• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 yaşındaki bir çocuğun aylık masrafı nedir?

Bisry de olmadı viccodan almıştım 160 TL ye bot iki yıl önce
Viccoda suan 300 den asagi yok ama ürünleri cok guzel bem cok beğeniyorum vicco kinetix yapiyurm. Ekstra seyler cikiyor bu wc aparati aldim birde kitabi tuvalet egitimine 250 tl gitti bezden kurtulacam diye gözümü kararttim aldim 😬😬

Not: bizin yediğimizi çocuk yiyor, çocuk ne yiyor ki olayına da katılmıyorum. Ben mesela sadece salata yiyerek günü geçirdiğim dönemler oldu. Eşimle sadece kahvaltılık yediğimiz günler oldu. Çocuk böyle yiyemez. Çocuk gelecek bizim mutfak masrafımız çok artacak mesela. Düzenli et, balık, kuruyemiş, sebze, meyve olacak. Hemşire hanımın çocuğu olmasa tek başına konu sahibin abisi gibi eve çıkıp atıştırmalık da yiyebilirdi. Şimdi kadının düzenli, dengeli mutfak alışverişi yapması şart.

buna ben de katılmıyorum

ben günde 2 öğün yerim. çünkü bekar tek kişiyim. sabah erken işim yoksa erken kalkmam kahvaltıyı 11 gibi yaparım akşam da 7 gibi yerim. arada atıştırmam. evde yemeği genelde toplu yapıyorum, ama canım isterse. değilse basit şeyler.

dışarıda abur cubur AVMde menü, mc donalds filan yemem..ben oraların menüsünün adını bile bilmem de kardeşlerim 10-11 yaşındayken onları götüyordum. o zamanlar havalı şeydi hamburger yemek. şimdi de oyuncaklarını koleksiyon yapıyo bebeler, kuzenlerden biliyorum.

şu anda annemle babamlayım (annem hasta) benimkiler 60+ yaşında yedikleri şeyler çorba salata sebze...ne benim eve ne annemlerin eve paketli bir meyve suyu, meyveli yoğurt, sürpriz yumurta alınmamıştır senelerdir, mesela.

çalışan bekar insanlar da genelde evde kahvaltı yapmaz. belki yolda 1 simit alır işyerinde çayla yer.

ama çocuk olunca sabah 7de ayaktalar yavv. ona otur çocuğum 11e kadar bekle mi diyecem? dışarı çıksa illa bir şey isteyecek. atıştırmalık isteyecek.. onu da sağlıklı yesin derseniz o zaten tümden masraf...evde de düzenli yemek pişecek. bekar çocuksuz insanla ya da yaşlı bir insanla evde çocuk varken olan düzen aynı değil ki.

ha bekar ve çocuk yokken evde 3 öğün düzenli sağlıklı yemek yapıp yiyen de vardır (mesela öyle kardeşim var) ama kız sınırda yaşıyor en yakın AVM 250 km uzakta...yemek sepeti filan yok :KK70: ve bu kızın bi sağlık sorunu var, dikkatli beslenmek zorunda... ne yapsın o kız. öyle olunca zaten tek kişi mutfak masrafı da burada yazılan mutfak masrafları kadar tutuyordur misal.

Bu zamanda evde çocuk bakmak çok zor.
Hele şu yaz tatilinde.
Mesela benim çocuğum küçük ama büyüsün seneye felan yaz kursuna verecegim.
Ya da böyle orman yürüyüşü olan aktiviteler var ebeveyn eslikli.
Bunların hepsi para.
Dışarıda yemek oyunparki ooo.
Çocuğu eve mi kilitlesin kadın?
Zaten çalışan kadın zamanının çoğu işte geçiyor.
Geri kalan zamaninda yemek bulasikla uğraşacağına dışarıda ye iç gezdir yapar.
Şahsen ben iki ay yaz tatilim oldugu için okul zamanı yoğunum diye bu yaz hep çocuğumla dışarıda aktivitelerle geçirdim.
Oyun evine gittik sonra avmler parkla ye iç gez yaptik.
Eylül'de maratonum başlayacak.
Bakıcı maaşını artırmak istiyor hayat pahali valla.
Öyle otur evde büyüt devri gecti.
Annem üç çocukla evde geçirmiş ama o zamanki şartlar farkli.
Ozaman pahalı parklar bile yoktu evin önünde salincak kaydirak.
Şimdi normal parkların yanına pahalı akülü araba yeri koyuyorlar pilli oyuncaklar trambolin vs gel de çocuğu o kaydiraga ikna et.
O yüzden abiniz verebildiği kadar versin.
Yoksa hemşirenin onun parasına ihtiyacı yoktur çocuğu için istiyordur.

Bulunduğumuz yerden foto atmak şart oldu 😅 acindan ölmüyor bu çocuk,mahalle parkına da gitmiyoruz devamlı,boyle AVM ye gelişte hep oyun odasına bırakıp kendim kahve içerim.Her şeyi yapıyoruz ama tek fark birileri 500 verirken spor ayakkabısina ben 150-200
Nasıl ayakkabı alıyorsunuz bilmiyorum ama çocukluk çağında ayakkabı seçimi çok önemlidir. Sokakta yürüyen insanların ayaklarına bakın %80’i içe basar, ayakkabıların iç yanları erimiştir. Bunun en büyük sebebi çocuklukta ortopedik olmayan ayakkabı giymekten ya da başkasının ayakkabısını giymekten kaynaklanır. 30 liraya da ayakkabı bulursunuz ancak ayak sağlığı bir kere bozuldu mu geri kazanılmaz.

Yani herkesin anneligi kendine bakımına da tabi
Lakin en kotu 2 yumurta yese günlük 120 150 tl arasi
Gunde yarim ekmek yese 90 tl ekmeği aylik
Daha sutu yogurdu meyvesi kuruyemisi var kiyma 150 tl olmuş
peynir kibri kutusu yese ayda yarim kg 1 kd arasi degisir 100 tl
Kasar keza 100 tl
Bal teryagi yiyor 180 tl aylik ortalama yemegine katsan yine ayni zeyitn yagi bezi islak mendili camasir deterjani sampuani kremi o oo bu suu
Benimki ozel yiyor ne diyim
Makarna pilav yemiyor agzina sokmuyor yoksa bende bilirdim zengin olmasini hergun makarna ilede oda olmuş 8 tl makarna 😂😂😂
Ne bileyim makarnaya alismali lazim
Benimki sever makarna ama ben bakliyat makarnası alıyorum bi dünya paraya:D bir de proyeini sebzesini ayarlamaya çalışmak, özel kuruyemişleri falan. Ben marketten alınan tavuğu yerim ama oğluma ya organik alırım ya hindi gibi. Bu yüzden yiyecekte de özel masrafı var. Yemek yaparken ona daha kaliteli malzeme kullanıp bize normal şeyler kullanıyorum. Çamaşırı bile ayrı organik deterjanla yıkanıyor egzaması var çünkü :/

Arada istesin hep istesin çocuğun sorumluluğu başlı başına paha biçilemez o ayrı..Arada aylık masraf 6000 olabilir de her ay olmsz bu söylüyorum ben.
Annemin yazlığı yok memlekette evindeyim.Evlerine tabiki ben de yiyecek alıyorum bu çocuğun masrafına dahil olmaz.
Bu arada ben bu ay annemin SGK harici 210 harcadım diyorum ama bir önceki ay çocukla iki gece üç gün tatile gittim en uygununu seçtim 2500 +bir de git gel yol parası çocuğa da koltuk aldım.E bir de oradan memlekete uçak bileti aldım yani Haziran ayı 6000 olmuştur.Demek istediğim her ay 6000 olmuyor
işte siz vde olsun dışarıda olsun yemeğini katmıyorsunuz
çocuk sebebiyle annenizin SGKsını ödüyorsunuz onu katmıyorsunuz
haziranda tatil yaptık ama her ay yapmıyoruz diyorsunuz onu katmıyorsunuz.
çalışan anne olarak anca tatilim olunca çocukla annemlere gittim diyorsunuz, onu katmıyorsunuz.

öyle onu katmasa bunu katmasa evet, kimsenin bir masrafı olmazdı.

biz de diyoruz her ay aynı değildir. zaten şu son aylara kadar 1500'ün üstünü de belki pek istemiyordu ama artık yetişmiyordur, (zaten hep böyle olmuş olsa düzen bu derdi görümce de... bence son zamanlarda istenen para arttığı için konu olmuştur, diye düşünüyoum) yazın ekstralar da olmuştur. ki bu çocuk hep kreşe gidiyormuş.

kendi adıma benim diyeceğim şu ki:
son 3 aya kadar ayda 3-4 bini yetirebiliyordur belki
ama şu saatten sonra kreşi olan annesi çalışan çocuk için yetmez yani, normal.

Sizin kaç çocuğunız var ve aylık masrafı nedir çok merak ettim? 3 çocuğu olanlad 18 bin mi masraf ediyor? 18 bin maaşı olan var mı? İnsanlar gelirlerine göre yaşamalıdır
dua edin bu büyük konuştuklarınız ayağınıza dolanmasın
konunuza ilk ve tek yorumum budur

Benimki sever makarna ama ben bakliyat makarnası alıyorum bi dünya paraya:D bir de proyeini sebzesini ayarlamaya çalışmak, özel kuruyemişleri falan. Ben marketten alınan tavuğu yerim ama oğluma ya organik alırım ya hindi gibi. Bu yüzden yiyecekte de özel masrafı var. Yemek yaparken ona daha kaliteli malzeme kullanıp bize normal şeyler kullanıyorum. Çamaşırı bile ayrı organik deterjanla yıkanıyor egzaması var çünkü :/
Ekstra cok sey var dedigimiz gibi herkesin anneliği kendine biz titizleniyoruz kimisi egzemali diye hic onemsemez ama benimkide egzemali herseti ayri yıkanıyor kremi deterjani sampuanu ayri

Ekstra cok sey var dedigimiz gibi herkesin anneliği kendine biz titizleniyoruz kimisi egzemali diye hic onemsemez ama benimkide egzemali herseti ayri yıkanıyor kremi deterjani sampuanu ayri
ya bana kalırsa

evde bebek/çocuk olduğu için o evde sürekli kalorifer yakılması bile ekstradan masraf yani
çocuğum yok, çok şükür para sorunum da yok da. hani diyorum kısmam gerekse,
ben gerekirse evde battaniyeyle oturur, TV izlerim. (TV de yok benim evde, ben kendim için konuşmuyorum ortalama hayatları konuşuyorum)

ama bebek olan evler yakıyor bu bir türkiye gerçeği, hepimiz biliyoruz.
yakıtın ne kadar olduğunu anlatmaya gerek yok.

ya bana kalırsa

evde bebek/çocuk olduğu için o evde sürekli kalorifer yakılması bile ekstradan masraf yani
çocuğum yok, çok şükür para sorunum da yok da. hani diyorum kısmam gerekse,
ben gerekirse evde battaniyeyle oturur, TV izlerim. (TV de yok benim evde, ben kendim için konuşmuyorum ortalama hayatları konuşuyorum)

ama bebek olan evler yakıyor bu bir türkiye gerçeği, hepimiz biliyoruz.
yakıtın ne kadar olduğunu anlatmaya gerek yok.
Kışa cok var moral bozmuyak şimdi 😂

Viccoda suan 300 den asagi yok ama ürünleri cok guzel bem cok beğeniyorum vicco kinetix yapiyurm. Ekstra seyler cikiyor bu wc aparati aldim birde kitabi tuvalet egitimine 250 tl gitti bezden kurtulacam diye gözümü kararttim aldim 😬😬
Bunlar normal fiyatlar

Ben 3 4 ayda bir aliyorum ayakkabi o kdr buyik alinca yuruyormu Sorunsuz 2 3 num buyik alayim madem
Büyük almadım,iki yıl önce marka ayakkabı bile 160 ti şimdi 300 dur anlamında söyledim,o ayakkabının fiyatı aklımda kalmış kaç ayda bir aldığımı hesap etmedin hiç küçüldükçe alıyorum işte

• Beğen
Reactions: Cac
Abim birkaç sene önce anlaşmalı boşandı ve yengem maddi olarak abimi çok darlıyor. 4 yaşında bir oğlu var. Ve sürekli çocuğun çeşitli ihtiyaçlarını göstererek nafakanın harici ekstra paralar istiyor. Yengem hemşire. Ailesinin yanında yaşıyor. Abim memur. Kirada yaşıyor ve boşandıktan sonra kurduğu bekar evinin eşyalarının taksidi bile bitmedi daha ve çok üzülüyor masrafları karşılayamayınca. Ama bana soracak olursanız vicdani olarak yıpratmak ve para koparmak için yalan söylüyor. Abim annemden ve benden para talep ediyor . Biz de yengemin çocuğu kullandığını bir çocuğun o kadar masrafının olamaycağımı olsa bile bu devirde kısması gerektiğini söylediğimiz için bizi vicdansızlıkla suçladı. Benim de çocuğum olmadığı için anlamıyormuşm. Sizlere soruyorum 4 yaşında kreşe giden erkek çocuğunun aylık masrafı ne kadardır? Bizden talep ettiği aylık 3 bin tl. 3 de ben harcıyorum diyor. Bir çocuğun aylık masrafı 6 bin olabilir mi? Olabilirse 2 -3 çocuk olsa nolurmuş

Abim birkaç sene önce anlaşmalı boşandı ve yengem maddi olarak abimi çok darlıyor. 4 yaşında bir oğlu var. Ve sürekli çocuğun çeşitli ihtiyaçlarını göstererek nafakanın harici ekstra paralar istiyor. Yengem hemşire. Ailesinin yanında yaşıyor. Abim memur. Kirada yaşıyor ve boşandıktan sonra kurduğu bekar evinin eşyalarının taksidi bile bitmedi daha ve çok üzülüyor masrafları karşılayamayınca. Ama bana soracak olursanız vicdani olarak yıpratmak ve para koparmak için yalan söylüyor. Abim annemden ve benden para talep ediyor . Biz de yengemin çocuğu kullandığını bir çocuğun o kadar masrafının olamaycağımı olsa bile bu devirde kısması gerektiğini söylediğimiz için bizi vicdansızlıkla suçladı. Benim de çocuğum olmadığı için anlamıyormuşm. Sizlere soruyorum 4 yaşında kreşe giden erkek çocuğunun aylık masrafı ne kadardır? Bizden talep ettiği aylık 3 bin tl. 3 de ben harcıyorum diyor. Bir çocuğun aylık masrafı 6 bin olabilir mi? Olabilirse 2 -3 çocuk olsa nolurmuş
Arkadaşlardan biliyorum 5000TL bakıcı, yemek-giysi filan rahat 3000TL. Bunların yarısını karşılasa her ay rahat 4000TL.

Back
X