- 10 Nisan 2014
- 42.148
- 113.352
- 798
- Konu Sahibi burcumsu12
-
kayıtta 7000 civarı dedi okul.zam da yaptıysa yandık.servisi geçen yıl 900 müş bu yıl korkarak bekliyorum en isteyeceklerini.bugün kamelyada başka bir koleje yazılan 7 yaşındaki komşu çocuğun okul kıyafetlerine baktık.vallahi tek tişört 350 tek eşofman altı 500 e yakındı.kanvas pantolon 350 tl.logo olmazsa okula da almayacaklar kabul etmeyecekler.böyle pahalılık görmedim bu yaşıma dek.çocuk sahibi olmak lüks oğlu lüks artık.5 yaşındaki çocuğun İngilizce kitabı 3500 lira tuttu. İlkokul seviyesinde 7 binmiş.
Bu yazdıklarınızın hepsini almış biriyim.Aylik masraftan bahsediyoruz,sağma mskinesinin fiyatı aylık 3500 değil dimi.Bez masrafı çocuk büyüdükçe azalıyor bez kullanimi azaldığı için,ana kucağı kanguru vs vs bunlar aylık olarak alınıp aylık ödenmiyor ki..Benim bu yıl kreş 2300 TL sabit.Onun haricinde oyuncak ayda bir iki tane alıyorum, kitaplar ay ay değişiyor bazen set alıyorum birkaç ay gidiyor araalards boyama kitabı ,resim defteri, boyalar vs alıyorum.Kiyafet de ihtiyaç duydukça alıyorum.Yani bir ay kreşe ek olarak birkaç ay gidecek olan seti,birkaç ay giyeceği kıyafeti aldım diye bunları aylık masrafs ekleyemem.Ay gelir kreşle beraber 5000 harcarim ay gelir 3000..ayına göre değişir ama ayda 6000 masraf olmaz çok müsrif değilsekYahu benim kedimin, köpeğimin aylık masrafı 1500 tl valla farklı ülkelerde yaşıyoruz sanırımaşısı, doktoru, maması böyle tutuyor.
Bebeğim 4,5 aylık oluyor. Aylık masrafı 4000 elbette. Anne sütü içiyor ama sağarak veriyoruz. Bir sağma makinası aldım lansinoh tek pompa 1000 tldi ucız. Sütüm azdı. Yarı mama yarı süt gidiyorduk. İlk ay mama masrafı 700 civarıydı. Sonra iyi çift pompalı sağma makinası aldım 3500 tl, şimdi sadece anne sütü. 3 biberon, süt saklama kapları (hepsi kaliteli elbette), bez masrafı (aylık 750) aldığımız okuma kitapları aktivete kitapları, yaşına uygun oyuncakları, her 2 ayda 1 kıyafetleri (büyüyor) park yatağı, reflü yatağı, ana kucağı, kangurusu, bebek arabası, araba koltuğu puseti… ben de bundan az harcayanlar ne yapıyor asıl onu merak ediyorum.
Bir de şöyle bir şey var, belki tepki gösterenler olur ama, eş ve çocukların yeme içme giyim vb ihtiyaçlarini gücü yettiğince karşılama sorumlulugunu Allah erkeğe vermiş. Kadınlar kazancının kuruşunu bile kocalarına vermek zorunda değiller, hatta çocuklarıni emzirmek istemeseler bile babanın bir sut anne bulup ücret karşılığında bebeği emzirtmesi emredilmis.İnsan çocuğu olunca bir göz eve sığmaz oluyor..mesela bir de bu boyutu var olayın..Ben çocuğum yoksa bekar bir kadın olarak kıyıda köşede 1+0 bir evde yaşayabilecekken çocuğum olunca onun okulu düzgün bir muhitte olsun,sokağa çıkınca düzgün kişiler çevresinde olsun diye ona ayrı oda imkanı sunabileceğim metre karede beni zorlayan kirası olan evlerde oturmak zorunda kalabilirim.Adamlar kreş ücretini yarıya bölmeyi marifet sayıyor ama çocuğun barınma ücretine düşen payı ödemeyi hiç düşünmüyorlar
Evet fiyatlar uçmuş durumda neyazikki ama bu saydıklarıniz 4000 etmez,bakıcı kreş ücreti bile yok içlerinde.Bunlardan biri olsa tmmMama, pisik kremi, alt acma örtüsü (10lusu 40tl), bez(40li paket 180tl aldim en son), islak mendil, ayri mutfak alisverisi. 350gr toz mama 100 tl olmus, evde yogurt yapsak 1 litre süt 20tl, vitaminleri, alerjik krem ve şampuanı vs derken Su an aklima gelenler bunlar. Daha aklima gelmeyen birsuru sey vardir. Fiyatlar uctu gitti.
Ne kadar alındığından çok, hak edilen miktar alıniyor mu? O önemli bence. Çünkü kendi sorumluluguna düşeni tam karşılamadıktan sonra vebal almış olur (abi için demiyorum genel söylüyorum) mahkeme neyi uygun görürse gorsunyorumlarınızdan sonra şunu da çok merak ettim nafaka alan anneler ne kadar alıyorsunuz?
Benim kuzenim bir ev, araba aldı, aylık da 15 bin lira alıyor. Verecek mi abiniz bunları birileri veriyor diye?yorumlarınızdan sonra şunu da çok merak ettim nafaka alan anneler ne kadar alıyorsunuz?
Bu doğru.Mahkemenin belirlediği nafakayı baz almak çocuğa haksızlıkNe kadar alındığından çok, hak edilen miktar alıniyor mu? O önemli bence. Çünkü kendi sorumluluguna düşeni tam karşılaşmadıktan sonra vebal almış olur (abi için demiyorum genel söylüyorum) mahkeme neyi uygun görürse gorsun
Yahu kadın hemşireymiş.Beklentisi manevi destek ise ne yapıp edip başka şehre gitmemesi gerekirdi. Abim evi satmayalım gitme çocukla oturun dedi. Ama kendi gitmeyi seçtiyce manevi destek bankamatik babası gibi şeyler söylenmeyecek
Harika öyleyseBenim de niyetim yoktu zaten
Sık oyuncak vermeseniz bile uygun denk gelince alıp kenara atmıyor musunuz mesela? Şu an bir oyuncakçıda ikincisi bir TL vardı. Oğlumun tren setine ek parça aldım atacağım kenara bir gün mutlu olsun diye vereceğim. Lego indirimlerinden illa fazla alır saklarım. Gün gelir vermek için. Çocuk için masrafın saati kesin günü olmuyor ki?Bu yazdıklarınızın hepsini almış biriyim.Aylik masraftan bahsediyoruz,sağma mskinesinin fiyatı aylık 3500 değil dimi.Bez masrafı çocuk büyüdükçe azalıyor bez kullanimi azaldığı için,ana kucağı kanguru vs vs bunlar aylık olarak alınıp aylık ödenmiyor ki..Benim bu yıl kreş 2300 TL sabit.Onun haricinde oyuncak ayda bir iki tane alıyorum, kitaplar ay ay değişiyor bazen set alıyorum birkaç ay gidiyor araalards boyama kitabı ,resim defteri, boyalar vs alıyorum.Kiyafet de ihtiyaç duydukça alıyorum.Yani bir ay kreşe ek olarak birkaç ay gidecek olan seti,birkaç ay giyeceği kıyafeti aldım diye bunları aylık masrafs ekleyemem.Ay gelir kreşle beraber 5000 harcarim ay gelir 3000..ayına göre değişir ama ayda 6000 masraf olmaz çok müsrif değilsek
Bende şöyle sorayım ablanizin eşi ne kadar nafaka ödüyor babanız size ne kadar ödedi sanırım bunları kiyaslayip yuh yengem bizi soyuyor diyorsunuz duryorumlarınızdan sonra şunu da çok merak ettim nafaka alan anneler ne kadar alıyorsunuz?
Anneye de haksızlık. Gerisini o tamamlayacak. He helal olsun da adam yapmalıyken neden kadın yapsın? Adamlar da o parayı bilindik yerlere verirken kadınlar ay sonunu getirmeye çalışacak her şeyden kısıpBu doğru.Mahkemenin belirlediği nafakayı baz almak çocuğa haksızlık
İyi de büyüdükçe masrafları da değişiyor.Bu yazdıklarınızın hepsini almış biriyim.Aylik masraftan bahsediyoruz,sağma mskinesinin fiyatı aylık 3500 değil dimi.Bez masrafı çocuk büyüdükçe azalıyor bez kullanimi azaldığı için,ana kucağı kanguru vs vs bunlar aylık olarak alınıp aylık ödenmiyor ki..Benim bu yıl kreş 2300 TL sabit.Onun haricinde oyuncak ayda bir iki tane alıyorum, kitaplar ay ay değişiyor bazen set alıyorum birkaç ay gidiyor araalards boyama kitabı ,resim defteri, boyalar vs alıyorum.Kiyafet de ihtiyaç duydukça alıyorum.Yani bir ay kreşe ek olarak birkaç ay gidecek olan seti,birkaç ay giyeceği kıyafeti aldım diye bunları aylık masrafs ekleyemem.Ay gelir kreşle beraber 5000 harcarim ay gelir 3000..ayına göre değişir ama ayda 6000 masraf olmaz çok müsrif değilsek
Ablam kızı beş yaşındayken boşandı. Cüzi bir nafaka veriyordu. Kalan tüm harcamaları ay sonunda söyler yarısını tahsil ederdi. Okul ücreti kitap ücreti gibi. O nafakaları da bankaya atıyor hala. İleride ona verecek onun adına biriktiriyor. Çocuk 16 yaşına gelince babası ek kart çıkarttı. Şimdi oradan da harcama yapıyor. Ki babası evli iki çocuğu daha var. Yeğenim onun da çocuğu olduğu için tüm masrafları ortak hala. Bu sene şehirdılında okul kazanırsa evi babası ödeyecek mesela öyle anlaştılaryorumlarınızdan sonra şunu da çok merak ettim nafaka alan anneler ne kadar alıyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?