- 14 Haziran 2019
- 15.327
- 76.003
- 598
- Konu Sahibi burcumsu12
-
- #601
Yılda üç ayakkabı nasıl oluyor mesela.4 yaş çocuğu olarak kreşe rağmen 6000 uçuk bence ams konu sahibinin abisinin belki geliri çoktur versin diyordur yengesi.Abisi bu istekten şikayetçi değilmiş demekki durumu var,varsa versin birikim yapar yengesi çocuğa ben de olsam isterim çocuğa birikim amaçlı ama 4 yaş çocuğu olup kıytırık nafaka alan biri olarak yine de çok ucmadikca 6000 olmaz diyorum.Ayakkabi yılda 3 yetiyor bize. Çeşit çeşit olsun desem ayakkabı doldururum evi ama giyemeden ayağı büyür diye o kadar almıyorum birikim yapıyorum onun yerine çocuğa,ikimize.Kendime almıyorum çocuğa alıyorum gerekirse.Kurs işleri devrye girmedi bizde kreş var şimdilik.İlkokulu benim okulumda (devlet)okuyacak mesela gideri bayağı düşecek ama kursa vereceğim,ne olursa olsun 6000 fazla
1500 nafaka ödüyormus+1500,2000 de ekstra istiyormuş.3000 abim verse 3000 kendi koysa 6000 oluyor diyor konu sahibi.Eger bu ek ücretler her ay düzenli olarak isteniyorsa fazla geliyor bana arada ihtiyaç çıktıkça isteniyorsa normal.6.000 vermiyor 1500 TL nafaka veriyor yengemde masraf çıktıkça istiyor artı anlaşmada varmış eğitim giderleri ile ilgili bir kısım yani kadın para dilenmiyor çocuğun hakkını istiyor
devlet nafakayı 1500 bağlamış. Her ay ekstra 1500 daha alıyormuş kadın. Kendi de bu kadar harcasa 6 bin eder çok değil mi diyor. Yani kadının harcadığını tahmin ettiği tutarla 6 bin4 yaş çocuğu olarak kreşe rağmen 6000 uçuk bence ams konu sahibinin abisinin belki geliri çoktur versin diyordur yengesi.Abisi bu istekten şikayetçi değilmiş demekki durumu var,varsa versin birikim yapar yengesi çocuğa ben de olsam isterim çocuğa birikim amaçlı ama 4 yaş çocuğu olup kıytırık nafaka alan biri olarak yine de çok ucmadikca 6000 olmaz diyorum.Ayakkabi yılda 3 yetiyor bize. Çeşit çeşit olsun desem ayakkabı doldururum evi ama giyemeden ayağı büyür diye o kadar almıyorum birikim yapıyorum onun yerine çocuğa,ikimize.Kendime almıyorum çocuğa alıyorum gerekirse.Kurs işleri devrye girmedi bizde kreş var şimdilik.İlkokulu benim okulumda (devlet)okuyacak mesela gideri bayağı düşecek ama kursa vereceğim,ne olursa olsun 6000 fazla
Sadece kreş+yeme içme bile minimum 4000 i geçiyor 4 yas için balım,senin hesapta bir tuhaflık var4 yaş çocuğu olarak kreşe rağmen 6000 uçuk bence ams konu sahibinin abisinin belki geliri çoktur versin diyordur yengesi.Abisi bu istekten şikayetçi değilmiş demekki durumu var,varsa versin birikim yapar yengesi çocuğa ben de olsam isterim çocuğa birikim amaçlı ama 4 yaş çocuğu olup kıytırık nafaka alan biri olarak yine de çok ucmadikca 6000 olmaz diyorum.Ayakkabi yılda 3 yetiyor bize. Çeşit çeşit olsun desem ayakkabı doldururum evi ama giyemeden ayağı büyür diye o kadar almıyorum birikim yapıyorum onun yerine çocuğa,ikimize.Kendime almıyorum çocuğa alıyorum gerekirse.Kurs işleri devrye girmedi bizde kreş var şimdilik.İlkokulu benim okulumda (devlet)okuyacak mesela gideri bayağı düşecek ama kursa vereceğim,ne olursa olsun 6000 fazla
4000 TL kreş en ucuzu doğudan bahsediyorum tam gün , en az çocuğa aylık yeme içme dahil harcaması 2000 ( içinde aklınıza gelecek herşey olsun bir ay 1000 olur öteki ay 3000 ama ört 2000 ) ex eşimden tahsil edebilecek isem yarı yarıya ödenecek diye protokolüm varsa en iyi yerde en iyi şartlarda ortalama bir okul fiyatına eğitim aldırmış olurum ki bence kadında böyle düşünüyor üç bine en iyi şartlarda çocuğu yetiştirmiş oluyor ben eli öpülesi buldum1500 nafaka ödüyormus+1500,2000 de ekstra istiyormuş.3000 abim verse 3000 kendi koysa 6000 oluyor diyor konu sahibi.Eger bu ek ücretler her ay düzenli olarak isteniyorsa fazla geliyor bana arada ihtiyaç çıktıkça isteniyorsa normal.
Abinizi yengeniz tirtiklarken yenge 'tu kaka pis yalanci'Abim birkaç sene önce anlaşmalı boşandı ve yengem maddi olarak abimi çok darlıyor. 4 yaşında bir oğlu var. Ve sürekli çocuğun çeşitli ihtiyaçlarını göstererek nafakanın harici ekstra paralar istiyor. Yengem hemşire. Ailesinin yanında yaşıyor. Abim memur. Kirada yaşıyor ve boşandıktan sonra kurduğu bekar evinin eşyalarının taksidi bile bitmedi daha ve çok üzülüyor masrafları karşılayamayınca. Ama bana soracak olursanız vicdani olarak yıpratmak ve para koparmak için yalan söylüyor. Abim annemden ve benden para talep ediyor . Biz de yengemin çocuğu kullandığını bir çocuğun o kadar masrafının olamaycağımı olsa bile bu devirde kısması gerektiğini söylediğimiz için bizi vicdansızlıkla suçladı. Benim de çocuğum olmadığı için anlamıyormuşm. Sizlere soruyorum 4 yaşında kreşe giden erkek çocuğunun aylık masrafı ne kadardır? Bizden talep ettiği aylık 3 bin tl. 3 de ben harcıyorum diyor. Bir çocuğun aylık masrafı 6 bin olabilir mi? Olabilirse 2 -3 çocuk olsa nolurmuş
80 TL ye sandalet 30 TL ye terlik aldım geçen ay.Kışın botu da spor ayakkabısı da vardı,yani bu yıl için toplam beş parça giymiş oldu siz sayinca ben de durdum düşündüm saydım.Bunlarin hiçbirini seneye giymeyecek çünkü ayağına olmayacak.300-500-700 vermiyordum ayakkabıya çünkü çok dışarı çıkmıyordu bu yıl artık alırım 300-400 luk çünkü her gün kreşe gidecek,artık okullu oldu tamamen.700-800 luge yine gerek duymuyorum,rahat mi rahat.Yılda üç ayakkabı nasıl oluyor mesela.
Biz bir tane spor ayakkabı marka kaliteli alıyoruz, bir tane parkta bahçede ziyan etmedik ucuz alıyoruz. Bir tane de şehir içinde giymelik terlik sandalet alınıyor yazlık. Kış için de bir bot bir yağmur çizmesi alıyoruz. Çünkü karda suda ıslak gelse kuruyana kadar giydirmek için yedek lazım. Yani yılda en az beş tane ayakkabı bot almak gerekiyor. Ucuz dediğim ayakkabı bu sene 200dü. Pahalıyı da indirimden 500e denk getirdim. Botu geçen sene 300e aldım bu sene 700 olur bence. Kışlık 1500 yazlık 1000 sadece ayakkabı masrafı var çocuğun yahu
sevdiğim bir üyesin ama yanlış düşünüyorsun.hele ki yakın zamanda boşanmış bir kadın olarak.bir adamın çocuğuna ayda 3000 tl ye yakın vermesi çok değil.1.5 yıl önce yazsaydın 1500 yeter derdim koleje vs gitmiyorsa ama bu aylarda maalesef anca yetecek bir para.kadın da eklemezse yetmez ayrıca.lcw de çocuk montu 600 üstüydü bugün gördüm.bir çocuk kitabı 65 70 tl.zeka aktivite oyuncakları servet oldu.ilaçlara zam geldi vitaminler artık ulaşılamaz oldu.o çocuğun saçının kesilmesi bile bir masraf.manevi zorlukları zaten dağ gibi.kreşten çocuğun alınma bırakılma sorunu.kreşte hastalansa gidip alma dr a götürme sorunu.gece uyumadan başında bekleme sonra da o halde işe gitme sorunu.kaç erkek bu sorunlarla boğuşuyor?para da mı vermesinler çocuklarına yeterince?1500 nafaka ödüyormus+1500,2000 de ekstra istiyormuş.3000 abim verse 3000 kendi koysa 6000 oluyor diyor konu sahibi.Eger bu ek ücretler her ay düzenli olarak isteniyorsa fazla geliyor bana arada ihtiyaç çıktıkça isteniyorsa normal.
Okul içinde giymek için kaliteli bir panduf aldım geçen sene tüm gün ayağında olacak diye, geçen sene 160dı. Bu sene ayağına olmayacak mesela. Mecbur yine aynı marka alacağım 300 olacaktır en az.80 TL ye sandalet 30 TL ye terlik aldım geçen ay.Kışın botu da spor ayakkabısı da vardı,yani bu yıl için toplam beş parça giymiş oldu siz sayinca ben de durdum düşündüm saydım.Bunlarin hiçbirini seneye giymeyecek çünkü ayağına olmayacak.300-500-700 vermiyordum ayakkabıya çünkü çok dışarı çıkmıyordu bu yıl artık alırım 300-400 luk çünkü her gün kreşe gidecek,artık okullu oldu tamamen.700-800 luge yine gerek duymuyorum,rahat mi rahat.
ev terliği banyo terliği ve sokak terliği var çocuğumun.etti mi 3 terlik.Okul içinde giymek için kaliteli bir panduf aldım geçen sene tüm gün ayağında olacak diye, geçen sene 160dı. Bu sene ayağına olmayacak mesela. Mecbur yine aynı marka alacağım 300 olacaktır en az.
etti mi altı çift.
Yani bu kadının istediği ekstralar çok çok normal
Evet fiyatlar uçmuş durumda neyazikki ama bu saydıklarıniz 4000 etmez,bakıcı kreş ücreti bile yok içlerinde.Bunlardan biri olsa tmm
Canım tabiki versinler feministin önde gideniyim artık o ayrı versinler, sürünsünlersevdiğim bir üyesin ama yanlış düşünüyorsun.hele ki yakın zamanda boşanmış bir kadın olarak.bir adamın çocuğuna ayda 3000 tl ye yakın vermesi çok değil.1.5 yıl önce yazsaydın 1500 yeter derdim koleje vs gitmiyorsa ama bu aylarda maalesef anca yetecek bir para.kadın da eklemezse yetmez ayrıca.lcw de çocuk montu 600 üstüydü bugün gördüm.bir çocuk kitabı 65 70 tl.zeka aktivite oyuncakları servet oldu.ilaçlara zam geldi vitaminler artık ulaşılamaz oldu.o çocuğun saçının kesilmesi bile bir masraf.manevi zorlukları zaten dağ gibi.kreşten çocuğun alınma bırakılma sorunu.kreşte hastalansa gidip alma dr a götürme sorunu.gece uyumadan başında bekleme sonra da o halde işe gitme sorunu.kaç erkek bu sorunlarla boğuşuyor?para da mı vermesinler çocuklarına yeterince?
biraz daha büyüyünce anlayacaksın.eğitimi yetersiz okulları görünce üzüleceksin geceleri uykuların kaçacak.ben hepsini yaşadım.12 yaşına bir kaç ay sonra girecek çocuğumun aylık masrafı yeminle 7000 civarı.içinde evde yedikleri tatil kurs vs yok.ek iş yapıyoruz borsa vs ya da evden iş.daha da artacak bu rakam ileriki senelerde.bu cumartesi yediği mönü başka fiyat bugün yediği başka fiyattı.zamlanmıştı.8 9 yaşına gelsin evde tutamazsın.hadi dışarı çıkalım der durur.Canım tabiki versinler feministin önde gideniyim artık o ayrı versinler, sürünsünleryani işin aslı bizim için bu krizde daha yeni başlıyor her şey.Belki ben de yetiremeyecegim bugün 6000 gerekmez diyorum ama..Burada şimdi herkes böyle 6000 az bile diye yazdıkça valla gözüm korkuyor çocuğun geleceği için endişeleniyorum.Bizde cimri bir baba var 800 nafakayı bile indirmeye çalışan,o böyle yaptıkça cocuktsn kısiyorum kenara atmaya çalışıyorum ben olmasam bu çocuğa kim bakacak korkusu sarıyor içimi ve sanırım çocuğa onu yaşatacak kadar harcama yapıyorum ondan belki fazla geliyor 6000..Fazla derken burada asla baba tarafı değilim olmam da ,kaba bir hesap yaptım 6000 olmaz ya dedim ama dediğim gibi ben bu krizle bu yıl yuzlesecegim eylülden itibaren,yaşayıp göreceğiz.
Kadında tam olarak bunu yapıyor 800 TL nafaka günümüz şartlarında bir özel hastaneye gir çık, çocuk kreşe başlayınca ilk yil full hasta önüne geçmek için vitamini takviyesi, ee bu kadın yapmış anlaşmayı yazmış eğitim giderleri ortak kadın hacmini biliyor diyor ki bn ucbin veririm ee ucbinlik okula yollayacagima 6.000 lik daha iyi şartlar sunan okula yollarım bu da görümceye fazla geliyor , abisi onlardan tirtikliyorCanım tabiki versinler feministin önde gideniyim artık o ayrı versinler, sürünsünleryani işin aslı bizim için bu krizde daha yeni başlıyor her şey.Belki ben de yetiremeyecegim bugün 6000 gerekmez diyorum ama..Burada şimdi herkes böyle 6000 az bile diye yazdıkça valla gözüm korkuyor çocuğun geleceği için endişeleniyorum.Bizde cimri bir baba var 800 nafakayı bile indirmeye çalışan,o böyle yaptıkça cocuktsn kısiyorum kenara atmaya çalışıyorum ben olmasam bu çocuğa kim bakacak korkusu sarıyor içimi ve sanırım çocuğa onu yaşatacak kadar harcama yapıyorum ondan belki abartılı geliyor 6000..Fazla derken burada asla baba tarafı değilim olmam da ,kaba bir hesap yaptım 6000 olmaz ya dedim ama dediğim gibi ben bu krizle bu yıl yuzlesecegim eylülden itibaren,yaşayıp göreceğiz.
Haklı olabilir yorumlar ben kabaca bir hesap yaptım,evet bir mağazaya giriyoruz montlar takımlar eskiye göre dudak uçuklatıyor,almayıp yerine koydugum cok oluyo,bu üzücü bir şey,yerine koymak istemiyo belki buradaki yenge.Geçen yıl kreşin kırtasiye ücreti 800 iken bu yıl 2500 olmuş buna benzer örnekler uzar gider.6000 benim maaşın yarısı,kira ne olacak belli değil,yani ben bir seyleri orta kalite alabilirim böyle olunca anca geçiniz.Sadece kreş+yeme içme bile minimum 4000 i geçiyor 4 yas için balım,senin hesapta bir tuhaflık var
Bu aile sizce kadın masrafları ispat eder şekilde ortaya koymamis olsa öder mi daha önceki konusunda bosanmasaydilar özele yollamazdi yazmış bunu diyen kadın hesap kitap yapmıyor mudur:)Bu konuda siz devre dışı kalmalısınız.
Kreşler olmuş en az 2500-3000... E bunun servisi yemeği var bir de.
E bu çocuğun kırtasiye masrafı, kıyafet masrafı, sağlık masrafları, teknolojik ihtiyaçları zart zurt bir sürü masrafı var.
Bu da tamamen yaşam şartlarına bağlı. Biri x marka tercih eder diğeri y.
Aynı evde yaşamadıkları için cebinden çıkarıp para vermek daha zor geliyor ama bir şekilde verecek. Aynı evde yaşasa daha çok çıkacaktır emin olun.
Eğer bu durumdan memnun değilse tekrar dava açılıp düzenleme getirsinler. Atıyorum abiniz sadece okula ödenecek resmi rakamları ödesin. Acaba mı demez en azında. Kalanları annesi halletsin. Siz bir de annesini düşünün abiniz yeterince ödemiyor olsa anne hem maddi hem manevi tüm yükü çekmiş olacak. Haktan reva mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?