4. Sınıf çocuğu ve sorumsuzluk

Mutlulukolsunartik

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2020
358
507
39
4. Sınıf bir kızım var ve aşırı sorumsuz .Ben dersen odasını toplar .Ben dersem ders çalışır .Ben dersem kitap okur .Ben yoksam akşama kadar televizyon karşısında oturur.Hiic de rahatsız olmaz .Ben ne yapıyorum demez . Nette şifre var olmazsa akşama kadar aptal saptal video izler .Demez ki ben ne yapıyorum .Bugün akşama kadar disardaydim bı geldim eve akşama kadar televizyon izlemiş .Dedim ki gel birlikte çalışalım yere yatıyor aşağı yatıyor .Ay inanilmaz sinirlendim 2 saat konuştum kızdım en az .Nerede hata yaptım bilmiyorum.

aaa aynısından bizim evde de var...
ödevini yap deyince yere iki seksen uzanıp yoğum ben diyo

bizimkinin de hemen karnı ağrır ders diyince ama durumu iyi başarılı o yüzden yemiş gibi yapıyorum hastalıklarını

bizimkinin de hemen karnı ağrır ders diyince ama durumu iyi başarılı o yüzden yemiş gibi yapıyorum hastalıklarını

ahuahu benimki de acıkır.
ödevini yap oğlum ölücem açlıktannn
hadi yat artık ölücem açlıktannn bir de tonlaması var oğlanı 3 gündür aç bıraktık sanırsın

benim kızım da 4. sınıf parka bile yalnız göndermem asansöre binemez yalnız bir tek karşı 2 komşuma gönderirim çocuklarıyla oynasın diye onları da yıllardır tanıyorum evde 20 dakika bırakırım sadece acil market ihtiyacı olursa

ahuahu benimki de acıkır.
ödevini yap oğlum ölücem açlıktannn
hadi yat artık ölücem açlıktannn bir de tonlaması var oğlanı 3 gündür aç bıraktık sanırsın
bir öğünü 5 saatte yer delirtir insanı sanki geviş getiriyor mübarek çocuk.kimse onunla yemeğe gitmek istemiyor artık.

Pandemi sürecindeyiz çocuklar bunaldı sıkıldı her türlü haklılar bence üstüne gitmeyin
katılıyorum matematik ödevi var yapması gereken ama şu an minik tezgahında halı dokuyor e ne yapayım kızayım mı döveyim mi tabiki hayır güzel güzel ikna edeceğim yarın ödevini yapması için sadece

Aynı benim çocuk anlattığıniz. En azından söyleyince odasını toplayıp ders çalışıyormuş şükredin benim dilimde tüy bitiyor valla Yalnız 4. Sınıf çocuğu bahsettiğiniz neden rahatsız olsun tüm gün TV izleyince sanki 20 yaşında birinden bahsediyorsunuz. Bir de benimki de aynı yaşıt ama ben tüm gün bırakamam daha küçük değiller mi ya bana mı küçük geliyor. Hırsızı var depremi var yangını var korkarım.

Senın cocugu kimsenin gulmedıgı sakalarıyla hatırlıyorum, yanlıs hatırlamıyorsam boyleydı. Nasil oldugu onemlı degıl, tanımadan bana sempatik gelen sevdıgım bır cocuk kendısı

Konu sahıbı bence biraz rahat bırakın

Ek olarak tüm gün boş birakirsaniz kafasına göre takılması normal çok büyütmeyin çocuğu gözünüzde. Siz söyleyin ders vaktini dinlenme vaktini düzen oluşunca alışır zaten.

Eğer çocuğa ders çalış, kitap oku deyip siz tv izlersiniz ya da tlfnla ugraşırsanız çocuk çalışmak istemez. Ben elime kitap alıp oturursam bir de bakmışım ki çocuklar da sessizce derse dalmışlar. Ayrıca 4.sınıfta sınavları başlıyor. Çalışmazsa notları yüksek olmaz muhtemelen.kendi kendine bedel odemeyi ogrenirse bu da onun için motivasyon kaynağı olabilir.

ahaha doğru doğru ama o büyük olan bu küçüğü

Akşama kadar dışardayken o çocuğu evde yalnız mı bıraktınız?

halıya ihtiyacın var mı kanka kızım dokuyor şuan yarın kargolarım sana

Bu denilene inanmazdım çünkü tam aksi bir şekilde yetiştim.
Neyi gördüysem bende ters tepti fakat çocuklarımda işledi.
1 metre boyları var ama evde sorumlulukları var.
Yapmak istemediklerinde ‘şimdi siz görürsünüz bunları anne yapacak ve süt saatinizdeki sütü aburcuburu da ben hakedip yiyeceğim’ diyorum, Allahım ev curcunaya dönüyor.

Sonuçta topluyorlar ve bana piknik tüpü kadar olan çocuğum ‘sen kaaveli süt iç anne bizimkileri kazandık’ diyor.

Rol model olmak böyle bir şeymiş demek, keşke bende de işe yarasaydı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…