4 yaşındaki bir çocuğun aylık masrafı nedir?

mardin- kayseri 17 bin duydum ben de, sizin güzargahta km onun 2 katı, normal geldi.

Ben komşu Eskişehir'de taşındı işte 3 sokak ileriye 5000 nakliye parası verdi.
Aynı şehirde uzaktan uzağa taşınmak 10000 den başlıyor nakliyeler aşırı uçmuş
Bizim apartmanda 1000 e kiraya verilemeyen daireler 3000 den kiraya verildi.
Ben sesimi cikartmiyorum ama korkmuyo değilim

Ev sahipleri de ya su fiyattan otur ya da evimden çık diyor. Mecburen kabul ediliyor.

piraye o musakkayi çocuğa yedirmeyi başardım nasıl mı ? İçine biraz pilav koyarak
Ooohhhh... yarasın paşaya...kan olsun, boy olsun, pos olsun.... işte böyle dostum, katakulliyle ne gerekiyorsa yedirebilecegin bir 10 yıl var önünde, ergenlikte onlar alıyor ipi eline ama çok geç oluyor Gelmis 13 yaşına ben etten peynirden nefret ederim , agzima sürmem diyor hala saftirik, hergün yiyodu haberi yok

Ev sahipleri de ya su fiyattan otur ya da evimden çık diyor. Mecburen kabul ediliyor.
Tavukcum 6 ay içinde 2 kez zam yaptık.
Ben eminim yılbaşında bir daha zam yapacak sonra Haziran'da zam yapacak bu ev sahibi.
Ben ev aramaya devam ediyorum,annemde evini satıp büyük ev almaya calisiyo,anneannemi yanına alacak.
Bir çözüm bulmaya çalışıyoruz bir zam yada çıkın tehtidi almadan.

Yok il dışında çocuk okutmak imkansız hale geliyor artık,anca işte 5-6 kişi kalacaklar da öyle .Yeni kiraci olmak pahalıya patlayacak diye tayin bile isteyemedim.2000 üstü olmasa bari diye dua ediyorum ama bakalım.Kira ödeme saatini biraz daha erkene çekeyim ben belki birkaç yüzlük düşer Ağlanacak halimiz var,ev almak şart oldu.Memlekette 500-600 bine evler varmış yarın başlıyorum araştırmaya

bizde de bir taşınma gündemi var da
konuşuyoruz bunları
öyle valla.

taşıınsan dert taşınmasan dert.
İyi devlet okulunun yanına taşınayım çocuk da devlette okumaya devam etsin dedim ne mümkün. Civarlarındaki evler 7 8 binden başlıyordu. Aidatları da çok yüksekti 1000 dolarda depozito istediler taşınma masrafı uymayan perde vs de olacaktı. Aynı evimde zam yaparak kaldım çocuğu da koleje verdim o evlerin kirasından daha uyguna geldi. Büyük şehirler son bir yıldır kabus artık.

Yorumları şokla okuyorum benim bile aylık masrafım o kadar değil ken çocuğun nasıl olsun. Bence kreşin ücretini abiniz ödesin diğer masrafları da annesi karşılasın. Ama bizzat gidip kendi ödesin parayı vermesin yani

Zaten öyle 2 sene önceki ayakkabıyı nasıl giydiriyorsun diyorlar örnek verdim diyor 2,5 a yakın aylik sgk ödüyor onu saymıyor böyle bir hesap olabilir mi ona bakarsan benim hiç masrafim yok bi lahve içiyorum herşey evde var faturalarda otomatik ödeniyor bu nasıl hesap yahu

siz hep annesiniz, ben değilim.
kaçınızın çocuğu 6 ergen (18-22 yaş) 1 evde yaşayabilir. bi hayal edin? 3+1 ev tutcan her odada 2şer kişi, ki çoğu odalara 2yatak sığmıyor, ranza atarlar artık. tek banyo?

ben öğrenciyken vardı öyle 6 kişi kalanlar ama biz mezun olmaya bile fark etmişti neredeyse tek tük kalmıştı o kadar kalabalık ev.
ben şimdiki nesli hayal edemiyorum.

ben beden işi de yaptım. kalabalık da yaşadım. odam da olmadı yatılı da okudum falan filan...yani kendime göre söylemiyorum. orta sınıf ailelerdeki yeni nesli düşünüyorum bana imkansız geliyor.

İşte böyle de bir durum var dimi, peynirin peynir olduğunu bilmeden yedi,peynire hala uzak.Aminnn Evet ya kata karıştıra yedirecegim mecbur.

Çocuğum özelde okuyor diyince çocuğu olmayanlar veya asgari ücretle hayatta kalmaya çalışanlar bunu büyük lüks , israf ve şimariklik olarak algılıyor ceycey, son 10 yıldır bunun asgari bir eğitim harcaması haline geldiğini anlatmak mümkün değil bu insanlara, çünkü kabak gibi ortada duran temel beslenme hesabına bile itiraz ediyorlar zaten, görmüyor musun? ...Ya alınganlık yapıyorlar ya da şımarık çocuk yetiştirmekle suçluyorlar...ama bizim ülkede, eğitim ayağında da durum tam da bu şu anda....

Son düzenleme:
Biz ikinci sınıfta 7 kişi bir eve çıktık Sonra ev ikiye bölündü ama eve sigamadigimizdan değil,iki yıllıklar mezun oldu yerlerine başkaları geldi 5 kişinin üstüne çıkarmadık yine de Zor tabiki şimdiki nesil için,biz dayanıklı idik.

Bir iki yıl önce yine böyle bir konu vardı.
Asgari ücretle herseyi alıp , üstüne para biriktirip tatile gidiyorlardı.

O konuda mıydı tam hatırlamıyorum, oğluma somon alıyorum , cok pahalı minvalinde birsey yazmıştım. Bana “Hamsi de balık, ondan yediriver ” demişti bir üye

Neyini şokla okuyorsunuz yorumlarda da zaten kreşi abiniz ancak karşılıyor denmiş abi 1500 veriyor kreş 3000. Anne de aylık 3 bin istiyor babadan geri kalan masrafları kendi karşılıyor. Ex görümce de abimin verdiği 1500 le idare etsin başka para istemesin diye destek bulmak amaçlı konu açıyor abisi yeni ev açmış eşya taksidi oduyormus çocuğa mi versinmis kısaca abi sadece kreşi karşılıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…