- 6 Ağustos 2014
- 17.656
- 31.604
- 598
- Konu Sahibi burcumsu12
-
Bu aile sizce kadın masrafları ispat eder şekilde ortaya koymamis olsa öder mi daha önceki konusunda bosanmasaydilar özele yollamazdi yazmış bunu diyen kadın hesap kitap yapmıyor mudur:)
Benimki zaten oyuncakcinin önünden geçince hemen alıcıları en pahalı oyuncağı çekiyor öyle de bir yeteneği var. Eskiden fiyatı neyse ne deyip heves ettiğimi ya da ettiğini alırdım,kenara atıyor hemen diye artık durduruyorum,paramız yatınca alacağız deyip geçiştiriyorum şimdilik ama ark diyor büyüsün bakalım yiyecek mi bu cümleyi,aç banka mobili diyecekbiraz daha büyüyünce anlayacaksın.eğitimi yetersiz okulları görünce üzüleceksin geceleri uykuların kaçacak.ben hepsini yaşadım.12 yaşına bir kaç ay sonra girecek çocuğumun aylık masrafı yeminle 7000 civarı.içinde evde yedikleri tatil kurs vs yok.ek iş yapıyoruz borsa vs ya da evden iş.daha da artacak bu rakam ileriki senelerde.bu cumartesi yediği mönü başka fiyat bugün yediği başka fiyattı.zamlanmıştı.8 9 yaşına gelsin evde tutamazsın.hadi dışarı çıkalım der durur.
Yaşadığım yerde sadece yarım gün 2000 TL aylıkŞehir neresi bilmiyorum ama İstanbulda en uygun kreş 4000 TL. Kreş ücreti ile bakacak olursak aylık minimum 5000 TL civarı gideri olur. Ama bu ücretin hepsini babaya tek başına yıkmak haksızlık olur kendi de çalışıyorsa. Şu durumda 3000 TL normal gibi ama ekstra neler çıkıyor ona da bakmak lazım.
Ben tam gün kresi 2300 e anlaştım,yol masrafı olmayacak çocuğun da sevdiği kreşi tercih ettim.Doguda yedi yıl yaşadım oralar öyle,seçenek çok olmadığı için her şey ekstra pahalı4000 TL kreş en ucuzu doğudan bahsediyorum tam gün , en az çocuğa aylık yeme içme dahil harcaması 2000 ( içinde aklınıza gelecek herşey olsun bir ay 1000 olur öteki ay 3000 ama ört 2000 ) ex eşimden tahsil edebilecek isem yarı yarıya ödenecek diye protokolüm varsa en iyi yerde en iyi şartlarda ortalama bir okul fiyatına eğitim aldırmış olurum ki bence kadında böyle düşünüyor üç bine en iyi şartlarda çocuğu yetiştirmiş oluyor ben eli öpülesi buldum
Sürünüyorlar genelde. İki parça giysi alsan 750 tutuyor. Şaka mı yapıyorsunuz Allah aşkınaHerkes linçlemiş yazdıklarınızın hayatın ben de farkındayım. Ama gerçekten bir çocuğun aylık masrafı 6 binse üç çocuklu hanımlar siz ne yapıyorsunuz? Kuzenim çekişmeli boşandı ve mahkeme 750 lira bağladı. Madem 6 bin masraf mahkemeler neden böyle 750 alan kadınlar ne yapıyor?
Şöyle ki Burda da o fiyata kreş var ama sana şunu vaad ediyor boyama yapar küçük bir oyun alanı var avuç içi kadar bir yemekhane ama dersen ki jimnastik dersi olsun havuz dersi olsun ee bu çocuk adam akıllı beslensin fiyatlar artıyorBen tam gün kresi 2300 e anlaştım,yol masrafı olmayacak çocuğun da sevdiği kreşi tercih ettim.Doguda yedi yıl yaşadım oralar öyle,seçenek çok olmadığı için her şey ekstra pahalı
Hayır 6000 vermiyor .1500 nafaka ödüyormus+1500,2000 de ekstra istiyormuş.3000 abim verse 3000 kendi koysa 6000 oluyor diyor konu sahibi.Eger bu ek ücretler her ay düzenli olarak isteniyorsa fazla geliyor bana arada ihtiyaç çıktıkça isteniyorsa normal.
Sorun abinizde sizene vereceği paradan nasil yaptıysa öyle paşa paşa da verecekYorum yazan herkese teşekkürler. Annemle de konuştuk son kararımız şu şekilde oldu biz para vermeyeceğiz yorum da yapmayacağız. Otursunlar nasıl bölüşecekerine kendileri yeniden karar versinler. Gördümki ben ne desem görümcek olacağım.
İşte şu orta kalite vurgusu karıştırıyor hesabı...orta kalite yaşayabilmek için en az 40-50 bin gelirin olması lazım artık Türkiye'de,, bizim yaptığımız hesaplarda kalite malite yok... minimum pazar hesabı, yani...Haklı olabilir yorumlar ben kabaca bir hesap yaptım,evet bir mağazaya giriyoruz montlar takımlar eskiye göre dudak uçuklatıyor,almayıp yerine koydugum cok oluyo,bu üzücü bir şey,yerine koymak istemiyo belki buradaki yenge.Geçen yıl kreşin kırtasiye ücreti 800 iken bu yıl 2500 olmuş buna benzer örnekler uzar gider.6000 benim maaşın yarısı,kira ne olacak belli değil,yani ben bir seyleri orta kalite alabilirim böyle olunca anca geçiniz.
çok şükür sonunda sizden mantıklı birşey gördük ... olması gereken en başından beri zaten buyduYorum yazan herkese teşekkürler. Annemle de konuştuk son kararımız şu şekilde oldu biz para vermeyeceğiz yorum da yapmayacağız. Otursunlar nasıl bölüşecekerine kendileri yeniden karar versinler. Gördümki ben ne desem görümcek olacağım.
çok şükür algılamışsınız annenizle beraber konumunuzu. umarım hep yerinizi korursunuzYorum yazan herkese teşekkürler. Annemle de konuştuk son kararımız şu şekilde oldu biz para vermeyeceğiz yorum da yapmayacağız. Otursunlar nasıl bölüşecekerine kendileri yeniden karar versinler. Gördümki ben ne desem görümcek olacağım.
Nafaka ile beraber 3000 abiden isteniyor+3000 de anne kendi verse 6000 ediyor bu kadar harcaması olur mu bir çocuğun diyor,doğru anladım aslında.Yorumlardan anladığım kadarıyla yengesi abiden istedikçe abi konu sahibine ve annesine yükleniyor,ondan bu tepki sanırım.Hayır 6000 vermiyor .
1500 nafaka + 1500 de sonradan istiyormuş , toplam 3000.
Konu sahibi 1500 den fazla verilsin istemiyor.
Aynen sizin dediğiniz gibi. Karşı tarafa kızma sebebim abim 3 binden fazla veremiyor. Buradaki kadınlar da erkekler yemesin içmesin kşrada oturmasın hep çocuğa baksın şeklinde yorumluyorlar. Fakat anne şu an daha iyi şartlar altında. Baba 3 bin katıyor diye o da 3 bin katmak zorunda değil benim nazarımda durum iyiyse daha fazla katsın. Ailesinin yanında şeklinde belirttim bu sebeple. İnsanlar erkek nefes almasın ama çocuğuna versin modunda. Ama bence herkes kendi hayatını idame ettirebilecek miktarları vermeli ve erkek fazla versin modunda olunmamalı şartlar koşullar katılımı değiştirebilmeli kadın erkek olmak değil. Abime edilmeyen laf kalmamış ama etrafıma baktığımda birçok kişinin kat kat üstünde veriyorNafaka ile beraber 3000 abiden isteniyor+3000 de anne kendi verse 6000 ediyor bu kadar harcaması olur mu bir çocuğun diyor,doğru anladım aslında.Yorumlardan anladığım kadarıyla yengesi abiden istedikçe abi konu sahibine ve annesine yükleniyor,ondan bu tepki sanırım.
O zaman allah size abiniz gibi bir koca versin inşallah.Aynen sizin dediğiniz gibi. Karşı tarafa kızma sebebim abim 3 binden fazla veremiyor. Buradaki kadınlar da erkekler yemesin içmesin kşrada oturmasın hep çocuğa baksın şeklinde yorumluyorlar. Fakat anne şu an daha iyi şartlar altında. Baba 3 bin katıyor diye o da 3 bin katmak zorunda değil benim nazarımda durum iyiyse daha fazla katsın. Ailesinin yanında şeklinde belirttim bu sebeple. İnsanlar erkek nefes almasın ama çocuğuna versin modunda. Ama bence herkes kendi hayatını idame ettirebilecek miktarları vermeli ve erkek fazla versin modunda olunmamalı şartlar koşullar katılımı değiştirebilmeli kadın erkek olmak değil. Abime edilmeyen laf kalmamış ama etrafıma baktığımda birçok kişinin kat kat üstünde veriyor
o kadın yüzyıl anne baba evinde oturamaz.ev alması gerekecek kendisine çocuk büyüdükçe.kredi ödeyecek çocuğu kurslara gönderecek.eve peşinat biriktirmesi lazım.eşya lazım o eve.çocuğa oda lazım.bilgisayarların modeli eskidikçe yenilemek lazım.telefon isteyecek çocuk.saat isteyecek koluna.sizin abiniz 3 bini verecek ondan sonra da annesi çocuğa ne kadar katkıda bulunacak ilgilenmeyecek.hem çocuğun yaşadığı yerde olma yani bir yemeğe bile götürme imkanı olmasın hem de 3000 e yakın para bile verme.adaletli mi sizce?Aynen sizin dediğiniz gibi. Karşı tarafa kızma sebebim abim 3 binden fazla veremiyor. Buradaki kadınlar da erkekler yemesin içmesin kşrada oturmasın hep çocuğa baksın şeklinde yorumluyorlar. Fakat anne şu an daha iyi şartlar altında. Baba 3 bin katıyor diye o da 3 bin katmak zorunda değil benim nazarımda durum iyiyse daha fazla katsın. Ailesinin yanında şeklinde belirttim bu sebeple. İnsanlar erkek nefes almasın ama çocuğuna versin modunda. Ama bence herkes kendi hayatını idame ettirebilecek miktarları vermeli ve erkek fazla versin modunda olunmamalı şartlar koşullar katılımı değiştirebilmeli kadın erkek olmak değil. Abime edilmeyen laf kalmamış ama etrafıma baktığımda birçok kişinin kat kat üstünde veriyor
Yenge zaten anne evinde yaşıyor , 10 bin maaşı var neden istiyor demeye getiriyor.Nafaka ile beraber 3000 abiden isteniyor+3000 de anne kendi verse 6000 ediyor bu kadar harcaması olur mu bir çocuğun diyor,doğru anladım aslında.Yorumlardan anladığım kadarıyla yengesi abiden istedikçe abi konu sahibine ve annesine yükleniyor,ondan bu tepki sanırım.
Abiniz hiç manevi sorumluluk almıyor ama kadın çocuğuyla baba evine dönmüş.Aynen sizin dediğiniz gibi. Karşı tarafa kızma sebebim abim 3 binden fazla veremiyor. Buradaki kadınlar da erkekler yemesin içmesin kşrada oturmasın hep çocuğa baksın şeklinde yorumluyorlar. Fakat anne şu an daha iyi şartlar altında. Baba 3 bin katıyor diye o da 3 bin katmak zorunda değil benim nazarımda durum iyiyse daha fazla katsın. Ailesinin yanında şeklinde belirttim bu sebeple. İnsanlar erkek nefes almasın ama çocuğuna versin modunda. Ama bence herkes kendi hayatını idame ettirebilecek miktarları vermeli ve erkek fazla versin modunda olunmamalı şartlar koşullar katılımı değiştirebilmeli kadın erkek olmak değil. Abime edilmeyen laf kalmamış ama etrafıma baktığımda birçok kişinin kat kat üstünde veriyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?