38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

canımmmm...
Rabbim yardımcın olsun.
ne olur metanetli olmaya çalış.üzüntünü tahmin edebiliyorum.
sebebi ne ise öğrenmeye çalış lütfen.
doktora kafandaki tüm soru işaretlerini giderecek bütün soruları sor.
rahim filmi , gerekirse daha detaylı inceleme.
kan testleri ,hormon testleri....

Rabbim sabır versin,yanında yar ve yardımcın olsun canım...

bayanlar umarım hepımız ıyısınızdır sızınle bırebır konusamasamda aklımdasınız.esım ve ben ıstanbuldayız.her gün hastaneye kan ve muayane ıcın gıdıyoruz.yarın yıne kontrol var.bu aksam 10.40 ta catlatma ıgnemı vuracagım.ve pazartesı opum var sanırım.3 yumurtam 18 /18 cm sagda ve 16cm solda olmak uzere.bır problem görünmüyor bu asamaya kadar.ınsaallah bundan sonrada bı sorun cıkmaz.mustafa bey ve murat bey kontrollerımı yapıyor.opuyu ya mustafa bey yada aynur hanım yapacak.semra hanım bugun kongreye gıttı.16 sında dönecekmıs.yoksa transferımı onun yapmasını ıstemıstım.ama ben böyle bır ekıp ne gördum nede duydum. olmaz ıse bıle sansım buymus derım.40 yas 38 yas ustu bayanlar yogunlukta tedavıde.kımılerı yanlıs tedavı görmusler cogu dertlı baska merkezlerden.sımdı memorıale gelmısler ve bende dedımkı ıyıkı memorıalı secmısım.bır arkadas edınmıstım.31 yasında avukat ıdı endometrıozıs hastasıymıs.ve 1 yumurtası vardı dun opusu vardı aradım konustuk bos cıkmıs oda cok uzuldum.hayırlısı nedıyeyım.transferım opudan 3 gün sonra olur sanırım.sunu merak ettım kı yarında soracagım 3 yumurta ıle 5 cı gune gıdebılırmıyım.5 cı gun embrıosunun tutunma sansı daha yuksek.ayrıca 2 kutu gonalof ve ıkı kutu baskılayıcı ıgne kullandım.cok az ılac yanı.bakalım neler olacak sonrasında sızlerı bılgılendırecegım

Sevgili naz sana çok geçmiş olsun.Yapacak birşey yok.Elimizden geleni yaptık.Gerisi Takdir.Allah başka büyük acılar yaşatmasın ve en hayırlısından tekrar inş. tamamına erdirecek evladını nasip etsin.Üzülme desek de üzülüyoruz.Ne yapalım.Çok sevdiğim bir söz var seni öldürmeyen şey seni daha güçlü kılar.

Sevgili Puffy ve Wanna sizlere de çok geçmiş olsun.Tek taşlarınıza sağlıcakla kavuşun.Sizlerin bu topiğin nazar boncuğusunuz.Burda olmaya devam etmeniz bizlere moral veriyor.

Ve diğer 38 in gülleri hepiniz tez zamanda kolaylıkla hayırlısında evlatlarınıza kavuşun...........

Naz, inan cok uzuldum..icimde hep bir umit vardi senle ilgili..Ama su yonden bakmaya calis, belki de bebekte bir problem vardi ve o yuzden tutunamadi, bu durumda tutunamamis olmasi aslinda cok kotu birsey degil..4 gun hamile olmak varmis deme lutfen, hepimiz hamile kalip saglikli bebekler getirecegiz dunyaya insallah, kendini daha da uzecek cumleler bulmaya calisma, icinin yanmasi cok normal, o kadar ugras verdin..ama bir problem varmis demek ki, dunyaya gelmemesi belki senin icin daha iyi oldu, nerden biliyorsun?

Umitsizlige kapilma ve rahim filmini ihmal etme lutfen, cok cok onemli..Aslinda rahim filminde gorulecek bir problemden dolayi tup bebek tedavisi basarisiz olmus ve defalarca bosuna denemis insanlar var! lutfen ihmal etme, doktorun gerek yok dese bile yaptir..cok ufak ve hic hissetmedigin bisey, 15 saniye falan suruyor sadece,aci bile hissetmiyorsun ki ben tek tupum harap durumda olmasina ragmen aci hissetmedim. Alindi kendisi sonradan:)

Benim durumum bilmiyorum ne olacak, su an maalesef elim kolum bagli..Turkiyeye gelince bakicam iste..

Lutfen uzulme, daha yolun basindayiz ve hepimiz anne olacagiz Allahin izniyle..

Kizlar,

cok sinirim bozuldu ya..doktoruma mail atip sordum, bir tupumu almistiniz zaten, digeri saglam diye almamistiniz ama saglam da olsa hucresel boyutta biseyler salgilayip tup bebek basarisini dusurme ihtimali olabilecegini duydum, dogru olabilir mi dedim..Hemen yazmis sagolsun, demis ki bilimsel olan bir gercek hidrosalpenksli tupun kesinlikle alinmasidir ve sizinki alindi. Saglam tupun de alinmasi ile ilgili kesin bir bilimsel sonuc yok, cok tartismali bir konu..bazi doktorlar alinmasi gerektigini, bazilari ise alinmasinin gerekli olmadigini savunuyor, isterseniz alabiliriz nasilsa dogal bir gebelik beklemiyoruz, belki faydali olabilir. Geldiginizde degerlendirip karar verebiliriz demis. Ama almadan da tup bebek yapabiliriz demis.

Valla cok sinirim bozuldu, bilimsel olarak tartismali olan bisey bana denk gelmese sasardim zaten:) ama su an ameliyat olma fikrini acikcasi hic dusunmuyorum, cunku bilimsel olarak etkileyip etkilemeyecegi bile tartismali olan bisey yuzunden tekrar o aciyi yasamak istemiyorum, yazik bana yaaa :)

Sanirim aldirmadan denerim, ya da Semra Kahraman'a da gidicem.

Puffy, boyle karar verdim..hem amerikana, hem memoriale gidip muayene olup, gorusme yapip oyle karar verecegim..cunku ne zaman 'tamam, kesin kararliyim amerikana gidicem' desem, icime sinmeyen biseyler oluyor..ama napicam ki 'gel baslayalim' derse memorial? ben bikac yeri daha dolasiyim oyle geliyim mi diyecegim

Dusundukce icinden cikilmaz hale geliyor isler..Aslinda benim canim sevgilim cok istiyor, ama aman olmasa da olur, mecbur degiliz uzulme, kafana takma..sende hic sorun yok, kesin bende sperm yoktur, sende sorun yok dedikce daha cok uzuluyorum..neden herkes icin bu kadar kolay olan seyler bizim icin bu kadar zor ve bu kadar savas vermek zorundayiz? Bunun da vardir bir sebebi di mi? Ben oyle olmayacak bir zamanda hamile kaldim ki ilk esimden, ne kadar dogurganmisim, yumurtlama donemim bile degilken ve tam bir iliski bile olmamisken hamile kaldim, sonra kavgalar, problemler..bosanma yolu gozukunce kurtaj..sonra bir enfeksiyon ve enfeksiyon oldugunu anlamayan, kist diyen gerizekali bir doktor ve benim cok yogun is hayatim yuzunden baska doktora gitmeyisim, ki her zaman ikinci bir gorus alirim..sonrasi iste tuplerin mahvolmasi ve infertilite..halbuki bana verecegi 1 kutu antibiyotikti belki sadece..simdi bakiyorum da, zincir gibi birbirine gecmis olaylar..

Neyse cok yazdim, yazdikca da kizdim..hem kendime, hem kendini bilmez aptal doktorlara..

Kizlar,

Neyse cok yazdim, yazdikca da kizdim..hem kendime, hem kendini bilmez aptal doktorlara..

biraz kısalttım kusura bakma ...

benim şu an muayene olduğum kadın doğum doktorum, yanılmıyorsam 8. doktorum , şubat 2012 den beri...

yaşadıklarını , kırgınlığını ve kızgınlığını o kadar iyi anlıyorum ki.

şimdi ki doktoruma gelene kadar yaşadıklarımı anlatsam... epey bir kalın kitap olur.

dilerim Rabbim hepimizi , vicdan sahibi , halimizden dilimizden anlayan doktorlarla karşılaştırsın bundan sonra.

gecmış olsun canım cok cok uzuldumyenı negatıf almış bırı olarak sinirlerım zaten bozuktu senın durumuna ıyıce uzuldum ama Allah buyuk.kendını uzme dıyemıycegım cok uzuluyosun bılıyorum keske elımızden gelen bışey olsa.ınş en kısa surede gene hamıle kalcaksın bundada vardır bır hayır dıye dusunmeye calıs canım.rahım fılmınden korkuyosan anestezıyle yaptır ben tedavıye baslamadan benden ıstedı dr um cok korkuyodum anestezı onerdı cok kısa surdu.bıttıkten sonra cok agrım olur sandım ama o kdr hafıf bır kasık agrısı kı adet sancısı gıbı.cok kolaymış oyle şeyler okumuştumkı korktum ama hıçde agrım olmadı sonradan.

Wanna canim uzun bir bekleyis haklisin , bir cokta derdimiz var , benim karşıma her seferinde geçilmesi gereken bir nehir cikiyor seninde cikacak ama ne yapacagiz tek tek sakince , gülerek , mutlu geçeceğiz tadini çıkarmadan olmaz , hele göbek bir büyümeye baslasin o kadar guzel oluyor ki , kaymakli kadayif tadindan yenmez , ben gunde on kez kendimi ayna karsisinda buluyorum çıkan göbeği seyrederken , sonra ay koskoca kadin utanmiyormusun deyip guluyorum kendi kendime.
Bende ileri derecede alerji ve astım hastasiyim 6 aydır ilaçlarımı kullanmıyorum ki astim ilaçlarım omur boyu raporlu kullanılması gereken ilaclar , ayni zamanda troidlerim yok disaridan hormon destegi aliyorum ama Rabbim yardim ediyor , bende bu arada bos durmadım doktorumla gorustum ilacsiz ne önlemler alınması gerekiyor baktım onlari uyguluyorum.
Sende mutlaka hemotologunla görüş ilacsiz neler yapabilirsin önlemler al , birazda biz kendimizin doktoru olacağız .
Doktorum dedi ki bu yasta sana bu sans verildi biz tıbbın gerektirdiği her seyi yapacagiz ama burada en onemli olan senin yaptıkların sende bu şansı iyi kullan dikkat et , sende kendine dikkat et :)
Tekrar gecmis olsun "..

Naz bu hic olmadi buraya kadar geldin keske devam etseydi ama Rabbimin bize verdiklerinin ötesine geçemiyoruz , sana sabir diliyorum , en kisa zamanda bu gunleri atlatirsin insallah.
Doktorun ile iyice görüş neden olmadi mutlaka araştır , rahim filmi gerekiyorsa çektir , yada pihtilasma problemin varmı baktir , bence genetik taramada yaptırsan iyi olur. Cok acı olacak bunu söylemem belki ben ufak bir kanama geçirdim hamileliğin basinda doktorum soyle demisti , doganin bir dengesi var doga genetik olarak hatalı embryoyu kabul etmez atar , yani rahim problemli olacak bebekleri tutamazmış o yuzden iyice bir araştır derim
Rabbim sabir versin , yar ve yardimcin olsun

Her seyin yolunda gitmesine sevindim , buraya kadar gayet guzel geldin insallah burdan sonrada hic bir sorun yasamazsın
Bende transferde doktoruma eger olmazsa sizden degil cunku elinizden geleni yaptınız olmayacaksa Allah'ın takdiri demiştim :))
Moralinin yuksek olmasıda cok guzel Rabbim yolunu acik etsin her daim :)

Bella sana bir örnekle bir sey anlatmaya çalışacağım :)
Esim gecen yil karin ağrısıyla bir hastaneye başvurdu ve burada cok bilinen cok tercih edilen ozel bir hastane , tam 15 gun biz o hastaneden çıkamadık , çıkarken 25.000.- tl ödedik , esimin canını zor kurtardık ve ustune üstlük hastane sahibi bir yakın akrabamızın kankisiydi , ozel hasta konumunda gittik. Basit bir safra tası icin esim 2 agir operasyon geçirdi ölümlerden dondü , ailevi Akdeniz ateşi testi , iki kere alt ust mezantori damar taraması , iki anjiyo , sayısını bilmediğim tahlil yapacaklarına basta basit bir ultrason yapsalardi biz bunlari yaşamayacaktık. Yani geri zekalı insanlar ilk yapılması gereken basit ultrasonu en son yaptılar verdigimiz parayı geçtik canımızı zor kurtardık.
Simdi bunu sana niye anlattim ben o gun bu gun konu çaprasik bir sağlık , sorunu oldumu mutlaka ikinci bir doktor görüşü alıyorum ve sana tavsiyem mutlaka tek bir yere bagli kalma , sonucta ciddi bir tedavi goreceksin mutlaka farkli görüş al.
Memorialde git , Bahcecide git , Amerika'nda git ve istedigin yeri seç , kimse gidip on görüş aldın diye seni orada yapmaya mecbur kılmaz zaten.
On gorusme ücretsiz hatta acik acik soyle ben cok onemli bir is yapiyorum , bu tedavi hayatimi etkiliyecek , ben bir kac yerle on yapacagim sonra karar verecegim diye .
Unutma sen secensin onlar seçilecek olan ,adam gibi bakıp ilgilensinler , git gez konus sonra karar ver , zaten yaptığın gorusme seni bir yere itiyor merak etme :)
Ben her görüşmeye ezik buyuk ay yumurtam yok , ay yasim var diye gittim , sanki onlar mucize yaratacak oysa esim oyle kendine guvenliydiki onlar sadece rutin tedavi yapiyor islerini iyi yapiyor ama bende sperm sende yumurta olmasa ne yapacaklar ki , mucize sensin dedi ' bayılıyorum adamın öz güvenine bazen cok suursuz bulsamda :))
Bu arada neden niye diye cok dusunme cunku yanıtı yok , bundan sonrasi onemli once eşinin elini sonra basini dik tut , gerisi Rabb'ime emanet

biricik zıp zıp bebişimizin annesine ve babasına Rabbim sağlıklı hayırlı uzun ömürler nasip etsin. onları tüm hastalıklardan korusun. bir daha hastalık göstermesin.

bebek sahibi olmak isteyen herkesin yardımcısı olsun.

çok şükür hormon testlerim e2 dışında fazla bir anormallikte çıkmadı. sanırım tüp tedavisi fazla sarsmamış beni.
doktorum benim isteğimle , dinlenme sürecimde sponten takip yapacak. ilaç yok , hormon yok...
Bakalım belki de Rabbim bu günlerde bana da nasip eder.

bugun pek gıren olmamış topıge anlasılan:)bende durumumu sızınle paylaşmak ıstedım.h.sonu beklenen regl geldı sukur bende bugun doktora gıttım.dr um bu ay bıle ıstersem tedavıye baslıyabılcegımızı soyledı bende bu ay devam edemıycegımı dedım o zaman dgr ay regl olunca bır gorııyım ona gore bır tedavı uyguluycaz bakalım.eger tek yumurtam olursa bana hıç ılaç ıgne vermeden yumurtayı takıp etcek buyuyunce alcak oyle transfer etcek.bu mını tup bebek tedavısımı oluyo kızlar?benden umutlu oldugunu soyledı.bakalım bır ay dınlenelım obur ay onumuze bakcaz artık:)

canımmm gözün aydın... böyle bir durum için belki uygun bir dilek değil ama regl olmak bile mutlu ediyor bazen.
doktorun sanırım ilaçsız seni doğal döngünde takip edecek.
yumurtanı sonra alıp tıpkı tüp bebek gibi işlemlerini yapacak.
bir anlamda mini tüp...bence de...

dilerim bu dinlenme sürecinde bir sürpriz yaşarsın.

regl olmak benı mutlu ettı korktum duzenım bozulcak yada kıst oldu dıye baya kafama takmıştım. o yuzden uygun dılek benım ıcın merak etme canım:)ılac almak ıstemıyorum o yuzden bu tedavı seklı cok hosuma gıttı dogrusu.bu ay bır dınleneyımde obur ay kısmet artık.tabı surprız olursa hayırda demem:)

merhaba kızlar dun opum oldu 4 yumurtam toplandı .esımdende sperm alındı bugun aradım 3 dolu cıkmıs ve döllenmıs bakalım bujndan sonrası nasıl gelısecek ınsaallah 5 güne götürüp öyle transfer ederler benım sansım adına daha ıyı.oburgun arayacaklar benı.bılgılendırecler transfer adına

hadi bakalımm kuzum dualarımız seninle ve yumilerinle... dilerim her şey tam istediğin gibi ilerler.
Rabbim yar ve yardımcın olsun kuzumm benim.

se4nce 5 cı gune gıderlermı arkadasım bırde dun 12 de opum oldu o gun sayılıyormu embrıo adına

kimi merkezler sayıyor kimileri saymıyor canım. bence embriyoloğuna sor , bakalım o ne diyecek.
dilerim giderler 5. güne.. hatta dilerim daha fazlası da olur. çok sağlıklı döllenirler, güzelce tutunurlar sana..sağlıklı ve güzel bir hamilelik geçirirsin. kucağına alırsın bebişlerini..
Rabbimin izniyle hepsi olur...

puffy su anda eltımlerdeyız adapazarında embırıolarım dollenır ıken buraya kacalım 2 günlügüne dedık.opumu mustechep bey yaptı.cok ıyı hepsı dedıgım gıbı olmaz ıse bıle sansımmıs dıyecegım.sımdıye dek ben 2100 euro hastaneye verdık 500 ytl ılaclar tuttu.hatta bır kutu gonalofu avukat bır arkadas vardı o verdı 100 unıte ce3kmıstı ıcınden yanı ben sadece bır kutu gonalof aldım hatta ates eczanesı 450 lık gonalofu 210 tl verıyor duyrulur.sımdı ıse beklemedeyım bakalım nasıl ılerleyecek.murat bey bana sız kolay guruba gırıyorsunuz herseyınız cok ıyı ılacvlara mukemmel yanıt verdı vucudunuz dedı.sayet tutmaz ıse bıle devam edın dedı hala sansınız var dedı .kı bılıyordum cok güclü bır bunyem var benım sadece rabbım ol dıyecek

Dahliacigim biraz dinlen bir de bu sekilde dene bakalim ama her sekilde Rabbim gönlünün istegine kavustursun :))

puffy senı ozledım

Belki hayirlisi olsun 3 dolu yumurta guzel bir rakam , insallah senin istedigin gune giderler ama 3. Gun transferi olursada cok sıkma canını bir cok yerde 3 ile 5 arasında fark yok diyorlar , ama dilerim senin gönlünden gecen olur.
Opu gunu sayılmıyor eger Pazartesi opu olduysan Perşembe transfer yaparlarsa 3. Gun transferi olur bu , Cumartesi transfer yaparlarsa 5. Gun transferi olur.
Seni her gun arayıp gelişme bilgisi veriyorlar ve transferden once sana embryo resminizde verecekler.
Hakkında hayirlisini versin Rabbim :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…