4.5 yaşındaki kızımın takıntıları..

Bazıları normal bazıları ise cıddı anlamda takıntı. Ornegın o su olayı gunde 10 corap degıstırme olayı bunları yetıskın bırı yapsa hemen okb der psikiyatr tavsiyesi verirdi buradaki hanımlar. Ama cocuk yapınca oooo presnses moduna girilmiş. Bence kızınızla rehber öğretmeni eşliğinde konusun olmazsa bir pedagoga da halletmeye calısın iyice yerleşmesin takıntılar

17 yaşında kısmen bu takıntılara sahip ikizler burcu bir kızım var:)))
o 5 6 yaşlarında iken bir yere gidelim (iki küçük çocuklu anne olarak bazen dağılıyordum) kalkmadan önce tüm odaları mutfağı dolaşır bana babasına kardeşine ait birşey var mı yokmu unutmayalım diye aranırdı kendisşnden emindi ama bizide gözlerdi
1. sınıfta onunla oynamak isteyenlerden çikolata isterdi bunu bir veli anlatmıştı
hatırlarken bile yüzüm kızarıyor
ona bunu anlatmıştım o gün bugündür arkadaşlarından bir sakız bile almaz
7 sınıfta bir misafir çocuğu ona ait bir kitabı yırmıştı 3 gün ağladı sonra her misafirlerim geldiğinde odasını kilitledi
ilk okulda sınır çizmiş sırasına sıra arkadaşına hiçbir malzemen benim sınırmdan geçmesin demişti
veli toplantısında öğretmeni göstermiş bu konuda onu şikayet etmişti
dağınıklığına bile müdahaleyi sevmeyen biri
geçen masası tozlu şöyle kitaplarını üstüste koyup tozunu alayım dedim evde büyük bir olay çıktı gözümden yaş akıttı yani
ama genel anlamda nasıl bir kız dersen
düzenli sağlığına özen gösteren zararlı olay ve düşünceye karşı kendini dizginleye bilen
kısmen ukala kimseye ihtiyacı olmadığını düşünen zeki entellektüel bir insan olma yolunda
diğer kızım ablasının tam tersidir minoş sevecen yumuşacık bir çocuk
öyle yada böyle ikisinide çok seviyorum
Gülümsedim okurken benimkide öyle sağlığına dikkat eden. Kıyafetimiz acilsin bizi uyaran. Evden çıkarken babasının unuttuğu kartları telefonu hatırlatan bir cocuk

Ben de oğlum da o yaşlarda Benzer şeyleri yaşadım. Yakalı düğmeli kesinlikle giymezdi yani düğme aksesuar bile olmayacaktı kıyafetinde. Bunun için iki saat ağladığını bilirim. Bir de düzen konusunda takıntıları vardı. Her oyuncağının yeri vardı. Kızınız gibi kesinlikle ıslak kıyafetle Bir Damla da olsa durmak istemezdi.

Bir kısmı törpülendi bir kısmı kaldı. Odası konusunda hala takıntılı. Eşyalarının yerinin değiştirilmesinden hoşlanmıyor. Zaten ona sorarım ama o yeniliğe çok karşı bu konuda. Yeni bir oyuncak aldık diyelim daha arabadayken onun nereye konacağı bellidir.

her zaman seçici ve kuralcı bir çocuk oldu. Takıntıları ona zarar vermeye başlarsa pedagogdan destek alırsınız. Tamamen geçeceğini sanmıyorum Umarım biraz törpüler

Merhaba hanımlar 4.5 yaşında bir kizim var. Çocukların hepsi mi böyle yoksa sadece benimkimi böyle bilmiyorum fikirlerinize ihtiyacım var. Öyle ki bazen delirme noktasına geliyorum.

Çorabına, kazağına, pantolonuna hiç bir damla su degmicek. Değerse eğer deliriyor değiştircem diye. Günde abartmıyorum 10 a yakın çorabı değiştirebiliyor. Ayağında çorap var bi bakıyorum çıkmış noldu kızım ona diyorum "ıslandı çünkü " diyor. Yenisini giydiriyorum 10 dakika sonra o da çıkmış. Su içerken çok dikkatli içer dökülmesin diye mutfakta genelde ellerimi sık sık yıkarım ellerimden damlayan sular hanimefendinin çorabına geliyor herhalde . Peteğin üstü artik çorap sıralı oluyor.
Hee bir de çorap giyerken asla yukarı kadar çekilmeyecek bilek hizasında bırakılacak. Neymiş rahatsız oluyormuş.

Mont giyerken fermuar asla sonuna kadar çekilmeyecek neymiş boğazını sıkıyormuş.
okula gidiyor hersabah aynı krizleri yaşıyoruz evden kavga ede ede yola çıkıyoruz. O giyinirken evde resmen kaos yasaniyor.
Neymiş ince kazak giymicekmis eğer giyerse yelek giyecekmiş. Sabah 2 saat kiyafet seçemiyoruz. Onun burası uzun, o kıyafetin burası kısa, o ince artik sacimi basimi yolcam.

Sabah yüzünü yıkayalım koşarak kurulaniyor. Tuvaletten çıkarken ellerini yıkıyor eğer havlu yoksa "neden havlu koymadın diye bana cemkiriyor"

Eli acısın aman bi yerine küçücuk bisey olsun hemen krem bulup sürüyor elde yukarda geziyor bi yere değmesin diye. Yanlislikla aman ha çıkmasın o krem hemen koşup yine sürüyor.

Evin içinde bazen müzik açıp dans ediyor dans etmeden önce tüm odadaki yerde ne eşya varsa topluyor hazırlığını yapıyor sonra oynamaya başlıyor. ( ayağına çarpıp da engel olmasın diye herhalde)
Okuldan hergun ödevle dönüyor bende kendi kendime daha küçük bu yaşta bu kadar ödev olmaz diye düşünürken meğer benimki Öğretmeninden hergun ama hergun okulda eve gelirken ödev istiyormuş çok istediği içinde öğretmeni sadcee benim kıza ödev veriyormuş. Eğer ödev vermesin eve geldiğinde söyleniyor " öğretmenim yine ödev vermemiş mi offf" diye. Bayağı bi söyleniyor. Sabahın köründe kalkıp ders çalışıyor. Bu durumdan fazla şikayetçi değilim ama ilerde sıkılırsa diye korkuyorum açıkçası.

Gece uyuyor mesela üstünü çok açıyor üşüyor haliyle uyanıp "anne ustumu ortermisin " diyor. O uykulu halde kendisi örtmeye üşeniyor. Beni kaldırıyor hey allahim:) ne yapayım ben bu kizi:)

Bu sabah da okula gitcek tabi ders yaptı biraz sonra babası " kizim gek yağmur yağıyor balkondan bakalım" dedi. Benimki "ama cami acmican baba tamammi" diyor. Sonra gittiler baktılar açmadan. Içerden sesini duyuyorum " baba hadi yeter bu kadar üşücez iceri gecelim" diyor. O mu baba benim eşim mi cocuk gülesim geldi bu duruma:))

Bizde cocuk olduk ama ister belimize kadar ıslanalım ister çamura batalım daha çok hoşumuza giderdi. Bu nasıl cocuk ben anlamadım. Aklı gidiyor islanicam, kirlenicem, usucem diye. Bi de hiç kolay kolay düşmez.

Bunları düşünmesi bu yasa göre fazla değilmi hanımlar. Fikirlerinizi merak ediyorum. Hepinize iyi günler.
masllah cokkk zeki benm de kizim var asaga yukari atni yaslarda. benimde corap takintisi var birde 4 bucuk yastaki cocuk krese gidiyordur heralde okul deyince benim ki mi geride kaldi diye dusundum:KK66: birakin kendini kisiligini tanimaya calisiyor .:KK66:

Bazen bende kizdigim zaman vicdan azabı çekiyorum :KK43:
Olur o kadar ya. Hayat çocuklarımıza poncik prenses ya da prensler gibi davranmayacak kızdığımız da olacak olağan şeyler bunlar. Sınırsız bir hoşgörü de iyi değil. Önemli olan bağırmak değil de bağırırken söylediğimiz sözler aslında kişiliğine göre değil de duruma göre tepki vermeliyiz. Acele et demekte sakınca yok ama sen zaten şöylesin böylesin bilmem ne diye sucladigimizda olumsuz etkiliyormusuz. Keske bir kez deyince anlasalar da bizi zora sokmasalar. Annelik çok zor :KK43:

Merhaba hanımlar 4.5 yaşında bir kizim var. Çocukların hepsi mi böyle yoksa sadece benimkimi böyle bilmiyorum fikirlerinize ihtiyacım var. Öyle ki bazen delirme noktasına geliyorum.

Çorabına, kazağına, pantolonuna hiç bir damla su degmicek. Değerse eğer deliriyor değiştircem diye. Günde abartmıyorum 10 a yakın çorabı değiştirebiliyor. Ayağında çorap var bi bakıyorum çıkmış noldu kızım ona diyorum "ıslandı çünkü " diyor. Yenisini giydiriyorum 10 dakika sonra o da çıkmış. Su içerken çok dikkatli içer dökülmesin diye mutfakta genelde ellerimi sık sık yıkarım ellerimden damlayan sular hanimefendinin çorabına geliyor herhalde . Peteğin üstü artik çorap sıralı oluyor.
Hee bir de çorap giyerken asla yukarı kadar çekilmeyecek bilek hizasında bırakılacak. Neymiş rahatsız oluyormuş.

Mont giyerken fermuar asla sonuna kadar çekilmeyecek neymiş boğazını sıkıyormuş.
okula gidiyor hersabah aynı krizleri yaşıyoruz evden kavga ede ede yola çıkıyoruz. O giyinirken evde resmen kaos yasaniyor.
Neymiş ince kazak giymicekmis eğer giyerse yelek giyecekmiş. Sabah 2 saat kiyafet seçemiyoruz. Onun burası uzun, o kıyafetin burası kısa, o ince artik sacimi basimi yolcam.

Sabah yüzünü yıkayalım koşarak kurulaniyor. Tuvaletten çıkarken ellerini yıkıyor eğer havlu yoksa "neden havlu koymadın diye bana cemkiriyor"

Eli acısın aman bi yerine küçücuk bisey olsun hemen krem bulup sürüyor elde yukarda geziyor bi yere değmesin diye. Yanlislikla aman ha çıkmasın o krem hemen koşup yine sürüyor.

Evin içinde bazen müzik açıp dans ediyor dans etmeden önce tüm odadaki yerde ne eşya varsa topluyor hazırlığını yapıyor sonra oynamaya başlıyor. ( ayağına çarpıp da engel olmasın diye herhalde)
Okuldan hergun ödevle dönüyor bende kendi kendime daha küçük bu yaşta bu kadar ödev olmaz diye düşünürken meğer benimki Öğretmeninden hergun ama hergun okulda eve gelirken ödev istiyormuş çok istediği içinde öğretmeni sadcee benim kıza ödev veriyormuş. Eğer ödev vermesin eve geldiğinde söyleniyor " öğretmenim yine ödev vermemiş mi offf" diye. Bayağı bi söyleniyor. Sabahın köründe kalkıp ders çalışıyor. Bu durumdan fazla şikayetçi değilim ama ilerde sıkılırsa diye korkuyorum açıkçası.

Gece uyuyor mesela üstünü çok açıyor üşüyor haliyle uyanıp "anne ustumu ortermisin " diyor. O uykulu halde kendisi örtmeye üşeniyor. Beni kaldırıyor hey allahim:) ne yapayım ben bu kizi:)

Bu sabah da okula gitcek tabi ders yaptı biraz sonra babası " kizim gek yağmur yağıyor balkondan bakalım" dedi. Benimki "ama cami acmican baba tamammi" diyor. Sonra gittiler baktılar açmadan. Içerden sesini duyuyorum " baba hadi yeter bu kadar üşücez iceri gecelim" diyor. O mu baba benim eşim mi cocuk gülesim geldi bu duruma:))

Bizde cocuk olduk ama ister belimize kadar ıslanalım ister çamura batalım daha çok hoşumuza giderdi. Bu nasıl cocuk ben anlamadım. Aklı gidiyor islanicam, kirlenicem, usucem diye. Bi de hiç kolay kolay düşmez.

Bunları düşünmesi bu yasa göre fazla değilmi hanımlar. Fikirlerinizi merak ediyorum. Hepinize iyi günler.
Allah bagıslasın anlaşilan cok bilmis ,cok tatli bir miniginiz var
Bilmiyorum yazan oldumu bütün yorumlari okuyamadim okb ile ilgili ne düsünüyorsunuz ? Sizde titizmisiniz yada takintili ? Tabiki uzmanlar daha iyi bilir şuan anlattiklariniz bana sorun seviyesine gelmemis okb ye yatkinlik çagrıstırıyor
Bir sey sorabilirmiyim size kızınız mutlu bir cocukmu kolay mutlu olur mu ?

Siz de mutfakta ellerinizi sık sık yıkadığınızı yazmışsınız. Muhtemelen sizin davranışlarınızı örnek alıyor ama sınırı bilmediği için sizin tepkinize göre davranıyor bence. Verdiğiniz tepkileri takip edip olayları daha normalleştirmeye çalışın. Bu durumlarla ilgili "duyu bütünleme" yi bi araştırmanızı öneririm. Youtubeda Ebru Sidar'ın videoları var bu konuda fikir sahibi olmanızı sağlar diye umuyorum. İleride daha kolay bi hayat yaşaması için şimdiden önlem almakta fayda var.
Kıyafet konusuna gelince ne istiyorsa giysin bu konuya hiç müdahale etmeyin. Sadece mevsime uygun kıyafetleri bırakın dolabında bu durumda ne seçerse seçsin üşüme ya da terleme ihtimali olmaz. Bu konuda söz sahibi olduğunu bilmek çocuğu güçlendirecektir.

Aa iyi fikirmiş petek:) hiç aklıma gelmemişti. Dün akşam yemek yerken pantolonuna su döküldü 2 3 damla kadar tabi başladı bizimki yine yok ıslandı cikarcam diye. Artık sabrım bayağı taşmıştı. Kızdım biraz sonra oturdu kaldı ama el pantolonda silmeye çalışıyor. Bende öyle diyim barı petekte kurutsun
umarım işe yarar.. :)

Dilini yanagini yiyor mu? Ben de boyleydom. Cok tatli maşallah cok sevimli geldi bana. Ama malesef obsesifim :) bi de ustun zekali insanlarda sinir uclari cok hassas olur. Etiketin degmesinden islakliktan falan fazlaca etkilenirler.

Benım küçüğümde böyle valla kafayı yemek üzereyim.heryer çamasır .dolapta bır tane kıyafet yok bir daml su basıma bırton iş açıyor.ve ben bitmiş durumdayım.ve daha 3 yasında.Allah yardımcınız olsun

Bu anlattıklarınız normal bireylerin davranış şekli.
Yaşı küçük olduğu için sizi şaşırtıyor olabilir.
Çorabında ıslaklık olmadığı halde değiştirse ıslandı diye o zaman sorun var derdim.
Bu davranış şekli muhtemelen sizi yada bir yetişkini taklit ediyor olmasından kaynaklıdır.
Belki de böyle davranışlar sergilediğinde ona verdiğiniz tepkiler bu davranışı devam ettirmesini sağlıyordur.
Mesela komik bulup gülüyorsanız o bunu tekrar yapar.
Ve muhtemelen bu titizliği dönemseldir.

Aa iyi fikirmiş petek:) hiç aklıma gelmemişti. Dün akşam yemek yerken pantolonuna su döküldü 2 3 damla kadar tabi başladı bizimki yine yok ıslandı cikarcam diye. Artık sabrım bayağı taşmıştı. Kızdım biraz sonra oturdu kaldı ama el pantolonda silmeye çalışıyor. Bende öyle diyim barı petekte kurutsun
Ben birşey olmaz bir damladan diyince odasına gidip dolaptan kıyafet alıp kendi değiştiriyor. Petekte kurutur mu acaba benimki de:110:

Maşallah çok akıllı rabbim güzel ömür versin :)) benim çocuklarım da tam tersi ev toplu olursa bilerek isteyerek dağıtıyorlar ayaklarına bişey takılsin hiç umrunda olmaz benimkiler erkek belki de o yüzden 2 yaşında kız çocuğum var ondan bekliyorum bu davranışları

Kıyafet değiştirmesi dışında kiler dert değil

Sizinki ıslanıp değiştiriyornus annem anlatırdı ben hiç bı şey yokken değiştirir misim
Şimdi dünya yansa umrumda değil :KK70:

Bana çok tatlı geldi yaptıkları ne güzel işte kız çocuklarını da çok severim bu arada :KK49:

Dikişsiz daha geniş lastikli çoraplar tercih etmeye çalışın
Bende böyleyim bu sogukta donarım ama içlik giyemem külotlu çorap giyemem
Atkı takamam montu sonuna kadar çekemem
Kıyafet batar resmen bazen
Ama çok dile vurmam tabi sadece üşümeye razıyım sanırım :KK70:
Su konusunda da zamanla geçer diye düşünüyorum Allah yardımcınız olsun

Şimdi nasılsınız peki hala varmi o takıntılar? Calisiyormusunuz?
Universiteden sonta hemen evlendim 3 cocugum var calismiyorum.basimda rehberlik edecek yol gosterecek kimse olmadi yoksa cok iyi yerlere gelebilecek hirsli bir cocuktum.kitabimi bile bazen kapi arkasinda saklanarak okurdum kizmasin annemler diye.
Odev konusunda cocugunuzun sklacagini sanmiyorum tamamen yapi meselesi.siz uzerine dusmeyin o ne yapmak istiyorsa onu yapsin.her cocuk oyundan hoslanacak derslerini aksatacak diye bir sey yok.belliki bilincli bir cocuk.
Tertip konusundada bende annemden herzaman daha duzenli temizdim evin butun temizligini ben yapardim mesela ve bu zorla olmazdi yorulurdum ama hep duzen arardim.

suan 3 cocukla o duzeni pek yakalayamiyorum birazda bosvermislik hissi olustu cok kasmiyorum kendimi zorlasam yine hersey cok duzenli olabilir belki ama artik yorulmak istemiyorum.
Siz cok mudahale etmeyin bence.odev yapmak istiyorsa yapsin.duzen olusturmak istiyorsa olustursun.zaten bunlari yapamazsa icinde huzursuzluk hisseder.

Çok bilmiş cimcime :)
Yeğenimde böyleydi bi keresinde su içerken döktüm üstüne biraz sonra saç kurutma makinesiyle kuruttum :) delirirdi.
Büyüdükce değişti ama asla kimsenin kıyafetini giymez, yastıgına yatmaz garip:)

Çok özenmeden büyütmek gerekli diye düşünüyorum. Özellikle ilk çocuklarda anneler fazla hassas oldugu içindir belki.

X