- 15 Nisan 2017
- 13.479
- 15.911
- 298
- Konu Sahibi burcumsu12
-
Abiniz gelirini artıracak gerekirse.Asgari ücretle mi çalışıyor? Mahkemeler nafaka belirlerken babsnin borcunun varlığıni dikkate almıyor mesela (kuş kadar nafaka bağlıyorlar o ayrı).Ben öğretmenim, bosanma aşamasında olduğum ex eş dava başından beri anne öğretmen benim borcum var başka çocugum var ona yüksek nafaka ödüyorum diyerek benim oğluma ödediği 500 (yeni 800 oldu) u düşürmeye çalışıyor.Hakim ne dedi ? Dava i öğretmen diye baba hiç çocuğa para vermeyecek mi,madem iki çocuğu var daha çok çalışsın dedi,öyle tabiki.Yengeniz abinizden istediği kadar kendi çocuğa harcıyor mu bilmiyorum,henüz ben 6000 ile yüzleşmedim,buradakiler gibi bir ayakkabıya 500-700 vermiyorum belki o kadar olmaz benim.Yengeniz de belki her şeyin en iyisi olsun diyordur.Anne baba çocuğun masrafını bölmeli, yetmiyorsa ek iş yapmali ya da kendinden kısmaliAynen sizin dediğiniz gibi. Karşı tarafa kızma sebebim abim 3 binden fazla veremiyor. Buradaki kadınlar da erkekler yemesin içmesin kşrada oturmasın hep çocuğa baksın şeklinde yorumluyorlar. Fakat anne şu an daha iyi şartlar altında. Baba 3 bin katıyor diye o da 3 bin katmak zorunda değil benim nazarımda durum iyiyse daha fazla katsın. Ailesinin yanında şeklinde belirttim bu sebeple. İnsanlar erkek nefes almasın ama çocuğuna versin modunda. Ama bence herkes kendi hayatını idame ettirebilecek miktarları vermeli ve erkek fazla versin modunda olunmamalı şartlar koşullar katılımı değiştirebilmeli kadın erkek olmak değil. Abime edilmeyen laf kalmamış ama etrafıma baktığımda birçok kişinin kat kat üstünde veriyor
Mahkemeleri ben hiç anlamıyorum zaten.Ben 800 istemiştim başta 500 bağlanmıştı ki normalde 300-350 baglaniyormus 500 e sevinmiştik.Mahkemenin 750 bağlamasi çocuğa 750(baba)+750 (anne)nin yeteceği anlamına asla gelmiyor.Yenge zaten anne evinde yaşıyor , 10 bin maaşı var neden istiyor demeye getiriyor.
Bir de bir akrabası boşanmış , 750 TL nafaka alıyormuş, o yetiriyorsa yengem de yetirsin istemesin diyor .
Peki abinizin bir baba olarak sadece uzaktan görevini yapmasına ne diyorsunuz? Bu kadın hem çalışıp hem çocuğuna bakarken babası sadece çalışıp para yolluyor. Valla bence kadının hakkıdır almak. Konuya ne kadar sadece parasal olarak sığ bakmışsınız. Tümmm her şeyiyle uyumamasıyla yorulmasıyla da o kadın ilgileniyor. Niye birde maddi cefayı daha fazla yüklemsin.Aynen sizin dediğiniz gibi. Karşı tarafa kızma sebebim abim 3 binden fazla veremiyor. Buradaki kadınlar da erkekler yemesin içmesin kşrada oturmasın hep çocuğa baksın şeklinde yorumluyorlar. Fakat anne şu an daha iyi şartlar altında. Baba 3 bin katıyor diye o da 3 bin katmak zorunda değil benim nazarımda durum iyiyse daha fazla katsın. Ailesinin yanında şeklinde belirttim bu sebeple. İnsanlar erkek nefes almasın ama çocuğuna versin modunda. Ama bence herkes kendi hayatını idame ettirebilecek miktarları vermeli ve erkek fazla versin modunda olunmamalı şartlar koşullar katılımı değiştirebilmeli kadın erkek olmak değil. Abime edilmeyen laf kalmamış ama etrafıma baktığımda birçok kişinin kat kat üstünde veriyor
Evet bacım haklısın, nasıl bir etrafın var bilmiyorum ama etraf önemli....belli ki sen Kadifekalede veya Yenikent te otursan çocuğunu gönül rahatlığıyla 4 yaşında trafikte dilenmeye yollayacaksın etraf öyle diye....ona karısamayiz ama herkes buna mecbur değil. Anlamadığın bu....Aynen sizin dediğiniz gibi. Karşı tarafa kızma sebebim abim 3 binden fazla veremiyor. Buradaki kadınlar da erkekler yemesin içmesin kşrada oturmasın hep çocuğa baksın şeklinde yorumluyorlar. Fakat anne şu an daha iyi şartlar altında. Baba 3 bin katıyor diye o da 3 bin katmak zorunda değil benim nazarımda durum iyiyse daha fazla katsın. Ailesinin yanında şeklinde belirttim bu sebeple. İnsanlar erkek nefes almasın ama çocuğuna versin modunda. Ama bence herkes kendi hayatını idame ettirebilecek miktarları vermeli ve erkek fazla versin modunda olunmamalı şartlar koşullar katılımı değiştirebilmeli kadın erkek olmak değil. Abime edilmeyen laf kalmamış ama etrafıma baktığımda birçok kişinin kat kat üstünde veriyor
Aynen sizin dediğiniz gibi. Karşı tarafa kızma sebebim abim 3 binden fazla veremiyor. Buradaki kadınlar da erkekler yemesin içmesin kşrada oturmasın hep çocuğa baksın şeklinde yorumluyorlar. Fakat anne şu an daha iyi şartlar altında. Baba 3 bin katıyor diye o da 3 bin katmak zorunda değil benim nazarımda durum iyiyse daha fazla katsın. Ailesinin yanında şeklinde belirttim bu sebeple. İnsanlar erkek nefes almasın ama çocuğuna versin modunda. Ama bence herkes kendi hayatını idame ettirebilecek miktarları vermeli ve erkek fazla versin modunda olunmamalı şartlar koşullar katılımı değiştirebilmeli kadın erkek olmak değil. Abime edilmeyen laf kalmamış ama etrafıma baktığımda birçok kişinin kat kat üstünde veriyor
Bencede vermeyeceğim deyince vicdansız diyor birdeHa bu arada sizden para talep ediyorsa abiniz vermeyin. Size ne yani?
İşte şu orta kalite vurgusu karıştırıyor hesabı...orta kalite yaşayabilmek için en az 40-50 bin gelirin olması lazım artık Türkiye'de,, bizim yaptığımız hesaplarda kalite malite yok... minimum pazar hesabı, yani...
Ben bir ara acaba kiradan çıkıp annemlere mi taşınsam, kiranin üstüne biraz daha ekleyip ev mi alsam diye düşünüyordum.Bu hiç kolay bir şey olmazdı.Ben kendime ev alayım diye annemlere yerlestim diye karsi tarafin ama onun kira gideri yok çocuğa benden çok ödemeli demesi büyük haksızlık olurdu.Bu da bunun gibi bir şeyBı de sürekli baba evine çocuğuyla sığınan kadına "iyi şartlar altında , çok iyi şartlar altında..." diyip duruyorsun ya...senin gözüne görünecek daha iyi şartlar var ileride kesinlikle, ben ikna oldum.... Kurban olduğum yukarıdaki de görüyordur herhalde, unutma bu dediklerini, olur mu?
Sen bı de annenlere tasinsan senin ex dava açıp üstüne para bile isterdi senden.... 800 nafaka ne yaa, sadaka gibi....utanmamıs da pislik....Ben bir ara acaba kiradan çıkıp annemlere mi taşınsam, kiranin üstüne biraz daha ekleyip ev mi alsam diye düşünüyordum.Bu hiç kolay bir şey olmazdı.Ben kendime ev alayım diye annemlere yerlestim diye karsi tarafin ama onun kira gideri yok çocuğa benden çok ödemeli demesi büyük haksızlık olurdu.Bu da bunun gibi bir şey
Taşınmadan da istiyor yüzsüz,manevi tazminat davası açıp 10 bin istedi o dava da ayrı yürüyor.O 800 e itiraz etti ya, ömrüm varsa ilk iş iki yıl dolsun nafaka artırma davası açmak olacak,pislikSen bı de annenlere tasinsan senin ex dava açıp üstüne para bile isterdi senden.... 800 nafaka ne yaa, sadaka gibi....utanmamıs da pislik....
Naptın kız adamın maneviyatına?Taşınmadan da istiyor yüzsüz,manevi tazminat davası açıp 10 bin istedi o dava da ayrı yürüyor.O 800 e itiraz etti ya, ömrüm varsa ilk iş iki yıl dolsun nafaka artırma davası açmak olacak,pislik
Abiniz çocuğun masraflarını essseeeekk gibi karşılayacak. İnanmiyorsa ne ihtiyacı var söyle ben alayım diyecek . Okul masrafı mi? Ben gidip öderim. Oyuncak mi ne istediginizi söyleyin ben alayım. Evet çocuğunuz olmadığı için bir çocuğun ne kadar masraflı olabileceğinden haberiniz yok.Abim birkaç sene önce anlaşmalı boşandı ve yengem maddi olarak abimi çok darlıyor. 4 yaşında bir oğlu var. Ve sürekli çocuğun çeşitli ihtiyaçlarını göstererek nafakanın harici ekstra paralar istiyor. Yengem hemşire. Ailesinin yanında yaşıyor. Abim memur. Kirada yaşıyor ve boşandıktan sonra kurduğu bekar evinin eşyalarının taksidi bile bitmedi daha ve çok üzülüyor masrafları karşılayamayınca. Ama bana soracak olursanız vicdani olarak yıpratmak ve para koparmak için yalan söylüyor. Abim annemden ve benden para talep ediyor . Biz de yengemin çocuğu kullandığını bir çocuğun o kadar masrafının olamaycağımı olsa bile bu devirde kısması gerektiğini söylediğimiz için bizi vicdansızlıkla suçladı. Benim de çocuğum olmadığı için anlamıyormuşm. Sizlere soruyorum 4 yaşında kreşe giden erkek çocuğunun aylık masrafı ne kadardır? Bizden talep ettiği aylık 3 bin tl. 3 de ben harcıyorum diyor. Bir çocuğun aylık masrafı 6 bin olabilir mi? Olabilirse 2 -3 çocuk olsa nolurmuş
O evde yaşarken mesaj üzerinden tartıştık ona adi mal dedim,rencide olmuşNaptın kız adamın maneviyatına?10000 lik dava acabilmesi için aldatma filan olması lazım? İftiradır inşallah
Çocuğuna 500 lira nafaka veren adam, adi mal dedin diye rencide mi olmuş? O konuda haklı biraz çünkü adi mal bile değil aslında kendisi....atık madde, tüketim zayiatı, radyoaktif sızıntı, lağım kaçağı filan desen daha iyi olurmuş....mal diyerek değer yuklemişsin, ayıp etmişsin....O evde yaşarken mesaj üzerinden tartıştık ona adi mal dedim,rencide olmuş
Çocuk eşittir masraf kapısı. Kreş olmuş zaten 3-4 bin. Daha yeni 3 bin TL kırtasiye ücreti ödedik. Kreşe giden çocuğun kreşe gidiş gelişi, üstü başı, etkinlikleri, özel gün kostümleri, parti ücretleri ohoooo daha sayayım mı. Bunlar sadece kreş için olan masrafları. Yemesi içmesi, gezmesi, oyuncağı ayrıca olanlar.Abim birkaç sene önce anlaşmalı boşandı ve yengem maddi olarak abimi çok darlıyor. 4 yaşında bir oğlu var. Ve sürekli çocuğun çeşitli ihtiyaçlarını göstererek nafakanın harici ekstra paralar istiyor. Yengem hemşire. Ailesinin yanında yaşıyor. Abim memur. Kirada yaşıyor ve boşandıktan sonra kurduğu bekar evinin eşyalarının taksidi bile bitmedi daha ve çok üzülüyor masrafları karşılayamayınca. Ama bana soracak olursanız vicdani olarak yıpratmak ve para koparmak için yalan söylüyor. Abim annemden ve benden para talep ediyor . Biz de yengemin çocuğu kullandığını bir çocuğun o kadar masrafının olamaycağımı olsa bile bu devirde kısması gerektiğini söylediğimiz için bizi vicdansızlıkla suçladı. Benim de çocuğum olmadığı için anlamıyormuşm. Sizlere soruyorum 4 yaşında kreşe giden erkek çocuğunun aylık masrafı ne kadardır? Bizden talep ettiği aylık 3 bin tl. 3 de ben harcıyorum diyor. Bir çocuğun aylık masrafı 6 bin olabilir mi? Olabilirse 2 -3 çocuk olsa nolurmuş
Bu yazdıklarınızın hepsini almış biriyim.Aylik masraftan bahsediyoruz,sağma mskinesinin fiyatı aylık 3500 değil dimi.Bez masrafı çocuk büyüdükçe azalıyor bez kullanimi azaldığı için,ana kucağı kanguru vs vs bunlar aylık olarak alınıp aylık ödenmiyor ki..Benim bu yıl kreş 2300 TL sabit.Onun haricinde oyuncak ayda bir iki tane alıyorum, kitaplar ay ay değişiyor bazen set alıyorum birkaç ay gidiyor araalards boyama kitabı ,resim defteri, boyalar vs alıyorum.Kiyafet de ihtiyaç duydukça alıyorum.Yani bir ay kreşe ek olarak birkaç ay gidecek olan seti,birkaç ay giyeceği kıyafeti aldım diye bunları aylık masrafs ekleyemem.Ay gelir kreşle beraber 5000 harcarim ay gelir 3000..ayına göre değişir ama ayda 6000 masraf olmaz çok müsrif değilsek
Evet yemeyip cocuguna yedirecek. Hepimiz öyle yapiyoruz, kendimizden kısıp cocugumuzun ihtiyaçlarını görüyoruz. Aile evinde olmak demek iyi sartlar altinda olmak demek degil, gelininizin anne babasinin cocugun bakim masraflarini ustlenmesi demek farkinda misiniz? Elektrik, su, dogalgaz, barinma ihtiyaci hepsini gelininizin ailesi karsilarken siz sadece konusup, müdahale ediyorsunuz. Alin yegeninizi 1 ay hakkiyla bakin bakalim ne olacak?Aynen sizin dediğiniz gibi. Karşı tarafa kızma sebebim abim 3 binden fazla veremiyor. Buradaki kadınlar da erkekler yemesin içmesin kşrada oturmasın hep çocuğa baksın şeklinde yorumluyorlar. Fakat anne şu an daha iyi şartlar altında. Baba 3 bin katıyor diye o da 3 bin katmak zorunda değil benim nazarımda durum iyiyse daha fazla katsın. Ailesinin yanında şeklinde belirttim bu sebeple. İnsanlar erkek nefes almasın ama çocuğuna versin modunda. Ama bence herkes kendi hayatını idame ettirebilecek miktarları vermeli ve erkek fazla versin modunda olunmamalı şartlar koşullar katılımı değiştirebilmeli kadın erkek olmak değil. Abime edilmeyen laf kalmamış ama etrafıma baktığımda birçok kişinin kat kat üstünde veriyor
Çok fazla yorum yazılmış arada kaynıyor yazılanlar. 3 bin liralık yemiyorum öyle söyleyim
Yorum yazan herkese teşekkürler. Annemle de konuştuk son kararımız şu şekilde oldu biz para vermeyeceğiz yorum da yapmayacağız. Otursunlar nasıl bölüşecekerine kendileri yeniden karar versinler. Gördümki ben ne desem görümcek olacağım.
Aynen sizin dediğiniz gibi. Karşı tarafa kızma sebebim abim 3 binden fazla veremiyor. Buradaki kadınlar da erkekler yemesin içmesin kşrada oturmasın hep çocuğa baksın şeklinde yorumluyorlar. Fakat anne şu an daha iyi şartlar altında. Baba 3 bin katıyor diye o da 3 bin katmak zorunda değil benim nazarımda durum iyiyse daha fazla katsın. Ailesinin yanında şeklinde belirttim bu sebeple. İnsanlar erkek nefes almasın ama çocuğuna versin modunda. Ama bence herkes kendi hayatını idame ettirebilecek miktarları vermeli ve erkek fazla versin modunda olunmamalı şartlar koşullar katılımı değiştirebilmeli kadın erkek olmak değil. Abime edilmeyen laf kalmamış ama etrafıma baktığımda birçok kişinin kat kat üstünde veriyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?