• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 yaşındaki bir çocuğun aylık masrafı nedir?

Mutlulugu mutsuzlugu belirleyen maddi imkanlar midir sadece yada cocuga hakkiyla bakmak demek maddi imkanlarla mı ölçülür? Kolejde okuyan her tur imkana sahip olanlar hepsi cok mu mutludur?

Evet haftada karşımda hergun dondurma için ağlayan bir sürü çocuk var ve bir kısmı bu hafta yedik diye dayak yiyor.
Yasitlarinin yanında- sokakta.
1 apartman 4 aile hepsi en az 2 kardeş- ikizler
3 yada 4 kardeşler
Ve ülkedeki bir çok çocuğa göre haftada 1 yiyebilmek bir .... doğru sözcüğü bulamadim

Evet, böyle çocuklar perişan oluyorlar .
Ne beslenmeleri sağlıklı, ne giydikleri.
savaştan kaçıp gelenlerin ara vermeden ard arda doğurması gibi eve yemek alacak para yok fatura ödeyemiyor ama doğurmaktan geri kalmıyor bu bencillik olur çocuk hasta olduğunda doktora götüremeyecek okula başladığında ihtiyacını alamayacak kişiler tabiiki doğum işini ertelemeli biraz daha imkanlarının düzelmesini beklemeli bu düşüncende yanlış birşey yok ki hem doğacak çocuğu hem anne babayı koruyan bir düşünce aslında,yani kimsenin rezillik çekmesini sıkıntı yaşamasını istemiyorsun

Mutlulugu mutsuzlugu belirleyen maddi imkanlar midir sadece yada cocuga hakkiyla bakmak demek maddi imkanlarla mı ölçülür? Kolejde okuyan her tur imkana sahip olanlar hepsi cok mu mutludur?
Tövbe yarabbim. Ben kolejde okuyan çocuklar çok mutlu nerede yazdım? Ailesinde sorun yaşayan çocuk da mutsuzdur elbette önemli bir sağlık sorunuyla boğuşan da öyle. Ama hakkı olan iyi eğitime sevdiği yiyeceklere ulaşamayan da mutsuzdur hanımefendi. 3 yıldır tatile gidemedi evladım mesela isyan ediyor artık. Çok şükür gidemiyorum ama sağlıklıyım iyi bir ailem de var demiyor.

Ben diyeyim, milletin hayrına, fitre zekatına, devlet eline kaderini bırakmayacağın çocuğu yap diyor üye, haksız mı?
Evet aynen böyle diyorum.
Çünkü hayat şartları o kadar zorki , kıt kanaat geçimini bile sağlayamayan aileler bu perişanlıklarına çocukları da ortak etmesin diyorum.

Burda asgari ücretle iki çocuk büyütüp ev kredisi ödeyen vardı yavrum. Geriye 1000 lira kalıyormuş işte onu da çocuklara harcıyorlarmış, üstelik bebek anne sütü almıyormuş falan filan. Ütopik hayatlar. Bunları güzellememiz isteniyor.
Bana biri burada “Somon almayıver , hamsi de balık. Hamsi al oğluna.” demişti hiç unutmuyorum. Şaka gibi değil mi ?

Acaba şimdi ne yapıyor o üyeler , cok merak ediyorum .

Bacım mutluluğun bedeli yok ama gıdanın eğitimin barinmanin bedeli belli...sokakta karda kışta aç bilac dilendirilen çocuklara , veya 40 kişilik sınıflarda günde 8 saat ders dinlemeye çalışan çocuklara,ana babalarının yanlarında olmadığı bir anda sor bakalım, bir tanesi bile "açım, sefilim ama mutluyum, iyi ki doğmuşum" diyecek mi?

Hayatta her şey olmasa da bir çok şey para bunu unutmayın.

Burada hiç drama queenlik yapmayın.

Tövbe yarabbim. Ben kolejde okuyan çocuklar çok mutlu nerede yazdım? Ailesinde sorun yaşayan çocuk da mutsuzdur elbette önemli bir sağlık sorunuyla boğuşan da öyle. Ama hakkı olan iyi eğitime sevdiği yiyeceklere ulaşamayan da mutsuzdur hanımefendi. 3 yıldır tatile gidemedi evladım mesela isyan ediyor artık. Çok şükür gidemiyorum ama sağlıklıyım iyi bir ailem de var demiyor.
sizin kız 11- 12 vardı galiba
benim yeğenim 4 yaşında
"dört"
yaz geldi "anne, yaz gelmedi mi, bizim artık kumsala gitmemiz gerekmiyor mu? benim canım deniz çekiyor" demeye başladı.

Bana biri burada “Somon almayıver , hamsi de balık. Hamsi al oğluna.” demişti hiç unutmuyorum. Şaka gibi değil mi ?

Avokado alıyorum arada çocuk seviyor dedim diye de ben linçlenmiştim yıllar önce. Özelime tanımadığım bir üye:selam zengin insan bile yazmıştı ayol.😅😂

sizin kız 11- 12 vardı galiba
benim yeğenim 4 yaşında
"dört"
yaz geldi "anne, yaz gelmedi mi, bizim artık kumsala gitmemiz gerekmiyor mu? benim canım deniz çekiyor" demeye başladı.
E işte aklı yetmeye başladıktan sonra çocuklar herşeyi istiyor. Lüks bir şey istemiyorlar ki 3 yanı denizle çevrili ülkede denizi görmek istiyorlar. Hakları değil mi?

Aynı şekilde ank da o para aidata bile yetmeyen var.
Yani sizin şartlara göre çok çok az ödüyor oluşunuz, muhtemelen birkaç senelik kiracısınız şu son 1 senede girmediniz evinize, herkesin aynı şekilde olacağı anlamına gelmez.
Eşimin bir ofisi var, alt bir semtte apartmanın bodrum katı 2 oda.
Eskiden üst dükkanla birdi, sonra ayırdılar, öyle anlatayım.
İçi bence çok kötü ve kira bedeli 3 bin tl.
Aynı apartmanda yeni kiralıklar 6 binden başlarken, eski oturanlar bin tl bandında.
Yani burada eski kiracılık yeni kiracılık söz konusu, bulun alın siz de uyguna oturun diye bir şey kalmadı.
Sitede oturana aidat olarak bile yetmez,asgari ücretle de zaten sitede oturulmaz.Benim kiram 1300 olduktan sonra patladı zamlar, seneye uygun yaparız dedi ama şartlar değişti,onun uygunu 1700 den aşağı olacak değildir zaten,3 yıllık kiracıyım ama sorunsuzum.Ev 40 yıllık fln ama içi tadilatli.Bir üye ortalama 3000 demişti ya,zaten ortalama demek altı da olur üstü de demek oluyor, aynı noktaya geliyoruz,ben ortalama altındayım diyeyim şimdilik.

Sitede oturana aidat olarak bile yetmez,asgari ücretle de zaten sitede oturulmaz.Benim kiram 1300 olduktan sonra patladı zamlar, seneye uygun yaparız dedi ama şartlar değişti,onun uygunu 1700 den aşağı olacak değildir zaten,3 yıllık kiracıyım ama sorunsuzum.Ev 40 yıllık fln ama içi tadilatli.Bir üye ortalama 3000 demişti ya,zaten ortalama demek altı da olur üstü de demek oluyor, aynı noktaya geliyoruz,ben ortalama altındayım diyeyim şimdilik.
Ben demiştim 3000 diye.
Ne yapın edin ev sahibinizle iyi geçinin derim size . Zira bizimki şak diye yüzde elli zam yaptı.

Avokado savaşları yaşanmıştı bir de 😂 onu da unutmuyorum.

Hamile arkadaşım bir dilim somonu üçe bölüp üç hafta yiyordu. Tek maaş ikinci bebe yoldaydı. Asgari ücret de değil ama yetişmiyordu işte.

Dedim sana :KK45: çocuğum özel okula gitmek zorunda kalıyor dedigin an eleniyorsun....Daha temel gıda +barınma hesabı yapamayan insanlara, asgari düzeyde eğitimin hak olduğunu anlatmaya çalışmak çok zor be ceyceyim...

Ayrıca o yüzde seksenbeş burs kazanan ama gene de koleje gidemeyen çocuk neden gidemedi biliyor musunuz? 2 küçük kardeşi daha olduğu için. Sevmiyor okulunu yetmiyor okulun imkanları artık o çocuğa . Kardeşlerini o mu istedi imkanlar azken?elbette üzülecek onu gören ben de üzüleceğim.

Avokado savaşları yaşanmıştı bir de 😂 onu da unutmuyorum.

Hamile arkadaşım bir dilim somonu üçe bölüp üç hafta yiyordu. Tek maaş ikinci bebe yoldaydı. Asgari ücret de değil ama yetişmiyordu işte.
Şimdi böyle bir dünyada ve ülkede 2. cocuk delilik olur diyeceğim sonra coming linç 😂😂

Ben demiştim 3000 diye.
Ne yapın edin ev sahibinizle iyi geçinin derim size . Zira bizimki şak diye yüzde elli zam yaptı.
Ev sahibi ile sadece kira artırim zamanı konuşuyoruz,o da telde.Aslinda o ev sahibim de değil vekaleten bakıyor halasının yerine, halası alzheimer. Bakalım ne diyecek Şubat'ta.İki tarafın da gönlünün olmasına dikkat ederiz normalde

E işte aklı yetmeye başladıktan sonra çocuklar herşeyi istiyor. Lüks bir şey istemiyorlar ki 3 yanı denizle çevrili ülkede denizi görmek istiyorlar. Hakları değil mi?
ben çocukların her dediğinin yapılmasına zaten karşıyım :D

misal bu ufaklık AVM nedir bilmez, hazır gıda bilmez-di (ama şimdi kreşte öğrenmiş sıpalardan)... Ankara'nın doğal bitki örtüsü AVM olduğu için, annesi ankaraya gidince avm'ye gideriz demiş, nereye girse "burası AVM mii" diye dolaşıyordu...dedesinin bahçesinde büyüyen bir sıpa.

ama deniz, spor, yüzme, güneş, hareket, bunlar büyüme çağında çocuk için şart, geçtim lüksü ...kardeşim deniz kıyısı yerde değil çocuk bayılıyor denize. çalışan bir kadının zaten kendisine de tatil şart.

şunu da ekleyeyim: ben çok kısıtlı imkanlarla büyüdüm. ama deniz kenarıydı (karadeniz de olsa). annem hazırlardı sepet sepet yiyecek 10 tane de ekmek alır akşama kadar deniz kenarında piknik yapardık biz, 1 ay. biraz dalga yoksa denize girerdik. yani öyle imkan olsa şimdi anne çalışmasa deniz kenarında akşama kadar piknik yapabilsen bence hiç mahsuru yok, yapsınlar derim. hatta keşke öyle yaşayabilsek.. o imkan yok. mecbur bir yere tatile gidecekler 5 gün 1 hafta, neyse.

Back
X