ya nedense tup bebekte basari sansi bana daha zor gorunmeye basladiben 3 kez denedim. asilamada basari sansi yuzde 8. ben acikcasi zaman kaybi olarak dusunuyorum. ama sen hic yaptirmadigin ve spontan hamilelik yasadigin icin yapabilirsin tabii. hem onda sadeceklomifen sitrat kullaniyorsun baska bir ilac yok. daha rahat tabii ve daha ucuz.
araycimmmm hosgeldinnn:)))cok sevindim aramiza donmene..zaten ayrilmak ne demekmis...bak hepimiz nekadar kirilgan an be an degisken duygular icindeyizhepimiz yakin zamanda buyuk hayalkirikliklari yasadik..toparlanmak ayaga kalkmak ve eskisinden daha guclu bir mucadeleye girmek zorundayiz:)biz royinam ile mucize pesine dustuk belki allah nasip eder kendi mucizemizi kendimiz yakalariz:)sen nasilsin?yeni tedavi planin ne zaman allahkismet ederse?
allah sabir versin canim:)zaten anneler babalar uzuluyor biz daha cok uzuluyoruzmerhabalar defnecim .ben sizlerin samimi içten duygu ve düşüncelerinizi biliyorum.ben arkadaşlarımı bırakmam dedim.kendime.evet ben bu ikinci deneme çok umutlanıyorum bu sefer olacak diyorum.olmayıncada çok üzülüyorum.1.5 yıldır çok acılar çektim.acı bir kaybımız olmuştu depresyondaydım.hayatta her şey bana boş görünüyordu.tam tüp bebek için girişmiştik ki bu acı olayı yaşadık.ben herşeyden vaz geçmiştim.aradan zaman geçti tam toparlanmış sayılmam ama eger bir çocugum olursa hayata daha anlamlı bakarım diye düşündüm bu çocuk benim ailem içinde bir sevinç olacaktı.annaem felçli ve bu olaylardan sonra iyice yıkıldı bana ölmeden senin çocugunuda görebilseydim dedi çok üzüldüm.onlara bu denemeyi söylemedim ilkini biliyorlardı.çok uzattım neyse.doktor aradı iki adetten sonra gel sebeplerini araştıralım dedi bakılmayan kromozomlarda sorun olabilir dedi.
roniyamcim amerikada sureklimikalacaksiniz?kardesim amerikada bende ikikere gittim..o donmeyi dusunmuyor annem cok uzuldu artik birakti...senede sadece 10 gun geliyor ..bazen bende ona cok ihtiyac duyuyorum tek cocouk gibi kaldimKizlar lutfen depresyona girmeyin. hayat zaten o kadar kotuku. ben sizlere neler yasadigimi anlatsam sairir kalirsiniz. ama her zaman etrafa iyi gorunmeye calisip dertlerimi hic yansitmadim, bu bebek olayi da iyice uzdu beni. ama yikilmadim ayaktayim. birakmayalim pes etmeyelim. cok ister ve ugrasirsak eninde sonunda olacaktir.
ya hakikaten nazar degmesin:)annen ailedeki kadinlardami gec menapoza girdiler?fsh kac mesela?ne guzelya...ben zaman kisitlamasi olmasa hic uzulmeyecegimben doktora endişelerim korkularımı söyledim.her denemeden sonra yaşım geçiyor olmayacak diye üzüldügümü söyledim.evet bu söylediklerime hak verdi ama gördügüm senden 18 yumurta toplanmış bu bu yaşlarda pek görülmüş bir durum degil dedi yani içime su serpti.inşallah arkadaşlar hepimiz artık bu son denemelerde amacımıza ulaşırız ve bebeklerimizin haftalık gelişimlerini konuşuruz.
evet zaten icine girince iyice yogunlasiyor bu konu..arkadaslar ben artik yatiyorum yarin malum pazartesi isgunu..insalalh 2 ay iicnde hepimiz mucizelerimize kavusuruz:)iyigecelerroniyamcım defnecim sagolun canım.evet çok dogru söylüyorsunuz.ben böyle şeyler yaşamadan önce hayata bakış açım başkaydı şimdi çok daha başka.hayat felsefem degişti.öyle büyük acılardan sonra benim sonuç negatif olunca benim arkadaşlar vardı.bana moral veriyorlar büyük bir çabayla.ben dedim onca acıdan sonra bu beni yıkmaz dedim.tabi bazen diyorum ya hiç olmazsa diye .kendimi alıştırıyorum bu hayatın sonu degil.diye.bende çocuk fikri bu kadar saplantılı degildi ben ne zaman bu işlere başladım yogunluk kazandı.
ya hakikaten nazar degmesin:)annen ailedeki kadinlardami gec menapoza girdiler?fsh kac mesela?ne guzelya...ben zaman kisitlamasi olmasa hic uzulmeyecegim
Kızlar umudunuzu yitirmeyin tiyatrocu Füsun Demirel bile 50 sinde ikiz bebek sahibi oldu. Sizlerde bu sevinci tadacaksınız emin olun herzaman neden olmasın sorunu sorun kendinize ve umudunuzu yitirmeyin.
sagol canim verdigin bilgi icin:)ben neden boyle dusundum biliyormusun zaten 1-2 tane yumurtam oluyor tupte bunun kalitesini inceleme sansim yok ne varsa kullaniliyor acikcasi oyle olunca bari az yumurta ile asilama da deneyebilriim diye dusundum daha once normal hamilelik yasiyinca belkide normal sansini biraz artitirir diyeRoniyam ,Defne5 asilama ile ilgili hem Turkiyedeki hemde buradaki dr.larimin verdigi bir bilgiyi sizinle paylasmak istiyorum.Belki sizinde bilginiz vardir zaten,asilama hamile kalmayi %5 oraninad artiyormus ve ayrica bizim gibi yas sebebi ile yumruta rezervinden kaynakli kadinlarda pek bir ise yaramiyor diyorlar.Ama es ile ilgili,sperm kaynakli sorunlarda kullanilabilir dendi.Yani yumurta kalitesi dusukse zaman ve para kaybindan baska birsey degil.Ama tabi o ay cok kaliteli bir yumrutaya denke gelir tutar,hayatta mucizeler her zaman oluyor!