- 15 Nisan 2017
- 13.479
- 15.911
- 298
- Konu Sahibi burcumsu12
Abiniz gelirini artıracak gerekirse.Asgari ücretle mi çalışıyor? Mahkemeler nafaka belirlerken babsnin borcunun varlığıni dikkate almıyor mesela (kuş kadar nafaka bağlıyorlar o ayrı).Ben öğretmenim, bosanma aşamasında olduğum ex eş dava başından beri anne öğretmen benim borcum var başka çocugum var ona yüksek nafaka ödüyorum diyerek benim oğluma ödediği 500 (yeni 800 oldu) u düşürmeye çalışıyor.Hakim ne dedi ? Dava i öğretmen diye baba hiç çocuğa para vermeyecek mi,madem iki çocuğu var daha çok çalışsın dedi,öyle tabiki.Yengeniz abinizden istediği kadar kendi çocuğa harcıyor mu bilmiyorum,henüz ben 6000 ile yüzleşmedim,buradakiler gibi bir ayakkabıya 500-700 vermiyorum belki o kadar olmaz benim.Yengeniz de belki her şeyin en iyisi olsun diyordur.Anne baba çocuğun masrafını bölmeli, yetmiyorsa ek iş yapmali ya da kendinden kısmaliAynen sizin dediğiniz gibi. Karşı tarafa kızma sebebim abim 3 binden fazla veremiyor. Buradaki kadınlar da erkekler yemesin içmesin kşrada oturmasın hep çocuğa baksın şeklinde yorumluyorlar. Fakat anne şu an daha iyi şartlar altında. Baba 3 bin katıyor diye o da 3 bin katmak zorunda değil benim nazarımda durum iyiyse daha fazla katsın. Ailesinin yanında şeklinde belirttim bu sebeple. İnsanlar erkek nefes almasın ama çocuğuna versin modunda. Ama bence herkes kendi hayatını idame ettirebilecek miktarları vermeli ve erkek fazla versin modunda olunmamalı şartlar koşullar katılımı değiştirebilmeli kadın erkek olmak değil. Abime edilmeyen laf kalmamış ama etrafıma baktığımda birçok kişinin kat kat üstünde veriyor