4.5 yaşındaki kızımın takıntıları..

Bide benim kız kokuyla gezer her yeni şeyin kokusunu alır.
Yemeğin kokusundan tahmin eder:KK53:
Benimki öyle tahmin etmez ama akşam kaşık kokuyor diye yemek yemeyi bıraktı bende yeni bir kaşık verdim.
Yemek dediniz de aklıma geldi kek istemişti benden gelene kadar yapayım bari :kk77:

Bizim bazı takıntılarımızı saolsun kreş öğretmenimiz sayesinde aştık; mesela elsa en büyük takıntımızdı. Her kıyafette olacak, elsalı alsak anna neden yok? Olafta olsun, rengi mavi değil ohoo say say bitmez.

Öğretmenimiz elsa yasak artık diyince kurtulduk biz. Başka ufak tefek rutinleri var ama o rutinler beni çok yoran rutinler olmadığı için hiç sıkıntı olmuyor allahtan.

Kısacası kreş bize çok şey kattı, öğretmeninizle bi görüşseniz mi?

Ikizler bebegim olsun cok istemistim, o yengec olmayı seçti:))
Cevremdekilerin cok zor cocuktun demelerini simdi daha iyi anladım:)))
Ilkokula başlayınca bu hallerinden eser kalmadıgini soyluyor cevrem. Bu anların da tadını çıkarın, geri gelmeyecek.
Kücuk bilmis seni diye sevesim geldi :))

Bizim bazı takıntılarımızı saolsun kreş öğretmenimiz sayesinde aştık; mesela elsa en büyük takıntımızdı. Her kıyafette olacak, elsalı alsak anna neden yok? Olafta olsun, rengi mavi değil ohoo say say bitmez.

Öğretmenimiz elsa yasak artık diyince kurtulduk biz. Başka ufak tefek rutinleri var ama o rutinler beni çok yoran rutinler olmadığı için hiç sıkıntı olmuyor allahtan.

Kısacası kreş bize çok şey kattı, öğretmeninizle bi görüşseniz mi?
Öğretmeniyle hergun irtibattayim. Konuşuyoruz o da uyarıyormuş ama bakalım inşallah fayda eder

Merhaba hanımlar 4.5 yaşında bir kizim var. Çocukların hepsi mi böyle yoksa sadece benimkimi böyle bilmiyorum fikirlerinize ihtiyacım var. Öyle ki bazen delirme noktasına geliyorum.

Çorabına, kazağına, pantolonuna hiç bir damla su degmicek. Değerse eğer deliriyor değiştircem diye. Günde abartmıyorum 10 a yakın çorabı değiştirebiliyor. Ayağında çorap var bi bakıyorum çıkmış noldu kızım ona diyorum "ıslandı çünkü " diyor. Yenisini giydiriyorum 10 dakika sonra o da çıkmış. Su içerken çok dikkatli içer dökülmesin diye mutfakta genelde ellerimi sık sık yıkarım ellerimden damlayan sular hanimefendinin çorabına geliyor herhalde . Peteğin üstü artik çorap sıralı oluyor.
Hee bir de çorap giyerken asla yukarı kadar çekilmeyecek bilek hizasında bırakılacak. Neymiş rahatsız oluyormuş.

Mont giyerken fermuar asla sonuna kadar çekilmeyecek neymiş boğazını sıkıyormuş.
okula gidiyor hersabah aynı krizleri yaşıyoruz evden kavga ede ede yola çıkıyoruz. O giyinirken evde resmen kaos yasaniyor.
Neymiş ince kazak giymicekmis eğer giyerse yelek giyecekmiş. Sabah 2 saat kiyafet seçemiyoruz. Onun burası uzun, o kıyafetin burası kısa, o ince artik sacimi basimi yolcam.

Sabah yüzünü yıkayalım koşarak kurulaniyor. Tuvaletten çıkarken ellerini yıkıyor eğer havlu yoksa "neden havlu koymadın diye bana cemkiriyor"

Eli acısın aman bi yerine küçücuk bisey olsun hemen krem bulup sürüyor elde yukarda geziyor bi yere değmesin diye. Yanlislikla aman ha çıkmasın o krem hemen koşup yine sürüyor.

Evin içinde bazen müzik açıp dans ediyor dans etmeden önce tüm odadaki yerde ne eşya varsa topluyor hazırlığını yapıyor sonra oynamaya başlıyor. ( ayağına çarpıp da engel olmasın diye herhalde)
Okuldan hergun ödevle dönüyor bende kendi kendime daha küçük bu yaşta bu kadar ödev olmaz diye düşünürken meğer benimki Öğretmeninden hergun ama hergun okulda eve gelirken ödev istiyormuş çok istediği içinde öğretmeni sadcee benim kıza ödev veriyormuş. Eğer ödev vermesin eve geldiğinde söyleniyor " öğretmenim yine ödev vermemiş mi offf" diye. Bayağı bi söyleniyor. Sabahın köründe kalkıp ders çalışıyor. Bu durumdan fazla şikayetçi değilim ama ilerde sıkılırsa diye korkuyorum açıkçası.

Gece uyuyor mesela üstünü çok açıyor üşüyor haliyle uyanıp "anne ustumu ortermisin " diyor. O uykulu halde kendisi örtmeye üşeniyor. Beni kaldırıyor hey allahim:) ne yapayım ben bu kizi:)

Bu sabah da okula gitcek tabi ders yaptı biraz sonra babası " kizim gek yağmur yağıyor balkondan bakalım" dedi. Benimki "ama cami acmican baba tamammi" diyor. Sonra gittiler baktılar açmadan. Içerden sesini duyuyorum " baba hadi yeter bu kadar üşücez iceri gecelim" diyor. O mu baba benim eşim mi cocuk gülesim geldi bu duruma:))

Bizde cocuk olduk ama ister belimize kadar ıslanalım ister çamura batalım daha çok hoşumuza giderdi. Bu nasıl cocuk ben anlamadım. Aklı gidiyor islanicam, kirlenicem, usucem diye. Bi de hiç kolay kolay düşmez.

Bunları düşünmesi bu yasa göre fazla değilmi hanımlar. Fikirlerinizi merak ediyorum. Hepinize iyi günler.
Yorumları okumadım ama ilk paragrafları okurken ben mi yazdım dedim. 4,5 yaşında bir kızım var benim de aynı hareketler. Çorap bir kabus zaten biz de bir de her çorabı gitmiyor, onun rahat edeceği çorapları bulmak için can çekişiyorum resmen. Ödev konusunda da aynı ama neyse ki öğretmenimiz vermiyor ama o kendi bir şeyler çıkartıyor ödev gibi. En zorlandığım kıyafet konusu, etekler elbiseler alıyorum kesinlikle giymek istemiyor, bir ilk aldığımda hevesleniyor sonra neden giyiyorum(sanırım okulda rahat edemiyor; bunun formülünü giydireceksem Cuma giydirerek buldum o gün beden, jimnastik gibi aktiviteler yok, kızıma da oturdum böyle anlattım, şimdilik ikna oldu gibi)

Geçen rehberlik öğretmeni ve kendi öğretmeni ile konuştum, sınıfta da arkadaşlarını yönlendirme görevini üslenmiş. Bir de görseniz minyon, ufak tefek, ama herkesi parmağında oynatıyor çok komik duruyor.

Yorucu ama ben pek üstüne gitmiyorum. İnaylaştıkça daha da huy edinecek diye. Bakalım zamanla törpülemeye çalışıyoruz.

benim 3 yaşındaki oğlumda elleri ıslak kalmayacak havluyla silmez illa peçete olacak.. yemek yerken peçete yoksa ağzını silmesi için. asla ağzına bulaşan yemekle bidaha yemek yemiyor. tv lamba kapı falan kapatılacaksa illa o kapatacak.. asla kalın kışlık çorap giymez ince yazlık çorap giyer..
konuyu takipteyim..

Merhaba hanımlar 4.5 yaşında bir kizim var. Çocukların hepsi mi böyle yoksa sadece benimkimi böyle bilmiyorum fikirlerinize ihtiyacım var. Öyle ki bazen delirme noktasına geliyorum.

Çorabına, kazağına, pantolonuna hiç bir damla su degmicek. Değerse eğer deliriyor değiştircem diye. Günde abartmıyorum 10 a yakın çorabı değiştirebiliyor. Ayağında çorap var bi bakıyorum çıkmış noldu kızım ona diyorum "ıslandı çünkü " diyor. Yenisini giydiriyorum 10 dakika sonra o da çıkmış. Su içerken çok dikkatli içer dökülmesin diye mutfakta genelde ellerimi sık sık yıkarım ellerimden damlayan sular hanimefendinin çorabına geliyor herhalde . Peteğin üstü artik çorap sıralı oluyor.
Hee bir de çorap giyerken asla yukarı kadar çekilmeyecek bilek hizasında bırakılacak. Neymiş rahatsız oluyormuş.

Mont giyerken fermuar asla sonuna kadar çekilmeyecek neymiş boğazını sıkıyormuş.
okula gidiyor hersabah aynı krizleri yaşıyoruz evden kavga ede ede yola çıkıyoruz. O giyinirken evde resmen kaos yasaniyor.
Neymiş ince kazak giymicekmis eğer giyerse yelek giyecekmiş. Sabah 2 saat kiyafet seçemiyoruz. Onun burası uzun, o kıyafetin burası kısa, o ince artik sacimi basimi yolcam.

Sabah yüzünü yıkayalım koşarak kurulaniyor. Tuvaletten çıkarken ellerini yıkıyor eğer havlu yoksa "neden havlu koymadın diye bana cemkiriyor"

Eli acısın aman bi yerine küçücuk bisey olsun hemen krem bulup sürüyor elde yukarda geziyor bi yere değmesin diye. Yanlislikla aman ha çıkmasın o krem hemen koşup yine sürüyor.

Evin içinde bazen müzik açıp dans ediyor dans etmeden önce tüm odadaki yerde ne eşya varsa topluyor hazırlığını yapıyor sonra oynamaya başlıyor. ( ayağına çarpıp da engel olmasın diye herhalde)
Okuldan hergun ödevle dönüyor bende kendi kendime daha küçük bu yaşta bu kadar ödev olmaz diye düşünürken meğer benimki Öğretmeninden hergun ama hergun okulda eve gelirken ödev istiyormuş çok istediği içinde öğretmeni sadcee benim kıza ödev veriyormuş. Eğer ödev vermesin eve geldiğinde söyleniyor " öğretmenim yine ödev vermemiş mi offf" diye. Bayağı bi söyleniyor. Sabahın köründe kalkıp ders çalışıyor. Bu durumdan fazla şikayetçi değilim ama ilerde sıkılırsa diye korkuyorum açıkçası.

Gece uyuyor mesela üstünü çok açıyor üşüyor haliyle uyanıp "anne ustumu ortermisin " diyor. O uykulu halde kendisi örtmeye üşeniyor. Beni kaldırıyor hey allahim:) ne yapayım ben bu kizi:)

Bu sabah da okula gitcek tabi ders yaptı biraz sonra babası " kizim gek yağmur yağıyor balkondan bakalım" dedi. Benimki "ama cami acmican baba tamammi" diyor. Sonra gittiler baktılar açmadan. Içerden sesini duyuyorum " baba hadi yeter bu kadar üşücez iceri gecelim" diyor. O mu baba benim eşim mi cocuk gülesim geldi bu duruma:))

Bizde cocuk olduk ama ister belimize kadar ıslanalım ister çamura batalım daha çok hoşumuza giderdi. Bu nasıl cocuk ben anlamadım. Aklı gidiyor islanicam, kirlenicem, usucem diye. Bi de hiç kolay kolay düşmez.

Bunları düşünmesi bu yasa göre fazla değilmi hanımlar. Fikirlerinizi merak ediyorum. Hepinize iyi günler.
Kızınız gözümde canlandı ve ısırasım geldi:)
Allah bagışlasın
Konuyla alakalı pek bi yorumum yok,sadece diycegim o da bir birey,anne yada babaya benzemesini beklememeliyiz bence

Öğretmeniyle hergun irtibattayim. Konuşuyoruz o da uyarıyormuş ama bakalım inşallah fayda eder

peki bu ödev isteme, ders yapma hevesi vs nedenmiş

yani zamanın birinde ödevini yapmadığı bir zaman mı olmuş ya da kimse yapmamış o yapmış da öğretmen aferin mi demiş

bence bunu tetikleyen bir şey vardır okulda olmasa da evde akrabalarda vs birisi bir şey demiş olabilir

benim oğlum sizinkinin iki katı yaşında ama ödevini yapmadan gitmez

zira daha 3 yaşında iken kreşten çantasına çalışma kağıdını koyup göndermişler ama çocuğa anlatmamışlar

bu senin sorumluluğun dememişler

ben de sesimi çıkartmadım ödev öğretmen ve öğrenci arasındaki ilişkidir

o pazartesi öğretmen ödev boş gidince oturup anlatmış

sorumluluğu ödevin hafta sonunda yapılacağını nasıl yapılacağını amacını vs vs

o günden sonra ödevini eksiksiz yaptı zira herkes yapmış iken o yapmamak istemiyor

bu arada o ıslanıp direkt çorabı fırlatan, çorabının ucu kıvrılınca kapıda kilotlu çorabı değiştirten bir tanıdık kızı var

bebekken bezini bile çıkarıp çırılçıplak gezermiş

sizinki kadarken balkonda falan çıplak gezerdi

okul çağında daha toparladı en azından giyinik

Benim bir bucuk yasındaki kızımda ikizler
Cok zor bir bebek
Acaip sinirli
Su içer,bardagı fırlatır
Ablasını öper ,anında saç ceker
Sinirlendiginde kendini arkaya atıyo ve dogal olarak kafa şişiyo
Tükürünü aynaya sürüyo(aynayı öpuyomuş gibi yapıyo ama tükürük çıkarıyo o esnada)o tükürügüde parmagıyla iyice yayar:)
Sürekli soyunmaya calısır
Yemege eliyle dalar,salatayı avuclar ve yerlere fırlatır
Evet daha küçük ama bunları bilmediginden degilde hoşuna gittigi için yapıyo

Okulda panduf giyiyor . Hanı altları aralıklı desenler falan olur ya. Aralarına biseyler girmis evde bana anlatıyor pislendi diyor siyah siyah oldu napcaz diyor. Bi kav gün söyleyince bende aldırdım temizlemek için aynı anlattığı gibi araları siyah olmuş birlikte makinaya attik önce bi yikadik sonrada kurdanla altlarını temizledik bana yardım etti. Sonra okuluna mutlu mutlu gitti sipam
Bence hiç sıkıntı değil bunlar. Normali kim belirliyor ki zaten? Ondan daha dağınık ve özensiz biri için elbette absürt gelir. Çocuğun mizacı buysa saygı duymak lazım. Taleplerini uygulamada kendiside aktif ayrıca, kimseye iş buyurmuyor. Obsesiflik değil bu, çocuk ince düşünmeyi seviyor.

Hassas bir çocuk demek ki.;Benimkilerde biri 7 biri 4 yaşında. İkisinin de bu tarz takıntıları olabiliyor. Çok normal. Bir de artık ayrı bir birey olduklarının farkındalar, kendilerinin de seçimleri, tercihleri, fikirleri olduğunu göstermeye çalışıyorlar ve saygı bekliyorlar.

Siz de eşimiz de çocuk oldunuz ama sizin çocuğunuz sizle bir değil başkalarıyla hiç değil.
Bana pek bir şeker geldi, siz kıyafetleri sıralayın kombin yapabilmek çok önemli herkes bunu yapamaz bak sana 10 tane kıyafet çıkardım basıl kombinleyeceksin merak ediyorum diyin oyuna dönüştürün.
Bende boğazlı kazak giyemem boğazıma kadar da çekemem montu bir atlı bağlayın o boş kalan kısmı onunla kapatsın.
Kızınızın isteklerini biliyorsunuz kıyafet alışverişlerini ona göre yapın.

Yazmışlardır belki,yorumları okumadım.İzlediği çizgi filmlerde ,programlarda falan böyle titizlikler var mı?Alınan oyuncaklar bile çocuğa belli yaşam tarzlarını empoze ediyor bu devirde.Biraz abartı var gibi.

Benim kızım da 4 buçuk aynı ikizler burcu çoğu anlattıklarınız bizimkinde de var bi tık inat fazlası bu yil kreşe yazdırdık 1 ay gitti sonra yıktı ortalığı gitmiyo şu an

Cocuklarin hepsi mi boyle demissiniz ya tabi ki degil. Sizin ki hic normal degil zaman gecirmeden bir pedegog veya cocuk psikologu na goturun.

X