiyorsa kreşe götürüp alacak kimse de yoksa bir de servisi var 4 yaşındaki çocuğun da masrafı olur öyle 5 6 bin rahatça .ama bizler yalan söylüyormuşuz burada.yazdığımız masraflar yalanmış .hayal dünyasında yaşıyormuşuz.bunları yazan üyeeeee:valla bak yeminle doğru yazdıklarımızz.seni nasıl inandıralım bilemedik şimdi bak

inanırmısın saygı duyarım çünkü insan bilmeyince öyle düşünür konuşur , o yüzden normal yani anlayış göstermek lazım...
herkesin hayat standartı,ortamı ve bazı durumların gerektirdikleri var, mevzu ayakkabı bot gıda değil aslında başka birşey

bu konu iyi gidiyor aslında.asgari ücretle iyi yaşıyoruz iddiasında bulunan yok siyaset yapan da yok.şurda kadın kadına dertleşiyoruz çocuklar hakkında.yazdıklarımıza inanmayanlar da inanmasın napalım.

Hanımlar huuuu, lafın nereden gelip nereye gönderildiğini herkes anlamasa da ben anlıyorum, camdan cama laf atar gibi olmasın, araya gıybet girmesin lütfen

Ama fiyatlar uçuk yani uçuk ötesi. 6.000 diyince cok bir para geliyor kulağa ama bak 10 yaşındaki kızıma spor ayakkabı almaya çıktım,converse istedi,yada nike air veya işte benzeri bilekli tarz olanlardan(adidasinda vardı modelini hatırlayamadım) inan 1.500 liradan başlıyor,2.200de pes ettim dedim gel sneakers tarzı bakalım diye ,600 liraya eli yüzü düzgün bir adidas buldum aldim.
Ha şart mı dersen değil en pahalısı belki ama birazda taban sagliğı,terleme vb şeylere dikkat etmek gerekiyor, annem flodan almış bir spor ayakkabı,çocuğun ayakları koktu resmen ki ben bu yaşına kadar hiç sâhit olmadım kızımın ayağının koktuğuna, 2 gün giydi okulda. Ayakları ıslak geldi terletmiş haliyle saatlerce ayağında kalmış kokmuş. Şimdi nasil kıyıpta giydireceksin bu çocuğa sabah 9dan akşam 4e kadar kokutan ayakkabıyi okulda? Ha atmadım oteki ayakkabıyı,yikadım havalandırdim,spreyledim sitede giyiyor 1 -2 saat ama artık almam yani alamam ordan çocuğa ayakkabı özellikle okul icin. Okula aldigimi sitede giydirmiyorum şu an futbol oynuyor,koşuyor,bisiklet ,kaykay falan zarar vermesin diye hayatımda ilk kez sokak,okul ayrımı yapıyorum ben. Kızımda şaşırmış anne sen böyle yapmazdin diyor. Dedim kızım parcalayacaksan eskileri parçala artık fiyatlari sende gördün.
Gerçek bu artık maalesef. Ucuza kaçınca da adam edemiyorsun o ayakkabıyı,giysiyi,çocuk olunca en iyisi,en kalitelisi diyemiyorsun büyüyor eskitemeden bazen çocuk, haliyle ortalama fiyat arasan inan karşına çıkan bu. Yetişkinlerle yarışan zaman zaman öne geçen fiyat etiketleri var.

Ayağımda air jordan var şu an. 2 sene önce falan indirim yakalayıp 240 gibi bi fiyata almıştım. Şimdi baktım 2200 olmuş aynısı. Eskiyince tekrar alır mıyım? Mecbur alcam. Çocuk dediğin bunu bir sene falan giyer bir de, sonra ya küçülür ya yıpranır. Valla çocuk büyütmek çok zor, allah yardımcınız olsun.

Sağolasın Kudra.
Evet ayağındaki ayakkabı bahsettiğim 2.200 olan,adidasın benzer modeli 1800-1900 bandındaydı. Geçen yıl ogluma alirken ben bu ayakkabının çocuk versiyonunu 300 lira civarı görmüştüm bu arada. Ayaklar tombik rahat edemez diye almamıştim. Hadi büyük numarası 500-600 olsun o zaman,2.200 nedir saka gibi.
Ya bilsem 4 sene 5 sene giyecek alayım ama dediğin gibi 1 sene zor,ayağı büyüyecek. Almadım pişman degilim,seneye yaza 3.000 olmazsa converse alırim yada artık yurtdışından akrabalara rica edip getirticem uyguna geliyorsa.

Konu bataklık gibi. Girdim tek tek mesajları okumadan çıkamadım.
Bugün de dertliydim kendi derdimi unutturdu.

Konu sahibi maaş hesabı tutmuyor yazmış. Maaş muhabbetini sevmem ama asgari ücretin kaç kat fazlasını alıyorum, 6 aylık bebeğime aklımdaki bazı oyuncakları hala almadım. Gelmiş 4 yaşındaki çocuğa 6 bin çok mu diyor.
Çoksa da azsa da sanane hem? Yeğenini canından görmediğine göre neyin derdini ediyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…