- 3 Kasım 2017
- 6.123
- 9.331
- 198
- Konu Sahibi burcumsu12
-
Viccoda suan 300 den asagi yok ama ürünleri cok guzel bem cok beğeniyorum vicco kinetix yapiyurm. Ekstra seyler cikiyor bu wc aparati aldim birde kitabi tuvalet egitimine 250 tl gitti bezden kurtulacam diye gözümü kararttim aldimBisry de olmadı viccodan almıştım 160 TL ye bot iki yıl önce
Ben 3 4 ayda bir aliyorum ayakkabi o kdr buyik alinca yuruyormu Sorunsuz 2 3 num buyik alayim mademBisry de olmadı viccodan almıştım 160 TL ye bot iki yıl önce
Not: bizin yediğimizi çocuk yiyor, çocuk ne yiyor ki olayına da katılmıyorum. Ben mesela sadece salata yiyerek günü geçirdiğim dönemler oldu. Eşimle sadece kahvaltılık yediğimiz günler oldu. Çocuk böyle yiyemez. Çocuk gelecek bizim mutfak masrafımız çok artacak mesela. Düzenli et, balık, kuruyemiş, sebze, meyve olacak. Hemşire hanımın çocuğu olmasa tek başına konu sahibin abisi gibi eve çıkıp atıştırmalık da yiyebilirdi. Şimdi kadının düzenli, dengeli mutfak alışverişi yapması şart.
2 yıl önceki botu nasıl giyebilir yahu senede 2 numara büyüyor ayak.Bisry de olmadı viccodan almıştım 160 TL ye bot iki yıl önce
Nasıl ayakkabı alıyorsunuz bilmiyorum ama çocukluk çağında ayakkabı seçimi çok önemlidir. Sokakta yürüyen insanların ayaklarına bakın %80’i içe basar, ayakkabıların iç yanları erimiştir. Bunun en büyük sebebi çocuklukta ortopedik olmayan ayakkabı giymekten ya da başkasının ayakkabısını giymekten kaynaklanır. 30 liraya da ayakkabı bulursunuz ancak ayak sağlığı bir kere bozuldu mu geri kazanılmaz.Bulunduğumuz yerden foto atmak şart olduacindan ölmüyor bu çocuk,mahalle parkına da gitmiyoruz devamlı,boyle AVM ye gelişte hep oyun odasına bırakıp kendim kahve içerim.Her şeyi yapıyoruz ama tek fark birileri 500 verirken spor ayakkabısina ben 150-200
Benimki sever makarna ama ben bakliyat makarnası alıyorum bi dünya parayaYani herkesin anneligi kendine bakımına da tabi
Lakin en kotu 2 yumurta yese günlük 120 150 tl arasi
Gunde yarim ekmek yese 90 tl ekmeği aylik
Daha sutu yogurdu meyvesi kuruyemisi var kiyma 150 tl olmuş
peynir kibri kutusu yese ayda yarim kg 1 kd arasi degisir 100 tl
Kasar keza 100 tl
Bal teryagi yiyor 180 tl aylik ortalama yemegine katsan yine ayni zeyitn yagi bezi islak mendili camasir deterjani sampuani kremi o oo bu suu
Benimki ozel yiyor ne diyim
Makarna pilav yemiyor agzina sokmuyor yoksa bende bilirdim zengin olmasini hergun makarna ilede oda olmuş 8 tl makarna
Ne bileyim makarnaya alismali lazim
Seneye de giysin diye üç numara büyük ayakkabı almak 30 sene öncenin uygulamasıydı sanki.2 yıl önceki botu nasıl giyebilir yahu senede 2 numara büyüyor ayak.
işte siz vde olsun dışarıda olsun yemeğini katmıyorsunuzArada istesin hep istesin çocuğun sorumluluğu başlı başına paha biçilemez o ayrı..Arada aylık masraf 6000 olabilir de her ay olmsz bu söylüyorum ben.
Annemin yazlığı yok memlekette evindeyim.Evlerine tabiki ben de yiyecek alıyorum bu çocuğun masrafına dahil olmaz.
Bu arada ben bu ay annemin SGK harici 210 harcadım diyorum ama bir önceki ay çocukla iki gece üç gün tatile gittim en uygununu seçtim 2500 +bir de git gel yol parası çocuğa da koltuk aldım.E bir de oradan memlekete uçak bileti aldım yani Haziran ayı 6000 olmuştur.Demek istediğim her ay 6000 olmuyor
dua edin bu büyük konuştuklarınız ayağınıza dolanmasınSizin kaç çocuğunız var ve aylık masrafı nedir çok merak ettim? 3 çocuğu olanlad 18 bin mi masraf ediyor? 18 bin maaşı olan var mı? İnsanlar gelirlerine göre yaşamalıdır
Ekstra cok sey var dedigimiz gibi herkesin anneliği kendine biz titizleniyoruz kimisi egzemali diye hic onemsemez ama benimkide egzemali herseti ayri yıkanıyor kremi deterjani sampuanu ayriBenimki sever makarna ama ben bakliyat makarnası alıyorum bi dünya parayabir de proyeini sebzesini ayarlamaya çalışmak, özel kuruyemişleri falan. Ben marketten alınan tavuğu yerim ama oğluma ya organik alırım ya hindi gibi. Bu yüzden yiyecekte de özel masrafı var. Yemek yaparken ona daha kaliteli malzeme kullanıp bize normal şeyler kullanıyorum. Çamaşırı bile ayrı organik deterjanla yıkanıyor egzaması var çünkü :/
ya bana kalırsaEkstra cok sey var dedigimiz gibi herkesin anneliği kendine biz titizleniyoruz kimisi egzemali diye hic onemsemez ama benimkide egzemali herseti ayri yıkanıyor kremi deterjani sampuanu ayri
Kışa cok var moral bozmuyak şimdiya bana kalırsa
evde bebek/çocuk olduğu için o evde sürekli kalorifer yakılması bile ekstradan masraf yani
çocuğum yok, çok şükür para sorunum da yok da. hani diyorum kısmam gerekse,
ben gerekirse evde battaniyeyle oturur, TV izlerim. (TV de yok benim evde, ben kendim için konuşmuyorum ortalama hayatları konuşuyorum)
ama bebek olan evler yakıyor bu bir türkiye gerçeği, hepimiz biliyoruz.
yakıtın ne kadar olduğunu anlatmaya gerek yok.
Bunlar normal fiyatlarViccoda suan 300 den asagi yok ama ürünleri cok guzel bem cok beğeniyorum vicco kinetix yapiyurm. Ekstra seyler cikiyor bu wc aparati aldim birde kitabi tuvalet egitimine 250 tl gitti bezden kurtulacam diye gözümü kararttim aldim
İki senedir giyiyor demedim sadece örnek olarak verdim2 yıl önceki botu nasıl giyebilir yahu senede 2 numara büyüyor ayak.
O zaman zaten 100-150 idi ayakkabılar şimdi o fiyat değil ki.İki senedir giyiyor demedim sadece örnek olarak verdim
Büyük almadım,iki yıl önce marka ayakkabı bile 160 ti şimdi 300 dur anlamında söyledim,o ayakkabının fiyatı aklımda kalmış kaç ayda bir aldığımı hesap etmedin hiç küçüldükçe alıyorum işteBen 3 4 ayda bir aliyorum ayakkabi o kdr buyik alinca yuruyormu Sorunsuz 2 3 num buyik alayim madem
Abim birkaç sene önce anlaşmalı boşandı ve yengem maddi olarak abimi çok darlıyor. 4 yaşında bir oğlu var. Ve sürekli çocuğun çeşitli ihtiyaçlarını göstererek nafakanın harici ekstra paralar istiyor. Yengem hemşire. Ailesinin yanında yaşıyor. Abim memur. Kirada yaşıyor ve boşandıktan sonra kurduğu bekar evinin eşyalarının taksidi bile bitmedi daha ve çok üzülüyor masrafları karşılayamayınca. Ama bana soracak olursanız vicdani olarak yıpratmak ve para koparmak için yalan söylüyor. Abim annemden ve benden para talep ediyor . Biz de yengemin çocuğu kullandığını bir çocuğun o kadar masrafının olamaycağımı olsa bile bu devirde kısması gerektiğini söylediğimiz için bizi vicdansızlıkla suçladı. Benim de çocuğum olmadığı için anlamıyormuşm. Sizlere soruyorum 4 yaşında kreşe giden erkek çocuğunun aylık masrafı ne kadardır? Bizden talep ettiği aylık 3 bin tl. 3 de ben harcıyorum diyor. Bir çocuğun aylık masrafı 6 bin olabilir mi? Olabilirse 2 -3 çocuk olsa nolurmuş
Arkadaşlardan biliyorum 5000TL bakıcı, yemek-giysi filan rahat 3000TL. Bunların yarısını karşılasa her ay rahat 4000TL.Abim birkaç sene önce anlaşmalı boşandı ve yengem maddi olarak abimi çok darlıyor. 4 yaşında bir oğlu var. Ve sürekli çocuğun çeşitli ihtiyaçlarını göstererek nafakanın harici ekstra paralar istiyor. Yengem hemşire. Ailesinin yanında yaşıyor. Abim memur. Kirada yaşıyor ve boşandıktan sonra kurduğu bekar evinin eşyalarının taksidi bile bitmedi daha ve çok üzülüyor masrafları karşılayamayınca. Ama bana soracak olursanız vicdani olarak yıpratmak ve para koparmak için yalan söylüyor. Abim annemden ve benden para talep ediyor . Biz de yengemin çocuğu kullandığını bir çocuğun o kadar masrafının olamaycağımı olsa bile bu devirde kısması gerektiğini söylediğimiz için bizi vicdansızlıkla suçladı. Benim de çocuğum olmadığı için anlamıyormuşm. Sizlere soruyorum 4 yaşında kreşe giden erkek çocuğunun aylık masrafı ne kadardır? Bizden talep ettiği aylık 3 bin tl. 3 de ben harcıyorum diyor. Bir çocuğun aylık masrafı 6 bin olabilir mi? Olabilirse 2 -3 çocuk olsa nolurmuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?