- 15 Aralık 2014
- 8.315
- 7.544
-
- Konu Sahibi TurkuazKrampon
Teşekkür ederim bugünleri gördüm ya çok şükür. Biz neler atlattık bi bilsenizBence kiziniz cok tatli... her insani hayatimizda olduğu gibi kabul ediyoruz degilmi bence kizinizida oyle kabul etmelisiniz zamanla geçer bu durumlar.. maşallah söylediği cümlelere bakınca oldukca akilli
Evet doğru. Genelde herşeyi bana yaptirmanin derdinde. Akşamdan sabah giyeceği çorabı seçti. Şuan okulda yazlık babet coraplariyla geziniyorOğlum 3 yaşında ve bu yolda gidiyor. Anne değiştirelim mi? Anne değiştirelim mi? Çok kez duyuyorum.
Öncelikle sabah meselesini akşamdan çözün. Ne giymek istiyorsa akşamdan seçsin sabah giyip çıksın. Çorap değiştirmek istiyorsa kendisi değiştirsin. Gece üstü açılırsa kendinin yapabileceğini, bunun için size ihtiyacı olmadığını söyleyin. Örtmezse de üşüyeceğini ama bunun kendi sorunu olduğunu söyleyin.
Sanki biraz kendi işini kendi görmeye ihtiyacı var gibi.
:))) gerçekten hayalimdeki çocuk maşallahGonderiyorum yakala
peki ya yükseleniIkizler:)
Okul da takvim basicaklar bu hafta resim çekinecekler. Hanımefendi hemen başladı. Ben elbise giyicem altımada kulotlu çorap. Sonra saçlarıma taç takicam. Gün sayıyor fotoğraf çekimi icin:)Ay çok tatlı yaa... Benim oğlumda da biraz titizlik olsa keşke. Kerata aksine çok pasaklı banyo yapmayı sever ama el yıkamak için bayağı uğraştırır. Önemli takıntısı araba resimli pantolonları. İlla onu giyecekmis kreşe giderken epey kavga ettik. Hem ince hem kirli. Bir şekilde ikna ettim ne yapacağımı şaşırdım. Ama çocukların bu takıntıları çok sevimli yine de
Öyle tabi ya . Hayır kelimesini hiç sevmiyor bu sira evet. Gerçekten su dönem bayağı büyümüş geliyor gözüme. Kişilik karakter oturuyor herhaldeGünaydın az önce kızımı okula bıraktım ve okuduklarımın aynısını yaşıyorum bence abartılacak birşey yok sadece biraz daha fazla sabır gerekiyor bizlere. Adı üstünde çocuk bunlar ve tam kendi kişiliklerini kazanacakları yaş şuan 4,5-5 hep benim dediğim olsun, anne hep hayır diyosun, onu giymem bunu giymem yemem içmem ... diye sürüp gider. Ben artık hayır kelimesini kullanmak yerine başka bir kelime buluyorum o an çünkü Çocuklar hayırı duymak istemiyor bazen huyuna suyuna gidiyorum o zaman tamam anne diyor öpmesi sarılması her şeye değer
İşte kız değil mi dna'mizda var. Benim oğlan 3 yaşına girecek yakında şimdiden oyle ilerde ne olacak bilmiyorum inadım inat. Hava yağmurlu otobüse yetismemiz lazım arabalı donum diye ağlıyor çok sinirlendim ama. Uzaktan tatlı da acele ediyorsak çok sinir bozucuOkul da takvim basicaklar bu hafta resim çekinecekler. Hanımefendi hemen başladı. Ben elbise giyicem altımada kulotlu çorap. Sonra saçlarıma taç takicam. Gün sayıyor fotoğraf çekimi icin:)
Vallahi artıyor kendini hazırlaSonuna kadar gülümseyerek okudum üc yaşındaki kizim da hemen hemen ayni canim bende azalır büyüdükçe die düşünüyordum artıyormus meğer :)
Aslında hayatını etkileyecek derecede değil. Bilmiyorum hiç başka yerde o kadar ıslanmadı. Bi kaç kere çorabının ıslandığı oldu onları da fiydirip attı. Ciplak ayak gezdi. Bana bisey demediÇocuklar için ayrı bir kriter var mı bilmiyorum ama bu takıntılar hayatını etkiliyor gibi görünüyor. Mesela dışarda, parkta, arkadaşının evinde kıyafeti ıslanırsa ne yapıyor? Eve gelene kadar bekliyor mu yoksa çıkarmak, değiştirmek mi istiyor hemen? Ben de hiç hoşlanmam ıslaklıktan. Elimi yıkarım sonra hemen kurulamadan rahat etmem. Kıyafetim, çorabım ıslansa çok rahatsız olurum. Terliksiz gezmem o yüzden çorabım ıslanmasın diye.
Merhaba hanımlar 4.5 yaşında bir kizim var. Çocukların hepsi mi böyle yoksa sadece benimkimi böyle bilmiyorum fikirlerinize ihtiyacım var. Öyle ki bazen delirme noktasına geliyorum.
Çorabına, kazağına, pantolonuna hiç bir damla su degmicek. Değerse eğer deliriyor değiştircem diye. Günde abartmıyorum 10 a yakın çorabı değiştirebiliyor. Ayağında çorap var bi bakıyorum çıkmış noldu kızım ona diyorum "ıslandı çünkü " diyor. Yenisini giydiriyorum 10 dakika sonra o da çıkmış. Su içerken çok dikkatli içer dökülmesin diye mutfakta genelde ellerimi sık sık yıkarım ellerimden damlayan sular hanimefendinin çorabına geliyor herhalde . Peteğin üstü artik çorap sıralı oluyor.
Hee bir de çorap giyerken asla yukarı kadar çekilmeyecek bilek hizasında bırakılacak. Neymiş rahatsız oluyormuş.
Mont giyerken fermuar asla sonuna kadar çekilmeyecek neymiş boğazını sıkıyormuş.
okula gidiyor hersabah aynı krizleri yaşıyoruz evden kavga ede ede yola çıkıyoruz. O giyinirken evde resmen kaos yasaniyor.
Neymiş ince kazak giymicekmis eğer giyerse yelek giyecekmiş. Sabah 2 saat kiyafet seçemiyoruz. Onun burası uzun, o kıyafetin burası kısa, o ince artik sacimi basimi yolcam.
Sabah yüzünü yıkayalım koşarak kurulaniyor. Tuvaletten çıkarken ellerini yıkıyor eğer havlu yoksa "neden havlu koymadın diye bana cemkiriyor"
Eli acısın aman bi yerine küçücuk bisey olsun hemen krem bulup sürüyor elde yukarda geziyor bi yere değmesin diye. Yanlislikla aman ha çıkmasın o krem hemen koşup yine sürüyor.
Evin içinde bazen müzik açıp dans ediyor dans etmeden önce tüm odadaki yerde ne eşya varsa topluyor hazırlığını yapıyor sonra oynamaya başlıyor. ( ayağına çarpıp da engel olmasın diye herhalde)
Okuldan hergun ödevle dönüyor bende kendi kendime daha küçük bu yaşta bu kadar ödev olmaz diye düşünürken meğer benimki Öğretmeninden hergun ama hergun okulda eve gelirken ödev istiyormuş çok istediği içinde öğretmeni sadcee benim kıza ödev veriyormuş. Eğer ödev vermesin eve geldiğinde söyleniyor " öğretmenim yine ödev vermemiş mi offf" diye. Bayağı bi söyleniyor. Sabahın köründe kalkıp ders çalışıyor. Bu durumdan fazla şikayetçi değilim ama ilerde sıkılırsa diye korkuyorum açıkçası.
Gece uyuyor mesela üstünü çok açıyor üşüyor haliyle uyanıp "anne ustumu ortermisin " diyor. O uykulu halde kendisi örtmeye üşeniyor. Beni kaldırıyor hey allahim:) ne yapayım ben bu kizi:)
Bu sabah da okula gitcek tabi ders yaptı biraz sonra babası " kizim gek yağmur yağıyor balkondan bakalım" dedi. Benimki "ama cami acmican baba tamammi" diyor. Sonra gittiler baktılar açmadan. Içerden sesini duyuyorum " baba hadi yeter bu kadar üşücez iceri gecelim" diyor. O mu baba benim eşim mi cocuk gülesim geldi bu duruma:))
Bizde cocuk olduk ama ister belimize kadar ıslanalım ister çamura batalım daha çok hoşumuza giderdi. Bu nasıl cocuk ben anlamadım. Aklı gidiyor islanicam, kirlenicem, usucem diye. Bi de hiç kolay kolay düşmez.
Bunları düşünmesi bu yasa göre fazla değilmi hanımlar. Fikirlerinizi merak ediyorum. Hepinize iyi günler.
Onu bilmiyorum ya hiç hesaplamadım. 28 mayıs doğumlu amapeki ya yükseleni
Aa iyi fikirmiş petek:) hiç aklıma gelmemişti. Dün akşam yemek yerken pantolonuna su döküldü 2 3 damla kadar tabi başladı bizimki yine yok ıslandı cikarcam diye. Artık sabrım bayağı taşmıştı. Kızdım biraz sonra oturdu kaldı ama el pantolonda silmeye çalışıyor. Bende öyle diyim barı petekte kurutsunAynı benim oğlum da 4 yaşında ve bir damla su değsin o üzerindeki çıkmazsa olay çıkarır... Kıyafet değiştirmekten gına geldi.. Montun fermuarı da sonuna kadar çekilmeyecek... Huylu diyorum ona ben.. :) Üstünü değiştirmesin diye bir ara şöyle bir şey yaptık .. Eğer çok ıslanmamışsa "oğlum git peteğin üzerine yasla kurur..." Giderdi, yaslardı... :) Üzerini değiştirmekten bir süre böyle kurtulduk... Ama yine başa döndük tabi.. Huylu çünkü:)
Amin. Yok okula başlamadan da var di bizde böyle takıntılar. Okulda da öğretmeni diyor az biraz su damlasın orada da degistittiriyormus sipamBenim yeğenimde aynı yaşta ve aynı durumda..1 damla suyla neler yaşandığını biliyorum ki çok zorrr.
Bizimki okul kaynaklıymış. Orda öğretilmiş bişey- üzeriniz temiz olsun ıslanırsa değiştirin falan gibi.. ordan etkileniyorlar. Öğretmeniyle konuşabilirsiniz belki o söylüyordur, iki taraftan normal bişey olduğunu üzerinde kuruyacağını söyleyerek ikna edebilirsiniz. biz öyle yaptık kurtulduk. Bukez kuruyacak hemen dimi anne, kurumuşmu anne diye başlıyo ama oda geçer elbet
hanfendiye bayıldım ayrıca, zor bir çocuk ama orası kesinn. Allah bağışlasın
Aynen ya o zaman evden çıkana kadar çatlıyorum artik.İşte kız değil mi dna'mizda var. Benim oğlan 3 yaşına girecek yakında şimdiden oyle ilerde ne olacak bilmiyorum inadım inat. Hava yağmurlu otobüse yetismemiz lazım arabalı donum diye ağlıyor çok sinirlendim ama. Uzaktan tatlı da acele ediyorsak çok sinir bozucu