4.5 yaşındaki kızımın takıntıları..

Benim kızımında uzunca bir dönem kıyafet takıntısı vardı.Okul ve ders hastasıdır.Kıyafet takıntısı uzunca bir süredir yok çok şükür.Ders konusunda sıkılmaz merak etmeyin çocuğun yapısı o.Şuan 2. sınıftayız benim kızı gören TUS sınavına hazırlanıyor filan zanneder:bicak:Çok azimli sınavlardan 100 alamazsa oturup 1 saat ağlıyor.Yani es kaza bazen 98 filan alıyorda:KK51: ilkokulda da başarılı olur bence kızınız.Nasıl başlıyorsa öyle gidiyor genelde.Bu arada siz disiplinli ve düzenlimisiniz.Ben biraz öyleyim çünki.Hatta öğretmeni burcunu sormuş Başak olduğunu tahmin etmiştim dedi.
Pek disiplinli değilimdir aslında biraz. Inşallah sizin kiz gibi başarılı olur

Pedagog a götür diyen olmuş . güldüm bu öneriye... yaaaa çok tatlı kızınızz... benimki de 4,5 yaşında onun da takıntıları mevcut. Bazen ben de tedirgin oluyorum işin içinde olmama rağmen.
Kendime de sık sık hatırlatıyorum naçizane size de tavsiyem akışına bırakın prensesi. Bazı çocukların yapısı böyle.
Ayrıca dans ederken etrafı toplaması kadar akıllıca bir davranış olabilir mi yaaaa :halay::halay::halay:
Pedagog yorumlarına cevap yazmadım. O derece bisey yok kızımda. Sagolun yorumunuz icin

O kadar emindim ki bir yerden başak cikacagina:halay:
Screenshot_20181225-160138.png

Kızınız tam bir prenses, cok tatlı =) yorumlara katılıyorum zamanla gecer. Küçükken hepimizin takıntıları vardı (Bu denli değildi ama biz enerjimizi sokakta atabiliyorduk öle düşünün ) Kıs günü cocukları eve kapatmak zorunda kalıyoruz, ders calısmayıp ne yapsın, calıskan sorumluluk sahibi enerjisini bir yere kanalize etmesi gerekiyor.

Hiç değiliz. Eşim pimpiriklidir ama o da düzen konusunda falan değil. Hayat , insanlar konusunda pimpirikligi vardir

Bende hic titiz degilim ama 2 yasindaki kizim asiri titiz , yere birsey doktugunde gidip supurgeyi getirip supuruyor , koltuga doktugunde gidip islak mendil alip siliyor

Gecen hafta pedagoga sordugumda , bu titizlik degil , siz o daha kucukken bir kere birsey doktugunde tepki verip orayi temizlediyseniz , siz kizmayin , tepki gostermeyin diye yapmaya baslamis ve o kaliplasmis bir davranis haline gelmis dedi

Acaba sizde bebekken aman islanmasin aman usumesin diye tepkiler verdiyseniz ondan dolayi mi boyle davraniyor , aklima o geldi

Çıktı değil mi Başak :bicak::KK14:
Çıktı çıktı,yukseleni :)
Arkadaşımın başak oğlu annesini azarliyor, 'neden temizlik yapmıyorsun,burada toz var' diye :))
Benim kuzenimin kızı da başak. O da öğretmen ödev vermeyince üzülüyor. Ciddi ciddi bunu soyluyor:) parkta bir yere oturmadan önce ıslak mendille siler:21:
Bu modeller boyleler

Merhaba hanımlar 4.5 yaşında bir kizim var. Çocukların hepsi mi böyle yoksa sadece benimkimi böyle bilmiyorum fikirlerinize ihtiyacım var. Öyle ki bazen delirme noktasına geliyorum.

Çorabına, kazağına, pantolonuna hiç bir damla su degmicek. Değerse eğer deliriyor değiştircem diye. Günde abartmıyorum 10 a yakın çorabı değiştirebiliyor. Ayağında çorap var bi bakıyorum çıkmış noldu kızım ona diyorum "ıslandı çünkü " diyor. Yenisini giydiriyorum 10 dakika sonra o da çıkmış. Su içerken çok dikkatli içer dökülmesin diye mutfakta genelde ellerimi sık sık yıkarım ellerimden damlayan sular hanimefendinin çorabına geliyor herhalde . Peteğin üstü artik çorap sıralı oluyor.
Hee bir de çorap giyerken asla yukarı kadar çekilmeyecek bilek hizasında bırakılacak. Neymiş rahatsız oluyormuş.

Mont giyerken fermuar asla sonuna kadar çekilmeyecek neymiş boğazını sıkıyormuş.
okula gidiyor hersabah aynı krizleri yaşıyoruz evden kavga ede ede yola çıkıyoruz. O giyinirken evde resmen kaos yasaniyor.
Neymiş ince kazak giymicekmis eğer giyerse yelek giyecekmiş. Sabah 2 saat kiyafet seçemiyoruz. Onun burası uzun, o kıyafetin burası kısa, o ince artik sacimi basimi yolcam.

Sabah yüzünü yıkayalım koşarak kurulaniyor. Tuvaletten çıkarken ellerini yıkıyor eğer havlu yoksa "neden havlu koymadın diye bana cemkiriyor"

Eli acısın aman bi yerine küçücuk bisey olsun hemen krem bulup sürüyor elde yukarda geziyor bi yere değmesin diye. Yanlislikla aman ha çıkmasın o krem hemen koşup yine sürüyor.

Evin içinde bazen müzik açıp dans ediyor dans etmeden önce tüm odadaki yerde ne eşya varsa topluyor hazırlığını yapıyor sonra oynamaya başlıyor. ( ayağına çarpıp da engel olmasın diye herhalde)
Okuldan hergun ödevle dönüyor bende kendi kendime daha küçük bu yaşta bu kadar ödev olmaz diye düşünürken meğer benimki Öğretmeninden hergun ama hergun okulda eve gelirken ödev istiyormuş çok istediği içinde öğretmeni sadcee benim kıza ödev veriyormuş. Eğer ödev vermesin eve geldiğinde söyleniyor " öğretmenim yine ödev vermemiş mi offf" diye. Bayağı bi söyleniyor. Sabahın köründe kalkıp ders çalışıyor. Bu durumdan fazla şikayetçi değilim ama ilerde sıkılırsa diye korkuyorum açıkçası.

Gece uyuyor mesela üstünü çok açıyor üşüyor haliyle uyanıp "anne ustumu ortermisin " diyor. O uykulu halde kendisi örtmeye üşeniyor. Beni kaldırıyor hey allahim:) ne yapayım ben bu kizi:)

Bu sabah da okula gitcek tabi ders yaptı biraz sonra babası " kizim gek yağmur yağıyor balkondan bakalım" dedi. Benimki "ama cami acmican baba tamammi" diyor. Sonra gittiler baktılar açmadan. Içerden sesini duyuyorum " baba hadi yeter bu kadar üşücez iceri gecelim" diyor. O mu baba benim eşim mi cocuk gülesim geldi bu duruma:))

Bizde cocuk olduk ama ister belimize kadar ıslanalım ister çamura batalım daha çok hoşumuza giderdi. Bu nasıl cocuk ben anlamadım. Aklı gidiyor islanicam, kirlenicem, usucem diye. Bi de hiç kolay kolay düşmez.

Bunları düşünmesi bu yasa göre fazla değilmi hanımlar. Fikirlerinizi merak ediyorum. Hepinize iyi günler.
Benim kızkardeşim böyleydi şimdi büyüdü liseye gidiyor. Çocuğun elleri yara olmıştu yıkamaktan, iç çamaşırı sürekli değişirdi. Sonra ilkokula başlayınca daha da ilerletti kitabi falan kıvrılınca morali bozuluyordu, muntazam yaramazsa koparıp tekrar yazıyordu biz pedegoga gösterdik söylediklerini uyguladık birkaç ayda sonuç aldık. Hala çok titiz bir çocuk ama takıntı boyutunda değil sizde bir yardım alın

Muhtemelen kızınız bebekken pırıl pırıl bir anneydiniz.fazla korumacı ve duyarliydiniz.uzerine en ufak çorba dökülse değiştirdiniz,ayağındaki çorap terleyip nemlense yenisini giydirdiniz.haklimiyim?
Ama normali de bu değil mi,siz çorba lekesiyle evde gezdirirmiydiniz örneğin?
Temizlik ille de başkaları göreceği zaman önemli olmaz ki,3 çocuğumun yaşları yakındı,hiç yemek lekesiyle gezdirmedim evde bile,normali de bu benceo_O

Benim kocamda ikizler ve onunda bazı takıntıları var . Benimde yükselenim ikizler bendede bariz var . Ayakkabım ile çorabımın pantolonunu uyumu mesela , tabakları masaya koyarken tüm tabaklar aynı model olmalı . Bardaklar yada başka birşey dizilirken boy sırasına göre dizilmeli gibi gibi . Sizin kızınız benim kızım olabilir:KK47:
Bunlr takıntı mı,normali ne peki,biraz düzenin adı takıntı oldu çok şaşırıyorum vallahi.
Birisi de bana,pencere tüllerini toplayıp bırakmayı sevmediğim için düzen takıntısı mı var sende demişti,ha bir de eğri tabloyu düzelttiğim içino_O

X