• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 yaşındaki bir çocuğun aylık masrafı nedir?

Tövbe yarabbim. Ben kolejde okuyan çocuklar çok mutlu nerede yazdım? Ailesinde sorun yaşayan çocuk da mutsuzdur elbette önemli bir sağlık sorunuyla boğuşan da öyle. Ama hakkı olan iyi eğitime sevdiği yiyeceklere ulaşamayan da mutsuzdur hanımefendi. 3 yıldır tatile gidemedi evladım mesela isyan ediyor artık. Çok şükür gidemiyorum ama sağlıklıyım iyi bir ailem de var demiyor.
Tatile goturemediginiz cocugu neden yaptınıza gider bu olay

Tam olarak hangi yazdığım terbiyesizlik ?
Drama queenlik yapmayin hangi bilgiyle hangi samimiyetle vs benimle boyle konusuyorsunuz burda herseyi bilen mafya gibi bir grup olmussunuz. Tavrınız cok rahatsiz edici drama queen benim icin igrenc bir ifade. Ha bana salak vs demissiniz ha bunu soylemissiniz.

Çocugu hakkiyla buyutmenin tam açılımını yapar mısınız?
Yav takma sen bacım, burdaki müsrif çetenin lafına baksak çocuğa hergün et, balık,meyve filan yedirmek okula mokula yollamak, tatile götürüp şımartmak, hiç dövmeden tepene çıkartarak büyütmek lazım....sacmalik yani...boşver sen bakma bunlara, bildiğin gibi devam....

ben çocukların her dediğinin yapılmasına zaten karşıyım :KK70:

misal bu ufaklık AVM nedir bilmez, hazır gıda bilmez-di (ama şimdi kreşte öğrenmiş sıpalardan)... Ankara'nın doğal bitki örtüsü AVM olduğu için, annesi ankaraya gidince avm'ye gideriz demiş, nereye girse "burası AVM mii" diye dolaşıyordu...dedesinin bahçesinde büyüyen bir sıpa.

ama deniz, spor, yüzme, güneş, hareket, bunlar büyüme çağında çocuk için şart, geçtim lüksü ...kardeşim deniz kıyısı yerde değil çocuk bayılıyor denize. çalışan bir kadının zaten kendisine de tatil şart.

şunu da ekleyeyim: ben çok kısıtlı imkanlarla büyüdüm. ama deniz kenarıydı (karadeniz de olsa). annem hazırlardı sepet sepet yiyecek 10 tane de ekmek alır akşama kadar deniz kenarında piknik yapardık biz, 1 ay. biraz dalga yoksa denize girerdik. yani öyle imkan olsa şimdi anne çalışmasa deniz kenarında akşama kadar piknik yapabilsen bence hiç mahsuru yok, yapsınlar derim. hatta keşke öyle yaşayabilsek.. o imkan yok. mecbur bir yere tatile gidecekler 5 gün 1 hafta, neyse.
Denize yakın yerde otursak günübirlikte dediğiniz şekilde giderdik gayet de eğlenirdik ama içanadoludayız. Deniz için konaklama yeri lazım mecbur. Yazlığımız yok başkasının evine gidip zaten yük olmayız. Mecbur uygun fiyatlı bir yere gideceğiz 5 gün bile olsa. Yani para ödemekten kaçış olmuyor bazen.

Yav takma sen bacım, burdaki müsrif çetenin lafına baksak çocuğa hergün et, balık,meyve yedirmek, okula mokula yollamak, hiç dövmeden tepene çıkartarak büyütmek lazım....sacmalik yani...boşver sen bakma bunlara, bildiğin gibi devam....
Bak bacım ben universite mezunu 25 yillik ogretmenim 40 yasinda 1 tane cocuk dogurdum herseyin en iyisini yapmaya calisiyorum simdiden borsada ozel universite yada yurtdisi universite egitimi icin yatirim yapiyorum benim bildigim yol bu sizin bildiginiz maddi imkani yoksa yasam hakki tanimamak insanlara benim ne anlattigimi anlama gibi bir derdiniz yok su tavriniz dedigim gibi cok itici

Sana ilk ve tek yorumum oldu yukarıda, onda da haklısın dedim....Ergence derken neyi kastediyorsun? Drama Queen lik gibi pis bişey mi?
Drama queenlik benim icin asagilayici birsey nefret ederim boyle insanlardan tavuk suyu aklinca beni asagilarken bununla egleniyor olmaniz ergence ve rahatsiz edici o gulme emojisini oraya siz birilerini asagilamak icin kullanin diye koymamislar

Bak bacım ben universite mezunu 25 yillik ogretmenim 40 yasinda 1 tane cocuk dogurdum herseyin en iyisini yapmaya calisiyorum simdiden borsada ozel universite yada yurtdisi universite egitimi icin yatirim yapiyorum benim bildigim yol bu sizin bildiginiz maddi imkani yoksa yasam hakki tanimamak insanlara benim ne anlattigimi anlama gibi bir derdiniz yok su tavriniz dedigim gibi cok itici
Madem 40 yaşında 25 yıllik eğitimci insansınız, "Bir çocuğu hakkıyla büyütmek" tanımını niye buraya soruyorsunuz ki....Ben yine şok....

E bakın çocuğunuz için nasıl çabalıyorsunuz. Oluruna bırakmışmısınız hayır.kendi kazansın iyi devlet üniversitesini demiyorsunuz olmazsa bir b planınız var özel üniversite ya da yurtdışı gibi. Tüm çocuklar neden bunları istemesin? Kendinizle çeliştiniz şimdi. Komşumun çocuğu ağlıyor yahu 3 aydır . Onun hakkı değil mi yüzde seksenbeş gibi harika bir bursla kazandığı ülkenin en iyi 10 kolejinden birinde okumak? İyi eğitim isteyen azimli her çocuğun hakkı. Sadece benim çocuğum dersek asıl o zaman bencil oluruz.

Madem 40 yaşında 25 yıllik eğitimci insansınız, "Bir çocuğu hakkıyla büyütmek" tanımını niye buraya soruyorsunuz ki....Ben yine şok....
46 yasindayim 40 yasinda dogum yaptim okumak ve okudugunu anlamak onemlidir. Soru yalnizca bilgi almak icin sorulmaz o uyenin fikrini ogrenmek icin sordum.Siz ben sokun otesine gecemediginiz icin bu yorumu yapmaniz normal tabi.40 yasinda 25 yillik egitimci diren matematik🤣

46 yasindayim 40 yasinda dogum yaptim okumak ve okudugunu anlamak onemlidir. Soru yalnizca bilgi almak icin sorulmaz o uyenin fikrini ogrenmek icin sordum.Siz ben sokun otesine gecemediginiz icin bu yorumu yapmaniz normal tabi.40 yasinda 25 yillik egitimci diren matematik🤣
:KK48: :KK48: Biz burda neler gördük....200 lira yeter de artar diyenlere , çocuğun temel beslenme barınma hesabıni kalem kalem yapan, tatilin ve eğitimin de çocuğun temel hakkı olduğunu anlatmaya çalışan üyelere "burda mafya gibi çete olmuşsunuz, herşeyi çok biliyorsunuz" diyebilecek cürette ve tiynette uyeler bile var Allah sizi inandirsin :KK45: siz 15 yaşında öğretmen olmuşsunuz çok mu....

Son düzenleme:
Bu kadar sayfa ne tartışılmış ya. Kimse bu konuyu kişisel algılamamalı. Anne baba çalışan bir aile bu, kreşiydi getir götür servisiydi benziniydi yemeğiydi derken o para zaten gider. Bugün bakıcı tutsa asgari ücret verip sigortasını yapsa- ki gelmezler üstelik kreş masrafı da olur- o para yetmez.
4 yaşındaki çocuk gideri aklın almayacağı kadar çok da olur, aman yetniversin ölmeyecek kadar doysun bilmem ne dersen karın tokluğuna da olur, ayak işlerinde çalıştırırsan kendi masrafını bile çıkarır. Çocuğu yetiştirmekten ne anladığınıza, hayata bakış açınıza, kültürünüze ve göreceğinize göre gepgeniş bi skala bu. Her batında 3 çocuk yapıp iki senede bir onlarca çocuk yapabilirsin tercih annenindir; ömrü boyunca bir tane bile yapmayabilir ya da tek bir çocuğunu varını yoğunu ona verecek şekilde yetiştirip hayatını kurtarmak da isteyebilirsin. İmkan dahilinde harcama yapılır. Çocuğuna da harcama yapar kısıp biriktirip yatırım da yapabilir. Baktığın yere göre değişir. Bu kararı anne verir çünkü çocuk sorumluluğu anneye kalmış. Çocuk yetiştirmekle ilgili durumu Uzaktan eleştirmek çok kolay. Bilmem kaç günde bir sevince ailesi olmuyorsunuz.

Bir çocuğa daha uygun şartlarda da bakılır elbette. Ancak konusu geçen çocuğumuz kreşe gidiyor. Kreşe giden çocuğun ekonomi yapsanızda yapmasanızda şu ekonomik şartlarda beşbin gideri oluyor. İnanın bizde pahalı ürünler almıyoruz. Bizde LCW dan giydiriyoruz. İndirim kovalıyoruz. Ama kreş çocuğunun maddi gideri çok oluyor.
Bunun dışında gözden kaçan bir konu daha. Boşanmış çiftlerin çocuklarının maddi yükünün ebeveynlerini zorlaması doğaldır. Çünkü ebvynler artık iki ayrı evde kaldıklarından, evlerini geçindirmek için en az iki kat maddi yükün altına girerler. Ama çocuğun gideri sabit kalır. Bu sebeple “madem çocuğun gideri fazla, o zaman dar gelirliler nasıl çocuk bakıyor” düşüncesi düz bir mantıktır.

Drama queenlik yapmayin hangi bilgiyle hangi samimiyetle vs benimle boyle konusuyorsunuz burda herseyi bilen mafya gibi bir grup olmussunuz. Tavrınız cok rahatsiz edici drama queen benim icin igrenc bir ifade. Ha bana salak vs demissiniz ha bunu soylemissiniz.
Ya arkadaşlar biz bu ifadeye şikayetçi olabiliyor muyuz? Drama Queenliğin bile anlamını bilmedigi için hakaret zannederek aşıri tepki veren cahil bir üye sanarak üzerinde durmamıştım ama baya baya "mafya" ithamının suç kapsamında olduğunu bilecek eğitimli bir insanmış kendisi...özür filan da dilemiyor....madem öyle?

Son düzenleme:
Back
X