4.5 yaşındaki kızımın takıntıları..

Valla bencede değil ama çevremdekiler bana deli görmüş gibi baktıkları için bende öyle dedim. Biraz önce mesela bi misafirliğe gittim öğlen çayı için. Sabahtan çorbamı pişirdim salatamı yaptım sosu dökmeden seralayıp buzdolabına attım masamı hazırladım akşam için tatlı yaptım eksik pilav ve cacık. Onları da dönünce yaparım dedim . Bunları yapmamın sebebi eşim 17:30 da eve geliyor ben gezmeden gel üzerimi değiş yemeğin başına geç koştur koştur oluyorum. Bunu söylediğim de insanlar bana öcü görmüş gibi bakıyorlar ve eleştiriyorlar

Bunun nesini eleştiriyorlar ki
planlı programlı hareket etmektir bu bence
ben de çalıştığım için ve akşam evde iki saatim var zaten onun da yarısını mutfakta geçirmek istemediğim için bazen sabahın köründe kalkıp hazırlarım yemeğimi
bence takıntı değil bu

Düzeniniz tam olması gerektiği gibi,aşırı birşeyi yok,gayet güzel.Düzenlisiniz,böylece eliniz ayağınıza bulaşmıyor.
Öyle diyenlere bakmayın,Tlc kanalındaki evine pislikten girilmeyenler,yorgan gibi sehpa tozunu sildiği için,evlerini temizlemeye gelen kişilere "siz okb misiniz,hayatınız çok zor olmalı" diyordu

Millet delirmiş valla bak bıktım bu boş insanlardan

bana çocuk normal geldi ama siz biraz garip geldiniz açıkçası.

her hareketini niye sorguluyorsunuz ki? düzenli tertipli olsun yani ne var bunda anlamadım. kendim de böyleydim bu yüzden mi bana normal geldi bilmiyorum ama "vaoovv" bir olay yok bence sadece biraz daha bilinçli çocuk.

Alt kat komşum Ağustos’ta mı ne taşındı perdelerini astı işte hamileydi. Neyse dün de perde yıkamış Doğuma 10 gün kaldı bu arada . Diğer komşu diyor ki Ayşe ya sen yeni taşındın perdelerin yeni asıldı niye yıkadın ki Doğum yapacağım diye mi diyor . Ben o an şoka girdim çünkü ben Eylül sonu Ekim başında yıkamıştım ve dün yine yıkadım ve kirli olduklarını anladım ki hele mutfak ve salon kirliydi kendimden utandım. Buda tutmuş Ağustos ta asılmış perdeye yeni diyor ya pisliğinden ölecek millet benimle uğraşıyorlar

Bide benim kız kokuyla gezer her yeni şeyin kokusunu alır.
Yemeğin kokusundan tahmin eder
Öyle hassas burun özelliği olanlar çok aranıyormuş gıda sektoründe.
Yemek kokusu alınır da,kimisi yemek tuzsuz mu,ne kadar sonra pişmiş olur onu tahmin edebiliyormuş kokudan,öyleyse şanslı:)

Ahhahhaaa,nasıl yaşıyorlar o evlerde acaba,ne yaparlarsa yapsınlar da düzenliyi eleştirmek
Herkes onlar gibi olunca normal hissedecekler kendilerini:)

Hiç titizlenmem aslinda

Başına gelen anneler var onlar da benimle hemfikir her sabah yarim saat hazırlanması için uğraştığımı düşünün veya hiç kiyafet begenememesi insan gerçekten kafayı yicek gibi oluyor.

Sanırım dönemsel birşey. Burcu ikizler. Çoğu kişi başak mi diye sordu sizin gibi:)
Tipik Başak burcu özelliği bunlar ondan aslında. Belkide yükseleni Başaktır :)
Dönemsel olabilir ,hiç bitmeyecekmiş gibi şu an biliyorum ama zamanla törpülendi bizde bu takıntı hali. Hala ufak tefek şeyler var ama o eski çıldırtan hallerinden eser kalmadı.

Öyleymiş ya sağolsun bi arkadaş baktı yukseleni basakmis:)

Oğlum 10 yaşında dikişli çorap giyemez hep bilek boy çorap giyer ne yaparsam yapayım asla giydiremem.o olmadan aldığım hiçbir kıyafeti giymez o yüzden almam belli başlı 2 tişörtü vardır sürekli onları giyer nevresim takımını hep aynısını kullanır farklı nevresim ile yatınca yok battı yok sert yok kaşındırdı uyuyamaz.sevmediği hiçbir yemeği aç kalacağını bile bile yemez eşyalarının yerlerini değiştirmeme izin vermez değiştirsem hemen anlar .başak burcu takıntılarını yenemedik kabullendik saygı duyuyorum ayarlamaları ona göre yapıyorum.

Ahhahhaaa,nasıl yaşıyorlar o evlerde acaba,ne yaparlarsa yapsınlar da düzenliyi eleştirmek
Herkes onlar gibi olunca normal hissedecekler kendilerini:)
Ay sorma ya Ekim’de dedeleri öldü baş sağlığına kahve içimlik geleceğiz dedim sen davet et dedim daha davet edecek düşün yanı

resmen benim küçüklüğümü anlatmışsınız. birebir çocukken bir damla su değse kıyafetime çıldırırmışım bu ıslandı diye annemler sürekli yedek kıyafetle gezermiş. aşırı aşırı titizmişim vs şimdi tabi ki ıslanınca çıldırmıyorum ama hala ıslaklıktan nefret ederim. titizlik takıntım da kısmen devam ediyor çok sık elimi yıkarım ve hemen kurulamam gerekir ıslak kalınca çok rahatsız olurum. belki bir pedegoga gitmenizde fayda olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…