• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 senelik evliyim ceyiz konusu aklimdan cikmiyor

Evet calisiyorum maasimda iyi. Annem zaten cok güzel ceyiz hazirladi sagolsun. Ama erkek tarafindan hic birsey gelmedi dogru düzgün. Arkadaslarima bakiyorum ben sok geciriyorum
resmen:KK43:

Bakmayın kimseye , boş işler bunlar. Ozenilse elbet iyi ancak evliliğin iyi gitmesi, kv.nin iyi olması her şeye bedel.

Bohcalarla göz boyansa zalim bir kv.olsa daha mi iyi ?

Içinizde ukte kalmasını anlarım.ancak her gece ağlamak fazla fazla abartı.

Kaç sene geçmiş , yok sayın olsun bitsin.

Canım gecmis gecmiste kalmıştır ben 9 aylık evliyim gecen yaz,nişanlamıştım bana sandık geldi. Ben sectim internetten geldi o,icinde senin saydıkların vardı. Dis fırçası yoktu ama 1 yatak örtüsü takımı beyaz,1 nevresim takımı,2 tane bornoz erkek bayan markasi taç ti paketli, sanirim bahsettiğin bornoz onlardan. Mutfak havlusu vardı nakışlı. Sütyen vardı (milli markamız pierre cardin):KK70: versace gecelik vardı ayriyeten baska penye gecelik vardi,sort alt ust takimi vardi gece yatmalik, ama o marka degildi sanırım güzeldi ama ,makyaj malzemesi ne istiyorsun dedi bana kocam,bende kullandigim markalardan sectim internetten getirtti onlar pahali tutmustu ama, patik lif falan vardı dedigin gibi,yazma vardı oyalı 5 tane falandi sanırım hatta bazen takıyorum yemek yaparken,kilot vardı ve o kilotlar kaliteli çıktı kayinvalidem demiski ceyizlik olcak,atlet boxer dantelli takim vardi milli markamizdan,seccade vardı saten cantasi da var bir de cok guzel ama o sifonyerime koydum,fincan takımı vardı 6lı, bir de ten rengi corap koymus kaynanam cok ayrıntıcı bir insan sanırım gülmüştüm ama o coraba :) terlik vardı ama tuylulerden degil boyle disarida giymelik,bir de annem kizkardesime de birer bluz babama da gomlek almışlar gelirken baklava ve pasta getirdiler annemde birseyler hazırladı koydu ben bir arkadasima yollamistim fotolarini cekip ben uzun zamandir boyle bohca gormemistim dedi ona hicbirsey yapmamislar bir tek mendil bile
Ben dedim keske göstermeseydim gitmis kocasina gosterip demis ki siz bana yapmadınız o da 3 senelik evli suanda kocasi da üzülmüş. Ben hevesle yolladim merakta ediyordu biliyordu geleceklerini üzüldüm ama. Kocasi da devlet memuru bu arada. Kızı istemediler diye yapmadilar. Sana bak altin kupe gelmis yine de saydiklarin kotu seyler degil bence herkes imkanina gore yapiyor bence canını sikma sen kendin al hem :) o sandığı odama koydum ben yatak odama sanırım herkes boyle yapıyor açıkçası kullandım cogunu guzel seyler makyaj malzemelerini de yeni yeni açtıklarim oldu Allah saglik sihhat versin gerisi önemli degil bence ama insan tabiki heves eder parasi olmadigindan alamiyacagindan degil sonucta kimse kimsenin alacagi dona havluya kalmamış ama sonucta adetlerimiz boyle inan ki ben yok halimle zorluklarla esimin cevresi cok acımasız insanlar oldugu icin (benim marka takındım yoktur) esime herseyin pahalısını marka aldım masrafa girdim ve yaptim cunku onlar bana yapmıştı . Cevresindekiler yuzunden boyle yaptım biliyorum ona 50 tl lik gomlek alsamda mutlu olacaktı ama insanlar cok acımasız malesef :KK43: :KK43:
Helal olsun KV nize. En kücük ayrintiya kadar almislar. Gercekden tebrik ediyorum. Hani maddi durumun olmaz anlarim. kV ve Kp maddi durumlari gercekden cok iyi. Bunlarin hepsinin yapildigini da coook iyi biliyir ve yapmadi bana. Benimde arkadaslarim bana ceyizlerini yolladikca bende sizin arkadasiniz gibi oluyorum ve coook üzülüyorum. Neden bana yapilmadi diyorum. insan bekliyor tabikide. Annemin hazirladigi gelin sandigi da benim odamda. Evet öyle yapiliyor:)

Normalmis bu konuyu acdim ya herseyi kendin yapip etmen normalmis. bosver
Ya nesi normal ki bazi gelenek görenekler var sonuçta gerci ben gelenekci bir insan değilim ama,evlilikte,cenazede,doğumda,askere giderken vs yani bizim milletimizde bazi seyler var genelde de erkek öder neden gelin başını kız ödesin hani oğlanın maddi durumu yoksa ödenir gerci. Mesela benim kendi gelin başımı bilmemneyi odeyecek gücüm yoktu. Nişan yapcak gücüm de yoktu borc harc yine yaptim işte. Arkamdan konusmazdi eşim ama kaynanami tanımıyordum o zamanlar ya herseyi biz yaptik gelin elini cebine atmadi demesin diye yaptim ama kaynanam oyle bir insan değil mis. Tanimiyordum ki önyargılı ydim

Helal olsun KV nize. En kücük ayrintiya kadar almislar. Gercekden tebrik ediyorum. Hani maddi durumun olmaz anlarim. kV ve Kp maddi durumlari gercekden cok iyi. Bunlarin hepsinin yapildigini da coook iyi biliyir ve yapmadi bana. Benimde arkadaslarim bana ceyizlerini yolladikca bende sizin arkadasiniz gibi oluyorum ve coook üzülüyorum. Neden bana yapilmadi diyorum. insan bekliyor tabikide. Annemin hazirladigi gelin sandigi da benim odamda. Evet öyle yapiliyor:)
Birde benim kayinvalidem tek yasayan bir insan,kocası seneler önce vefat etmis,beni cok sevdi ama gözümün icine bakıyormuş oyle diyorlar . Sizinkilerde sizi seviyor bence ama maddi durumu da iyiymiş acaba bilmiyorlar mi diyecem de lif patik almayi bilen onu da bilir yani haklisiniz.anneniz yapmis ne guzel bendede var el isi seyler verdi annem dantel igne oyasi el isi seccade masa ortusu kırlent annem cok harika seyler verdi ben normalde dantel sevmem derdim ama gerçekten bir sanatmış koydum orta sehpama . Cok yakıştı Ki benim ailemin maddi durumu kötü annem zamaninda yatak bazasina koymuş. Begendiklerimi sectim digerleri kizkardesime kalsın dedim inan ki 2 kiz kardesiz ,annem sanki 4 kızı varmış gibi ceyiz yapmis biriktirmis. Hic bilmiyordum oyle esyalar oldugunu evimizde :)
Ben size hak verdim esinize yansıtmamaniz da yerinde bir davranış olmuş bundan sonra siz istediklerinizi alırsınız giyersiniz takarsiniz her neyse artık yapcak birsey yok

Kendi agzimla parayimi isteseydim?Kuaföre gittim sacim makyajim yapildi ödedim cikdim.
Yok istenmez ki tabiki ama esinin ödemesi gerekirdi bence belki düğün telaşından düşünememistir ama erkekler bilmiyorlar pek boyle şeyleri canım

Geçmiş gitmiş
Elinden geleni yapmışlar
Unut gitsin

Git istediğini al artık evlisin
Geçmiş geçmişte kalmalı

Arkadaslar 4 senedir evliyim ama hep icimde kaldi. Maddi seylere asla önem vermem. evlenmeden önce hic bir sey istemedim. Altin para pul. Kayinanamlarin durumu cok iyi. Nisanimda sandik ve bohca getirdiler. Bohcada bence cok iyi seyler yokdu. Havlu örgüler patik lif normal magazdan kolye. Gümüs bile degil.
Gelin sandigim olmadi
Normal bir kutuya 2 tane magazadan bornoz. yani paketli desenli güzel bornozlardan degil.Bir kez giydim yirtildi.
Bi tane el aynasi. pazarda 2 TL
Bi tane carsaf yüzü
bir kac yastik yüzü
bi tane elektrikli dis fircasi
bi tane parfüm
bi tane krem
birde terlik ayagima bile olmadi
bitane de altin küphe
Nikahda pastami ben yaptirdim. Nisanda da pastami ben yaptirdim. bunlar normalmi? Inanin icimde cok kaldi.Kaynanamla cok anlasiyorum seviyorum
sayiyorum.Esimlede konusmak istemiyorum bu konuyu. sizce icimde kalanlari kendim
gidip alip paketleyip süsleyip kendimi
mi sevindirsem? Arkadaslarimin ceyizlerini gördükce cok agliyorum cok icimde kaldi. Hicmi hak etmedim güzel süslü püslü seyleri?
Herşey zamanında güzel. Kv yı sevıyorsan neden bunları yapmadı sana? . Valla bısey istemezseniz yapılmıyor sonrada böyle hayıflanırsınız

Herşey zamanında güzel. Kv yı sevıyorsan neden bunları yapmadı sana? . Valla bısey istemezseniz yapılmıyor sonrada böyle hayıflanırsınız
Kusura bakmada okadar da degil yani. Kendi kendime biseyler mi isteyim. Istemeden kendisi gayet iyi biliyor herseyi. Arayip soraydi gelinine hamgi beden giyosun gel parmagina yüzügü dene yada no sunu ver diye. kafaya göre nerde alinmis ve kim gidip kendi kendini gelin alisverisine davet ederki? Evet anlasiyorum cok da seviyorum kendisini. bunlari neden yapmadi bilemiyorum iste.Deger vermeyenlerin ceyizini de gördüm. Bende anca bukadar alabildim napalim

Sandığı falan erkek tarafi neden alsın?
erkek tarafi gelin bohcasi hazirlamiyormu? annem gelin sandigi aldi bu baska . ilk defa sizden duydum. büüüütün cevremde erkek tarafindan ceyit ve sandik veya bavul süslenip hazirlanir. bilemedim heryerinki farkli demekki

Arkadaslar 4 senedir evliyim ama hep icimde kaldi. Maddi seylere asla önem vermem. evlenmeden önce hic bir sey istemedim. Altin para pul. Kayinanamlarin durumu cok iyi. Nisanimda sandik ve bohca getirdiler. Bohcada bence cok iyi seyler yokdu. Havlu örgüler patik lif normal magazdan kolye. Gümüs bile degil.
Gelin sandigim olmadi
Normal bir kutuya 2 tane magazadan bornoz. yani paketli desenli güzel bornozlardan degil.Bir kez giydim yirtildi.
Bi tane el aynasi. pazarda 2 TL
Bi tane carsaf yüzü
bir kac yastik yüzü
bi tane elektrikli dis fircasi
bi tane parfüm
bi tane krem
birde terlik ayagima bile olmadi
bitane de altin küphe
Nikahda pastami ben yaptirdim. Nisanda da pastami ben yaptirdim. bunlar normalmi? Inanin icimde cok kaldi.Kaynanamla cok anlasiyorum seviyorum
sayiyorum.Esimlede konusmak istemiyorum bu konuyu. sizce icimde kalanlari kendim
gidip alip paketleyip süsleyip kendimi
mi sevindirsem? Arkadaslarimin ceyizlerini gördükce cok agliyorum cok icimde kaldi. Hicmi hak etmedim güzel süslü püslü seyleri?

2 yıllık evliyim bazı şeyler evet benim de içimde kaldı ama oturup ağlamak mı yok yani bunun için değil tabi ki bu arada bu bohça da koyulan Bi çok şeyi hala diyorum neden almışım diye hem gereksiz masraf hem yer kaybı makyaj sandığı bohça sandığı en başta ki hatam şimdi nereye soksam yada biri evlense de versem keşke modundayım :halay:

Kusura bakmada okadar da degil yani. Kendi kendime biseyler mi isteyim. Istemeden kendisi gayet iyi biliyor herseyi. Arayip soraydi gelinine hamgi beden giyosun gel parmagina yüzügü dene yada no sunu ver diye. kafaya göre nerde alinmis ve kim gidip kendi kendini gelin alisverisine davet ederki? Evet anlasiyorum cok da seviyorum kendisini. bunlari neden yapmadi bilemiyorum iste.Deger vermeyenlerin ceyizini de gördüm. Bende anca bukadar alabildim napalim
Adetınız yokmu sizin ailen söyleyecekti. Yada esıne dıyecektın gelın alısverısı olmayacak mı dıye. Geçen gecmıs

Gereksiz yere kendi kendine sorun yapıyorsun, çeyiz dediğiniz nedir ki çoğu kullanılmayacak şeyler, ayrıca çeyizi kız tarafı hazırlar unut artık bu çeyizi mutluluğuna bak

2 yıllık evliyim bazı şeyler evet benim de içimde kaldı ama oturup ağlamak mı yok yani bunun için değil tabi ki bu arada bu bohça da koyulan Bi çok şeyi hala diyorum neden almışım diye hem gereksiz masraf hem yer kaybı makyaj sandığı bohça sandığı en başta ki hatam şimdi nereye soksam yada biri evlense de versem keşke modundayım :halay:
Ben son günlerde daha da cok takintili oldum. Sürekli bohca resimleri, yolluyor arkadaslar, yok sandiklari süslenmis bavullari vs. sonrada diyosun bana neden yapilmadi. Allahdan annem herseyi dört dörtlük yapdi.Ama insanin nede olsa karsi tarafi sevip saymana ragmen biraz beklentin oluyor.

Yanlis anlamada erkek tarafi neyapiyor? millet hep erkek tarafi harciyor saniyor. En büyük masraf kiz tarafina kaliyor. Bütün elektrilikli seyler,mutfakda kürdandan tut yemek takimlarina kadar,kina,nisan söz yatak odasi hepsi kiz tarafina bakar. arada fark var. kiz tarafi taki almaz. erkek tarafi takiyla saloni öder. erkek tarafini savunmayin bana

Ben bu konuda sana katılmıyorum hem erkek hem kız tarafı harcıyor eşit harcanıyor bizde öyle oldu daha doğrusu biz aileleri çok karıştırmasın eşim sağolsun mesela Bi dönem benm param yoktu girdi bardak beğendik onu aldı bornoz aldı karşılıklı yani bende çamaşır mak. Aldım yardımlaşma yoksa böyle içinde uktr kalıyor insanın

Gereksiz yere kendi kendine sorun yapıyorsun, çeyiz dediğiniz nedir ki çoğu kullanılmayacak şeyler, ayrıca çeyizi kız tarafı hazırlar unut artık bu çeyizi mutluluğuna bak
Annem gelin sandigi ceyizler hediyeler hazirladi herseyi dört dörtlük yapdi. sizde erkek tarafi bohca getirmiyormu? gelin alisverisine cikilmiyormu? benmi kendimi yanlis anlattim. burda 5-6 kisi anladi demek istedigimi. Annemin hazirladigi farkli. Gelinin evine gelen bohca farkli

Ben son günlerde daha da cok takintili oldum. Sürekli bohca resimleri, yolluyor arkadaslar, yok sandiklari süslenmis bavullari vs. sonrada diyosun bana neden yapilmadi. Allahdan annem herseyi dört dörtlük yapdi.Ama insanin nede olsa karsi tarafi sevip saymana ragmen biraz beklentin oluyor.

Ben ilk sene takardım da 2.sene takmıyorum senin 4. Sene hiç takmaman lazım bence

Aman dedim ya olmayınca ne üzücem kendimi daha iyisini evladıma yaparım şimdi hamileyim nasip olursa evladım olacak ona da gereğinden fazlasını yapmayı düşünmüyorum yeni yrni adetlere uyumayacağım açıkcası

Back