- 15 Aralık 2014
- 8.315
- 7.544
-
- Konu Sahibi TurkuazKrampon
Kreşe gidiyor. Geçen gün onun muhabbeti oldu. Ben yarın okula girmicem demeye başladı bende hayırdı dedim yaren ablamin okuluna gidicem diyor. Oraya gidip okuma yazmayı öğrenecekmiş :)masllah cokkk zeki benm de kizim var asaga yukari atni yaslarda. benimde corap takintisi var birde 4 bucuk yastaki cocuk krese gidiyordur heralde okul deyince benim ki mi geride kaldi diye dusundumbirakin kendini kisiligini tanimaya calisiyor .
Peki şimdi de aynı mısınız?Bu arada bende ikizlerim.benimde islakliga bazi seslere takintim var.odev konusundada cocuklugumda odevimi asla aksatmazdim.
Ogretmen bir sey dediyse benim icin mutlaka yapilmaliydi.
Annem soylemeden kendim 9 da mutlaka yataktaydim.9 u 5 bile gecse sabah uyanamicam diye aglardim.
O disler illa fircalanacakti gibi gibi
Ve bunlari annem asla soylemezdi ilkokulda dahi kendim yapardim.
Kolay kolay mutlu olmaz. Ama öyle somurtan bir çocuksa değil neşelidir yerine göre. Okb den şüphelenmiyorum . Ben yada eşimde hiç takıntılı değilizdir.Allah bagıslasın anlaşilan cok bilmis ,cok tatli bir miniginiz var
Bilmiyorum yazan oldumu bütün yorumlari okuyamadim okb ile ilgili ne düsünüyorsunuz ? Sizde titizmisiniz yada takintili ? Tabiki uzmanlar daha iyi bilir şuan anlattiklariniz bana sorun seviyesine gelmemis okb ye yatkinlik çagrıstırıyor
Bir sey sorabilirmiyim size kızınız mutlu bir cocukmu kolay mutlu olur mu ?
Yemek yaparken yıkarım öyle oturdugum yerden bi kalkıp elimi yikayim durumu olmadi hiç. Kizim da sık sık yıkamaz elini aslinda sadece ıslak olmayı sevmiyor ama aksine banyo yapmayı da pek severSiz de mutfakta ellerinizi sık sık yıkadığınızı yazmışsınız. Muhtemelen sizin davranışlarınızı örnek alıyor ama sınırı bilmediği için sizin tepkinize göre davranıyor bence. Verdiğiniz tepkileri takip edip olayları daha normalleştirmeye çalışın. Bu durumlarla ilgili "duyu bütünleme" yi bi araştırmanızı öneririm. Youtubeda Ebru Sidar'ın videoları var bu konuda fikir sahibi olmanızı sağlar diye umuyorum. İleride daha kolay bi hayat yaşaması için şimdiden önlem almakta fayda var.
Kıyafet konusuna gelince ne istiyorsa giysin bu konuya hiç müdahale etmeyin. Sadece mevsime uygun kıyafetleri bırakın dolabında bu durumda ne seçerse seçsin üşüme ya da terleme ihtimali olmaz. Bu konuda söz sahibi olduğunu bilmek çocuğu güçlendirecektir.
Benim kızimda mı böyle olacakKüçük Başak burcu
massalh cimcimeye:)Kreşe gidiyor. Geçen gün onun muhabbeti oldu. Ben yarın okula girmicem demeye başladı bende hayırdı dedim yaren ablamin okuluna gidicem diyor. Oraya gidip okuma yazmayı öğrenecekmiş :)
Tabi bi de etiket durumu var o asla enseye degmicek. Kiyafetinden bi ip parcasi bisey olmucak. 8 saat okulda oluyir gelince ayaklari kokuyor hemen cikarir degistirir coraplari. Bir de yazmayı unuttum atleti açık kalmicak pantolonu derli toplu olucak kazak asla içeriye sokulmucak .Dilini yanagini yiyor mu? Ben de boyleydom. Cok tatli maşallah cok sevimli geldi bana. Ama malesef obsesifim :) bi de ustun zekali insanlarda sinir uclari cok hassas olur. Etiketin degmesinden islakliktan falan fazlaca etkilenirler.
Dilini yanağını hiç yediğini görmedimDilini yanagini yiyor mu? Ben de boyleydom. Cok tatli maşallah cok sevimli geldi bana. Ama malesef obsesifim :) bi de ustun zekali insanlarda sinir uclari cok hassas olur. Etiketin degmesinden islakliktan falan fazlaca etkilenirler.
Ben denicem bakalım. Evet bazen benimki de ben oralı olmayınca gidip kendi degistiroyorBen birşey olmaz bir damladan diyince odasına gidip dolaptan kıyafet alıp kendi değiştiriyor. Petekte kurutur mu acaba benimki de
Kuzucum benim birakicam zaten ne istiyorsa onu yapsın. 3 cocuk allah bağışlasın inşallah:)Universiteden sonta hemen evlendim 3 cocugum var calismiyorum.basimda rehberlik edecek yol gosterecek kimse olmadi yoksa cok iyi yerlere gelebilecek hirsli bir cocuktum.kitabimi bile bazen kapi arkasinda saklanarak okurdum kizmasin annemler diye.
Odev konusunda cocugunuzun sklacagini sanmiyorum tamamen yapi meselesi.siz uzerine dusmeyin o ne yapmak istiyorsa onu yapsin.her cocuk oyundan hoslanacak derslerini aksatacak diye bir sey yok.belliki bilincli bir cocuk.
Tertip konusundada bende annemden herzaman daha duzenli temizdim evin butun temizligini ben yapardim mesela ve bu zorla olmazdi yorulurdum ama hep duzen arardim.
suan 3 cocukla o duzeni pek yakalayamiyorum birazda bosvermislik hissi olustu cok kasmiyorum kendimi zorlasam yine hersey cok duzenli olabilir belki ama artik yorulmak istemiyorum.
Siz cok mudahale etmeyin bence.odev yapmak istiyorsa yapsin.duzen olusturmak istiyorsa olustursun.zaten bunlari yapamazsa icinde huzursuzluk hisseder.
Islakligi hala sevmiyorum banyodan sonra saclarima dokunmaktan nefret ederim mesela.hemen tarayip kuruturum ama bunu yaparken bile zorlanirim.o saclar islak yuzume degse cok kotu oluyorum.Peki şimdi de aynı mısınız?
Anladim canim çok tatlı bir cocugunuz var buradan bile anlaşılıyor maşallah Allah bagıslasın .Amacım sizi üzmek degil ama okb hakinda bilgi edinmenizi tavsiye ederim suan bu takintilar biraz sizin sinirinizi bozsada onun sosyal hayatını cok etkilemiyor anladigim kadariyla ...Kolay kolay mutlu olmaz. Ama öyle somurtan bir çocuksa değil neşelidir yerine göre. Okb den şüphelenmiyorum . Ben yada eşimde hiç takıntılı değilizdir.
En güzeliIslakligi hala sevmiyorum banyodan sonra saclarima dokunmaktan nefret ederim mesela.hemen tarayip kuruturum ama bunu yaparken bile zorlanirim.o saclar islak yuzume degse cok kotu oluyorum.
seslere karsi takintim azaldi eskiden yemek yeme seslerine cok takintiliydim hep ac kalkardim sofradan suan okadar umursamiyorum.cekirdek yeme sesine uyuz oluyorum hala:)
duzen konusunda obsesif degilim .daha dogrusu olsamda basaramiyorum 3 cocukla kendimi yormamak icin zorlamiyorum.yoksa erken yaslanirim diye biraktim ucunu biraz
Katılıyorum size her yaşları ayrı güzel.Benim kızımda ıslaklığa gelemez hemen çıkarır, çıkarmazsa ağlar.
Sıraya dizdiği oyuncak veya kalemlerini toplarsam bağırıp ağlamaya başlar. Renk renk dizer ve ayırır boyalarını.
Şimdi de herşeyi kendi giymek istiyor ben giydireyim diyince ağlıyor.
Demekki bu yaşlarda normal.
Bu kızlar çok tatlı oluyor ya
Bide benim kız kokuyla gezer her yeni şeyin kokusunu alır.Katılıyorum size her yaşları ayrı güzel.
dediğim gibi sosyal hayatını o kadar etkilemez bu takintilar. Gözlemlemeye devam edicem ciddi boyutlara ulaşırsa tabiki yardım alırım.Anladim canim çok tatlı bir cocugunuz var buradan bile anlaşılıyor maşallah Allah bagıslasın .Amacım sizi üzmek degil ama okb hakinda bilgi edinmenizi tavsiye ederim suan bu takintilar biraz sizin sinirinizi bozsada onun sosyal hayatını cok etkilemiyor anladigim kadariyla ...
ama biz anneler herzaman tetikte ve dikkatli olmaliyiz bence fazla abarmadan kendinizi üzmeden durumu gözlemlemeli ve eger rahatsız edici boyuta ulaşmaya başlar ise takıntılar yerleşmemesi için ona nasil davranmanız gerektigini öğrenmelisiniz
Yağmurdan öyle rahatsız olmaz hiç. Yürümeyi sever yağmurda aksine ne garip dimi bunu şuan farkettim. Islaklığı sevmiyor ama banyoyu yağmuru seviyor . Sabah camdan bakmadı ama dışarda herhalde korunamayacagini bildiği için tadını mi çıkarıyordur nedir:))))Benim ikizlerden oğlum da 1 damla su değse asla giymez.Defalarca çorap değiştirir.Kızımda üstünü asla örtmeyi sevmez.Oğlum ve kızımın en gıcık olduğum huyları senin kızında toplanmış ben ayrı çocuklarda yaşarken bu durumu sen ise tek çocukla bu durumları yaşıyorsun.Yağmurda ıslanmaya alıştırdım ,yürüyüş yaptık ve şemsiyesiz okuldan eve yürüdük yağmurda ıslanmak çok güzeldir diye şarkı söyle söyle.Artık yağmurun ıslatmasından çekinmiyor.Bu yaşlarda normal sanırım rahatsız oluyorlar.Allah yardımcımız olsun :)
Amin insallah cumlemizinkiKuzucum benim birakicam zaten ne istiyorsa onu yapsın. 3 cocuk allah bağışlasın inşallah:)