- 11 Aralık 2018
- 40.924
- 254.334
- 598
- Konu Sahibi burcumsu12
-
- #1.041
15 lira la tanesiAvokado bu hengamede hala en makul yiyecek arasında
15 lira la tanesi
Geçen metroda 5 liraya bulup 30 tane falan aldım hepsi bozuk çıktı, iki tanesini yiyebildik
Kuzenim 25 yaşına girecek yeni.Gerçi biz burda yapmayın etmeyin desek de kimsenin dinleyeceğini zannetmiyorum.
İsteyen istediği kadar cocuk yapsın , ben kendi çocuğumdan sorumluyum, banane der geçerim.
İşte böyle çocuklar birseylerden geri kalınca inanın üzülüyorum.
Vallahi delilik. Keşke 2 tane ile yetinseler, 3 4 tane yapıyorlar be tavukŞimdi böyle bir dünyada ve ülkede 2. cocuk delilik olur diyeceğim sonra coming linç
Biliyorum böyle insanları benim eltim de öyle 3 cocuk. Akşama kadar sokaklarda , hatta birini kayıp diye akşama kadar aradılar , evlerinin yanındaki yurttakiler kimsesiz zannedip yemek yedirip gezdirmişler, ailesini aramışlar (cocuk konuşamıyordu dönem.) Çocuklardan bir tanesini de araba çarptı .Kuzenim 25 yaşına girecek yeni.
6, 4 ve 1 yaşlarında 3 çocuğu var. Kaynana ve görümceleri ile birlikte yaşıyor. Geçen yolda yürüyorduk, bir arkadaş dedi ki X hamile misin kız. Yok dedi, ben de ay Allah korusun ayol dedim. Niye Allah korusun diyorsun dedi. Oha dedim sen ne diyorsun
Şimdi değil bi kaç yıl sonra istiyorum belki dedi.
Çocuklara nasıl davrandığına da şahit oldum, kızı 6 aylık iken, ortanca oğlu onu kızdırdı diye bebeğine tokat attı. Ben de ona çarptım bi tane tabi. Sen bu çocuklara bakamıyorsan yapmasaydın dedim açık açık, maddi imkanlar bi yana psikolojik olarak da insan kaldıramıyor. Ağzımı açınca çocuğun yok rahat konusuyorsun, olunca anlarsın diyo. Canım ben çocuk yapsam 1 tane yaparım 3 tane değil dedim. Ama anlamıyorlar, anlamayacaklar.
Deniz kenarında piknik yapabileceğin bir yer yok ki artık. Karadenizi bilmiyorum ama ege ve akdenizde bütün plajları mafyaya peşkeş çektiler beach club yapıldı hepsi. En ucuzunun girişi 100 lira.ben çocukların her dediğinin yapılmasına zaten karşıyım
misal bu ufaklık AVM nedir bilmez, hazır gıda bilmez-di (ama şimdi kreşte öğrenmiş sıpalardan)... Ankara'nın doğal bitki örtüsü AVM olduğu için, annesi ankaraya gidince avm'ye gideriz demiş, nereye girse "burası AVM mii" diye dolaşıyordu...dedesinin bahçesinde büyüyen bir sıpa.
ama deniz, spor, yüzme, güneş, hareket, bunlar büyüme çağında çocuk için şart, geçtim lüksü ...kardeşim deniz kıyısı yerde değil çocuk bayılıyor denize. çalışan bir kadının zaten kendisine de tatil şart.
şunu da ekleyeyim: ben çok kısıtlı imkanlarla büyüdüm. ama deniz kenarıydı (karadeniz de olsa). annem hazırlardı sepet sepet yiyecek 10 tane de ekmek alır akşama kadar deniz kenarında piknik yapardık biz, 1 ay. biraz dalga yoksa denize girerdik. yani öyle imkan olsa şimdi anne çalışmasa deniz kenarında akşama kadar piknik yapabilsen bence hiç mahsuru yok, yapsınlar derim. hatta keşke öyle yaşayabilsek.. o imkan yok. mecbur bir yere tatile gidecekler 5 gün 1 hafta, neyse.
Çok fazlalar. Benim çevremde 1 çocukla yetinen kesinlikle yok. 2 ile yetinen de yok gerçi. Hepsi de kiracı, tek maaş, asgari ücret. Ordan burdan kısarak yaşıyorlar. Herşeyden kısıp hâlâ çocuk yapmaları trajikomikBiliyorum böyle insanları benim eltim de öyle 3 cocuk. Akşama kadar sokaklarda , hatta birini kayıp diye akşama kadar aradılar , evlerinin yanındaki yurttakiler kimsesiz zannedip yemek yedirip gezdirmişler, ailesini aramışlar (cocuk konuşamıyordu dönem.) Çocuklardan bir tanesini de araba çarptı .
Ahjsksmdldldöxmdd tekneden sonra psikolog, çıtayı yükseltiyorlarLaaaannn. Koşun BİM e ne gelmiş ....
şaka değil mi ? shop olmalı ,şaka?Laaaannn. Koşun BİM e ne gelmiş ....
A101’de tekne vardı bu hafta. Koştum sabah ama yetişemedim ben. Hep teyzeler almış, onları bi türlü geçemiyorumLaaaannn. Koşun BİM e ne gelmiş ....
Ülkece en cok ihtiyacımız olan şey …Laaaannn. Koşun BİM e ne gelmiş ....
Bizim burda deniz yok diye gitmedim yaa benA101’de tekne vardı bu hafta. Koştum sabah ama yetişemedim ben. Hep teyzeler almış, onları bi türlü geçemiyorum
Valla şakaysa hiç komik değil, ciddiyse çok komik....nolur nolmaz bı bakcam ben...bunu da teyzelere kaptirirsam affetmem kendimişaka değil mi ? shop olmalı ,şaka?
Drama queenlik tarzim yada tavrim degildir birkac soru sordum bana soylenenenlere karsi bence siz tanimadiginiz insanlara terbiyesizlik yapmayin.Hayatta her şey olmasa da bir çok şey para bunu unutmayın.
Burada hiç drama queenlik yapmayın.
Merak ettim acaba nasıl yapıyor seansları, arkada bir yerde sıraya falan mı giriyoruz acabaÜlkece en cok ihtiyacımız olan şey …
ayyy araştırdım gerçek değilmiş yaValla şakaysa hiç komik değil, ciddiyse çok komik....nolur nolmaz bı bakcam ben...bunu da teyzelere kaptirirsam affetmem kendimi
Çocugu hakkiyla buyutmenin tam açılımını yapar mısınız?Şuraya küçük bir özet yapayım. Konuda kimse asgari ücretli çocuk sahibi olmasın demedi gördüğüm kadarıyla. Konuyu takip ettim ama gözümden kaçtıysa düzeltin.
Kimse çocuğuna az para harcayana da yüklenmedi. Onlar insanları müsriflikle falan suçladı daha çok.
Söylediğimiz tek şey, bir çocuğu hakkıyla büyütmek için ciddi paralar harcanması gerektiği, maddi durumu buna elverişli olan bir insanın (konudaki çocuğun annesi örneğin) çocuğu için yapabileceğinin en iyisini istemesinin normal olduğu, ki bu istenenin lüks değil ortalama olduğuydu.
yalnız nasılda yakışmış kataloga tam yerine cuk oturmuşMerak ettim acaba nasıl yapıyor seansları, arkada bir yerde sıraya falan mı giriyoruz acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?