4 yaşındaki bir çocuğun aylık masrafı nedir?

Abiniz gelirini artıracak gerekirse.Asgari ücretle mi çalışıyor? Mahkemeler nafaka belirlerken babsnin borcunun varlığıni dikkate almıyor mesela (kuş kadar nafaka bağlıyorlar o ayrı).Ben öğretmenim, bosanma aşamasında olduğum ex eş dava başından beri anne öğretmen benim borcum var başka çocugum var ona yüksek nafaka ödüyorum diyerek benim oğluma ödediği 500 (yeni 800 oldu) u düşürmeye çalışıyor.Hakim ne dedi ? Dava i öğretmen diye baba hiç çocuğa para vermeyecek mi,madem iki çocuğu var daha çok çalışsın dedi,öyle tabiki.Yengeniz abinizden istediği kadar kendi çocuğa harcıyor mu bilmiyorum,henüz ben 6000 ile yüzleşmedim,buradakiler gibi bir ayakkabıya 500-700 vermiyorum belki o kadar olmaz benim.Yengeniz de belki her şeyin en iyisi olsun diyordur.Anne baba çocuğun masrafını bölmeli, yetmiyorsa ek iş yapmali ya da kendinden kısmali

Yenge zaten anne evinde yaşıyor , 10 bin maaşı var neden istiyor demeye getiriyor.
Bir de bir akrabası boşanmış , 750 TL nafaka alıyormuş, o yetiriyorsa yengem de yetirsin istemesin diyor .
Mahkemeleri ben hiç anlamıyorum zaten.Ben 800 istemiştim başta 500 bağlanmıştı ki normalde 300-350 baglaniyormus 500 e sevinmiştik.Mahkemenin 750 bağlamasi çocuğa 750(baba)+750 (anne)nin yeteceği anlamına asla gelmiyor.

Peki abinizin bir baba olarak sadece uzaktan görevini yapmasına ne diyorsunuz? Bu kadın hem çalışıp hem çocuğuna bakarken babası sadece çalışıp para yolluyor. Valla bence kadının hakkıdır almak. Konuya ne kadar sadece parasal olarak sığ bakmışsınız. Tümmm her şeyiyle uyumamasıyla yorulmasıyla da o kadın ilgileniyor. Niye birde maddi cefayı daha fazla yüklemsin.

Evet bacım haklısın, nasıl bir etrafın var bilmiyorum ama etraf önemli....belli ki sen Kadifekalede veya Yenikent te otursan çocuğunu gönül rahatlığıyla 4 yaşında trafikte dilenmeye yollayacaksın etraf öyle diye....ona karısamayiz ama herkes buna mecbur değil. Anlamadığın bu....

Bı de sürekli baba evine çocuğuyla sığınan kadına "iyi şartlar altında , çok iyi şartlar altında..." diyip duruyorsun ya...senin gözüne görünecek daha iyi şartlar var ileride kesinlikle, ben ikna oldum.... Kurban olduğum yukarıdaki de görüyordur herhalde, unutma bu dediklerini, olur mu?

Son düzenleme:
konu tam olarak anlattığın karşındakinin anladığı kadardır mevzusuna örnek
boşuna yoruluyorsunuz hanımlar bazı şeyler yaşanmadan anlaşılmaz konu sahibi öyle güzel konuşuyor ki karma meselesi zamana bırakın elbet anlayacak...

Aynen öyle. Bahsedilen paralarda kalite bile yok ki ortası olsun..

Ben bir ara acaba kiradan çıkıp annemlere mi taşınsam, kiranin üstüne biraz daha ekleyip ev mi alsam diye düşünüyordum.Bu hiç kolay bir şey olmazdı.Ben kendime ev alayım diye annemlere yerlestim diye karsi tarafin ama onun kira gideri yok çocuğa benden çok ödemeli demesi büyük haksızlık olurdu.Bu da bunun gibi bir şey

Sen bı de annenlere tasinsan senin ex dava açıp üstüne para bile isterdi senden.... 800 nafaka ne yaa, sadaka gibi....utanmamıs da pislik....

Sen bı de annenlere tasinsan senin ex dava açıp üstüne para bile isterdi senden.... 800 nafaka ne yaa, sadaka gibi....utanmamıs da pislik....
Taşınmadan da istiyor yüzsüz,manevi tazminat davası açıp 10 bin istedi o dava da ayrı yürüyor.O 800 e itiraz etti ya, ömrüm varsa ilk iş iki yıl dolsun nafaka artırma davası açmak olacak,pislik

Taşınmadan da istiyor yüzsüz,manevi tazminat davası açıp 10 bin istedi o dava da ayrı yürüyor.O 800 e itiraz etti ya, ömrüm varsa ilk iş iki yıl dolsun nafaka artırma davası açmak olacak,pislik
Naptın kız adamın maneviyatına? 10000 lik dava acabilmesi için aldatma filan olması lazım? İftiradır inşallah

Abiniz çocuğun masraflarını essseeeekk gibi karşılayacak. İnanmiyorsa ne ihtiyacı var söyle ben alayım diyecek . Okul masrafı mi? Ben gidip öderim. Oyuncak mi ne istediginizi söyleyin ben alayım. Evet çocuğunuz olmadığı için bir çocuğun ne kadar masraflı olabileceğinden haberiniz yok.

O evde yaşarken mesaj üzerinden tartıştık ona adi mal dedim,rencide olmuş
Çocuğuna 500 lira nafaka veren adam, adi mal dedin diye rencide mi olmuş? O konuda haklı biraz çünkü adi mal bile değil aslında kendisi....atık madde, tüketim zayiatı, radyoaktif sızıntı, lağım kaçağı filan desen daha iyi olurmuş....mal diyerek değer yuklemişsin, ayıp etmişsin....

Çocuk eşittir masraf kapısı. Kreş olmuş zaten 3-4 bin. Daha yeni 3 bin TL kırtasiye ücreti ödedik. Kreşe giden çocuğun kreşe gidiş gelişi, üstü başı, etkinlikleri, özel gün kostümleri, parti ücretleri ohoooo daha sayayım mı. Bunlar sadece kreş için olan masrafları. Yemesi içmesi, gezmesi, oyuncağı ayrıca olanlar.

Yahu hanımefendi o her ay ücret değil zaten ama her ay bir şey çıkıyor diyorum. Hepsini toplayıp 12 aya bölerseniz görürsünüz ki aylık en az 6000 e denk geliyor diyorum. Benim kızımın her ay doktor kontrolü var. Özel aşıları olmuş tanesi 700 tl. 8 doz yapılıyor özel aşıları belirli aylarda. Onları aylık masrafa saymıyor musunuz? Aylık masraf denilen bütün masraflar yıllık toplanıp 12 aya bölününce çıkar. 1 ay 8000 harcanır 1 ay 4000 harcanırsa mesela aylık masrafa ortalama 6000 dersiniz.

Neyse siz demek ki çocuğunuza çok tutumlu oluyorsunuz ne diyeyim biz müsrifiz aylar geçtikçe de artacak. Belli ki konu sahibinin yengesi de benim gibi abisi de kadına hak veriyor. Konu sahibi de kendi çocuğu olunca sizin gibi çok tutumlu olur bize anlatır nasıl yapılıyor.

Evet yemeyip cocuguna yedirecek. Hepimiz öyle yapiyoruz, kendimizden kısıp cocugumuzun ihtiyaçlarını görüyoruz. Aile evinde olmak demek iyi sartlar altinda olmak demek degil, gelininizin anne babasinin cocugun bakim masraflarini ustlenmesi demek farkinda misiniz? Elektrik, su, dogalgaz, barinma ihtiyaci hepsini gelininizin ailesi karsilarken siz sadece konusup, müdahale ediyorsunuz. Alin yegeninizi 1 ay hakkiyla bakin bakalim ne olacak?

Çok fazla yorum yazılmış arada kaynıyor yazılanlar. 3 bin liralık yemiyorum öyle söyleyim

Çok üzüldüm sizin için 3000 mutfak masrafınız yoksa çok kötü besleniyorsunuz demektir. Umarım ilerde hastalık çıkmaz.

Aynen öyle yapmanız lazımdı zaten. Size ne ki? Bence yenge gayet haklı da erkek kardeşim çocuk yapıp boşansa, parayı sen ver dese ne münasebet derim. Bana mı sordum yaparken derim. Çık dilen ne yapıyorsan yap derim.

Valla çocuğu olan yemeyecek içmeyecek çocuğuna verecek. Yok ben hayatımı yaşayacağım diyene de çocuğu olmadığı sürece saygı duyarım. Çocuk yapılması gereken zorunlu bir durum değil ki. Seçip isteyip çocuk yaptıysa ebeveynlerin artık çocuk büyüyene kadar kendi hayatı diye bir şey olamaz. Eşşşşek gibi bakacaklar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…