4 yaşındaki bir çocuğun aylık masrafı nedir?

yorumlarınızdan sonra şunu da çok merak ettim nafaka alan anneler ne kadar alıyorsunuz?
bu kimden boşandığına göre değişiyor. bir arkadaşım kirada ev hanımı çocuk başına 1000 tl alıyor. bir arkadaşım öğretmen çocuğu özel üniversitede ekstralar hariç okulla birlikte aylık 5 bin alıyor( o artık nafaka olmuyor tabi) ama öğretmen olan arkadaşım fazla dişli ev hanımı olan da gereksiz gururlu ha öğretmen olan başka bir arkadaşım da hiç almıyor her şeyi kendi karşılıyor. kişiye göre değişiyor yani

Anneye de haksızlık. Gerisini o tamamlayacak. He helal olsun da adam yapmalıyken neden kadın yapsın? Adamlar da o parayı bilindik yerlere verirken kadınlar ay sonunu getirmeye çalışacak her şeyden kısıp
Doğru.Bize 500 bağlanmıştı,benim çocuğa harcadigim yarım gün kres ve annemin ücreti 2500 du.Sadece bunlar bile nafakanın 5 katıydı.Mahkemeler keşke bonkör olsa

Bende şöyle sorayım ablanizin eşi ne kadar nafaka ödüyor babanız size ne kadar ödedi sanırım bunları kiyaslayip yuh yengem bizi soyuyor diyorsunuz dur
Annem çalışan bir kadın değil ev hanımı rahatsız . Evde çok az örgü bebek yapıp satmaya çalışıyor ama alan yok kısacası annenin nafakası ile hemşire nafakası kıyaslanamaz -ki zaten 3 bini nerde görsün annem bayram eder- Ablama gelince onlar barıştı

Benim kuzenim bir ev, araba aldı, aylık da 15 bin lira alıyor. Verecek mi abiniz bunları birileri veriyor diye?
Ablam da boşanırsan yazlık ve kışlık evi ve kendi arabasıyla boşandı. Eski enişte sadece kendi aracını aldı. Ceketini alıp gitti deyim yerindeyse. Hatta bu görümce gibi bir kayınvalide vardı orada da yazlık sende kalsın sen daha çok kazanıyordun demiş. Eniştem kızım orada daha çok eğleniyor onun hakkı demiş. Şimdi ikinci eşi de o zaman neden verdin benim çocuklarım da kalırdı diye bozulmalı mı mesela bu durumda

Evet tam ben soracaktım abisinin geliri çok mu yüksek ki çocuğa daha fazlasını istiyor diye

yorumlarınızdan sonra şunu da çok merak ettim nafaka alan anneler ne kadar alıyorsunuz?
Arkadaşımın muhasebeci, eşi memur .
Bir kızları var 5 yasında.
Adam ortak aldıkları evi kadına bıraktı , aylık 4000 civarı gönderiyormuş. Bayramda seyranda daha fazla gönderdiğini söylemişti arkadaşım.
Normalde mahkeme ne kadar belirledi bilmiyorum ama her ay 4000 gönderiyormuş.

Yani yine şu sonuca ulaşmıyor muyuz,aylık olarak hesap etmek mümkün değil.Bir ay 5000 iken diğer ay 3000 olabilir ama 6000×12 olmaz

Ablanizin eşi eski karısına ne ödüyor diye sordum ,kişiye ve duruma göre nafaka değişiyor bunu biliyorsunuz anlaşmalı boşanmada kadın nafaka artı eğitim ücreti demiş bunudq biliyorsunuz ben yengeniz olsaydım en pahalli okula yollar abinizin umugunu sıkar sizede nispet olsun diye tatil pozları paylasirdim

Sanki adam parayı havaya saçıyor gibi yorumlar yapılmış.

Adam çocuğuna gönderiyor , çocuğu için harcıyor. Görümce de gelmiş burda adamın çocuğuna harcadığı paraya laf ediyor.
Aklıma şey geldi nicki hatirlamadım ama yeğenine takan bir kadin vardı ya annesi yeğeniyle ilgilenip koca kadınla ilgilenmiyor diye kıskanan

Yani yine şu sonuca ulaşmıyor muyuz,aylık olarak hesap etmek mümkün değil.Bir ay 5000 iken diğer ay 3000 olabilir ama 6000×12 olmaz
Zaten kadın da muhtemelen ihtiyaç duydukça istiyor. 1500 mahkeme vermiş işte başka istemesin istiyor görümce hanım.
Ek masrafları görmek istemiyor.
Bir de şu bir gerçek benim her ay mutlaka ek bir masrafım çıkıyor çocuk için. Ama hastane hastane olmasa kurs aktivite bir şey çıkıyor illa ki

Anlaşmalı bosanmislar protokolde eğitim masrafları konusunda yer almış bnce kadın bunu talep ediyor diye bu yaygara bundan hiç bahsetmedi burda

Pardon soruyu yanlış anlamışım. Bilmiyorım ne kadar verdiğini

uygun fiyatlı diye çatır çatır sıcakta lcw den hırka aldım çocuğa.netten bot aldım.okul açılmadan büyük indirim yakalarsam kırtasiye topluyorum.bazı marketlerde oyuncak lego kitap vs indirimleri oluyor zaman zaman.daha sonra kullanır diye de stokluyoruz.yani ay ay şu kadar diye almak mümkün değil.uygunu nerede bulursak ne zaman bulursak alıyoruz anne babalar.

Pardon soruyu yanlış anlamışım. Bilmiyorım ne kadar verdiğini
Şunu desen haklısın abim boşandı boşanma esnasında anlaşmalı oldu protokol yapıldı önünü goremedi masrafların altından kalkamiyir bize bulaşıyor siz olsanız abinize tavrımız ne olurdu doğru soru doğru cevap olurdu sizin gözünüze batan annenizin yapamadığı bence anneniz damdan düşmüş siz şahit olmuşsunuz ama damdan düşenin halinden anlamiyorsunuz

4 yaş çocuğu olarak kreşe rağmen 6000 uçuk bence ams konu sahibinin abisinin belki geliri çoktur versin diyordur yengesi.Abisi bu istekten şikayetçi değilmiş demekki durumu var,varsa versin birikim yapar yengesi çocuğa ben de olsam isterim çocuğa birikim amaçlı ama 4 yaş çocuğu olup kıytırık nafaka alan biri olarak yine de çok ucmadikca 6000 olmaz diyorum.Ayakkabi yılda 3 yetiyor bize. Çeşit çeşit olsun desem ayakkabı doldururum evi ama giyemeden ayağı büyür diye o kadar almıyorum birikim yapıyorum onun yerine çocuğa,ikimize.Kendime almıyorum çocuğa alıyorum gerekirse.Kurs işleri devrye girmedi bizde kreş var şimdilik.İlkokulu benim okulumda (devlet)okuyacak mesela gideri bayağı düşecek ama kursa vereceğim,ne olursa olsun 6000 fazla

Benim kaynım boşandı, onların kaldığı evin kirasını veriyor, faturalarını ödüyor. Para olarak da 5 bin veriyor. Tabii ki ekstradan bir ton para da harcıyor. Nereden biliyorsun diyeceksin kocamı hortumluyor da

6.000 vermiyor 1500 TL nafaka veriyor yengemde masraf çıktıkça istiyor artı anlaşmada varmış eğitim giderleri ile ilgili bir kısım yani kadın para dilenmiyor çocuğun hakkını istiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…