• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 yaşındaki bir çocuğun aylık masrafı nedir?

Çocuk baba da kalsın da baba ve ailesi de çocuk sorumluluğunu bilsin deyince linç yiyoruz burada. Ayrıl, hayatını yaşa,çocuğun sorumluluğunu annesine ver sonra da iki kuruş verdim diye görümce kaynana üstüne gelsin. Oh ne güzel hayat.

Hanımefendi bir kreş olmuş 3000 TL. Bir ayakkabı en uygunu 300 TL, kreş parasiyla bitmiyor, bunun etkinliği var, gezisi var, sadece maddi değil ödevi var, kursu var, o lsu var, busu var. Siz çocuğunuza herşeyin en ucuzunu ve 2. Elini alırsınız. Abinizin çocuğu da sizi ilgilendirmez. Haddinizi bilin.
Ben eskiden çocuk annenindir derdim ama artık demiyorum.
Eşime de bazen derim bunu.
Boşanacak olsam kızımı sana bırakırım diye, gözlerini pörtletiyor.
Nasıl ayrılacaksın diyor bak bak.
Ben de ayrılmıyorum ki çocugumu babası büyütsün istiyorum deyince garipsedi.
O kadar alışılmış bir şey ki toplulumuzda çocugu annenin alıp babanın rahat rahat göt yayması.

Mahkemeleri savunduğumu da nereden çıkardınız? Öyle kadınlar varken 6 bin yetmiyor diyen yengemi anlatmaya çalışıyordum . 750 veren adamlar varken bununla çocuğunu geçindiren kadınlar varken 3 bin beren mi vicdansız oluyor vurgusuydu

O kadar büyük konuşuyorsunuz ki hem de o kadar büyük.....

Yengemin maaşını "alıyor olsa" diyerek belirttim. Abim de en düşük memur satütsüsünde o maaş da türkiyenin her yerinde aynıdır

Aylık 3 ten çok değil demiyorum 3 abim 3 yengem bence yeterli bizi daha neden darlıyorlaf o kısımdayım
Hanımefendi şaka mı yapıyorsunuz ilk mesajınızı düzeltmeden önce ağabeyinizin aylık 1,5 nafaka ödediğini yazmıştınız sizden extra talepleri olduğunu belirtmiştiniz şimdi abim 3 verse yeterli diyorsunuz

750 TL yi yenge versin abisine de babası baksın cocuga en temiz çözüm. 🤷🏻‍♀️

Çok mantıklı aslında. Gerçi kadın böyle bir aileye çocuk emanet etmek istemez. baksana sinekten yağ çıkarsın istiyorlar

Hanımefendi şaka mı yapıyorsunuz ilk mesajınızı düzeltmeden önce ağabeyinizin aylık 1,5 nafaka ödediğini yazmıştınız sizden extra talepleri olduğunu belirtmiştiniz şimdi abim 3 verse yeterli diyorsunuz
Nafaka kağıt üzerinde 1500 zaten. Üzerini veriyor dedim . Nafaka 3 bin değil

Siz para vemek zorunda değilsiniz ama 6 bin çocuk için bir para değil. Ki 6 bin harcamak için zaten lüks markalardan almamak gerekir. Bir de lüksüne gidilse 6 bini yarım saatte harcar anne babalar. Benim çocuğum yok ama yeğenim olacak ve ona oyuncak bakıyorum temiz düzgün çocuğa zarar vermesin derken 400 tlyi buldu. Bu tek parça üstelik. Bir balon bile 50 tl sokakta. Yani evet 750 alan da var ama o anne eğer çalışmıyorsa çocuğuna makarna, çorba dışında bir şey yediremez. Bir gofret 5 lira. Kaldı ki organik veya düzgün içerikli bir şey alsanız 15-20 civarında. Abiniz sizden bekliyor diye yengem istemesin diyorsunuz ama burada tek haklı kişi o. Abinize kızmanız gerekirken güç bela tek başına çocuk büyütmeye çalışan yengenize kızmayın. Madem abinizin gücü yoktu kendine ev açmayacaktı. Ortada çocuk var çünkü. Yengeniz de isterdi tek başıma evim olsun ama olmuyor. Biraz makul olun, siz de kadınsınız yarın ne olacağınız belli değil.

Yoo direkt aylık 6000 bence çok uçuk dediniz?
konu sahibinin dünyadan haberi yok ,fiyatlardan genel ihtiyaçların ortalama ne kadar tuttuğundan falan öyle habersiz ki ya ailesiyle yaşıyor baba parasıyla geçiniyor ya da kocaevine atanmış herşey önüne geliyor... bu kadar bilgisiz olmanın başka hiç bir açıklaması olamaz eğer kalbi salt kötülük için atmıyorsa tabii

En masrafsız yaş grubundan bildiriyorum. 1,5 aylık bebeğim malesef emziremiyorum haftada 1 kutu formül süt 150 tl desek 150x4= 600. Bezi ortalama 500tl hesaplarsak, aylık ıslak mendile 150 diyelim toplam 1250 tl. Sadece bez, ıslak mendil, mama.
Türkiye fiyatlarını tam bilmiyorum ortalama bi rakamdan hesapladım.
2,5 yaşındaki kızımın masrafını yazmayacağım bile, arkadaşlar yazmış yeteri kadar.

Abim birkaç sene önce anlaşmalı boşandı ve yengem maddi olarak abimi çok darlıyor. 4 yaşında bir oğlu var. Ve sürekli çocuğun çeşitli ihtiyaçlarını göstererek nafakanın harici ekstra paralar istiyor. Yengem hemşire. Ailesinin yanında yaşıyor. Abim memur. Kirada yaşıyor ve boşandıktan sonra kurduğu bekar evinin eşyalarının taksidi bile bitmedi daha ve çok üzülüyor masrafları karşılayamayınca. Ama bana soracak olursanız vicdani olarak yıpratmak ve para koparmak için yalan söylüyor. Abim annemden ve benden para talep ediyor . Biz de yengemin çocuğu kullandığını bir çocuğun o kadar masrafının olamaycağımı olsa bile bu devirde kısması gerektiğini söylediğimiz için bizi vicdansızlıkla suçladı. Benim de çocuğum olmadığı için anlamıyormuşm. Sizlere soruyorum 4 yaşında kreşe giden erkek çocuğunun aylık masrafı ne kadardır? Bizden talep ettiği aylık 3 bin tl. 3 de ben harcıyorum diyor. Bir çocuğun aylık masrafı 6 bin olabilir mi? Olabilirse 2 -3 çocuk olsa nolurmuş
Kreş en ucuzu 2.500 doğuda batıyı es geçtim servis şu an 450 TL bu çocuk günde bir sut içse 5 TL den 150 TL sadece süt hastane ekstra en az 1500 bı parka götürse bir kıyafet alsa yani asgari geçim bu arada bnm min kızıma harcamam 4.000 TL yi buluyor ay sonu ekstre ye bakınca

Şu şekilde 10 bin maaş alıyor olsa + 3 bin nafaka ile kirasız borçsuz şekilde çocuk geçindiyor. Abimin maaşı 8900. -3000 nafaka -3000 ev kirası -2000 eşya borcu ile yaşamaya çalışıyor . Bunu vurgulamak istedim.
Yengeniz sığıntı gibi çocuğuyla ailesinin evinde yaşıyor kira vermiyor, ayrıca abimiz 3000 değil 1500 nafaka veriyormuş, o bile çok geliyor ki 750 yi örnek gostermissiniz ...abimiz de sizin yanınıza taşınsın veya 3 kişi ile kirayı paylaşsın diyoruz ona da yanasmiyorsunuz? Siz bu çocuğa abinizin üstündeki bir kene gibi görüyorsunuz, bir TL bile masrafı olsa soyleneceksiniz resmen...

Arkadaşlar çocuğunuza gerçekten aylık 6 bin masraf yapıyorsanız siz ne yiyip içiyorsunuz cidden merak ediyorum ana babaya ne kalıyor geriye,? Ben yeni evlendim. Eşimde bende asgari ücretle çalışıyoruz. Evimiz kira gerçekten 6 bine çocuk büyütüyorsa bizim gibilerin çocukları nasıl oluyor

Uçuk zaten. Ama lüks harcıyorsa yeterli. Uçuktan kastım o . 6 bin olması için uçuk harcaması lazjm

Yahu konu sahibiciğim nasıl uçuk? Sana yazdık 3000 kreş ücreti. Ek olarak gezisi çıkıyor dendi. Gıdasını yazdılar (et, süt, yumurta, balık, sebze, meyve, kuruyemiş) ve en dandik kıyafet deniliyor. Bunların neresi lüks? Sizce annesi neresinden kıssın? Mesela kreşe götürmesin de çocuğun anneannesi beleşe bakıcılık mı yapsın? Çocuk et, balık yemesin makarnayla mı büyüsün? Sormuşsunuz fakirler nasıl çocuk yapıyor diye işte böyle yapıyorlar.

Siz ben böyle yetiştirmem bunlar lüks diyorsanız umarım çocuk yapmazsınız yahu. İnsaf artık.

Arkadaşlar çocuğunuza gerçekten aylık 6 bin masraf yapıyorsanız siz ne yiyip içiyorsunuz cidden merak ediyorum ana babaya ne kalıyor geriye,? Ben yeni evlendim. Eşimde bende asgari ücretle çalışıyoruz. Evimiz kira gerçekten 6 bine çocuk büyütüyorsa bizim gibilerin çocukları nasıl oluyor
İşte hakkıyla büyütemeyecekseniz cocuk yapmayın diye boşuna söylemiyoruz.

Back
X