4 yaşındaki bir çocuğun aylık masrafı nedir?

Kuzenim 25 yaşına girecek yeni.
6, 4 ve 1 yaşlarında 3 çocuğu var. Kaynana ve görümceleri ile birlikte yaşıyor. Geçen yolda yürüyorduk, bir arkadaş dedi ki X hamile misin kız. Yok dedi, ben de ay Allah korusun ayol dedim. Niye Allah korusun diyorsun dedi. Oha dedim sen ne diyorsun
Şimdi değil bi kaç yıl sonra istiyorum belki dedi.
Çocuklara nasıl davrandığına da şahit oldum, kızı 6 aylık iken, ortanca oğlu onu kızdırdı diye bebeğine tokat attı. Ben de ona çarptım bi tane tabi. Sen bu çocuklara bakamıyorsan yapmasaydın dedim açık açık, maddi imkanlar bi yana psikolojik olarak da insan kaldıramıyor. Ağzımı açınca çocuğun yok rahat konusuyorsun, olunca anlarsın diyo. Canım ben çocuk yapsam 1 tane yaparım 3 tane değil dedim. Ama anlamıyorlar, anlamayacaklar.

Biliyorum böyle insanları benim eltim de öyle 3 cocuk. Akşama kadar sokaklarda , hatta birini kayıp diye akşama kadar aradılar , evlerinin yanındaki yurttakiler kimsesiz zannedip yemek yedirip gezdirmişler, ailesini aramışlar (cocuk konuşamıyordu dönem.) Çocuklardan bir tanesini de araba çarptı .

Deniz kenarında piknik yapabileceğin bir yer yok ki artık. Karadenizi bilmiyorum ama ege ve akdenizde bütün plajları mafyaya peşkeş çektiler beach club yapıldı hepsi. En ucuzunun girişi 100 lira.

Denize 30 km mesafedeyim, canım sıkılınca alıp çantamı gidebilirim ama gidemiyorum. Çünkü iki kişi bir gidişimiz benzini yemesi içmesi plaj girişi minimum 500-600 lira.

Çok fazlalar. Benim çevremde 1 çocukla yetinen kesinlikle yok. 2 ile yetinen de yok gerçi. Hepsi de kiracı, tek maaş, asgari ücret. Ordan burdan kısarak yaşıyorlar. Herşeyden kısıp hâlâ çocuk yapmaları trajikomik

Çocugu hakkiyla buyutmenin tam açılımını yapar mısınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…