- 25 Aralık 2020
- 5.588
- 20.395
- 298
- 41
- Konu Sahibi burcumsu12
-
mardin- kayseri 17 bin duydum ben de, sizin güzargahta km onun 2 katı, normal geldi.Yani gerçekten çıkaracağına zam yapsın en azından taşınma masrafı olmaz. Nakliye fiyatları da uçmuş durumda çünkü. Sadece asansör kurmanın fiyatı 5binden başlıyor. Vandan fethiyeye 38bine nakliye ayarlandığını duydum geçenlerde.
Ben komşu Eskişehir'de taşındı işte 3 sokak ileriye 5000 nakliye parası verdi.Yani gerçekten çıkaracağına zam yapsın en azından taşınma masrafı olmaz. Nakliye fiyatları da uçmuş durumda çünkü. Sadece asansör kurmanın fiyatı 5binden başlıyor. Vandan fethiyeye 38bine nakliye ayarlandığını duydum geçenlerde.
Ev sahipleri de ya su fiyattan otur ya da evimden çık diyor. Mecburen kabul ediliyor.Ben komşu Eskişehir'de taşındı işte 3 sokak ileriye 5000 nakliye parası verdi.
Aynı şehirde uzaktan uzağa taşınmak 10000 den başlıyor nakliyeler aşırı uçmuş
Bizim apartmanda 1000 e kiraya verilemeyen daireler 3000 den kiraya verildi.
Ben sesimi cikartmiyorum ama korkmuyo değilim
Ooohhhh... yarasın paşaya...kan olsun, boy olsun, pos olsun.... işte böyle dostum, katakulliyle ne gerekiyorsa yedirebilecegin bir 10 yıl var önünde, ergenlikte onlar alıyor ipi eline ama çok geç oluyor
Tavukcum 6 ay içinde 2 kez zam yaptık.Ev sahipleri de ya su fiyattan otur ya da evimden çık diyor. Mecburen kabul ediliyor.
Yani çünkü o fiyatı kabul etmek maddi olarak daha karlı.. Adamın dediği fiyatı kabul etmesen o fiyata ev bulacağının garantisi yok üstüne bi de taşınma yükü olacak.Ev sahipleri de ya su fiyattan otur ya da evimden çık diyor. Mecburen kabul ediliyor.
Desem ki o nakliye paralarını verene kadar eşyaları yenilesinler, arkadaş eşyasını 150 bine yeniledimardin- kayseri 17 bin duydum ben de, sizin güzargahta km onun 2 katı, normal geldi.
Aynen öyle.Yani çünkü o fiyatı kabul etmek maddi olarak daha karlı.. Adamın dediği fiyatı kabul etmesen o fiyata ev bulacağının garantisi yok üstüne bi de taşınma yükü olacak.
bizde de bir taşınma gündemi var daDesem ki o nakliye paralarını verene kadar eşyaları yenilesinler, arkadaş eşyasını 150 bine yeniledinereden tutsan tutarsızlık..
Yok il dışında çocuk okutmak imkansız hale geliyor artık,anca işte 5-6 kişi kalacaklar da öyle .Yeni kiraci olmak pahalıya patlayacak diye tayin bile isteyemedim.2000 üstü olmasa bari diye dua ediyorum ama bakalım.Kira ödeme saatini biraz daha erkene çekeyim ben belki birkaç yüzlük düşerZengin muhitte oturmuyorum . Eski kiracıların ki hariç fiyatlar uçtu 3 e katladı. Evsahipleri bahanelerle çıkarıyor eskileri de. Yüzde on zam değil yüzde 40 a razı olan yok. 2+1 65 metrekare evler oldu 2500 3000 burada. Okumaya gelecek öğrenciler de olacak. Nasıl okuyacaklar bu şartlarda hiç bilmiyorum. Şehir dışı tercih yapmayan arkadaş akraba çocukları var tanıdığım. Çünkü başka türlü okutamayacaklar.
İyi devlet okulunun yanına taşınayım çocuk da devlette okumaya devam etsin dedim ne mümkün. Civarlarındaki evler 7 8 binden başlıyordu. Aidatları da çok yüksekti 1000 dolarda depozito istediler taşınma masrafı uymayan perde vs de olacaktı. Aynı evimde zam yaparak kaldım çocuğu da koleje verdim o evlerin kirasından daha uyguna geldi. Büyük şehirler son bir yıldır kabus artık.bizde de bir taşınma gündemi var da
konuşuyoruz bunları
öyle valla.
taşıınsan dert taşınmasan dert.
Yorumları şokla okuyorumAbim birkaç sene önce anlaşmalı boşandı ve yengem maddi olarak abimi çok darlıyor. 4 yaşında bir oğlu var. Ve sürekli çocuğun çeşitli ihtiyaçlarını göstererek nafakanın harici ekstra paralar istiyor. Yengem hemşire. Ailesinin yanında yaşıyor. Abim memur. Kirada yaşıyor ve boşandıktan sonra kurduğu bekar evinin eşyalarının taksidi bile bitmedi daha ve çok üzülüyor masrafları karşılayamayınca. Ama bana soracak olursanız vicdani olarak yıpratmak ve para koparmak için yalan söylüyor. Abim annemden ve benden para talep ediyor . Biz de yengemin çocuğu kullandığını bir çocuğun o kadar masrafının olamaycağımı olsa bile bu devirde kısması gerektiğini söylediğimiz için bizi vicdansızlıkla suçladı. Benim de çocuğum olmadığı için anlamıyormuşm. Sizlere soruyorum 4 yaşında kreşe giden erkek çocuğunun aylık masrafı ne kadardır? Bizden talep ettiği aylık 3 bin tl. 3 de ben harcıyorum diyor. Bir çocuğun aylık masrafı 6 bin olabilir mi? Olabilirse 2 -3 çocuk olsa nolurmuş
Zaten öyle 2 sene önceki ayakkabıyı nasıl giydiriyorsun diyorlar örnek verdim diyor 2,5 a yakın aylik sgk ödüyor onu saymıyorben sizin de burada yazılanlardan az harcadığınızı sanmıyorum
6000 tatile vermişsiniz 12 ye bölünce 500 TL aylık
burada en uyduruk dondurmanın topu 7 TL, daha iyisi 10, sadece bunu günde en az 1 kere yiyorsa şu dönemde aylık 250-300
anneninizn SGKsına sanırım 2500 vermişsiniz
210 lira terlikle oyuncak aldım diyosunuz
an kötü menüler sanırım 30-40 lira olmuş çocukla tatildeyim diye 10 kere yemiş olsa 400-500 de o
kreş mreşe gitmeyen halinde zaten burası 4 bin yaptı ki...evde yediğin içtiğini, uçak biletini vs. de saymadım.
sizin bu ay masrafınız yoktu bir de. öyle diyordunuz.
siz hep annesiniz, ben değilim.Yok il dışında çocuk okutmak imkansız hale geliyor artık,anca işte 5-6 kişi kalacaklar da öyle .Yeni kiraci olmak pahalıya patlayacak diye tayin bile isteyemedim.2000 üstü olmasa bari diye dua ediyorum ama bakalım.Kira ödeme saatini biraz daha erkene çekeyim ben belki birkaç yüzlük düşerAğlanacak halimiz var,ev almak şart oldu.Memlekette 500-600 bine evler varmış yarın başlıyorum araştırmaya
İşte böyle de bir durum var dimi, peynirin peynir olduğunu bilmeden yedi,peynire hala uzak.AminnnOoohhhh... yarasın paşaya...kan olsun, boy olsun, pos olsun.... işte böyle dostum, katakulliyle ne gerekiyorsa yedirebilecegin bir 10 yıl var önünde, ergenlikte onlar alıyor ipi eline ama çok geç oluyorGelmis 13 yaşına ben etten peynirden nefret ederim , agzima sürmem diyor hala saftirik, hergün yiyodu haberi yok
Ben oğluma krem peyniri sütlü çikolata diyerek alıştırmıştımİşte böyle de bir durum var dimi, peynirin peynir olduğunu bilmeden yedi,peynire hala uzak.AminnnEvet ya kata karıştıra yedirecegim mecbur.
Çocuğum özelde okuyor diyince çocuğu olmayanlar veya asgari ücretle hayatta kalmaya çalışanlar bunu büyük lüks , israf ve şimariklik olarak algılıyor ceycey, son 10 yıldır bunun asgari bir eğitim harcaması haline geldiğini anlatmak mümkün değil bu insanlara, çünkü kabak gibi ortada duran temel beslenme hesabına bile itiraz ediyorlar zaten, görmüyor musun? ...Ya alınganlık yapıyorlar ya da şımarık çocuk yetiştirmekle suçluyorlar...ama bizim ülkede, eğitim ayağında da durum tam da bu şu anda....İyi devlet okulunun yanına taşınayım çocuk da devlette okumaya devam etsin dedim ne mümkün. Civarlarındaki evler 7 8 binden başlıyordu. Aidatları da çok yüksekti 1000 dolarda depozito istediler taşınma masrafı uymayan perde vs de olacaktı. Aynı evimde zam yaparak kaldım çocuğu da koleje verdim o evlerin kirasından daha uyguna geldi. Büyük şehirler son bir yıldır kabus artık.
Biz ikinci sınıfta 7 kişi bir eve çıktıksiz hep annesiniz, ben değilim.
kaçınızın çocuğu 6 ergen (18-22 yaş) 1 evde yaşayabilir. bi hayal edin? 3+1 ev tutcan her odada 2şer kişi, ki çoğu odalara 2yatak sığmıyor, ranza atarlar artık. tek banyo?
ben öğrenciyken vardı öyle 6 kişi kalanlar ama biz mezun olmaya bile fark etmişti neredeyse tek tük kalmıştı o kadar kalabalık ev.
ben şimdiki nesli hayal edemiyorum.
ben beden işi de yaptım. kalabalık da yaşadım. odam da olmadı yatılı da okudum falan filan...yani kendime göre söylemiyorum. orta sınıf ailelerdeki yeni nesli düşünüyorum bana imkansız geliyor.
Bir iki yıl önce yine böyle bir konu vardı.Çocuğum özelde okuyor diyince çocuğu olmayanlar veya asgari ücretle hayatta kalmaya çalışanlar bunu büyük lüks ve şimariklik olarak algılıyor ceycey, son 10 yıldır bunun asgari bir eğitim harcaması haline geldiğini anlatmak mümkün değil bu insanlara, çünkü kabak gibi ortada duran temel beslenme hesabına bile itiraz ediyorlar zaten...ya alınganlık yapıyorlar ya da şımarık çocuk yetiştirmekle suçluyorlar...ama bizim ülkede, eğitim ayağında da durum tam da bu şu anda....
Yorumları şokla okuyorumbenim bile aylık masrafım o kadar değil ken çocuğun nasıl olsun. Bence kreşin ücretini abiniz ödesin diğer masrafları da annesi karşılasın. Ama bizzat gidip kendi ödesin parayı vermesin yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?