4.5 yaşındaki kızımın takıntıları..

Bence kiziniz cok tatli... her insani hayatimizda olduğu gibi kabul ediyoruz degilmi bence kizinizida oyle kabul etmelisiniz zamanla geçer bu durumlar.. maşallah söylediği cümlelere bakınca oldukca akilli
Teşekkür ederim bugünleri gördüm ya çok şükür. Biz neler atlattık bi bilseniz

Evet doğru. Genelde herşeyi bana yaptirmanin derdinde. Akşamdan sabah giyeceği çorabı seçti. Şuan okulda yazlık babet coraplariyla geziniyor

Çocuklar için ayrı bir kriter var mı bilmiyorum ama bu takıntılar hayatını etkiliyor gibi görünüyor. Mesela dışarda, parkta, arkadaşının evinde kıyafeti ıslanırsa ne yapıyor? Eve gelene kadar bekliyor mu yoksa çıkarmak, değiştirmek mi istiyor hemen? Ben de hiç hoşlanmam ıslaklıktan. Elimi yıkarım sonra hemen kurulamadan rahat etmem. Kıyafetim, çorabım ıslansa çok rahatsız olurum. Terliksiz gezmem o yüzden çorabım ıslanmasın diye.

Okul da takvim basicaklar bu hafta resim çekinecekler. Hanımefendi hemen başladı. Ben elbise giyicem altımada kulotlu çorap. Sonra saçlarıma taç takicam. Gün sayıyor fotoğraf çekimi icin:)

Aynı benim oğlum da 4 yaşında ve bir damla su değsin o üzerindeki çıkmazsa olay çıkarır... Kıyafet değiştirmekten gına geldi.. Montun fermuarı da sonuna kadar çekilmeyecek... Huylu diyorum ona ben.. :) Üstünü değiştirmesin diye bir ara şöyle bir şey yaptık .. Eğer çok ıslanmamışsa "oğlum git peteğin üzerine yasla kurur..." Giderdi, yaslardı... :) Üzerini değiştirmekten bir süre böyle kurtulduk... Ama yine başa döndük tabi.. Huylu çünkü:)

Benim yeğenimde aynı yaşta ve aynı durumda..1 damla suyla neler yaşandığını biliyorum ki çok zorrr.
Bizimki okul kaynaklıymış. Orda öğretilmiş bişey- üzeriniz temiz olsun ıslanırsa değiştirin falan gibi.. ordan etkileniyorlar. Öğretmeniyle konuşabilirsiniz belki o söylüyordur, iki taraftan normal bişey olduğunu üzerinde kuruyacağını söyleyerek ikna edebilirsiniz. biz öyle yaptık kurtulduk. Bukez kuruyacak hemen dimi anne, kurumuşmu anne diye başlıyo ama oda geçer elbet

hanfendiye bayıldım ayrıca, zor bir çocuk ama orası kesinn. Allah bağışlasın

Öyle tabi ya . Hayır kelimesini hiç sevmiyor bu sira evet. Gerçekten su dönem bayağı büyümüş geliyor gözüme. Kişilik karakter oturuyor herhalde

Okul da takvim basicaklar bu hafta resim çekinecekler. Hanımefendi hemen başladı. Ben elbise giyicem altımada kulotlu çorap. Sonra saçlarıma taç takicam. Gün sayıyor fotoğraf çekimi icin:)
İşte kız değil mi dna'mizda var. Benim oğlan 3 yaşına girecek yakında şimdiden oyle ilerde ne olacak bilmiyorum inadım inat. Hava yağmurlu otobüse yetismemiz lazım arabalı donum diye ağlıyor çok sinirlendim ama. Uzaktan tatlı da acele ediyorsak çok sinir bozucu

17 yaşında kısmen bu takıntılara sahip ikizler burcu bir kızım var:)))
o 5 6 yaşlarında iken bir yere gidelim (iki küçük çocuklu anne olarak bazen dağılıyordum) kalkmadan önce tüm odaları mutfağı dolaşır bana babasına kardeşine ait birşey var mı yokmu unutmayalım diye aranırdı kendisşnden emindi ama bizide gözlerdi
1. sınıfta onunla oynamak isteyenlerden çikolata isterdi bunu bir veli anlatmıştı
hatırlarken bile yüzüm kızarıyor
ona bunu anlatmıştım o gün bugündür arkadaşlarından bir sakız bile almaz
7 sınıfta bir misafir çocuğu ona ait bir kitabı yırmıştı 3 gün ağladı sonra her misafirlerim geldiğinde odasını kilitledi
ilk okulda sınır çizmiş sırasına sıra arkadaşına hiçbir malzemen benim sınırmdan geçmesin demişti
veli toplantısında öğretmeni göstermiş bu konuda onu şikayet etmişti
dağınıklığına bile müdahaleyi sevmeyen biri
geçen masası tozlu şöyle kitaplarını üstüste koyup tozunu alayım dedim evde büyük bir olay çıktı gözümden yaş akıttı yani
ama genel anlamda nasıl bir kız dersen
düzenli sağlığına özen gösteren zararlı olay ve düşünceye karşı kendini dizginleye bilen
kısmen ukala kimseye ihtiyacı olmadığını düşünen zeki entellektüel bir insan olma yolunda
diğer kızım ablasının tam tersidir minoş sevecen yumuşacık bir çocuk
öyle yada böyle ikisinide çok seviyorum

Son düzenleme:
Aslında hayatını etkileyecek derecede değil. Bilmiyorum hiç başka yerde o kadar ıslanmadı. Bi kaç kere çorabının ıslandığı oldu onları da fiydirip attı. Ciplak ayak gezdi. Bana bisey demedi

Aa iyi fikirmiş petek:) hiç aklıma gelmemişti. Dün akşam yemek yerken pantolonuna su döküldü 2 3 damla kadar tabi başladı bizimki yine yok ıslandı cikarcam diye. Artık sabrım bayağı taşmıştı. Kızdım biraz sonra oturdu kaldı ama el pantolonda silmeye çalışıyor. Bende öyle diyim barı petekte kurutsun

Amin. Yok okula başlamadan da var di bizde böyle takıntılar. Okulda da öğretmeni diyor az biraz su damlasın orada da degistittiriyormus sipam

Aynen ya o zaman evden çıkana kadar çatlıyorum artik.

Benim 1.5 yaşındaki yiğenimde kız ve kıyafetini kendi seçiyor başkasının seçtiği kıyafeti asla giymez.Onun dışında ince kazak giymek istemesi ve fermuarın boğaza kadar çekilmesini istememesi gayet normal bence rahatsız oluyor demekki bende fermuardan rahatsız oluyorum ve çok kalın kazak giyemem.Ama gerçekten çok tatlı oynayacağı zaman etrafı toplaması falan:)))

Benim kızımda da benzer takıntılar vardı ve yenileri eklenmeye devam ediyordu. Bu takıntıların ve ayrıntıların onun günlük yaşamda anın tadını çıkarmasını engellediğini ve zorladığını düşündüğümden pedagog yardımı aldık. İyiki de almışız, kızım şu an anın tadını daha çok çıkaran ve daha da mutlu bir çocuk oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…