4 yaşındaki bir çocuğun aylık masrafı nedir?

5 yaşındaki çocuğun İngilizce kitabı 3500 lira tuttu. İlkokul seviyesinde 7 binmiş.
kayıtta 7000 civarı dedi okul.zam da yaptıysa yandık.servisi geçen yıl 900 müş bu yıl korkarak bekliyorum en isteyeceklerini.bugün kamelyada başka bir koleje yazılan 7 yaşındaki komşu çocuğun okul kıyafetlerine baktık.vallahi tek tişört 350 tek eşofman altı 500 e yakındı.kanvas pantolon 350 tl.logo olmazsa okula da almayacaklar kabul etmeyecekler.böyle pahalılık görmedim bu yaşıma dek.çocuk sahibi olmak lüks oğlu lüks artık.

4 yasinda olmasından yola cikarsak, yaş faktoru azaldikca nafaka tutari/ bakim ucreti/ aylik masrafi azalmiyor.

Benim 5 yasinda el kadar cocuguma okula kayit ucreti 50 000 tl den kapi actilar,

O zaman sunu mu demeliydim cocugum 5 yasinda tutar bu olmamali..

Gecenlerde kizimla sinemaya gittik cocuk sinemasi yani .
150. Misirla beraber 200 verdik. Cocugum oturunca koltuklarda kayboldu

Film bitince oyuncaj aldik bir mutlu bir mutlu anlatamam..

Ama ne gerek var ki 750 ,1000 yeter bir ayliga cocuga fazla bile fkfkfkdlslsk

1)En az 2500tl kreş aylık ücreti+ 1000tl okuldaki ekstra etkinlik ve malzeme parası=3000tl
2) Kitap, oyuncak ve giysi, ayakkabi masrafı aylığa bolersek= en az 350tl ( genel lüks olmadan yazyrm)
3) dışarda yemek, meyve ve ekstra gıda/ilaç doktor = 500tl
4) etkinlikler için en en az = 100tl
Sadece zaruri ihtiyaçlar 4bin tl tuttu. Varın gerisini siz düşünün.

Bu yazdıklarınızın hepsini almış biriyim.Aylik masraftan bahsediyoruz,sağma mskinesinin fiyatı aylık 3500 değil dimi.Bez masrafı çocuk büyüdükçe azalıyor bez kullanimi azaldığı için,ana kucağı kanguru vs vs bunlar aylık olarak alınıp aylık ödenmiyor ki..Benim bu yıl kreş 2300 TL sabit.Onun haricinde oyuncak ayda bir iki tane alıyorum, kitaplar ay ay değişiyor bazen set alıyorum birkaç ay gidiyor araalards boyama kitabı ,resim defteri, boyalar vs alıyorum.Kiyafet de ihtiyaç duydukça alıyorum.Yani bir ay kreşe ek olarak birkaç ay gidecek olan seti,birkaç ay giyeceği kıyafeti aldım diye bunları aylık masrafs ekleyemem.Ay gelir kreşle beraber 5000 harcarim ay gelir 3000..ayına göre değişir ama ayda 6000 masraf olmaz çok müsrif değilsek

Bir de şöyle bir şey var, belki tepki gösterenler olur ama, eş ve çocukların yeme içme giyim vb ihtiyaçlarini gücü yettiğince karşılama sorumlulugunu Allah erkeğe vermiş. Kadınlar kazancının kuruşunu bile kocalarına vermek zorunda değiller, hatta çocuklarıni emzirmek istemeseler bile babanın bir sut anne bulup ücret karşılığında bebeği emzirtmesi emredilmis.
Ben şunu anlamıyorum, erkekler dini de geleneği de ayıbı da günahı da övgüyü de hep kendi çıkarlarına göre kullanıyorlar. Mesela kadın bakımlı olsun, kocasına suslensin, kocasına itaat etsin, evin masrafına ortak olsun, evin ve çocukların tüm sorumluluğunu alsin istiyorlar. Kadın destek bekleyince de yarım kadin damgası vuruyorlar.
İyi de bu adamlar diş fırçalamayan, ter kokan, ayak kokan, kıllı kıllı dolaşan, koltukta göbek kasiyip horlayan, sohbet etmeyen adamlar...
Sanırım eski yazarlar ve eski çevirmenler hep erkek olduğu için kimse kadın haklarını anlatmamıs. Halbuki Veda Hutbesi bile gayet yeterli bir kadının haklarını bilmesi, bir erkeğin sorumluluklarıni bilmesi icin

yorumlarınızdan sonra şunu da çok merak ettim nafaka alan anneler ne kadar alıyorsunuz?

Buraya çok önemli birşey ekliyorum hanımefendinin önceki konusunda anlaşmalı boşanmada özel okul masrafının karşılanması ile ilgili protokol olduğu yazıyor bundan ötürü ödeme yapmazsa ne olur mecbur mu gibi sormuş üstüne memur adam nasıl ödesin özel okulu diye eklemis gülüm yengen hemsire ya o da memur nasıl yapsın özel okul masrafının eee sen orda kabul etmişsin harcamanın fazlalığını şimdi ne oldu da çark ettin ha birşey daha evli olsalar özele yollamazdi demişsiniz iki memur eş eğer iyi bir semtte yaşamiyorsa 40 kişilik sınıfları tercih etmiyorlar yani sizin kafada olmuyorlar genelde boşuna bosanmamislar

Evet fiyatlar uçmuş durumda neyazikki ama bu saydıklarıniz 4000 etmez,bakıcı kreş ücreti bile yok içlerinde.Bunlardan biri olsa tmm

yorumlarınızdan sonra şunu da çok merak ettim nafaka alan anneler ne kadar alıyorsunuz?
Ne kadar alındığından çok, hak edilen miktar alıniyor mu? O önemli bence. Çünkü kendi sorumluluguna düşeni tam karşılamadıktan sonra vebal almış olur (abi için demiyorum genel söylüyorum) mahkeme neyi uygun görürse gorsun

Bizim burada boşanan bir çift var iki evladı var.
Kari koca anlasamamis ama.
Adam çocuklarına aşırı düşkün.
Her hafta sonu burada.
Onları alıyor evine götürüyor.
Yediriyor iciriyor geziyor.
Nafaka o zaman belirlenenin üzerinde vermiş ve adam maddi manevi yanlarinda.
Okul bitişi karne alışı mezuniyet hepsinde var.
Bisiklet almış beraber sürüp gidiyor.
Ve adam babalık konusunda zirve.
Memleketi başka kadın çalışmadığı için babasının evine geldi adam da çocuklara yakın olmak için buraya tayin aldi.
Şimdi yazın aldı çocukları kendi memleketine götürdü yakında getirir.
Kızın annesi de aynı şeyi diyor kocalık 5 para etmez ama babalikta bunun kadar çocuk düşkünü görmedim diyor.

Bu doğru.Mahkemenin belirlediği nafakayı baz almak çocuğa haksızlık

Beklentisi manevi destek ise ne yapıp edip başka şehre gitmemesi gerekirdi. Abim evi satmayalım gitme çocukla oturun dedi. Ama kendi gitmeyi seçtiyce manevi destek bankamatik babası gibi şeyler söylenmeyecek
Yahu kadın hemşireymiş.
Nöbeti olur , geç çıkar .
Kim alacak çocuğu kreşten ??
Anne babası destek oluyordur orada.

Tam görümceksiniz.

Sık oyuncak vermeseniz bile uygun denk gelince alıp kenara atmıyor musunuz mesela? Şu an bir oyuncakçıda ikincisi bir TL vardı. Oğlumun tren setine ek parça aldım atacağım kenara bir gün mutlu olsun diye vereceğim. Lego indirimlerinden illa fazla alır saklarım. Gün gelir vermek için. Çocuk için masrafın saati kesin günü olmuyor ki?

Bu doğru.Mahkemenin belirlediği nafakayı baz almak çocuğa haksızlık
Anneye de haksızlık. Gerisini o tamamlayacak. He helal olsun da adam yapmalıyken neden kadın yapsın? Adamlar da o parayı bilindik yerlere verirken kadınlar ay sonunu getirmeye çalışacak her şeyden kısıp

İyi de büyüdükçe masrafları da değişiyor.
Bez bağlanmıyor belki ama eğitici set alınıyor.
Kursa gidiyor , her ay ödenen şeyler bunlar.
Mesela bir ayakkabıyı ne kadar süre giydiriyorsunuz ?
Oğluma neredeyse 2 ayda bir ayakkabı alıyoruz.

Ablam kızı beş yaşındayken boşandı. Cüzi bir nafaka veriyordu. Kalan tüm harcamaları ay sonunda söyler yarısını tahsil ederdi. Okul ücreti kitap ücreti gibi. O nafakaları da bankaya atıyor hala. İleride ona verecek onun adına biriktiriyor. Çocuk 16 yaşına gelince babası ek kart çıkarttı. Şimdi oradan da harcama yapıyor. Ki babası evli iki çocuğu daha var. Yeğenim onun da çocuğu olduğu için tüm masrafları ortak hala. Bu sene şehirdılında okul kazanırsa evi babası ödeyecek mesela öyle anlaştılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…