38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

canım elbette stresı hayatına sokma ama senın suan ılk hamılelıgın ve allah yasatmasın daha bırsey yasamadın..bende sneın gıbıydım ılk ay hemen hamıle kaldım dogaldan yenıde evlıyım gelengıden yemekler mısafır falan hhıc kendımı sakınmadım 20 kısılık bır mısafırın ardından 2 gun sonra doktorda bebegımı kaybettıgımı ogrendımbak okursan dusmek uzere olan bebekler annelerı uzun uzun yatınca duzelıyor hersey yoluna gırıyor..ıstırahatın ozellıkle3 ay cok onemlı olduguna ınanıyorum bızler rısklı grubuz..ve alalh korusun bır kayıp ınsnaın hayatını degıstırıyor dıpsız bır kuyuya dusmus gıbı oluyorsun sonu gelmiyorsen yınede kendıne dıkkat et canım:)

serpilcim arkadaşlar çok dogru söylüyor.hele ki cam sildim diyorsun uzanma esnasında bebek plesantadan kopuyormuş yani tehlikeli olan hareketleri yapma.bu riski sen göze alma.yoksa sonradan keşkeler olmasın.ben diyorum çok yordum kendimi çok merdiven indim çıktım.bazen unuttum transferimi.fazla rahat davranmakta iyi degil.

Son düzenleme:
nilencim seni anlıyorum ben iki denemede delirmek üzereyim.nerdeyse tüp bebek fobisi oluşacak.gerçekten nasıl dayandın ya.ve şu maddiyat tarafı bir başka dert.bizde diyoruz tüp bebek kredisi çekelim 3.denemede ya ondan sonra olmazsa neyapacagız.bir mucize allahım göster herkese diyorum.

evet arkadaşlar maddi yani biyana manevi yönden çok zor bir süreç...ben ilk denememi yapınca olacak zannederdim..baksanıza beşinciyi devirdim bile...olumsuz tedaviler insanın hem ümidini kırıyo hem çok hırs yaptırıyo..kaç yıldır bi bu şubat tatilini rahat geçirdim....
heleki tedavilerden sonra bi hamilelik haberi duysam eve gelip ağlıyordum..insan yakınlarının
hamilelik haberlerine üzülür mü...ben duyunca bi garip oluyordum ..kıskanmak değil lütfen yanlış anlaşılmasın...bu seferde yakınlarımız bizi kırıp üzmemek için saklar oldular şimdi de
ona bozuluyorum biz acınacak durumdamıyız niye saklıyorlar diye...allahtan ümit kesilmez amma benim pek ümüdim de kalmadı.5 denemeden sonra pek ümit besleyemiyor insan..bi arkadaşıma diyetteyim dedim ..hamileyim anladı ..nasıl çığlık atıyo...yok ya ne hamileliği dedim.
sevinçten değil şaşkınlıktan...bu kadar ümitsiz vaka gibi duruyorum..kendi 27 yaşında iki çocuklu genç anne..bunu sık sık hatırlatır...yani herşeyin bi yaşı varmış...eh bende otuz beşi
devirince kızcağız yaşımın geçtiğini düşünüyo ...haksızda sayılmaz...bazen kendimde hiç güç bulamıyorum ..bu defteri kapatsam mı diyorum...ama ama aması var işte ...

kimse yok ama benim deli gibi yazasım var...hep ya hiç olmazsa ihtimali aklımın bi köşesinde..eşim bana metin olmalıyız herkesin bi sınavı var bu dabizim sınavımız der...ama oda geçen gün 27 yaşındaki 6 aylık evli yeğeninin 3 aylık hamile haberini aldı benim yanımda...belli etmedi ama boynu büküldü...gözleri doldu...çok sevindiğini söyledi tabii ne kadar inandırıcı oldu orasını bilemem...bi de bunlarla yaşamak daha da acı..şimdi anlamışsınızdır çok uzaklara neden gitmek istediğimi...çok yazdım biliyorum ama burdakilerle konuşmak beni rahatlatıyor ...hepinize mutlu yarınlar

Nilencim seni cok iyi anliyorum cunku benim de senden bir farkim yok. benim de arkadaslarim hamileliklerini benden gizliyorlar. hatta birinin karni o kadar buyumustuki ben sordum. sonra da biraz mahcup biraz piskin aaaa sen bilmiyormuydun, oysa ben herkese soylemistim dedi.

evet bu da bizim sinavimiz. esim benden daha metin gorunmeye calisiyor ama ozellikle 2. ivf mizde bebegin kalp atisinin durdugunu ogrendigimizde muayenehanede kendini zor tuttu eve gelip cocuklar gibi yuksek sesle agladi. iste o zaman ben daha cok uzuluyorum cunku benim yuzumden benim yumurta kalitesizligimden kaynaklanan sorun. onun hicbir sucu kusuru yokken benim yuzumden baba olamiyor. iste bu yuzden kendimi daha cok sucluyorum.

umarim alllah hepimize mucizeler yaratarak sevindirir. uzulme ne olur, uzulmeyelim. dunyanin sonu degil varsin bizim tek derdimiz cocugumuzun olmamasi olsun. inan bana dunyada o kadar cok dert varki bizimki onlarin yaninda bir hic.

nilencim biraz bu olaylardan uzaklaşmaya çalışsan.çevrendeki bu olaylardan biraz daha kendini soyutlasan senin psikolojin açısından daha iyi olacak.ben bu tüp bebek olaylarına başlamadan daha saglıklı düşünüyordum.içine bir girdim.bende saplantı oluşturdu.ama kendimi telkin ediyorum.hep derim allah insanlara sevdiklerinin acısını yaşatmasın.insan acı şeyler yaşayınca önceden üzüldügü olayları düşününce keşke o kadar dert etmeseydim diyor insan.öncelikle hayatın sonu degil.eşinle mutlulugu sadece çocuga endekslemeyin.benim arkadaşlar çocugum var mı yok mu sorarlar ben hiç onların dediklerine takılıp kalmam .uzun bir dönem biz çocuk istemedik çünkü.sonradan hep olumsuzluklar çıktı.ne zaman cocuk yapalım olayına başladık ardından üzücü olaylar denk geldi ve öylece kaldı 3.deneyecem olmazsa artık ne yapalım.sevdiklerimle hayatımı güzelleştirmeye çalışacam.

aray canım merhaba nasılsın
düzeldin mi moralin nasıl

nilen merhaba

aramıza hoşgeldin, bende 2 kez tüp bebek denedim ikiside negatif
anlattıkların ve yaşadıkların hepimizin yaşadığı olaylar, inan hepsini bizlerde yaşıyoruz hatta daha fazlasını. Ama bu kadar bu konunun olumsuzlukları üzerinde durma allaha şükür sağlıklıyız. Bu konuyu fazla sorgulayanlarla görüşme ben negatif sonuç alalı 2 hafta oldu akrabalara sadece telefonda görüşştüm şimdilik gitmedim yüzmeye giditorum o konuyu tekrar tekrar konuşmak istemiyorum şuan

angle merhaba:)nasilsin?seninle ayni zamanda aldik sonucumuzu atlatabildinmi?sana ozeldende yazmistim ama sen kayboldunne zaman tekrar denemeyi dusunuyorsun?

evet biz duymadik:)bu haberler varya aileleride yanlis umutlandiriyor annemler tup yaptirdinmi banko bebek gelecek gibi dusunduler hep yilladir olmazsa hemen tup bebek yapilir deniyordu ..birde basindan duyulan gec hamileliklerde bosuna umitleniyorlar biz artik neyin ne oldugunu gorduk bence seda sayaninkide yumurta donasyonu falandir zaten surekli kibrista:)amao kadin baska sinin yumurtasini kabul edecek biride degil acip sorsakmi mucizesi nedir?:)

canim seni okadar iyi anliyorumki hepimiz ayni durumdayizkayinvalidem falmi ne baktirmis guya kizimiz olacakmis benimki gunlerce okadar sevindi ki..guya hic onemli degil diyordu( o durumunu gordukce kahroldum...inanin bazen onceden evlenmis ococugu olan bir es secseydimde o hic ocouk derdinde olmasaydi diye dusundugumbileoldustres yapma aklina takma diyorlar doktorlar surekli zamaniniz az hersey alyhinize derke nasil gerilmeyelimki??ben ilk tup denemesinde yuzde seksen negatife girdiminanin hic olur birsey gibi gelmiyor...1.5 ay hayatimizdan gidiyor resmen ve dalganin yankilari gibi gittikcede yayiliyor

roniyamcim ben simdi simdi bazi seyleri farkediyorum benim ark grubumda benden 4 yas falan buyuk olan iki ark var ve 42 yasinda dogurdular..ve son derece dogal gibi ..ozamanlar bekardim uzerindede durmadim ama simdi anliyorumki onlar kesi tedavi ile belkide tuple dogurdular..gittikleri doktorlar tup bebek doktorlariydi surekli gidip geldiler falan...ama insanlar tek birsey soylemiyor paylasmiyor..simdi her karsilasmamizda bana ne zaman tedaviye basliyorsun gibi laflar ediyorlar(okadar kiziyorumki....arkadasim sende durumlar nasil?calismalari artik birakiyormuyuz?:)pekiilaci ne yapacagiz ben bugunde ictim ...

Yaa arkadadaslar,lutfen umidinizi yitirmeyin..burasi cok kasverli olmus.bu psikoloji ile kimse basariya ulasamaz..ben tup bebek calismasina baslamadan once kendime sunu soyledim.bebek sahibi olmak benim icin cok onemli evet ama dunyanin sonu degil.eger benim icin,bizim icin hayirlisi ise cocuk sahibi olalim..aklima hep gazetelerin mahset manset yazdigi cinayet haberi geliyor.hani bir genc kiz prof.dr olan annesinin bogazini kesip oldurmustu.Bu kadincagiz o kizini dogurabilmak icin 7 ayini yatarak gecirmis..hep bu felaketi aklimda tutuyorum.Allahin bizim icin en hayirlisi olani versin..

Aray,kendime dikkat ediyorum tabii ki ama cok hassas degilim.bir kere gunde en az 10-20 kere merdiven cikiyorum cunku evim 3 katli.eger merdiven cikmaktan bisey olsaydi simdiye coktan olmustu.cam sildim ama usturubuyla sildim,uzun yuruslere cikiyorum ama kosmuyorum falan.cok da abartmak istemiyorum hamilelik olayini.benim esim isvicreli ona gore hamile kadinla normal kadin arasinda bir fark yok.benim biraz nazlandigim zaman bana anlamsizca bakiyor:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…