38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

Peki tüp bebek işlemi için bir süreliğine de olsa Türkiye'ye gelme imkanınız yok mu.Mesela benim gittiğim Etlik Zübeyde Hanım Doğumevi'nde bir kaç kadınla tanıştım tesadüfen. Onlar Denizli'den, Çorum'dan yani başka memleketlerden Ankara'ya gelmişlerdi. Böyle bir şey olamaz mı.

Bir de ben de maalesef parayla yaptıracağım. Benimkini de sigorta karşılamıyor. Geçen yıl olsa karşılıyordu. Şimdi yeni Hükümet, tüp bebekte 39 yaştan sonra ödeme yapmıyor.

Biz 13 yıldır zerre kadar çocuk düşünmüyorduk. "Artık yaş kemale erdi. İlerde pişman olabilirz" diyerek ve de annemin engin ısrarları sonucu yaklaşık 5 aydır filan düşünmeye başladık. Tetkikler filan hepsi yapıldı. Benim problemim çıkmadı çok şükür. Ama eşimde sperm azlığı var. 15 yaşından beri sigara içiyordu. (Çok şükür bıraktı şimdi) Zaten eşimde bir şey olmasa da doktoum yaşımdan dolayı direk "tüpe başlayalım" dedi.

Ama ben tetkik aşamasında bile strese girdim. Hiç, aşılama, tüp müp hiçbir şey denemediğimiz halde vazgeçmeyi düşündüm.

Roniyam canım, işte böyle benim durumum. Peki sizinkinin sebebi belli mi.

Evet sadece manevi açıdan değil, maddi açıdan da çok yıpratıcı bir süreç. Ama yan destek almak çok iyi yine de. Yumurta kalitesini artıran şeyler filan kullanmak mantıklı. Bir de folik asit hamile kalmayı düşünenler için çok iyi diye duymuştum. Umarım öyledir.

Canim 2. zaten turkiyede yaptik ama git gel zor oluyor tabii. birde ABD den geliyoruz diye hemen hic arsatrima falan yapmadan direkt basladilar ve sonuc boyle oldu. birde test sonucu pozitif ciktiktan 2 gun sonra donduk buraya ve ucak yolculugu da etkiledi mi diye endiseliyim hala. bir de hic bir yer insanin kendi evinin huzurunu vermiyor. ayrica turkiyede de herseyi parali yaptik o da yaklasik bize 6-7 bin dolra mal oldu. ustelik kayinvalidem de falan kaldik. anlayacagin3. abd de denemeye karar verdik ve hic kimseye soylemeyecegiz bakalim kismet.

bende erken over yetmezligi var yani yumurtalarim benim yasima gore daha fazla yaslanmis. esimde bir problem yok. ben de folik asit ve selenyum aliyorum

Off hakısın, gerçekten kolay değil gidip gelmek. Keşke transferden sonra daha fazla Türkiye'de kalabilme imkanınız olsaydı. Ama bir yandan da dediğin gibi neticede "Dağ Kuşu Bağda Olmuyor, Bağ Kuşu Dağda Olmuyor" hesabı, insanın evindeki gibi kayınvalidesinde ya da başka birinde rahat etmesi mümkün değil.

Üçüncü denemeyi kimseye haber vermemeniz bence de mantıklı. En azından beklenti olmadığı için siz strese girmezsinz ve dolayısıyla bebeğinize daha kolay kavuşursunuz.

Bu nedenle de, üçüncüde hasretinin sona ereceğine yürekten inanıyorum. Bir an önce de güzel haberlerini almak istiyorum canım arkadaşım. Eminim bu düşünceme bütün arkadaşlar katılacaktır.

Bence de uçak yolculuğu bebeğini kaybetmene sebep olmuş olabilir. (Bunu öğrendiğimi de ayrıca çok üzüldüm gerçekten.) Çünkü uçakla bile olsa, çok uzun saatte bildiğim kadarıyla ABD'ye gidilebiliyor. Üstelik benim bildiğim kadarıyla, bir çok kişi transferden sonra, tuvalet dışında yerinden bile kıpırdamıyor. Bebek tutunsun diye. Çünkü kolay değil. Üstelik sen hem, önemli bir operasyondan çıkmışsın, hem yorucu bir seyahat yapmışsın, hem zaman farkı vs. doğal olarak insan allak bullak olur.

Bir de şunu ekleyeyim. Aslında bu olayda sevindirici bir yan da var. Test sonucu pozitif çıkmış. Bu demektir ki, yine pozitif çıkma ihtimali yüksek.

Ama bu sefer herşey çok güzel olacak. Bu son denemenle güzel bebeğine artık kavuşacaksın diye düşünüyorum.

teşekkür ederim canım içtenligin için burdaki diger arkadaşlar defne balance serpilinha ebrararım nilencim ve aramıza katılan yeni arkadaşlar hepinize sevgilerimi yolluyorum.ben bazen karamsar bazen kararlı oluyorum.sanırım olumsuz sonuçlarda bu herkeste olan bir durum ve zamanla yeni denemelerle belkide umutlarımız yeşerecek buna inanmak istiyorum.
araycimmmm hosgeldinnn:)))cok sevindim aramiza donmene..zaten ayrilmak ne demekmis...bak hepimiz nekadar kirilgan an be an degisken duygular icindeyiz:KK43:hepimiz yakin zamanda buyuk hayalkirikliklari yasadik..toparlanmak ayaga kalkmak ve eskisinden daha guclu bir mucadeleye girmek zorundayiz:)biz royinam ile mucize pesine dustuk belki allah nasip eder kendi mucizemizi kendimiz yakalariz:)sen nasilsin?yeni tedavi planin ne zaman allahkismet ederse?

Defnecim merhaba. Benim bugun atesim dundende yuksek cikti ve dayanamayip bir daha ovulasyon kiti ile bakatim. bu gunku cizgi cok daha koyu yani ben bugun yumurtladim galiba :)) zaten benim bugun 14.gunum. dun butun gun sag kasigim nasil agridi anlatamam bir ara nefes almami bile etkiledi. simdi bugun ne yapacagima karar veremedim. sen hakliymissin ates olcme yontemi daha mantikli galiba

bir de aspirin aliyormusun sen. ben de bugun baslayayimmi diye dusunuyorum. biliyorsun ben de trombofiliden de suphelendiler kanlar alindi ama sonuc cikmadi. ne dersin profilaktik olarak alayimmi aspirini

of ya kizlar kafam cok karisti kafayi yemek uzereyim. bir ay sonra board sinavim var ben ders calisacagim yerde bunlarla ugrasiyorum.

Defnecim merhaba. Benim bugun atesim dundende yuksek cikti ve dayanamayip bir daha ovulasyon kiti ile bakatim. bu gunku cizgi cok daha koyu yani ben bugun yumurtladim galiba :)) zaten benim bugun 14.gunum. dun butun gun sag kasigim nasil agridi anlatamam bir ara nefes almami bile etkiledi. simdi bugun ne yapacagima karar veremedim. sen hakliymissin ates olcme yontemi daha mantikli galiba
bencede en etkili yontem:)insanin vucudu en guzel yaniti veriyor herzaman..adet olacagim gun sabah daha olmadan birden 36.45 e falan dusuyor atesim..dun ve bugun kac cikti atesin?bak kasiginin agrimasi tuhaf ama iyiye isaret biliyorsun:)

bir de aspirin aliyormusun sen. ben de bugun baslayayimmi diye dusunuyorum. biliyorsun ben de trombofiliden de suphelendiler kanlar alindi ama sonuc cikmadi. ne dersin profilaktik olarak alayimmi aspirini
ah varya aylardir icmediigm ilac kalmadi:)bendede mthfr heterozigit cikti tromboz pnalei yaptirdim..cogu doktor gebelikte igne kullanmana gerek yok kimi ise kan testinden hemen sonra basla diyor..aspirini aylarca ictim..transferden sonra doktorum dikkat etmedi sanirim vermedi ama ben yinede bir bebek aspirini ictim..bende yarin falan baslamayi dusunuyorum..aylarca folik asit ictim hormon ilaclari ile birlikte iyice kilo aldirdi bana:KK43:tup bebek oncesi multivitamin ictim 2 ay..a bak birde d vit eksikligi emriyonun tutunmasini engelliyor diye pek cok yazi okudum d vit tahlili yaptirdim sinirda cikti sonra 1 ayda d vit ictim ama midem ve bobreklerim hassas agri yapti suan sadece dhea iciyorum inan vucudum sekle girmeye basladi ...

ya burdaki dereceler fahrenhayt ile olcuyor . ilk defa olctum bu ay. ilk gun 96 kusur, dun 97 bugun 98 cikti. yani bugun peak yapti. evet kasiklarim hic bu kadar siddetli agrimamisti genc kizlik donemlerim haric.
Ay kendimi cok mu kaptirdim bilmiyorum ama icimde garip bir umut var.

ya ben sadece bu ay ilac ictim daha onece hicbir sey almiyordum sadece prenatal vitamin tableti aliyordum onu da esimin israri ile. duzenli de almiyordum bir gun icip 5 gun icmiyordum. ama bu ay herseyden iciyorum.

of ya kizlar kafam cok karisti kafayi yemek uzereyim. bir ay sonra board sinavim var ben ders calisacagim yerde bunlarla ugrasiyorum.
aslinda belkide ders calissan bu konudan uzaklassan hamilekalmana daha cok faydasi olur..ben eger eczaneye gitmesem bu konuylailgili aklimi yitirirdim sanirim:KK43:

ya ben sadece bu ay ilac ictim daha onece hicbir sey almiyordum sadece prenatal vitamin tableti aliyordum onu da esimin israri ile. duzenli de almiyordum bir gun icip 5 gun icmiyordum. ama bu ay herseyden iciyorum.
hic belli olmaz insallah mucizemiz gercek olur:)roniyamcim daha once asilama yaptirdin degilmi?ben zaman kaybi olarak dusunuyordum ama iki arkadasimda asilamadan hamilekaldi..bende az yumurta olusuyorya secme sansim da yok kaliteli falan diye acaba biray en azindan denesemmi diyorumne dersin?doktoruma sordum sizin yasinizda sansiniz dusuk denemeyin dedi aslinda normalhamilekalabilen biri icin sence sans yuksek degilmidir?

Peki tüp bebek işlemi için bir süreliğine de olsa Türkiye'ye gelme imkanınız yok mu.Mesela benim gittiğim Etlik Zübeyde Hanım Doğumevi'nde bir kaç kadınla tanıştım tesadüfen. Onlar Denizli'den, Çorum'dan yani başka memleketlerden Ankara'ya gelmişlerdi. Böyle bir şey olamaz mı.
denizcim nereye kayboldun?ben bazen gunduzleride giriyorum daha cok ogleden sonra ecz.de firsat buldukca belki karsilasiriz seninle:)

ben 3 kez denedim. asilamada basari sansi yuzde 8. ben acikcasi zaman kaybi olarak dusunuyorum. ama sen hic yaptirmadigin ve spontan hamilelik yasadigin icin yapabilirsin tabii. hem onda sadeceklomifen sitrat kullaniyorsun baska bir ilac yok. daha rahat tabii ve daha ucuz.

X