- Konu Sahibi burcumsu12
-
- #1.001
Şu anda SGK si olmadan devlette ücretsiz doğum yapabilen tek kesim mülteciler...onlara tüp bebek de bedava....Hayat şimdi de bedava gibi bir sonuç çıkar devlette doğurduktan sonra,hayır tabiki.
PekiSana hala siz diyerek hitap etmek gereksiz olmaya başladı , saygı sınırı denilen şeyi klavye arkasında olunca aşabileceğini sanıyorsun.emekçinin hakkını savunmak çocuk yapmasın yaeee bunlar diyerek olmaz.Emekçinin hak ettiği ücretin verilmesini talep ederek olur. Ülke şartları bu ne yapalım onlarda anne baba olmayıversinler demek çok insani geliyor ve sorumluluğu devlet yerine mecburen bu şartlarda yaşayan insanlara yüklüyorsan kendi vicdanını sorgulamanı tavsiye ederim. Ben bu şartlarda çocuk yapsınlar ve alt sınıf işlerde çalışsınlar demedim. Alt sınıf gördüğünüz bu işlerde çalışan insanlar hem senin lağımını temizlesin hem de sen çocuklarınla gezerken iç geçirerek sana baksın. Çünkü sorumluluk az kazanan insanada devlette falan değil. Bu iş asgari ücretlinin çocuk yapmamasıyla değil devletin destek çıkmasıyla çözülür. Sen kimsin ki ne üstünlüğün var çocuk yapabileceksin onlar senin çöpünü toplayıp yemeğini getirip sana hizmet edecek.asgari ücretliye saldıracağına başka çözümler üret. Haklı çıkmak için hiç demediğim şeyleri demişim gibi gösteriyorsun.Ayrıca ben kendim köy kökenliyim zaten, ailemin büyük bölümü de işçi ne münasebet kalkıp emekçiyi aşayılayacağım. Ben emekçinin emeğiyle uygar düzende yer aldığımı zaten biliyorum. Pek çok fikirde seninle hemfikir olduk burada, tanıdığım da bir üyesin, en ufak bir fikir ayrılığında saldırıya geçiyor olman sadece senin fikrin ortaksa doğru anladığın ve tahammül sınırlarında olduğunu gösterdi.
Tüp bebek de mi bedava ?Şu anda SGK si olmadan devlette ücretsiz doğum yapabilen tek kesim mülteciler...onlara tüp bebek de bedava....
Tabii ki de, yanlış biliyorsam sağlıkçı arkadaşlar düzeltsin....Tüp bebek de mi bedava ?
Tüpsüzleri az geldi zaaaarrrTabii ki de
SGK si olmayan yok zaten neredeyseŞu anda SGK si olmadan devlette ücretsiz doğum yapabilen tek kesim mülteciler...onlara tüp bebek de bedava....
O kadar çok var ki....SGK si olmayan yok zaten neredeyse
Şu anda burada mi yurtdışında mi yaşıyorsunuz bilmiyorum ama biz de tam bunu savunuyoruz günlerdir....Burada asgari ücretli tek çocuk bile yapmasın demek yerine devletin bu duruma el atması gerektiğini düşündüğümü söylüyorum sadece. Hedef tahtasına asgari ücretliyi koymanın bir manası yok. Herkese iyi forumlar dilerim.
Tam sigortalı olup başka bir deyişle tam sigorta ücreti ödeyip doğumu tam sigorta kabul eden bir özelde yapmış olmaktan bahsetmiyorum,ya da herhangi bir şey.Bir ark 15 bine doğurmus ve hayat çok zor çok demiş ben 3000 e doğurdum demekki 15 binin altında da dogurabilirmis demek istedim, felsefesine iniyorum artık ne demek istediğimin,neyse .Benim de sigortam ödedi özeli 1 kuruş vermedim. Bunlar kıstas olamaz o yüzden.
Aksine baştan beri asgari ücretli olanları korudunuz, anlamak isteyen anladı.Kimseyi alıntılamadan son mesajımı yazıp konudan çekiliyorum. Bu güne kadar kimseyle polemiğe girmemeye dikkat ettim forumda, çok tarzım olan bir durum da değil açıkçası. Asgari ücretliler olmasa kim tezgahtar kasiyer vs olacak demek asgari ücretli üresin çocukları da aynı işleri yapsın demek değil, bu insanların sistemi asıl döndüren insanlar olduğu ve buna rağmen hale temel haklarının bile sorgulanır duruma geldiği. Yani bu işlerin ne kadar gerekli ve özünde saygın, toplumun ayakta kalmasını sağlayan kesim olduğu yönündeydi. Öyle bir noktaya geldi ki konu ben büyük saygı duyduğum emeği aşağılamakla yaftalandım. Bir şirket ceo sundan dışarda hizmet veren emekçiye daha fazla saygı duyan bir insanım ki isteyen yargılyabilir bu düşüncemi. Burada asgari ücretli tek çocuk bile yapmasın demek yerine devletin bu duruma el atması gerektiğini düşündüğümü söylüyorum sadece. Hedef tahtasına asgari ücretliyi koymanın bir manası yok. Herkese iyi forumlar dilerim.
Ben bedava doğuranlardan söz etmedim.3 bin varken 15 bine doğurup bundan hayat çok zor ya diyerek dert yananin yorumunun ne kadar kişisel olduğundan bahsettim.Hayat ona zor.Ben 3000 e doğurduysam hayat kolaydır aslında da demedim,anlayıp anlamazdsn geliniyor.O kadar çok var ki....
Aynı şekilde ank da o para aidata bile yetmeyen var.Yer Ankara
Mutlulugu mutsuzlugu belirleyen maddi imkanlar midir sadece yada cocuga hakkiyla bakmak demek maddi imkanlarla mı ölçülür? Kolejde okuyan her tur imkana sahip olanlar hepsi cok mu mutludur?asgari ücretle de çocuk bakılıyor elbette.çocuk da aile de şartlara uyum sağlıyor başka çareleri mi var?imkanlar bu kadar.ama o çocuklar mutlu mu hepsi o tartışılır.kolejden yüzde seksen beş burs kazanan zehir gibi çocuğun yemek servis kitap giyim masraflarını bile karşılayamacağı için ailesi gidemediğini gözümün önünde hüngür hüngür ağladığını gördüm.allah tüm çocukların gönlünde ne dilek varsa versin.hiçbirinin gözü hiçbirşeye bakmasın.villa yat kat yurtdışı tatilleri lüks markalar istemiyor kuzular.istedikleri gayet hakları olan herşey.
Çocuklar aç aç, beslenmiyorlar, gelişmiyorlar, ilerleyemiyorlar. Neyi savunuyorsunuz allah aşkına? Bıktık bu fakir romantizminden.Mutlulugu mutsuzlugu belirleyen maddi imkanlar midir sadece yada cocuga hakkiyla bakmak demek maddi imkanlarla mı ölçülür? Kolejde okuyan her tur imkana sahip olanlar hepsi cok mu mutludur?
Belki bir zaman denk gelir diye yazıyorum, görürseniz 2019 2020 konularında birkaç üyeyi, bilin istedim.Kimseyi alıntılamadan son mesajımı yazıp konudan çekiliyorum. Bu güne kadar kimseyle polemiğe girmemeye dikkat ettim forumda, çok tarzım olan bir durum da değil açıkçası. Asgari ücretliler olmasa kim tezgahtar kasiyer vs olacak demek asgari ücretli üresin çocukları da aynı işleri yapsın demek değil, bu insanların sistemi asıl döndüren insanlar olduğu ve buna rağmen hale temel haklarının bile sorgulanır duruma geldiği. Yani bu işlerin ne kadar gerekli ve özünde saygın, toplumun ayakta kalmasını sağlayan kesim olduğu yönündeydi. Öyle bir noktaya geldi ki konu ben büyük saygı duyduğum emeği aşağılamakla yaftalandım. Bir şirket ceo sundan dışarda hizmet veren emekçiye daha fazla saygı duyan bir insanım ki isteyen yargılyabilir bu düşüncemi. Burada asgari ücretli tek çocuk bile yapmasın demek yerine devletin bu duruma el atması gerektiğini düşündüğümü söylüyorum sadece. Hedef tahtasına asgari ücretliyi koymanın bir manası yok. Herkese iyi forumlar dilerim.
Ben bir eve gelir olarak sadece asgari ücret giriyor ve ek gelir yoksa cocuk sahibi olmamaları gerektiğini yazdım. Hala da arkasındayım. Çünkü bir kaç sayfa öncesinde de yazdım asgari ücretli ev kirası mı ödesin , mutfak masrafına mı yetişsin , cocuk mu büyütsün ?Şuraya küçük bir özet yapayım. Konuda kimse asgari ücretli çocuk sahibi olmasın demedi gördüğüm kadarıyla. Konuyu takip ettim ama gözümden kaçtıysa düzeltin.
Kimse çocuğuna az para harcayana da yüklenmedi. Onlar insanları müsriflikle falan suçladı daha çok.
Söylediğimiz tek şey, bir çocuğu hakkıyla büyütmek için ciddi paralar harcanması gerektiği, maddi durumu buna elverişli olan bir insanın (konudaki çocuğun annesi örneğin) çocuğu için yapabileceğinin en iyisini istemesinin normal olduğu, ki bu istenenin lüks değil ortalama olduğuydu.
sadece asgari ücret alanlar başka geliri olmayanlar ev kirası ve faturaları ödese parasız kalır beslenme giyim sağlıktan bile yararlanamazlar haliyle çocukla aç açıkta kalırlar mantıksız olur anlamında mı dedin ? zira çoğu yerde kiralar zaten asgari ücret kadardaBen bir eve gelir olarak sadece asgari ücret giriyor ve ek gelir yoksa cocuk sahibi olmamaları gerektiğini yazdım. Hala da arkasındayım. Çünkü bir kaç sayfa öncesinde de yazdım asgari ücretli ev kirası mı ödesin , mutfak masrafına mı yetişsin , cocuk mu büyütsün ?
Bunun sorumlusu asgari ücretlinin cok az kazanması değil aslında , ülkemizde alım gücünün düşük olması ve paramızın pul olması. Hersey ateş pahası bir paket bezin en ucuzu 100 tl , mamalar desen ucmus.
Evet, böyle çocuklar perişan oluyorlar .sadece asgari ücret alanlar başka geliri olmayanlar ev kirası ve faturaları ödese parasız kalır beslenme giyim sağlıktan bile yararlanamazlar haliyle çocukla aç açıkta kalırlar mantıksız olur anlamında mı dedin ? zira çoğu yerde kiralar zaten asgari ücret kadarda
Ben diyeyim, milletin hayrına, fitre zekatına, devlet eline kaderini bırakmayacağın çocuğu yap diyor üye, haksız mı?sadece asgari ücret alanlar başka geliri olmayanlar ev kirası ve faturaları ödese parasız kalır beslenme giyim sağlıktan bile yararlanamazlar haliyle çocukla aç açıkta kalırlar mantıksız olur anlamında mı dedin ? zira çoğu yerde kiralar zaten asgari ücret kadarda
Burda asgari ücretle iki çocuk büyütüp ev kredisi ödeyen vardı yavrum. Geriye 1000 lira kalıyormuş işte onu da çocuklara harcıyorlarmış, üstelik bebek anne sütü almıyormuş falan filan. Ütopik hayatlar. Bunları güzellememiz isteniyor.Ben bir eve gelir olarak sadece asgari ücret giriyor ve ek gelir yoksa cocuk sahibi olmamaları gerektiğini yazdım. Hala da arkasındayım. Çünkü bir kaç sayfa öncesinde de yazdım asgari ücretli ev kirası mı ödesin , mutfak masrafına mı yetişsin , cocuk mu büyütsün ?
Bunun sorumlusu asgari ücretlinin cok az kazanması değil aslında , ülkemizde alım gücünün düşük olması ve paramızın pul olması. Hersey ateş pahası bir paket bezin en ucuzu 100 tl , mamalar desen ucmus.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?