4.5 yaşındaki kızımın takıntıları..

Bu kadar olmasa da benimki de o yaşlarda takintiliydi, pedagoga goturmeliyim diye kendimi yerdim.Donemsel,cogu geçti.Yeni doğduğunda bile şapkaya etikete çoraba uyuz olurdu. Kardeşi öyle değil.

Benim yiğenimde 5,5 yaşında bu kadr çok olmasada onunda takıntıları var. Mesela asla süveteri üstüne giymez ayıpmış kıyafetinin içine giyer. Çorap giydirirsin bi bakarsın durup duruken çıkarmış tekrar giydirmek için ısrarlar başlıyor.

Çorap ıslanınca ben de rahatsız olurum. Tabanı olan bir ev ayakkabısıyla çözebilirsiniz sorunu. Islanmaz altı.

Burcu Başak mı?
Benim kızım başak. Bir dönem anlattıklarınızı yaşadık. Dondurma yerdi kulahta ki çok sever,eline damlasın o dondurmayı yere atardı,o derece takıntılıydı. Bir dönem giysilerine taktı bu uzun,o kısa öteki kaşındırıyor vs derken delirecek gibi olurdum zira giydirecek birşey bulamıyordum.
Şimdi 6 yaşında hepsi geçti bitti. Hatta o titizliği baya azaldı. Sadece elleri kirlenince rahatsız olur hala fazlaca onun dışında sorun kalmadı ki zaten artık kendi giysilerini seçip giyiniyor,olmayanları ayırıyor kenara.
Normal geldi bana kızınız bilemedim bir dönem sanırım bu.

Kusura bakmayın ama çok güldüm okudukça

Benim de 4,5 yaşında oğlum var. Mayıs 2014 doğumlu ama ikizler değil boğa Burcu.

Bu kadar olmasa da bazı takıntıları var. Mesela eliyle birşey yediğinde elini yağlayacak birşey olmasa bile elini kapalı ya da havada tutuyor yıkayana kadar. Bu sene biraz değişti gerçi, geçen sene de okula gitti ama bu seneki okulda fazla gidemiyor galiba el yıkamaya. O nedenle şimdi bazen üstüne falan siliyor fazla bulaşacak birşey değilse. Rahatsız oluyorum ama takıntılı olmasın diye de ses etmiyorum yağlı falan değilse elleri

Bir de saça takıntısı var. Saçlarım dökülüyor, duşakabinde saç varsa asla basmaz duşa alacağı zaman. Yatak çarşafında saç, kıyafet tüyü falan varsa yatmaz. Eğer inat edip almazsam kenarda uyuyor üstüne yatmamak için.

Yemeği döke saça yiyor, sonra silsem de leke kalıyor ve bir daha o sandalyeye oturmuyor

Yine geçen sene üstüne bir yemek döküldüğünde hemen değiştirmemiz gerekiyordu, yemeğin bitmesini beklemek istemiyor rahatsız oluyordu. Bu sene fazla kafaya takmıyor, peçeteyle silsek ve leke kalsa da sorun etmiyor.

Kustuğu zaman eline yüzüne ayağına bulaşacak diye aklı gidiyor. Kafasına bulaşacak diye sweati nasıl çıkacağımızı bilemiyoruz, önünden keserek çıkarmak zorunda kaldık 1-2 kez

Arkadaşım bir kere bana gelmişti kizi giderken çok soğuk olmamasına rağmen kat kat giyindi böyle takıntıları var usuyecegim diye korkuyor demişti şimdi ilkokul çağında pedagog a gidiyorlar çünkü takıntıları başkalarını aşağılama seviyesine gelmis.Bilemedim her çocuk biraz takintilidir aslında ama bir pedegogla görüşmenizde fayda olabilir.Masallah çok akıllı olduğu belli.

Benim kızımında uzunca bir dönem kıyafet takıntısı vardı.Okul ve ders hastasıdır.Kıyafet takıntısı uzunca bir süredir yok çok şükür.Ders konusunda sıkılmaz merak etmeyin çocuğun yapısı o.Şuan 2. sınıftayız benim kızı gören TUS sınavına hazırlanıyor filan zannederÇok azimli sınavlardan 100 alamazsa oturup 1 saat ağlıyor.Yani es kaza bazen 98 filan alıyorda ilkokulda da başarılı olur bence kızınız.Nasıl başlıyorsa öyle gidiyor genelde.Bu arada siz disiplinli ve düzenlimisiniz.Ben biraz öyleyim çünki.Hatta öğretmeni burcunu sormuş Başak olduğunu tahmin etmiştim dedi.

Oyyy ayni ben ve benim yakisikli buyuk oglum 10 yasinda ve aynen boyle tuvaletten cikar ellerini yikar (her tuvalete ayri kilot giyiyoruz) sonra temiz kilotunu giyer eller tekrar yikanir pijama giyilir bidaha yikanir biraz abartiyo ama benim icin sorun degil huyu boyle cocugun ,mesela yemek yerken biraz yaklasip bisey soylesen cocuk zannediyoki icine tukuruk yada mikrop kacacak hayatta yemez bidaha ve sinirlenir baska tabagada koysan yemez hayatta ama cok merhametli napiyim ben sorun etmiyorum ,yalniz babasi bu cocuk evlenince gelinin sana sayacagi laflari hayal edebiliyorum boyle cins cocuk yetistirdin diye bende gelinden tarafa olurum haberin olsun kusme sakin diyo

Pedagog a götür diyen olmuş . güldüm bu öneriye... yaaaa çok tatlı kızınızz... benimki de 4,5 yaşında onun da takıntıları mevcut. Bazen ben de tedirgin oluyorum işin içinde olmama rağmen.
Kendime de sık sık hatırlatıyorum naçizane size de tavsiyem akışına bırakın prensesi. Bazı çocukların yapısı böyle.
Ayrıca dans ederken etrafı toplaması kadar akıllıca bir davranış olabilir mi yaaaa

Dilini yanağını hiç yediğini görmedim

Iyi bari benim anaokulu zamaninda başlamıştı dil yemem yanagimin icini yemem. Uyurken belime ayagima ruzgar degse uyanirim atleti sikica sokarim corapla yatarim falan ve tabi en ufak yabanci cisime dokununca el yikarim baskasinin telefonu, kumanda, para, kapi kolu gibi.

Kaynanam olsaols çocuğu yaparken besmele çektiniz mi? Derdi . Kendi torunu için bile öyle demisti

Sanırım dönemsel birşey. Burcu ikizler. Çoğu kişi başak mi diye sordu sizin gibi:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…