4.5 yaşındaki kızımın takıntıları..

Bide benim kız kokuyla gezer her yeni şeyin kokusunu alır.
Yemeğin kokusundan tahmin eder
Benimki öyle tahmin etmez ama akşam kaşık kokuyor diye yemek yemeyi bıraktı bende yeni bir kaşık verdim.
Yemek dediniz de aklıma geldi kek istemişti benden gelene kadar yapayım bari

Bizim bazı takıntılarımızı saolsun kreş öğretmenimiz sayesinde aştık; mesela elsa en büyük takıntımızdı. Her kıyafette olacak, elsalı alsak anna neden yok? Olafta olsun, rengi mavi değil ohoo say say bitmez.

Öğretmenimiz elsa yasak artık diyince kurtulduk biz. Başka ufak tefek rutinleri var ama o rutinler beni çok yoran rutinler olmadığı için hiç sıkıntı olmuyor allahtan.

Kısacası kreş bize çok şey kattı, öğretmeninizle bi görüşseniz mi?

Ikizler bebegim olsun cok istemistim, o yengec olmayı seçti:))
Cevremdekilerin cok zor cocuktun demelerini simdi daha iyi anladım:)))
Ilkokula başlayınca bu hallerinden eser kalmadıgini soyluyor cevrem. Bu anların da tadını çıkarın, geri gelmeyecek.
Kücuk bilmis seni diye sevesim geldi :))

Öğretmeniyle hergun irtibattayim. Konuşuyoruz o da uyarıyormuş ama bakalım inşallah fayda eder

Yorumları okumadım ama ilk paragrafları okurken ben mi yazdım dedim. 4,5 yaşında bir kızım var benim de aynı hareketler. Çorap bir kabus zaten biz de bir de her çorabı gitmiyor, onun rahat edeceği çorapları bulmak için can çekişiyorum resmen. Ödev konusunda da aynı ama neyse ki öğretmenimiz vermiyor ama o kendi bir şeyler çıkartıyor ödev gibi. En zorlandığım kıyafet konusu, etekler elbiseler alıyorum kesinlikle giymek istemiyor, bir ilk aldığımda hevesleniyor sonra neden giyiyorum(sanırım okulda rahat edemiyor; bunun formülünü giydireceksem Cuma giydirerek buldum o gün beden, jimnastik gibi aktiviteler yok, kızıma da oturdum böyle anlattım, şimdilik ikna oldu gibi)

Geçen rehberlik öğretmeni ve kendi öğretmeni ile konuştum, sınıfta da arkadaşlarını yönlendirme görevini üslenmiş. Bir de görseniz minyon, ufak tefek, ama herkesi parmağında oynatıyor çok komik duruyor.

Yorucu ama ben pek üstüne gitmiyorum. İnaylaştıkça daha da huy edinecek diye. Bakalım zamanla törpülemeye çalışıyoruz.

benim 3 yaşındaki oğlumda elleri ıslak kalmayacak havluyla silmez illa peçete olacak.. yemek yerken peçete yoksa ağzını silmesi için. asla ağzına bulaşan yemekle bidaha yemek yemiyor. tv lamba kapı falan kapatılacaksa illa o kapatacak.. asla kalın kışlık çorap giymez ince yazlık çorap giyer..
konuyu takipteyim..

Kızınız gözümde canlandı ve ısırasım geldi:)
Allah bagışlasın
Konuyla alakalı pek bi yorumum yok,sadece diycegim o da bir birey,anne yada babaya benzemesini beklememeliyiz bence

Öğretmeniyle hergun irtibattayim. Konuşuyoruz o da uyarıyormuş ama bakalım inşallah fayda eder

peki bu ödev isteme, ders yapma hevesi vs nedenmiş

yani zamanın birinde ödevini yapmadığı bir zaman mı olmuş ya da kimse yapmamış o yapmış da öğretmen aferin mi demiş

bence bunu tetikleyen bir şey vardır okulda olmasa da evde akrabalarda vs birisi bir şey demiş olabilir

benim oğlum sizinkinin iki katı yaşında ama ödevini yapmadan gitmez

zira daha 3 yaşında iken kreşten çantasına çalışma kağıdını koyup göndermişler ama çocuğa anlatmamışlar

bu senin sorumluluğun dememişler

ben de sesimi çıkartmadım ödev öğretmen ve öğrenci arasındaki ilişkidir

o pazartesi öğretmen ödev boş gidince oturup anlatmış

sorumluluğu ödevin hafta sonunda yapılacağını nasıl yapılacağını amacını vs vs

o günden sonra ödevini eksiksiz yaptı zira herkes yapmış iken o yapmamak istemiyor

bu arada o ıslanıp direkt çorabı fırlatan, çorabının ucu kıvrılınca kapıda kilotlu çorabı değiştirten bir tanıdık kızı var

bebekken bezini bile çıkarıp çırılçıplak gezermiş

sizinki kadarken balkonda falan çıplak gezerdi

okul çağında daha toparladı en azından giyinik

Benim bir bucuk yasındaki kızımda ikizler
Cok zor bir bebek
Acaip sinirli
Su içer,bardagı fırlatır
Ablasını öper ,anında saç ceker
Sinirlendiginde kendini arkaya atıyo ve dogal olarak kafa şişiyo
Tükürünü aynaya sürüyo(aynayı öpuyomuş gibi yapıyo ama tükürük çıkarıyo o esnada)o tükürügüde parmagıyla iyice yayar:)
Sürekli soyunmaya calısır
Yemege eliyle dalar,salatayı avuclar ve yerlere fırlatır
Evet daha küçük ama bunları bilmediginden degilde hoşuna gittigi için yapıyo

Bence hiç sıkıntı değil bunlar. Normali kim belirliyor ki zaten? Ondan daha dağınık ve özensiz biri için elbette absürt gelir. Çocuğun mizacı buysa saygı duymak lazım. Taleplerini uygulamada kendiside aktif ayrıca, kimseye iş buyurmuyor. Obsesiflik değil bu, çocuk ince düşünmeyi seviyor.

Hassas bir çocuk demek ki.;Benimkilerde biri 7 biri 4 yaşında. İkisinin de bu tarz takıntıları olabiliyor. Çok normal. Bir de artık ayrı bir birey olduklarının farkındalar, kendilerinin de seçimleri, tercihleri, fikirleri olduğunu göstermeye çalışıyorlar ve saygı bekliyorlar.

Siz de eşimiz de çocuk oldunuz ama sizin çocuğunuz sizle bir değil başkalarıyla hiç değil.
Bana pek bir şeker geldi, siz kıyafetleri sıralayın kombin yapabilmek çok önemli herkes bunu yapamaz bak sana 10 tane kıyafet çıkardım basıl kombinleyeceksin merak ediyorum diyin oyuna dönüştürün.
Bende boğazlı kazak giyemem boğazıma kadar da çekemem montu bir atlı bağlayın o boş kalan kısmı onunla kapatsın.
Kızınızın isteklerini biliyorsunuz kıyafet alışverişlerini ona göre yapın.

Yazmışlardır belki,yorumları okumadım.İzlediği çizgi filmlerde ,programlarda falan böyle titizlikler var mı?Alınan oyuncaklar bile çocuğa belli yaşam tarzlarını empoze ediyor bu devirde.Biraz abartı var gibi.

Benim kızım da 4 buçuk aynı ikizler burcu çoğu anlattıklarınız bizimkinde de var bi tık inat fazlası bu yil kreşe yazdırdık 1 ay gitti sonra yıktı ortalığı gitmiyo şu an

Cocuklarin hepsi mi boyle demissiniz ya tabi ki degil. Sizin ki hic normal degil zaman gecirmeden bir pedegog veya cocuk psikologu na goturun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…