Valla herkes severek evleniyor hemen hemen.Ama sevmek yetmiyor anlaşmak için.Tartışmalar ufak tefek mutlaka olur evet ama sizinki öyle küçük didişmeler değil.Keşke bebeğe yazık etmeseydiniz.
Teşekkür ederim fikirleriniz icin biraz daha cesaret geldi kendimi degil oglumu düşünmeliyim sonucta mutsuz bir yuvada buyuyecegine mutlu annenin yaninda buyusunBebeğe sığınmıyosan eğer bu düşünceyi anlayabilirim. Benim babam ve annemde boşandı henüz on yaşındaydım. Annem o yaşıma kadar çocuklar babasız kalmasın diye katlandı. Sonuç ne biliyo musun benim hayattaki bütün travmalarım on yaşıma kadarki yaşamım. Babam hayatımızdan çıktıktan sonra çok daha iyi bi psikolojiye sahip oldum ve keşke tanımasaydım diyorum.
Şimdi boşansak çocuk napar diyosunda o evin içinde nasıl büyür o çocuk diyorum bende
Cok uzuldum yaşadığınız şeylere. Nedir ya bu kadınların bu erkeklerden ve ailelerininden çektikleri gerçekten ben yoruldum bunları okumaktan yaşayanlari düşünemiyorumGorucu usulu ile evlendim esimle aramizda 10 yas var ben biraz esimi kiskandim ufak tefek kavgalar oluyordu 2 gun kussek 3 gun barisiyorduk.
onun ailesi benim ailemdi ust katta oturuyolar ama benim ailem gelince esimin surati 5 karis otogardan almaya gitmek istemiyo kapilari carpiyo gidiyo yine annemler gidince tartisiyoruz ben senin ailene iyi davranirken sen benim aileme niye bole davraniyorsun diye tartisiyoruz ama anlamiyo
Da sonra sakayla karisik yanima yakis falan kardesinin yaninda kardesimden esarp baglamayi ogren deyip duruyodu. kendi ailesinin butin islerini ben yapıyordum hastene ye getirip goturdum ben kardesimi 1 kere götürdüm burnumdan getirdi bende bole yaparsan ayrilirim senden yeter dedim hatta esyalarimi topladim durdurdu 4 5 kez ayrilmaya karar verdim.
o olaydan 2 ay sonra hamile kaldim 8 ayda ev tadilat oldu esim annen doguma gelsin ama uvey baban gelmesin dedi bende bunu soyleyemem nasil derim dedim baba dedigim insana eşim seni evde istemiyo denir mi bu lafini kaynanaya soledim oglun bole soyluyor nasil soylerim onlar benim ailem diye sonra kaynana annemi aradi ev insaat gel temizle kizinin başında dur dedi annem geldi doguma 25 gun varken evi temizledi bu arada 1 gece bende yatti annanemde kaldilar ben dogima gittim hastanede 3 gun yatacaktim pasta siparisi verdi annem
doktor 5 gun tuttu kansizliktan
eve geldik kaynana bi kofte bi pilav yapmis hadi yiyin diye sonra annem yorgun argin komposto çorba falan yapti kaynana ile esim icerde kikir kikir guluyo bi gel sen yorgunsun yardim edeyim de
pasta siparisi verdigimiz yer aradi gelin alin 2 gun gecti dedi bende esime dedim oda ben alamam dedi bende anneme dedim uvey babam geldi diger odaya aldi annem gelen pastayi getirdi oglum dedi pastayi abin yani uvey babam aldi geldi diger odada eşim in surat 5 karis sabah oldu annem kahvaltiyi hazirladi caylari dondurdu eşime ben dedim gelmedi annem cagirmaya geldi oglum hadi gel sofraya diye benim esimde bu adamin bu evde ne isi var lohusa kadinin yanina niye geldi Annemler de cekti giderken kayin peder indi eve hirsiz gibi geldi kendinize kalacak yer bulsaydiniz burada ne isiniz var falan ben gidemedim bebegi birakip yattigim koltukta aglarken kaynana bi çarşaf yaptirmis bana diyoki bunu yaptiracagima koluma bilezik alirdim yine sustum
1 2 kere bebege bakti sonra annesi öldu birdaha gelmedi 40 a 40 karisirmis ayni evde ayni binada ne alaka bos tabaklari kapiya koyarken olmuyoya bos tabak koyacagina al biseyler koy bu kadin lohusa ac ne yer ne icer sezaryan oldu desene 40 gun ac susuz bebege tek baktim zor ayakta durdum bebek 4 ayina girerken onlara pek yollamak istemedim cunku esim dahil hepsi burnumdan getirdi ilk cocugum du esim isten geldi bebegi yukari cikarmak istedi bende yollamak istemedim oda cikartacagim diye tartistik kayin peder kapiya geldi ne oluyo dedi esimde cocugu cikartma ma izin vermiyo dedi o adamda cekgit esyalarini kapinin onune yigarim cek git dedi biz senimi cekecegiz tehtit ediyo bebegi bi yollama bakalom ne olacak bende esyaliri topladim evden giderken esim de babasina sadece tamm baba bisey deme falan kisik sesle banada diyoki o kovdu benmi kovdum seni gidersen git gitmezsen dur dedi bende kiraya gidelim ozaman dedim yada birdaha ezdirme hic ses seda yok beni sucluyo hep kavgalari sen cikartiyodun diye bi huzur vermedin kendini gormuyo ist geldim yine ben aradim oda niye ariyosun giden sendin gerimi gelmeye calisiyosun dedi ben kafa dinliycem sana haber veririm durumu dedi ne beni ne cocugu soruyo
Annesinin güçlü olmasını ister güçlü ol net ol ne istediğini tam bilmiyosun bence düşün ve kararını ver asla kendini bu kadar ezdirme. Fedakarlık başka eziklik başkadır senin özveriyi çok abartmışsın. Kusura bakma biraz sert yazdım ama doğrular bunlar. Boşanmalısın diyorum ama illa geri dönücem dersen o evden taşınmak şartıyla geri dön ve sakın o aramadan arama net ol ayrılmak istiyorum şartlarımı kabul etmezsen de. Senden bu tepkiyi görünce değişicektir fikirleri belki denemekte fayda varTeşekkür ederim fikirleriniz icin biraz daha cesaret geldi kendimi degil oglumu düşünmeliyim sonucta mutsuz bir yuvada buyuyecegine mutlu annenin yaninda buyusun
Ayrı ev olsun dedim ama yakindan tutarim hafta 4 kez gelirim ben ailemin yanina dedi bende bole bi evlilik olmaz dedim sen ve ailen benim en mutlu gunumu mahvettiniz dedim yasadigimiz yer kucuk oldugu icin onlar suan hep beni sucluyolar gelmesin dedik niye getirtti diye ben ist gittim oraya benim kafamdaki tek soru isareti bebegimin psikolojisi ne olur babasi ve annesi yan yana olan kisileri gorunve beni suclarsa diye korkuyorumAnnesinin güçlü olmasını ister güçlü ol net ol ne istediğini tam bilmiyosun bence düşün ve kararını ver asla kendini bu kadar ezdirme. Fedakarlık başka eziklik başkadır senin özveriyi çok abartmışsın. Kusura bakma biraz sert yazdım ama doğrular bunlar. Boşanmalısın diyorum ama illa geri dönücem dersen o evden taşınmak şartıyla geri dön ve sakın o aramadan arama net ol ayrılmak istiyorum şartlarımı kabul etmezsen de. Senden bu tepkiyi görünce değişicektir fikirleri belki denemekte fayda var
Kendi ailem kovulduktan sonra bana hak verdi suan arkamdalar boşanmayayım diyosun biraz alttan aliyosun bi bakmissin tepeye cikivermisCok uzuldum yaşadığınız şeylere. Nedir ya bu kadınların bu erkeklerden ve ailelerininden çektikleri gerçekten ben yoruldum bunları okumaktan yaşayanlari düşünemiyorum
Asla kabul etmem Hint kumaşımı bir iki üzülür ağlarım unuturum gider hayatımızı mahvedeceksin aklın varsa ohhh ne güzel aramıyor sor uyar çocuğunla mutlu olmaya bakGorucu usulu ile evlendim esimle aramizda 10 yas var ben biraz esimi kiskandim ufak tefek kavgalar oluyordu 2 gun kussek 3 gun barisiyorduk.
onun ailesi benim ailemdi ust katta oturuyolar ama benim ailem gelince esimin surati 5 karis otogardan almaya gitmek istemiyo kapilari carpiyo gidiyo yine annemler gidince tartisiyoruz ben senin ailene iyi davranirken sen benim aileme niye bole davraniyorsun diye tartisiyoruz ama anlamiyo
Da sonra sakayla karisik yanima yakis falan kardesinin yaninda kardesimden esarp baglamayi ogren deyip duruyodu. kendi ailesinin butin islerini ben yapıyordum hastene ye getirip goturdum ben kardesimi 1 kere götürdüm burnumdan getirdi bende bole yaparsan ayrilirim senden yeter dedim hatta esyalarimi topladim durdurdu 4 5 kez ayrilmaya karar verdim.
o olaydan 2 ay sonra hamile kaldim 8 ayda ev tadilat oldu esim annen doguma gelsin ama uvey baban gelmesin dedi bende bunu soyleyemem nasil derim dedim baba dedigim insana eşim seni evde istemiyo denir mi bu lafini kaynanaya soledim oglun bole soyluyor nasil soylerim onlar benim ailem diye sonra kaynana annemi aradi ev insaat gel temizle kizinin başında dur dedi annem geldi doguma 25 gun varken evi temizledi bu arada 1 gece bende yatti annanemde kaldilar ben dogima gittim hastanede 3 gun yatacaktim pasta siparisi verdi annem
doktor 5 gun tuttu kansizliktan
eve geldik kaynana bi kofte bi pilav yapmis hadi yiyin diye sonra annem yorgun argin komposto çorba falan yapti kaynana ile esim icerde kikir kikir guluyo bi gel sen yorgunsun yardim edeyim de
pasta siparisi verdigimiz yer aradi gelin alin 2 gun gecti dedi bende esime dedim oda ben alamam dedi bende anneme dedim uvey babam geldi diger odaya aldi annem gelen pastayi getirdi oglum dedi pastayi abin yani uvey babam aldi geldi diger odada eşim in surat 5 karis sabah oldu annem kahvaltiyi hazirladi caylari dondurdu eşime ben dedim gelmedi annem cagirmaya geldi oglum hadi gel sofraya diye benim esimde bu adamin bu evde ne isi var lohusa kadinin yanina niye geldi Annemler de cekti giderken kayin peder indi eve hirsiz gibi geldi kendinize kalacak yer bulsaydiniz burada ne isiniz var falan ben gidemedim bebegi birakip yattigim koltukta aglarken kaynana bi çarşaf yaptirmis bana diyoki bunu yaptiracagima koluma bilezik alirdim yine sustum
1 2 kere bebege bakti sonra annesi öldu birdaha gelmedi 40 a 40 karisirmis ayni evde ayni binada ne alaka bos tabaklari kapiya koyarken olmuyoya bos tabak koyacagina al biseyler koy bu kadin lohusa ac ne yer ne icer sezaryan oldu desene 40 gun ac susuz bebege tek baktim zor ayakta durdum bebek 4 ayina girerken onlara pek yollamak istemedim cunku esim dahil hepsi burnumdan getirdi ilk cocugum du esim isten geldi bebegi yukari cikarmak istedi bende yollamak istemedim oda cikartacagim diye tartistik kayin peder kapiya geldi ne oluyo dedi esimde cocugu cikartma ma izin vermiyo dedi o adamda cekgit esyalarini kapinin onune yigarim cek git dedi biz senimi cekecegiz tehtit ediyo bebegi bi yollama bakalom ne olacak bende esyaliri topladim evden giderken esim de babasina sadece tamm baba bisey deme falan kisik sesle banada diyoki o kovdu benmi kovdum seni gidersen git gitmezsen dur dedi bende kiraya gidelim ozaman dedim yada birdaha ezdirme hic ses seda yok beni sucluyo hep kavgalari sen cikartiyodun diye bi huzur vermedin kendini gormuyo ist geldim yine ben aradim oda niye ariyosun giden sendin gerimi gelmeye calisiyosun dedi ben kafa dinliycem sana haber veririm durumu dedi ne beni ne cocugu soruyo
Neden seni suçlamasın diye daha kötü bi hayata çocuğunu mecbur ediyosun ki. Suçlamaz diyemem illa ki babasınıda senide suçlar daha zor bi hayatı olacağına annesiyle babasıyla bırak suçlasın. Eşine sözünü geçirmeyi başaramadan barışma barışıyosanda gerekirse yıllarca gitmede konuşmada ama ağırlığını koy çemkir demiyorum bak lafına saygı duymalarını sağla sende bi bireysinAyrı ev olsun dedim ama yakindan tutarim hafta 4 kez gelirim ben ailemin yanina dedi bende bole bi evlilik olmaz dedim sen ve ailen benim en mutlu gunumu mahvettiniz dedim yasadigimiz yer kucuk oldugu icin onlar suan hep beni sucluyolar gelmesin dedik niye getirtti diye ben ist gittim oraya benim kafamdaki tek soru isareti bebegimin psikolojisi ne olur babasi ve annesi yan yana olan kisileri gorunve beni suclarsa diye korkuyorum
Bu yasadiklariniz tartisma degil psikolojil siddet. Ve her evde olmuyor.O an ole düşünmuyosun seviyosun ve ustesinden gelebilecegini dusunuyosun tartismalar her evlilikte oluyo sonucta ben iyiysem bana karsi iyi bi laf söylesem trip atiyo
Bunun için ayrınılmaz lohusa da hep buna benzer olaylar çoğu kadın yaşıyor kadınların gazına gelme senBen ayrilmak istiyorum sadece cesaretim eksik
Gaza geldigim yok arayip sormayan biri var ortada benim aileme vermiyo saygi kendi ailesine saygi bekliyoBunun için ayrınılmaz lohusa da hep buna benzer olaylar çoğu kadın yaşıyor kadınların gazına gelme sen
Saygı ve değer görmemek bir neden değil mi sizin içinBunun için ayrınılmaz lohusa da hep buna benzer olaylar çoğu kadın yaşıyor kadınların gazına gelme sen
Saygı bir bilinç düzeyinin olmamasından kaynaklı daha öncede öyleymiş ama siz fark etmemiş birde ondan hamile kalıp 2 çocuğu dünyaya getirip ayrılmak için boşanmak istiyorsunuz ; mesleğiniz geçerli mi ? Anneniz sizi destekliyor mu? Evlenirken karekter analizi yapmadınız mı?Saygı ve değer görmemek bir neden değil mi sizin içinmerakımdan soruyorum tartışma amaçlı değil.mesela siz neden boşanırdınız?
Sonucta annemle evli bile bile aldilar sorun yapacaklarsa bastan olmaz deseydi keske bu hale gelmezdiEşin büyük ihtinalle seni üvey babandan kıskanıyor, en büyük sorunu bu, ama bunun dışında başka sorunlarınız da var zaten, sen ne yapsan yaranamazsın bu insanlara kendine yazık etme
Virgülü geçtim tek bir nokta bile göremedim koca yazıda. Her şey birbirine girmis. Kim ne demiş. Siz kendi kendinize mı yorum yapıyorsunuz bazı yerlerde, hiç an