4 yaşındaki bir çocuğun aylık masrafı nedir?

Çok alakalı değil ama aklıma şu geldi,buradan tanıştığım bir üyenin kulağını cinlatayim.4 yıl önce ikimiz de doğum yaptık ben 3000 e o 15000 e..Hayat çok pahalı yaaa demişti.Simdi burada hayat pahalı cümlesi yerinde oldu mu

ben en çok buna üzülüyorum

ben sanıyordum bu çocuklar üffff uçacak

ben devlet okulunda ingilizce + almanca öğrendim (ha sonra 2 tane başka dil daha öğrendim de onu istediğim için, bunlar istediğimden değil normal müfredattı), tüm matematik fen derslerini inglizce okudum.

köyden gelmiş çocuğum, sınıf arkadaşlarımın anaları babaları hep mühendis filan (anadolu lisesi, türkiye dereceli giriliyordu). ana babası işçi olan da var ama en azından şehir ortamında yetişmişler.

annenin maaşlı çalışmasını ben anadolu lisesine gidince öğrendim, meğer anneler tarla tapandan başka da çalışırmış..sonra fen lisesine gidince yoğurdun paketle satılan, hazır alınan bir ürün olduğunu öğrendim...

ya diyordum ben bu kadar okuduysam, kendimi geliştirmeye uğraşıyorsam, bizden sonraki nesil üffff uçar uçar. bi düşün kızım anası babası hepsinin öğretmen filan, anne babaları hep şehirde yetişmiş müze görmüş, sinema görmüş, pastenede ne yenir biliyor, .aboov.

yazık oldu orta sınıfa gerçekten.

Artık hamsi de yiyemiyor o üyenin çocuğu işte.... üremek herkes için haktır diyenler çocukların temel haklarının tümünü yok sayıyorlar şu anda ama farkında değiller...

Tüm dünya ile ilgili aşağı yukarı fikrim var. Diğer ülkelerde insanların bizden daha iyi şartlarda yaşıyor olması ortadaki gerçeği ve gelir dağılımı adaletsizliğini değiştirmiyor maalesef. Gelişmiş ülkelerde insanların çocuğuma nasıl süt alacağım diye düşünmüyor olması adil olmayan şartların varlığını yok etmiyor. Biz bu konuda marijinal boyuttayız kabul ama, dünyadaki bir avuç zenginin emek sahibi insanlar üzerinden geçiniyor olduğu gerçeği ortada duruyor ve evet geniş bir orta sınıf ve alt sınıftan oluşuyor dünya. Görece bakıldığında on ay çalışır para biriktirir çocuklarımı başka bir ülkeye tatile götürürüm diyen insanlar için, doğuştan istediği zaman o tatile çıkabilecek çocuklar doğuran insanların bir başkasına o da çocuk sahibi olmasın o zaman deme ifadesini değiştirmeyebilir. Sorun eğitimsiz kesimin çocuk yapmaktan vazgeçmeyecek olması değil burada, elbette insanlar dürtülerini gerçekleştirecekler ve yine çocuk sahibi olacaklar, çocuk yapma sınırı olan çinde bile cezalar olmasına rağmen bu engellenemiyor, sorun bizim bu insanların tek çocuk sahibi bile olmasına eleştiriyle yaklaşmamız. sorunu sistemde, adaletsizlikte değilde anne baba olmak ve bu hayatın içinde varlık göstermek isteyen insanlarda aramamız. ( kast ettiğim burada 3-5 çocuk değil bu arada ki daha önce de belirttim). Ne yapacaklar, dünyaya diğer insanlara karın tokluğuna hizmet etmek ve ölüp gitmek için mi gelmeleri gerekiyor asgari ücretlilerin. Kusura bakmayın bir yolunu bulsaymışta asgari ücretli olmasaymış diyecek kadar liberal değilim, olabileceğimi de sanmıyorum. Zaten türkiye de, türk insanının kaç tane çocuğu oluyor ki özellikle son yıllarda. En fazla iki çocuktur.Gelir durumu düzelmedikçe de sizin söylediğiniz farkındalık düzeyine ulaşamaz zaten insanlar. Önce düşünecek, birey olduğunu anlayacak şartlara ihtiyaçları var.12 saat karın tokluğun çalışırken bu farkındalığın imkanı olması teknik olarak imkansız.

Herkesin gelirine göre , yaşadığı hayat standartına göre bir gideri var. Mesela aylık 150 000 geliri olanın gideriyle benimki aynı değil.

Herkesin gelirine göre , yaşadığı hayat standartına göre bir gideri var. Mesela aylık 150 000 geliri olanın gideriyle benimki aynı değil.
O yüzden kişiden kişiye,yerden yere, , bütçeden bütçeye değişir herkesin normali

İyi de ne yapmasını teklif ediyorsunuz bu insanlara, karın tokluğuna çalışmalarını ve diğer insanların sahip olduğu anne baba olma hakkına sahip olmamalarını mı? Sistemin dönmesini sağlayan asgari ücretliyle diğer saydığınız suç unsurlarıyla nasıl bağdaştırabiliyorsunuz? Bu nasıl bir kıyaslamadır ki hem sizlerin kapınıza suyunuzu ekmeğinizi getirecekler, hem elektriğiniz olsun diye sabahtan akşama yerleri kazacaklar, bayramlarda dahi izinleri olmayacak müşteri gelecek diye marketlerde bekleyecekler, kısaca bu uygar sistemin dönmesini sağlayacaklar ve tek çocuk hakları bile olmayacak. Ayrıca sorduğum sorulara cevap almak yerine işi başka boyutlara çekiyorsunuz. Bu asgari ücretliler bu kadar aşağılayabileceğimiz ve normal insan haklarına sahip olmayı hak etmeyen insanlarsa emekçi diye kutsadığımız insanlar kimler? Neyse ben kk yi unutuyorum bazen, genellikle farklı bir fikir ortaya atıldığında, durup düşünüp şöyle yapılabilir yapılmalı gibi fikir ortaya atmaktansa mevzuyu en çarpıtılabilecek şekline sokmak genel anlayış içerisinde. Tamam ben kabul ettim. Çocuğuna 6000 tl harcayamayan insan çocuk yapmasın, yaptıysada hadsizliğini bir güzel anlasın, asgari ücretli vatandaşın neyine çocuk yapmak, bu dünyaya asgarinin üstünde kazanan insanlarına hizmet etmeye gelmiş görevliler onlar. Bu kadar bir şeyler çarpıtılınca tartışmak, fikir paylaşımı yapmakta gelmiyor insanın içinden. Sizler haklısınız.

Vallahi mecburiyetten gönderdim. Okulun öğretmenleri al bu çocuğu bu okuldan yazık oluyor dediler. Eskisi gibi ilkokuldan sonra Anadolu lisesi olaydı göndermezmiydim?

ben dogumumu 13 yıl önce bütün arkadaşlarım özelde doğum yaparken, 0 ödemeyle devlet doğum evinde yaptım çünkü o dönemde görev yaptığım ilde ozellerde yenidoğan acil müdahale ekipmanı yoktu....ne dıyım şimdi, sırf bunu baz alarak 13 yıl önce hayat bedavaydi mı dıyım? Herşey sebildi mi diyim? Siz musrifsiniz mi dıyım?

Son düzenleme:
Bacım emekçileri aşağılayan sensin... ben değilim sensin.....

Benim bırak lisansı master derecesi olup tezgahtarlık yapan arkadaşlarım var, mühendis olup sayaç okuyan kuzenim var, öğretmenlik mezunu olup belediyede çöpçüluk kovalayan komşum var...

Emekçilere ve onların çocuklarına beslenme eğitim barınma gibi hakları çok gören de ben değilim sensin...

Buna rağmen hala emekçilerin ürememesi durumunda gelecekteki "pis işler" i yapacak kimsenin kalmayacağını savunuyorsun ...

Aklınca kendi mensup olduğunu düşündüğün sınıfın haklarına , onların çocuklarının ulaşamamasının normal ve hatta gerekli olduğunu iddia ediyorsun sen, farkında mısın?

Son düzenleme:

Helal olsun böyle babalara

Ne belirlenmiş
Ne veriyor ?

Bu tür marka takıntılı yetişkinler yüzünden onların çocukları da öyle oluyor ve maddi durumu kötü çocuklara zorbalık yapıyorlar, bu yüzden fakir aileler de marka kıyafet almaya çalışıyor çocukları zorbalığa uğramasın diye ama bunu yaparken çocukları ne balık ne et görüyor. Lütfen çocuklarımızı marka takıntılı yapmayalım. Ve maddi durumu çok iyi olmayan annelere sesleniyorum. Balık ve et marka kıyafetten çok daha iyi bir yatırımdır çocuğa, şu an zeki olarak adlandırılan toplumlar çok fazla balık tüketiyorlar.

Benim de sigortam ödedi özeli 1 kuruş vermedim. Bunlar kıstas olamaz o yüzden.

Abinizin aylık geliri ben kadar ?

Kadın annesinin evine gitmiş
Keyfinden gitmemiş belli ki Zorunluluktan

Abiniz de pekala annesini evine dönebilirdi daha karlı olurdu .

Manevi desteği eşit oranda veriyorlar mı ki maddiyi eşit oranda versin ?
hatta pardon eşit bile demiyorsunuz anne Daha Çok versin diyorsunuz . bütün yükü anneye yüklüyorsunuz siz anne olunca bakalım ne yapacaksınız

Hayat şimdi de bedava gibi bir sonuç çıkar devlette doğurduktan sonra,hayır tabiki.Demek istediğim şu,15 bin için hayat çok pahalı demek 15 binden aşağı dogum yapan özel yok anlamına geliyor.Ha şu var ki o İstanbul'da yaşıyor,orada özel hastaneler daha pahalıdır kirada ve avukat fiyatlarında olduğu gibi.İst da hayat çok pahalı dese tmm yani

Helal olsun böyle babalara

Ne belirlenmiş
Ne veriyor ?
Adam öğretmen ne kadar veriyor sormadım
Ama herkes memnun.
Hatta adam zaten hemen her hafta burada hep alıyor çocukları.
Şuan mersindeler yaz tatilinde bir ah orada.
Buradayken de extra harciyordur.
Kimse maddi yönden sikayet etmedi.

Sana hala siz diyerek hitap etmek gereksiz olmaya başladı , saygı sınırı denilen şeyi klavye arkasında olunca aşabileceğini sanıyorsun.emekçinin hakkını savunmak çocuk yapmasın yaeee bunlar diyerek olmaz.Emekçinin hak ettiği ücretin verilmesini talep ederek olur. Ülke şartları bu ne yapalım onlarda anne baba olmayıversinler demek çok insani geliyor ve sorumluluğu devlet yerine mecburen bu şartlarda yaşayan insanlara yüklüyorsan kendi vicdanını sorgulamanı tavsiye ederim. Ben bu şartlarda çocuk yapsınlar ve alt sınıf işlerde çalışsınlar demedim. Alt sınıf gördüğünüz bu işlerde çalışan insanlar hem senin lağımını temizlesin hem de sen çocuklarınla gezerken iç geçirerek sana baksın. Çünkü sorumluluk az kazanan insanada devlette falan değil. Bu iş asgari ücretlinin çocuk yapmamasıyla değil devletin destek çıkmasıyla çözülür. Sen kimsin ki ne üstünlüğün var çocuk yapabileceksin onlar senin çöpünü toplayıp yemeğini getirip sana hizmet edecek.asgari ücretliye saldıracağına başka çözümler üret. Haklı çıkmak için hiç demediğim şeyleri demişim gibi gösteriyorsun.Ayrıca ben kendim köy kökenliyim zaten, ailemin büyük bölümü de işçi ne münasebet kalkıp emekçiyi aşayılayacağım. Ben emekçinin emeğiyle uygar düzende yer aldığımı zaten biliyorum. Pek çok fikirde seninle hemfikir olduk burada, tanıdığım da bir üyesin, en ufak bir fikir ayrılığında saldırıya geçiyor olman sadece senin fikrin ortaksa doğru anladığın ve tahammül sınırlarında olduğunu gösterdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…