• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 yaşındaki bir çocuğun aylık masrafı nedir?

Herkes linçlemiş yazdıklarınızın hayatın ben de farkındayım. Ama gerçekten bir çocuğun aylık masrafı 6 binse üç çocuklu hanımlar siz ne yapıyorsunuz? Kuzenim çekişmeli boşandı ve mahkeme 750 lira bağladı. Madem 6 bin masraf mahkemeler neden böyle 750 alan kadınlar ne yapıyor?
çocuklarında ve kendilerinde demir eksikliği çıkıyor ne olacak

tabi asosyalde olmaları da cabası

Tek bir kedim var (sokaktakilerim hariç) ne etkinlik ne okula gitme ne şunu bana al diye tutturur ne birşey aylik masrafı 750 tl dediğiniz nafakadan fazla kuru mama ve su yediği içtiği ve en son kalitede almıyorum.
Ama bu konularda en çok kadinlara kızıyorum ne meraklısınız evlenip çat diye doğurmaya sonra ömür boyu siz bakın bebelerinize o heriflerde bekar gibi takılsın 2 kuruş vermeye erinsin
Bana bi kere sarılsa derdim kederim elemim bitiyor sarılınca enerju doluyor anneye gel enerji ver diyorum sarilip öpüyor. Meslekli biriyim iyi kotu idare ederim cicek gibi bakarim .lakin 500 nafakada zoruna gidiyor insanin ne bileyim ince mevzular tartisilir

Öncelikle konu sahibine size ne yazmak istiyorum hdjdjdjd ama bu fiyatlar halis mi ya 🥲

Bir çocuğa ayda 6 bin gidiyorsa, 6-7 binde kira+fatura, en az 5-6 binde ebeveynlerin market-giyim masrafı, araba varsa kafadan 2-3 binde ona gidiyor. Hiçbir sosyal aktivite, tatil vs olmadan bir evin ay sonunu görebilmesi için 20-25 bin lira paraya ihtiyacı var.

Gerçekten bu kadar kazanıyor musunuz? Yoksa ben mi fakirim dhdjdjjs
Canım bu maaş artık çok normal günümüzde. Eşim bu kadar alıyor genelde.bazen geçiyor. Ben kazanmadığım aylar birikimimizden yiyoruz.

Valla sadece şunu söylim dondurmanın topu 10-20 lira arasında değişiyorken ki bu benim yaşadığım bölgede, bi yürüyüşe çıksa çocukla 50-100arası para harcayacak. Evde meyvesidir, yemeğidir, etkinliğidir. Gezisi şusu busu.. Valla çok gidiyor. Yenge birazcık haklı gibi. Abiniz boşanmasaydı da bu kadar para harcayacaktı.

Öncelikle konu sahibine size ne yazmak istiyorum hdjdjdjd ama bu fiyatlar halis mi ya 🥲

Bir çocuğa ayda 6 bin gidiyorsa, 6-7 binde kira+fatura, en az 5-6 binde ebeveynlerin market-giyim masrafı, araba varsa kafadan 2-3 binde ona gidiyor. Hiçbir sosyal aktivite, tatil vs olmadan bir evin ay sonunu görebilmesi için 20-25 bin lira paraya ihtiyacı var.

20 bin çok değil ki. Memurum ben maaşım 17 civarı ama eskiden gittiğimiz tatile gidemiyoruz bu sene kamplarla idare ediyoruz .

Kadınlarımızın annelik güdüleri hasebiyle boşanmalarda çocugu alan ve hep daha fazla üzülen taraf olmasına çok üzülüyorum artık.
Vereceksin babalarına devletin reva gördügü 750 tl 'yide vereceksin ellerine al bak diyeceksin.
Bak bakalım o göt korkusu ile eşlerine lo lo yapabiliyorlar mı ?
Ne güzel dünya.
Karından boşan, çogu çocuklarından da boşanıyor.
Görüşme günlerinde anne çocuklarını babalarını görsün, psikolojileri bozulmasın diye sürekli arayı sıcak tutmaya baksın, hatta evlenmeye kalkarsa defalarca düşünsün.
Geceleri hasta olsun, acillerde sıra beklesin.
Baba da osura osura uyusun.
Gönderdigi X miktarı hem fazla bulsun, hem de çocuksuz hayatı ile başka bahara daha kolay yelken açsın.
kadın da dul damgası yesin, kim bilir ne etti de kocasından boşandı algısı ile uğraşsın.
Öfff içim şişti.

Son düzenleme:
20 binler çok değil iki sene önce hatta geçen sene bile çok yüksek gelirdi bana. Su an yoksulluk sınırı şaka gibi 🤷
ben evlenirken çeyrek altınlar 90 tl falandı 8 sene önce
150 tl ye dolu dolu market alışverişi yapardık :D
kızımın bezi tek bir tanesi 50 kuruşa falan denk düşüyordu

8 sene çok değil ama alım gücüne fiyatlara bakarsak inanılmaz sanki 100 yıl öncesinden bahsediyormuşum gibi :D

150 tl ye dolu dolu market alışverişi yapardık :KK70:

8 sene çok değil ama alım gücüne fiyatlara bakarsak inanılmaz sanki 100 yıl öncesinden bahsediyormuşum gibi :KK70:
Dolar 5 tlyi geçti diye pazardaki abiler fiyatları biz pahalı bulunca ableeey dolar bile 5 tl oldu sen ne diyoreeee diyordu da fiyatlara cıks cıks cıks diyerek bakıyorduk.
Ulan şimdi ne yapalım kfhjkfhajkfhaj
Meğerse şükretmemiz gerekiyormuş daha kötü günler çoook ilerideymiş :D

150 tl ye dolu dolu market alışverişi yapardık :KK70:

8 sene çok değil ama alım gücüne fiyatlara bakarsak inanılmaz sanki 100 yıl öncesinden bahsediyormuşum gibi :KK70:

Eşim maaşını aldığı gün markete giderdik 300 liraya tüm market arabasını doldurur aylık alışveriş yapardık 🤣 yağından etine deterjanina kadar. Aynen yedi sekiz sene öncesi belki ama sanki yüzlerce yıl önce gibi 😅

Neden haksızlık olsun? Kadın birde kendi ilgileniyor çocukla. Hergün kreşe götürüp kreşten alması bile ne kadar zor yaşadınız mı bilmiyorum. Üstelik hemşire belki vardiyalı çalışıyordur.
Tüm sorumluluğun anneye yıkılması gibi babaya yıkılması da haksızlık olur kanaatindeyim.
Baba sadece maddi olarak değil manevi olarak da ilgilenmeli elbet.
Ama sonuçta çocuk ortak giderleri ve bakımı ortak olmalıdır diye düşünüyorum ben.
Evet bizzat oğlumu her sabah kreşe bırakıp akşamları da alıyorum.
Zaten ekstra bir durum varsa bilemiyorum diye ekledim yorumun sonuna ki varsa bu mesuliyeti de paylaşmaları lazım.
Ama burada bahsi geçen sadece maddi gider o yüzden o kısmı için yorum yaptım.

ben kazanıyorum, çocuğum yok.

4 yaşında çocuğu olması için en azından 5 yıllık evli olması gerektiğini düşünürsek benim etrafımda 5 senelik evli olup, karı-koca çalışıp evi olmayan da yok...herkes en kötü kiraya oturup 1-2 sene sonra da evlenirken takılan altınla evini aldı.

ama bu insanlar istanbulda çalışmıyor.

en son benim kardeşim aldı 300 bin liralık altını vardı ev de 600 filandı galiba, geçen sene sonbaharda, aralıkta da taşındı..şu an 1 milyondur. kreşe 3 bin verilen sene ev 600 bindi buradan matematik yapılabilir. herkesin nasıl evi vardı, şöyle: ya ailesi zamanında yapmış, ya evlenene kadar 15-20 sene çalışmış (18 yaşında mesleğe başlamış veya 21 22 yaşında başlayıp 38 yaşında filan evlenmiş), ya da dediğim gibi birikim üstüne düğün takısı kullandılar.

dolayısıyla 6-7 bin kira fatura ödemiyorlar. ama 2 bin civarı ödeniyordur. (d gaz int elekt su neftlix cep tel aidat spor salonu vs)

2 bin sabit giderler
5-6 bin market-giyim (ama misal ya kadın giyimi zamanında bol bol almıştır, kilo verene kadar da almayıp idare eder, ya adam giyime çok düşkün değildir, ya üniforma giyiyorlardır.. genelde giyimde kendilerinden çok çocuğa harcıyorlar. bekarken senede 3 mont alan kadın evlendiğinden beri toplam 3 mont almıştır, o da hamileliktedir, gibi.)
2 bin araç, tek olmalı, işlere yakın mesafede olunmalı, ya da servis olmalı,
bu hesaplar hep küçük şehir için
3-4 bin kreş
2 bin ilaç, destek, oyuncak, çocuğun ektstra yediği yaptığı ihtiyacı için gidenler (daha doğmadan bir ay pusetse öbür ay araba koltuğu, diğer aylar oda filan alınıyor, doğuyor bez-mama, zaten ondan sonra da büyüyor dondurma istiyor, gezme istiyor, gibi gibi o yüzden sürekli oluyor bu masraflar)
2 bin filan da tatil taksidi ya da gezme masrafı ya da eşe dosta düğünde takılan takı, tamirat, beyaz eşya telefon vs gibi şeylerin aylık taksidi.

benim hesabıma göre aşağı yukarı böyle ki o da 18 bin filan yapıyor dediğiniz gibi, o da ortalama 2 düz memur maaşı zaten. (misal bizimkiler erken evlenmediği ve/veya ek derse filan abandığı için ortalamada 15ten az alan yoktur).

illa ki herkes benim etrafım gibi geç evlenmiyor ya da evlenip hemen ev almıyordur. o zaman bu hesapta tatil ve ekstralara olan kısımların birazı kiraya gider ve/veya gelir de 20 nin biraz üstündedir herhalde.

tek sorun şu üstüne bir şey artmıyor. arttırmak isteyen gelirini büyütmek zorunda.

Tüm sorumluluğun anneye yıkılması gibi babaya yıkılması da haksızlık olur kanaatindeyim.
Baba sadece maddi olarak değil manevi olarak da ilgilenmeli elbet.
Ama sonuçta çocuk ortak giderleri ve bakımı ortak olmalıdır diye düşünüyorum ben.
Evet bizzat oğlumu her sabah kreşe bırakıp akşamları da alıyorum.
Zaten ekstra bir durum varsa bilemiyorum diye ekledim yorumun sonuna ki varsa bu mesuliyeti de paylaşmaları lazım.
Ama burada bahsi geçen sadece maddi gider o yüzden o kısmı için yorum yaptım.
Manevi olarakta genelde anne daha çok ilgileniyor bu bir gerçek.
Kız çocugu sahibiyim bilmiyorum erkek olsaydı daha mı farklı olurdu ama ergenliği, pedi, kıl tüy alınması derdi.
Üzüldüğünde ne oldu hadi annene anlat dediginde babaya anlatamayacagı şeyleri sana daha kolay ifade edebilmesi hepsi anneden geçiyor ya.
Anne ölürse evin temeli , baba ölürse evin direği yıkılır derler.
Gerçekten haklılık payı var demek ki.

pastanelerdeki fiyatlar yüzünden 2-3 senedir kendim yapıyorum kızımın doğum günü pastalarını :KK70: pasta mı alıyoruz pastaneye ortak mı oluyoruz belli değil
Her sene Fıstıkağacı’nda yaptırıyorduk. Bu seneki fiyatları gördüm de bu pasta işine ben de soyunacağım gibi… :KK53:

Arkadaşlar çocuğunuza gerçekten aylık 6 bin masraf yapıyorsanız siz ne yiyip içiyorsunuz cidden merak ediyorum ana babaya ne kalıyor geriye,? Ben yeni evlendim. Eşimde bende asgari ücretle çalışıyoruz. Evimiz kira gerçekten 6 bine çocuk büyütüyorsa bizim gibilerin çocukları nasıl oluyor
Senelik harcamayı toplayıp aya bölsek daha fazla harcandığına eminim.

Kızımın 3-4 yaşına gittim baktım da o zamanlar bile 3-4 bin yetmiyordu
Bir süt olmuş 17-18 TL.
Kreş masrafları az değil,kıyafeti,çorabı,ayakkabısı bile dünya para.
Çocuğun yemesi içmesi de var.
Manevi sorumlulugundan bahsetmiyorum bile.
Tek başına bir çocuk yetiştirmek çok zor ama en azından babası ve ailesi de destek oluyorlarmis.
Ömür boyu 6 bin verin falan demiyorum yasal nafaka neyse devam edersiniz ama çocuk büyüme çağında o yüzden çok fazla diye bakmayın giderlere.
İleride ne olur belli değil ama özel okulda okumak isterse bu çocuk baba ona da destek olmak durumunda.
Mahkeme kararıyla 1000-1500 TL nafaka bağlandı yeter gözüyle bakılmalı bence.

Her sene Fıstıkağacı’nda yaptırıyorduk. Bu seneki fiyatları gördüm de bu pasta işine ben de soyunacağım gibi… :KK53:
ay bizde önceden hep oraya yaptırıyorduk :D çok iyi yapıyorlar ama ... bozmadılarsa tabii şimdi herkes fiyatı arttırıp kaliteyide bozdu senelerdir tüm pastane işlerine ben soyundum şimdi piyasa fiyatından haberim yok bu sene ne fiyat biçmişler böbrek sattırır mı :D

Bursadayım ama saolun dusunmenız yeter:dua:Burda da 55-60 tl dılımı normalde 10 kısılık olsa 600 e denk gelıyor ama esım nerden buldu da sordu onu hıc bılmıyorm:KK70:
Bu sene oğlumunkini Ülkü Pastanesi’nde yaptıracağız. Orası daha makuldü iyi pastanelere göre. Bir de oraya sorun. 😁

Back
X