4 yaşındaki bir çocuğun aylık masrafı nedir?

Yemek yiyoruz evde,çocuğa Özel harcamalardan bahsediyoruz kendi mutfak masrafimizin çocuğa düşen payını mi hesaplayalım.Tatil diye ailemin yanına geldik, kıyafetlerini alıp geldik,burada bir terlik aldım sadece bir de oyuncaklar.Disarida yedik gezdik bunların çocuğa düsenini saymıyorum,onun yediği ne ki ?
Kardeşimden örnek verecek olursam,asgari ücretle çalışıyor tek maaş,kurban etleriyle dolu dolabı,et tavuk da yiyorlar ama çocuğa sadece kıyafet ihtiyacı çıkıyor başka masrafları yok.Bunu tartışmaya gerek yok ki biz normal şekilde yiyoruz içiyoruz geziyoruz giyiyoruz ama aylık çocuğun masrafı tek başına 6000 değil, sizlerde oyke olabilir

Abiniz ve siz bu kadar caz yapacağınıza, alın çocuğu anne 1500 versin de abiniz baksın madem çocuğuna. Hastalığıyla, giyimiyle, okuluyla, yemesiyle, içmesiyle, alışverişiyle, toplantısıyla, ev işleriyle ve dahasıyla da abiniz ilgilensin.

Ne kadar güzel mantıklı yorumlarınız var her konuda. Ayda 200 300 harcamak ütopik. Çocuğum 3. Yıl olacak Deniz havuz görmedi. Haftaya 3 gün günübirlik kaplıcaya götüreceğiz. Kişi başı yemek yok kalma yok 250 TL. Sadece çocuk 750 TL. E acıkacak dönüşte yolda birşeyler yese 250 de o 3 güne etti 1000 TL. Ağustos sonu da tatile götüreceğim uygun bir yere . En uygun yerin günlüğü 500 TL . 3500 de o bir hafta çocuğa. Nerede 1500 TL nafakayla çocuk bakmak? Anca karın tokluğuna bakılır evden hiç çıkmayarak

Yetmez tabi asgari ücret bence. Zaten çevremde asgari ücret alıp çocuk yapan yok. Özel aşılardan kastım devletin ödemediği aşılardı. Bunları sağlık ocağında da bu nedenle parayla yapıyorlar. Rotarix - 619 tl 2 doz, bexsero - 906 tl 3 doz, nimerix - 718 tl 3 doz. Bunları yaptırmasanız da olur tabi ama çocuğu tehlikeye atmış olursunuz. Sonuçta aşılar daha yokken insanlar 10 çocuk doğurur 6sı ölürmüş. Adam akıllı çocuk bakmaktan bahsediliyor hep. Adam akıllı çocuk bakmak aşısı olan hastalıktan ölmemesini, sakat kalmamasını sağlamak, etiyle, sütüyle düzenli beslenmesini sağlamak, kişisel gelişimini destekleyecek aktiviteler yapabilmesini sağlamak. Yani çocuğu eskiler tarhana, ekmekle büyütür, yeni geleni de büyük çocuğa baktırırlarmış. Çocuk sokakta büyürmüş. Öyle tabi masrafsız olur da böyle çocuk mocuk bakılmaz diyoruz.

Sonuçta suriyeliler de 7 çocuk bakıyor asgari ücrete ama çocuk bakıyor denilemez. Siz de bekar anneymişsiniz. Umarım her şey yolunda gider de çok masraf yapmadan çocuğunuzu büyütebilirsiniz.

Oğluma üç yıldır anneanne bakıyordu bakımı karşılığında ona SGK ödedim 1700 şu 2158 oldu ama bu ay son ödeme.Yani Haziran ayında örneğin çocuk için SGK 1700+800 de yarım gün kreş ücreti ödedim.Bu yıl anneme SGK yok çocuğa tam gün kreş var,aylık 2300 TL.Aylik çocuk giderleri sürekli değişir ,bu ay kreş yok annrmin SGK vardı 2158 anneme ödedim çocuğa ben baktığım halde.ama Eylül de kreş başlıyor kreşe aylık 2300+1000 de krtasiye ücreti taksidi vereceğim.kirtadiye ücreti 2500 toplam.O bitince gider düşecek,kış girecek mont alacağım bot alacağım birkaç ay onlsri giyecek.Yani bazı aylar harcama yoğunluğu olur bazı aylar yoğunluk olmaz bu ay mesela

Bu ay annemdeyim,ihtiyaçlarını gidince alacağım,her ay 200-300 değil tabiki,dengeler değişiyor ay ay .ha annemin SGK bu ay 2158 di onu eklemedim

Çocuğun sagligini güvenliğini geleceğini garantiye alacak harcamalar yapıyorum elbette,buna rağmen 6000 masrafı yok,,neyse ya herkesin kendi çocuğu kendi geliri gideri..bu konu tartışmaya açık bir konu değil bana göre.

Ortalamalardan bahsediyor herkes. Onlar da maalesef uçuk. Gözlüğe ihtiyacı olan çocuğunuz varsa mesela. Kafa büyüdükçe çerçeve yenileniyor. Kolay kırılmaz olmalı o çerçeve. Yoksa arkadaşı iter gözüne gelir kırığı. Gidip sorun optikçiye fiyatlarını şaşar kalırsınız.dişçi masrafı var çoğu çocuğun. Özele gitmek zorundalar bazı işlemler için. Onların da fiyatını duysanız ahh. Balık yağı lazım mesela. Eczaneye gidin sorun.bu sıcaklarda hergün dondurma ister çocuk . Tanesi 5 TL desek 150 TL sadece o. Tekvandoya yazdırdınız ücretsiz diyelim belediyenin. Ekipmanları 1500 TL civarı . Evde tutularak ya da sadece mahalle parkına götürerek çocuk bakılır kısıtlı bütçe ile. Mecbur insanlar bu şekilde yapıyorlar. Ama doğrusu bu mu?

İşin ilginci Abisi hak veriyor Yengesine çocuğuma yollamayayım mı para diyormuş :) ne vicdansızsınız diyormuş konu sahibi ve annesine. Sorun görümce ve babaannede belli ki. Onlardan para istiyormuş Abi sanırım o yüzden bu işin içindeler. Ne alakaysa artık. Abiye diyememişler kendi çocuğuna kendin bak diye, yengeye takmışlar. Şimdi karar verdiler artık karışmayacaklarmış.

Tartışmaya açık o yüzden sayfalarca tartışıyoruz da kesinlikle herkesin kendi çocuğu kendi gideri :) konu sahibini de ilgilendiren bir şey yok. Hemşire anne, memur babanın çocuğunun gideri rahat 6000 olur. Konu sahibinin de haddi değil karışmak diyoruz işte. Benim çocuğumun da masrafı o kadar oluyor ve lüks müks aldığımız marka bir şey falan yok (zaten çocuk 4,5 aylık ayakkabı mont falan giyemiyor yani). Yenge lüks düşkünü falan değil, normal yaşasa zaten o kadar diyoruz. Lüks düşkünü olsa ayda 100.000 bile gider zaten.

Not: bizin yediğimizi çocuk yiyor, çocuk ne yiyor ki olayına da katılmıyorum. Ben mesela sadece salata yiyerek günü geçirdiğim dönemler oldu. Eşimle sadece kahvaltılık yediğimiz günler oldu. Çocuk böyle yiyemez. Çocuk gelecek bizim mutfak masrafımız çok artacak mesela. Düzenli et, balık, kuruyemiş, sebze, meyve olacak. Hemşire hanımın çocuğu olmasa tek başına konu sahibin abisi gibi eve çıkıp atıştırmalık da yiyebilirdi. Şimdi kadının düzenli, dengeli mutfak alışverişi yapması şart.

oglum 3 bucuk yas. kres. 3bın gıder ler toplam 6bın dusunun. kadına o nafaka nasıl yetsın

Bulunduğumuz yerden foto atmak şart oldu acindan ölmüyor bu çocuk,mahalle parkına da gitmiyoruz devamlı,boyle AVM ye gelişte hep oyun odasına bırakıp kendim kahve içerim.Her şeyi yapıyoruz ama tek fark birileri 500 verirken spor ayakkabısina ben 150-200

Eklentiler

• IMG20220805145211.webp
    41,9 KB · Görüntüleme: 110
ya işte mesela sizin ekstradan çocuğa bakmadığı ay annenizin SGKsi çıkmış...

herkesin illa her ay ekstra böyle bir şeyi çıkıyor. zaten kadın normalde 1500 alıyormuş. sonra ekstralar için istiyormuş..şu son dönemde de ekstralar arttığı için ektrası 1500e ulaşmış. sanmıyorum ki 12 aydır ekstra 1500 istemiş olsun. belki 2-3 aylık bir konu. o da belki yaz geldi diye bir yerlere gidildi belki bisiklet alındı belki oda yapıldı? biliyor muyuz yok.

siz diyorsunuz annemlerde yazlıktayım..e siz öğretmenisiniz sanırım, yazlık da elinizin altında. kalacak yer parası vermiyorsunuz şu durumda..bu da çalışan bir kadın, çocuğu alıp 1 gün bir gezmeye bir havuza bir yerlere gitmesin mi? herkesin annesinin yazlığı yok ki. (benimkilerin de yok).

bu konudaki kadın da anne-babasıyla yaşıyor zaten
sizce "ben karışamam sizin masrafınıza" diyebilmesi mümkün mü? onun da mutlaka ya eve katkı vermesi ya anne babasına ilaçtır dişçidir (yaşlı olup diş yaptırmayan yok gibi) destek olması ya da evde çocuğun yıktığını döktüğünü karşılaması gerekir... ki bu yine iyi kira vermekten. ama kadına manevi olarak ne kadar zor bir durum. çocuğuyla anne baba evinde sürekli kalmak...

bir de misal evli olsalardı hala, atıyorum 3 ay dişlerini sıkarlardı bir borç harç varsa (atıyorum tamamen). ama bu insanlar ayrı, bu afaka işi daha yıllarca sürecek...kadın da adamın elini taşın altına koymasını istiyor. ister. neden istemesin? zaten bakım sorumluluğu annede. ailesiyle birlik yaşamak zorunda kalan o. bari baba madden destek olsun yani.

bence siz de eski eşinizden alabildiğiniz kadar almalısınız. kreşi o ödemeli en azından.

Arada istesin hep istesin çocuğun sorumluluğu başlı başına paha biçilemez o ayrı..Arada aylık masraf 6000 olabilir de her ay olmsz bu söylüyorum ben.
Annemin yazlığı yok memlekette evindeyim.Evlerine tabiki ben de yiyecek alıyorum bu çocuğun masrafına dahil olmaz.
Bu arada ben bu ay annemin SGK harici 210 harcadım diyorum ama bir önceki ay çocukla iki gece üç gün tatile gittim en uygununu seçtim 2500 +bir de git gel yol parası çocuğa da koltuk aldım.E bir de oradan memlekete uçak bileti aldım yani Haziran ayı 6000 olmuştur.Demek istediğim her ay 6000 olmuyor

Son düzenleme:
Yani herkesin anneligi kendine bakımına da tabi
Lakin en kotu 2 yumurta yese günlük 120 150 tl arasi
Gunde yarim ekmek yese 90 tl ekmeği aylik
Daha sutu yogurdu meyvesi kuruyemisi var kiyma 150 tl olmuş
peynir kibri kutusu yese ayda yarim kg 1 kd arasi degisir 100 tl
Kasar keza 100 tl
Bal teryagi yiyor 180 tl aylik ortalama yemegine katsan yine ayni zeyitn yagi bezi islak mendili camasir deterjani sampuani kremi o oo bu suu
Benimki ozel yiyor ne diyim
Makarna pilav yemiyor agzina sokmuyor yoksa bende bilirdim zengin olmasini hergun makarna ilede oda olmuş 8 tl makarna
Ne bileyim makarnaya alismali lazim

Ama ayakkabı önemlidir ayak sağlığı bozulduğunda geri gelmez mantar oluşabilir mutlaka ortopedik olması gerekir hele çocuklar için çok önemlidir bu yıl 200 tl ye ortopedik ayakkabıyı imkansız alamazsınız

Bisry de olmadı viccodan almıştım 160 TL ye bot iki yıl önce

Bisry de olmadı viccodan almıştım 160 TL ye bot iki yıl önce

Vicco ztn iyi bir marka ama 2 yıl önce spor ayakkabıları indirimden 90 120 tl arası topluyorduk siz 2 yil once pahali almissiniz model bakmaz işleve bakar numara numara alırdık şu an 160 200 tl arası kinetik bile alamazsınız. Ve küçük çocukta en az 4 ayda bir numara değişir mevsim yada ayak numarası değiştiği için.
2 yıl öncesi çok alakasız olmuş ben Kasım Aralık'taki alışverişlerimi bile anlamsızca izliiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…