• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 yaşındaki bir çocuğun aylık masrafı nedir?

Kreş fiyatlarından haberiniz var mı? 3 bin liraya kreş falan yok. Oğlum 4 yaşında kreş masrafı bahsettiğinizin çok çok üzerinde. Ee bu çocuğun kıyafeti,ayakkabısı,montu ıvırı zıvırı ciddi para demek.. yeme içme konusuna girmiycem ama iyi besleniyor diyebilmek içinde iyi bir bütçe ayırmak gerekiyor artık. Yani kısacası 6 bin tl hem okul hemde bu masraflar için evet yetmez.

Abim birkaç sene önce anlaşmalı boşandı ve yengem maddi olarak abimi çok darlıyor. 4 yaşında bir oğlu var. Ve sürekli çocuğun çeşitli ihtiyaçlarını göstererek nafakanın harici ekstra paralar istiyor. Yengem hemşire. Ailesinin yanında yaşıyor. Abim memur. Kirada yaşıyor ve boşandıktan sonra kurduğu bekar evinin eşyalarının taksidi bile bitmedi daha ve çok üzülüyor masrafları karşılayamayınca. Ama bana soracak olursanız vicdani olarak yıpratmak ve para koparmak için yalan söylüyor. Abim annemden ve benden para talep ediyor . Biz de yengemin çocuğu kullandığını bir çocuğun o kadar masrafının olamaycağımı olsa bile bu devirde kısması gerektiğini söylediğimiz için bizi vicdansızlıkla suçladı. Benim de çocuğum olmadığı için anlamıyormuşm. Sizlere soruyorum 4 yaşında kreşe giden erkek çocuğunun aylık masrafı ne kadardır? Bizden talep ettiği aylık 3 bin tl. 3 de ben harcıyorum diyor. Bir çocuğun aylık masrafı 6 bin olabilir mi? Olabilirse 2 -3 çocuk olsa nolurmuş
Kafamı nerelere vursam🤔benim ex kişisi koskoca15 yaşındaki kızıma 300 tl nafaka veriyor.Oda süründüre süründüre:((

Öncelikle velayetin mantığına bakmak lazım burada. Mahkemeler velayeti kimin almak istediğini sorarken aslında "çocuğun maddi manevi yükünü, karşı tarafın maddi durumuna göre bir miktar vermesiyle birlikte ben karşılayabilirim ve karşılamak istiyorum, çocuğa bakmaya gönüllüyüm" diyen taraf olarak belirliyor. Nafaka miktarı da bu velayeti almak istemeyen tarafın yani bu işe gönüllü olmayan tarafın yaşamını tekrar kurup, belli bir miktar da nafaka ayırabileceği şekilde belirliyor. Asıl sorun ülkenin ekonomik durumunun kötü olmasında ve kişinin velayeti isterken aslında ne istediğini, neyin kararını verdiğinin çokta ayırdında olmamasında başlıyor. Bu noktada erkeğe de velayet bırakılabileceği konusuna katılıyorum açıkçası. Çünkü çocuğun maddi manevi çoğu yükünü erkek almak istiyorsa bırakın alsın. Çünkü velayet istiyorum demek aynen de bu demek. Kişiler evli oldukları süre zarfında da zaten çocuğun tüm giderlerini eşit olarak karşılamıyorlar, bütçe ortak olduğu için bu çok görünmüyor olabilir ama, gene bir şeylerden kısılıyor, ya anne ya baba çocuğun ihtiyaçları için daha fazlasını ayırıyor, bu çorap saçına dönmüş ilişki türü olan evlilikte madde madde eşitlik aramak zaten işi içinden çıkılmaz duruma sokar.

Konu sahibi size diyeceğim tek şey çocuk yapmışlar, gelirlerine göre kendileri ayarlasınlar ne yapacaklarını, siz de zaten asgari ücretlisiniz ne verebilirsiniz.üstelik bu onların sorumluluğu, isterlerse vermeyin.Çocuğun bakımına gönüllüyse abiniz, velayetini kendisi alabilir, ama yine diğer taraf fazla veriyorum, niye yetmiyormuş diye düşünecektir nafaka konusunda.Bu ayrılma işleri zor işler. geçende de dediğim gibi çocuğa kendi başıma bakarım bakmaya gönüllüyüm demiyorsa kişi çocuk falan yapmamalı bence.Sonra böyle baktı bakmadı, verdi vermedi, o az veriyor ben çok meselesiyle yılan hikayesine dönüyor konu.

Abim birkaç sene önce anlaşmalı boşandı ve yengem maddi olarak abimi çok darlıyor. 4 yaşında bir oğlu var. Ve sürekli çocuğun çeşitli ihtiyaçlarını göstererek nafakanın harici ekstra paralar istiyor. Yengem hemşire. Ailesinin yanında yaşıyor. Abim memur. Kirada yaşıyor ve boşandıktan sonra kurduğu bekar evinin eşyalarının taksidi bile bitmedi daha ve çok üzülüyor masrafları karşılayamayınca. Ama bana soracak olursanız vicdani olarak yıpratmak ve para koparmak için yalan söylüyor. Abim annemden ve benden para talep ediyor . Biz de yengemin çocuğu kullandığını bir çocuğun o kadar masrafının olamaycağımı olsa bile bu devirde kısması gerektiğini söylediğimiz için bizi vicdansızlıkla suçladı. Benim de çocuğum olmadığı için anlamıyormuşm. Sizlere soruyorum 4 yaşında kreşe giden erkek çocuğunun aylık masrafı ne kadardır? Bizden talep ettiği aylık 3 bin tl. 3 de ben harcıyorum diyor. Bir çocuğun aylık masrafı 6 bin olabilir mi? Olabilirse 2 -3 çocuk olsa nolurmuş
Kreş ücretleri 3 bin neredeyse.

Bu yıl kreş masrafı 4-5 binin altında değil, çocuk bir öğün et yemesi lazım, süt yoğurt meyve yemesi lazım, bir mont 500 tl, ayakkabı keza öyle, hafta sonu bir yere götürsen etkinlik vs. 500 e yakın tutar 3000 artık gerçekten komik bir rakam

Günümüz şartlarında 3bin ₺ bir çocuğun masrafina kesinlikle yetmez çocukların yetişkinlerden daha enerjiye ihtiyacı olur gelişimlerini destekleyecek sekilde, sağlıklı beslenmeleri gerekir bu 3 bin ₺ ancak beslenmeye belki yeter. Daha bir sürü ihtiyaç var. Giyinme, barınma, kres/okul , eğlence...

Aynen sizin dediğiniz gibi. Karşı tarafa kızma sebebim abim 3 binden fazla veremiyor. Buradaki kadınlar da erkekler yemesin içmesin kşrada oturmasın hep çocuğa baksın şeklinde yorumluyorlar. Fakat anne şu an daha iyi şartlar altında. Baba 3 bin katıyor diye o da 3 bin katmak zorunda değil benim nazarımda durum iyiyse daha fazla katsın. Ailesinin yanında şeklinde belirttim bu sebeple. İnsanlar erkek nefes almasın ama çocuğuna versin modunda. Ama bence herkes kendi hayatını idame ettirebilecek miktarları vermeli ve erkek fazla versin modunda olunmamalı şartlar koşullar katılımı değiştirebilmeli kadın erkek olmak değil. Abime edilmeyen laf kalmamış ama etrafıma baktığımda birçok kişinin kat kat üstünde veriyor
Boşanmış çocuklu adamların sorumluluklarından kaçmak için ürettiği güzellemeler bunlar. Ve bunların hiçbirinin gerçekle bağdaşır bir yanı yok.
Abinize ayna tutuyorsunuz şuan.

Yahu hanımefendi o her ay ücret değil zaten ama her ay bir şey çıkıyor diyorum. Hepsini toplayıp 12 aya bölerseniz görürsünüz ki aylık en az 6000 e denk geliyor diyorum. Benim kızımın her ay doktor kontrolü var. Özel aşıları olmuş tanesi 700 tl. 8 doz yapılıyor özel aşıları belirli aylarda. Onları aylık masrafa saymıyor musunuz? Aylık masraf denilen bütün masraflar yıllık toplanıp 12 aya bölününce çıkar. 1 ay 8000 harcanır 1 ay 4000 harcanırsa mesela aylık masrafa ortalama 6000 dersiniz.

Neyse siz demek ki çocuğunuza çok tutumlu oluyorsunuz ne diyeyim biz müsrifiz :p aylar geçtikçe de artacak. Belli ki konu sahibinin yengesi de benim gibi :p abisi de kadına hak veriyor. Konu sahibi de kendi çocuğu olunca sizin gibi çok tutumlu olur bize anlatır nasıl yapılıyor.
Asgari ücretle çalışan çocuklu ailelerin maaşı yetmez o zaman desenize sadece bir çocuğa bile.Kira gıda fln olmaz.Asgari ücret 5500 du dimi?
Ben aylık aşılarını özel hastanede yaptırmadım mesela,asm de yaptırdım ücretsiz,olmadi mi,oldu.Ya işte herkesin harcamasına göre değişir,her şeyi özellerde yaptirirsak zaten ayda 6000 anca,imkanlar ölçüsünde yapalim dersek daha aza gelir.Bu ay mesela ben çocuğa 6000 harcamadim 210 TL harcadım

Asgari ücretle çalışan çocuklu ailelerin maaşı yetmez o zaman desenize sadece bir çocuğa bile.Asgari ücret 5500 du dimi?
Ben aylık aşılarını özel hastanede yaptırmadım mesela,asm de yaptırdım ücretsiz,olmadi mi,oldu.Ya işte herkesin harcamasına göre değişir,her şeyi özellerde yaptirirsak zaten ayda 6000 anca,imkanlar ölçüsünde yapalim dersek daha aza gelir.Bu ay mesela ben çocuğa 6000 harcamadim 210 TL harcadım

Bahsedilen rota gibi asi programında olmayan özel aşılar
Bu tabi tercih meselesi ama yapılmaması büyük risk birde farkli ve kalıcı hasar bırakan bir hastalık vardı.
Rota da mahvediyor çocukları

Asgari ücretle çalışan çocuklu ailelerin maaşı yetmez o zaman desenize sadece bir çocuğa bile.Kira gıda fln olmaz.Asgari ücret 5500 du dimi?
Asgari ücretli ailelerin çocukları beslenmiyor zaten. Bir çocuk sabah öğününde yumurta yerken diğeri pirinç unu maması yiyor, biri öğlen yemeğinde kıymalı kabak yerken öbürü yemek suyuna doğranmış ekmekle doyuyor.

Bir ayda 210 tl ile çocuk büyütmek için her öğün bir dilim ekmek vermeniz gerekir eline.

Daha önce yazıldı mı bilmiyorum ama acaba abi doğru mu söylüyor? Parayı gerçekten çocuk için mi istiyor yoksa onu bahane edip kendi yaptığı borç harç için mi istiyor?
Bu arada yenge nafaka artırmak için dava açabilir, çocuğun tüm masrafları hesaplanıp karşı taraftan yarısı talep edilir. Bu da bir seçenek. Eğer gerçekten her ay ekstra para istiyorsa.
Son olarak abinize para vermek zorunda değilsiniz. 1500 lira nafaka ödediğine göre 15 bin filan kazanıyordur. İdare etmeyi öğrensin bir zahmet. Ben çocuğu bahane edip vicdanınıza oynadığını düşünüyorum.

o zaman tahminin siz öğretmensiniz çocuk da ne kreşe gitti ne yaz okuluna evde birlikteydiniz?

tamam olabilir bu ama burada kadın hemşire. ne yapacaklar birlikte hastaneye mi gitsinler çocuk tansiyon mu ölçsün damar yolu mu açsın?

sanıyorum yediğini içtiğini değil de ona ektradan ladığınız oyuncağın veya kıyafetin prasını 210 olarak yazmışsınız. tamamo da olabilir.

her ay mutlaka 3 bin lira harcanır (kreş hariç ve yeme içme hariç) denmiyor burada zaten
ama gelecek ay o çocuğa ya bakıcı tutacaksınız ya kreşe vereceksinz, okula çantanızda götürmeyecekseniz...o zaman masraf kaç lira olacak acaba?

Aynen sizin dediğiniz gibi. Karşı tarafa kızma sebebim abim 3 binden fazla veremiyor. Buradaki kadınlar da erkekler yemesin içmesin kşrada oturmasın hep çocuğa baksın şeklinde yorumluyorlar. Fakat anne şu an daha iyi şartlar altında. Baba 3 bin katıyor diye o da 3 bin katmak zorunda değil benim nazarımda durum iyiyse daha fazla katsın. Ailesinin yanında şeklinde belirttim bu sebeple. İnsanlar erkek nefes almasın ama çocuğuna versin modunda. Ama bence herkes kendi hayatını idame ettirebilecek miktarları vermeli ve erkek fazla versin modunda olunmamalı şartlar koşullar katılımı değiştirebilmeli kadın erkek olmak değil. Abime edilmeyen laf kalmamış ama etrafıma baktığımda birçok kişinin kat kat üstünde veriyor

Sizin nazaranızla bir soru sormak istiyorum. Hiç kendinizi yeğeninizin annesinin yerine koydunuz mu? Boşanıp çocukla anne evine dönmek ne kadar zordur. Ben kızım tek çocukken bile iki saatte sıkılıyordum. Kadın kendinden büyük bir. Fedakarlık yapmış. Kirada olsalar farklı mı düşünecektiniz.

Ayrıca çocuğu kreşe bırak al, hastaneye götür, hastayken ilgilenmek gibi tüm sorunlar annede. Abiniz orada keyif yapıyor. Çocuklar ateşli olduğunda gece kaç defa uyanıyorum, ne kadar yoruluyorum.

Abinize yengeniz üç bin lira versin, çocuğa bakabilecek mi?

Yengeniz belki marka giydirmeyi, gezmeyi seviyordur. Oda sizin sorununuz değil.

Şu şekilde 10 bin maaş alıyor olsa + 3 bin nafaka ile kirasız borçsuz şekilde çocuk geçindiyor. Abimin maaşı 8900. -3000 nafaka -3000 ev kirası -2000 eşya borcu ile yaşamaya çalışıyor . Bunu vurgulamak istedim.
- çocuk. Abiniz çocuksuz yaşıyor bunu unutmuşsunuz. Manevi boyutunu, aldığı zamanı, yüklediği sorumluluğu falan hesaba katmıyorsunuz da annenin maddi durumu daha iyi demeye getiriyorsunuz.

konuyu dışardan takipteydim, saçmalıklarınıza katlanamadım yorum yapacağım. inanılmaz hadsiz bir insansınız. sineğin yağını hesap eder konumdasınız söz konusu çocuğun halasısınız gerçekten inanamıyorum. Allah abinize akıl, izan, feraset nasip etsin de çocuğuna sahip çıksın. sizin gibi kardeşi varken boşanmış olmasına da hiç şaşırmadım.

Yetmez tabi küçücük bebek kıyafetleri bile dünyanın parası olmuş. Geçen arkadaşım söyledi bir yaşından küçük bebeğine bir ayakkabı, zıbın, birkaç parça kıyafeta almış 600 lira tutmuş. Eee artık paranın sadece adı var üç beş parça alsan bin lirayı buluyor. Annesi hem maddi hem de manevi olarak zaten kendinden de harcıyordur. Ayrıca bunun sorgulamasını yapmak halaya da düşmemeli bu anne baba arasında anlaşmayla çözülecek bir konu.

Ayrıca anne çocuğa min 3 bin harcıyorsa baba da eşşek gibi harcayacak. İster boğazından kısar ister ek iş yapar. Siz istiyorsunuz ki annenin geliri daha fazla gideri daha az o daha çok harcasın çocuğa baba daha az harcasın. Yok öyle bir dünya. Çocuk ortaksa masrafları da ortak. Geri kalan hayatlarında nasıl ne şekilde yaşadıkları harcadıkları sizi ilgilendirmez.

Back
X