38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

bak sevindim şimdi benden beterleri varmış. ben en fazla 1 haftada 3 doktora gitmiştim :roflol:. evet sakin olmak iyi sakin olanın işi de rast gidiyor.
yeni eviniz hayırlı olsun. inşallah eşinin yanına gittiğinde biyolojik saatin de uyar

Deniz bulut, oooo desene biz basvurmaya kalksak en erken 3 yil! O zaman camii avlularina filan kontrole gidelim, belki daha kolay olur.guclubacismile
eh millet bu kadar bekleyeceğine köylüsünden oradan buradan bakamayan birinin çocuğunu evlat alıyor. o daha kolay ve hızlı. 3-4 sene çoook uzun bir süre. üstelik insanın hevesi de geçer düşüncesi değişir vs

herkese merhaba
erverdi , waterss beni sormuşsunuz.artık eskisi kadar halsiz değilim.cuma günü kontrolde amniyo tarihim belli olacak.onu da sorunsuz olarak atlatırsam ohh diyeceğim.

Son düzenleme:
cans aslında ilk başta çok gergindim fakat gergin olmanın bana bi faydası olmayacağını anladım nasıl anladım aynen dediğin gibi aynı hafta içinde üc merkeze gittim muayeneler beklemeler bi dünya para bayılmalar falan derken baktım herkes başka bişi söylüyo hepsinde kalabalık bi dünya insan sıra bekliyor saat kavramı yok. dedim ki bu iş böyle oluyomuş hiçbişi kafana takmıcaksın olacaksa oluyor olmayacaksa bi dünya şey sebep oluyor. senin vaktin yok deneyebildiğin kadar deneyeceksin diyip kendimi sakinleştirdim. tabi bizim eşimle ikimizin görünen bi problem olmaması da avantajımızdı çok şükür ikinci denemede oldu. e hamile kaldıktan sonra da yine elimden geldiği kadar sakin olmaya çalıştım. herşeyin hayırlısı diyorum.elbet telaşlar yaşıyorum ama kendimden uzaklaştırıyorum uzaklaştırmaya çalışıyorum işte.

kızlar merhabalar nasılsınız okuyayım dedim ama çok yetişemiyorum akuyuncaya kadar gözlerim ağrıyor birde benim kociş çok kızıyor bilg.başında olmama ısrarlarla kaldırıyor beni çok diretiyor. zararlı diyor başka bişey diyemiyr grçi bende biraz okuyunca gözlerim ağrımaya başlıyr

zarpandit grünmşsün dr e artık tedavini aksatmassın ama çok kötü değil gibi geldi bana allah şifa versin

kindersms ben işte midem bulantım kalmadı ama şimdide hiç yemek yemesen açlık hissettmiyorum birkkaç lokma yiyorum sanki dünya kadar yemek yemiş gibi olyorum sürekli sakız çiğnemek istiyorum bulantı yok ama bir tür tuhaf bir durum var kestiremiyorum bide ishal oluyorum genelde insanlar kabız olurmuş benimki ishal birde basurum azmış çok yanıyor

zarpandit ve abcdfe hikayeleriniz çok güzldi ama çok güldüm

erverdi nasılsın tatlım annen olayına söylememeye karar vermişsin iyi yaptın canım ama bence kardeşlere söyle kardeşler çok farklıdır. insanların düşüncelerinin en yakın olduğu insanlar kardeşlerdir. anne-kız bile b kadar yakın olamaz

waters canım izne ayrılmşsın balkon kahvaltısı çok güzel ben de üsenmesem balkonu yıkasam haftasonu ne güzel olurdu ama çok az iş yapıyorum ondan da kilo alıyorum aman sağlıkla doğuralımda olsun kilo alalım
canım benimkiler ikiz görünüyor ben o kadar erken dr gitmek istemiyorum alttan bakmalarını istemiyorum zaten bir sorun çıktığında belli olmaz mı

abcdf sen anatoldyaya gittinmi ne yaptın canım valla geçmişe bakamadım çok birikmiş gözm kesmedi

herkese selamlar sevgiler allah heppimizi korusun

ama ben buaralar gerçekten fzla bakamıyorum çok yoruluyorum

Sürprizm, hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin, idrarda çift çizgi yakaladıysan o pozitif sonuçtur hatta ikinci çizgi çok silik bile olsa benim ki öyleydi.

Amin canım,cümlemizinkini ,yarın ilk randevum var çok heyecanlıyım açıkçası :bbo:

merhaba cans;
eşini Azerbaycan'a uğurlamışsın.Allah kavuştursun.sayılı günler çabuk geçsin..yeni evinizde güle güle ağız tadıyla iyi günlerde oturun diyeceğim ki;.kiraya verdiğinize göre şimdilik evde ikamet gözükmüyor..
usta işleri öyledir.beyaz eşya servisleri de öyle..insanı mahkum ederler..kolaylıklar diliyorum.

abcdef;bugün dr görüşmen yokmuydu?benim mi aklımda yanlış kalmış..öyleyse eğer;nasıl geçti?
eşin konusunda çok şanslısın.ben bir hapı yutturamadım değil onu bunu yesin.niyet vardı ama uygulama olmadı bir türlü.kaç kavanoz attım,üzerinden bir iki kaşık ancak alınmış..tam sonunda sigarayı bıraktı..sonra da böyle oldu..üzülüp te başlamasa bari...
bugün kendimi işe güce verdim.biraz orası burası.halı yıkadım.biraz mutfak dolabı sildim...yerler açıkta.hiçbirşey koyasım düzenleyesim yok.herşeyi toplayasım gidesim geliyor.kafam bulanıyor.gidip bir ev aramak istiyorum.yeni evimi düzenlemek.hazırlanmak.dr ları unutmak..kafamçokkarıştı

Deniz;senden ne haber? bibilin iyi mi?.alıp ta giymedin değil mi o penyelerden..benim yerime giy barii

Waterss;senin de az kaldı...18 ya da 19 du değil mi büyük gün...şafak azalıyor.hadi hadi bitirdiniz.kucağınızda da görün.ablası heyecanlanıyor mu.seviyormu üstten dokunuyor mu ona..yakında gerçeğin dokunur.

Altınyunus daha iyiymişsin.bir dahaki kontolde birşeye bakılıcak demişsin ama anlaşılmamış.aniyo tarihi ne??ben mi anlamadım.amniyomu yoksa?

Merye;sağol canım .iyiym diyelim iyi olalım.senin basur olayın da ilginçmiş.çünkü kabızlıktan sonra olur o...anneme söylemedim kızkardeş biliyor.aman sıcaklara dikkat edin.ben en üst kattayım hava çok sıcak hamileler Allah kolaylık versin.sizde bir kolayını bulmaya çalışın.

Sürprizim;bebişin hayırlı olsun.bugün kan testi yaptırmıyacakmıydın.öyle yazmıştın.pazartesi yapıcam diye..aman çok dikkat et.çok kıymetli bebek onlar...çok şanslıymışsın Allah aratmamış.bu yüzden kıymetini bil.sıkı sarıl ona..

Zarpandit;sende ne haber var? keke vanilya ile kabartmayı koymayı unutmuşsun haa...tadı nasıl oldu peki?ince mince...tadı iyimiydi.
ben şimdi 2 lt lik bir dondurma kutusu elimde.yiyorum..depresyon halleri..ne yaparsın...tam dolu değil ama...

Merhaba hanımlar,
Görüşme havadisleri getirdim size. Az sonra en yakın sinemada ... opuyorumnanaktan

Cans, allah kavuştursun tekrar. Evet benimki denizci, 4 senedir Ankaradayız ama lojmanda oturmuyoruz. Usta işleri öyledir bilmezmiyim, hele ki egeliler iyice ehlikeyftir :) Hayırlı olsun eviniz, daha güzelleri de nasip olsun inşallah.
Senin buradaki merkezler hakkında fikrin var mı? Anatolia hakkında veya Hakan Yaralı hakkında fikrin var mı?
Ben sadece Genart ile görüştüm, bugün de Anatolia ya gittim ama lanet bir hastayım ben, huysuzum biraz. Aşağıda detayları anlatacağım.:)

Görüşme detayları :
Randevu saat 16.30 daydı ve özel durum diye haberlilerdi.
Ama bekle bekle, saat 17.00 oldu, kızlardan birisi beklettikleri için özür diledi, üstüne bir yarım saat daha bekledim. Saat 17.30 oldu, artık benim cinlerim de tepeme çıkmıştı ki buyrun dediler. Tam doktorun odasına girerken, önümden birisini daha içeri aldılar imza için. İlk orada asistana çattım işte. Sonra odaya girdim, doktor "beklettik sizi kusura bakmayın" dedi. Bende daldım adama. "Evet yeterince beklettiniz, her zaman böylemisiniz" dedim. Ama o sinirle söyleyiş tarzımı bir gözününüzün önüne getirin işte :) Şöyle bir afalladı, iki üç kere daha özür diledi, bugün böyle bir aksaklık oldu, inanın herzaman böyle değildir dedi. Başlangıcı böyle yaptık.

Teknik özet olarak:
Onkolog gebeliğe izin verdiyse eğer, benim uygulamayı düşündüğüm tedavi risk açısından gebelik yanında bir hiç kalır dedi. Gerekirse kendisi de konuşacak doktorumla. Femara protokolü uygulayacaklar ama herkeste 5 gün kullanırlarken bende belki 10 gün kullanabilirmiş. Çok az gonadotropin (günde 150 gibi, sanırım toplamda 1500-2000) kullanacak. Bunlar hep muayeneden sonra yumurtalık rezervime göre kesinleşecek şeylermiş. Bugün muayene etmek istedi de ben istemedim.

Genarttaki genetik meselesinden bahsetim biraz, "son derece talihsiz açıklamalar, ne alakası var" dedi. Genlerle ilgili açıklama yaptı, kaldı ki gen geçişi olsa bile ille kanser olacak diye birşey yok dedi. Bu kısmı doğru çünkü gerçekten de gen mutasyon geçirdiği zaman sorun oluyor. Kimde mutasyon olacağı da belli olmuyor.

Buna bağlı olarak PGT testlerini sordum, kesinlikle kesinlikle yanlış dedi. Bir kere son yapılan araştırmalara göre embriyo kesesi üzerinde açılmış bir deliğin tutunmayı azaltacağı yönünde bulgular var dedi. Sizin durumunuzda biz zaten çok az uyarıcı kullanıp, az yumurtayla çalışacağız, böyle şeylerle tutunma ihtimalini de düşürmek yanlış olur dedi. Biz sizde mümkün olduğunca az atışla hedefi tutturmaya çalışacağız dedi, önemli olan bu dedi. PGT testi hakkında söyledikleri çok mantıklı geldi bana, ondan da para alacak sonuçta istese yapılması zorunlu da diyebilirdi bence.

Takiplerimin nasıl olacağını sordum, arkadaşlar yoğunluğunuzdan dolayı ara takipleri sizin yapmadığınızı söylüyor dedim. Ben sizi baştan sona takip etmek istiyorum, tıbbi olarak çok hassas bir hastasınız. USG den tutun tüm diğer takiplere kadar ben olmak istiyorum dedi. Ağustosta 5 gün tatil yapacakmış, iş için ABD ye filan gidecekmiş. Eylülde buradayım, karar verirsek Eylülde olabilir dedi. Ekimde de ABD de olacakmış, Kasım ve Aralık da uygun dedi.

Bana kaç uygulama yapılabilir dedim, böyle bir sınır yok aslında ama sizin durumunuz için tercih mümkün olduğunca az uygulamadır dedi.

Görüşme biterken, sormak istediğiniz başka birşey varmı dedi, yok sağolun dedim. Çok mu kızdınız beklemeden dolayı dedi, ben de tüp bebekten mümkün olduğunca uzak durmak istediğimi, o yüzden görüşmelerde zaten çok gergin ve hassas olduğumu, aksaklıklardan daha çok etkilendiğimi söyledim. Tekrar özür diledi, kartını verdi :)

Ne zaman isterseniz bir muayene edeyim yumurtalık rezervi benim için kilit noktadır dedi. O randevuya eşiniz de gelirse, onunla da tanışmak isterim dedi. Gerekirse o randevuda ilaçları filan kesinleştirip onkoloğumu da arayacak. Benden bu sefer para alınmamasını söyledi asistanına, dosyama işaret koydurttu. Bir daha randevu aldığım zaman yine 30 dk.lık randevu vermelerini tembihledi. Sıkı sıkı elimi sıktı, ayrıldık. Görüşme 40dk. sürdü bu arada :)

Sağlıklı olsaymışım şansım %45 miş ama şimdi uygulanacak tedaviyle, rezervim de uygunsa %30-35 dedi.
Ne dersiniz?

Son düzenleme:

Erverdi'cim herkesi düşünürsün sorarsın ben, de hep sorarsın sağolasın. Ne olsun iyiyiz biz kızımda kardeşinin hareketlerini net bir şekilde hem görüyor hem dokunuyor. Umarım eline aldığında da problem olmaz. Bugün SGK raporumu başlattım, dr USG de baktı büyüyor bebiş. Sen nasılsın ara ara dökülmeler oluyorsa da arası açılır ve kendine gelirsin.

Bak bugün gittiğim hastanede dr sıramı bekliyordum orada benim gittiğim dr u ziyarete gelen çok cici bir bayanla tanıştım o da dr u bekliyormuş arkadaşıymış aynı zamanda tanıştığım o bayan da şifa hastanesinde kadın doğum uzmanıymış neyse beklerken sohbet muhabbet o da 40 yaşındaymış eşi de eşi çok nadir görülen bir kanser hastasıymış sinir kılıfı kanseri 30 yaşından beri pek çok tedavi , kemoterapi ve ameliyat geçirmiş ve eşinin bebeğinin olması imkansızmış bu kanser türü Türkiye'de 2 kişide varmış. Bayan da eşini çok severek evlenmiş halen çok seviyor ve ben çocuksuz olmayı kabullendim yeter ki eşim iyi olsun diyor bir dr olarak bu hastalığa yakalanan vakaların 56 yaşını geçemediğini de biliyor. Görsen çok iyi alçak gönüllü ve tatlı bir bayandı, elinden çok sayıda gebelik geçtiğini ve halen bir çok gebeyi takip ettiğini söylüyor ama hiç bir zaman anne olamayacağım diyor. Ne diyeceğimi bilemedim tabi , Allah inşallah eşine ve kendisine uzun ömürler verir ve eşi daha fazla yaşar. O nedenle önce sağlığımız geliyor.

Merye'cim, demek ikiz bilmiyordum kaçırmışım hayırlı olsun sağlıkla kucağına al bebeklerini. Bu arada alttan bakmanın gebeliğe hiç bir zararı yo nedense halk arasında böyle yanlış bir inanış var. Hiç çekinme en az 14 haftaya kadar alttan bakılıyor yoksa detay göremezler. Alttan bakmak sakıncalı değil, o zaman ilişki de olmamalı ama dr lar bazı gebeliklerde buna sınırlama koyarlar. Dr una güveniyorsan zaten merak etme.

Bu arada ben çok hareketli bir hamilelik geçirdim toplamda bugün itibarı ile 13 kg aldım tuzu uzun zamandır çok azalttım ama kesmedim ayaklarımın şişi normal hamilelikte görülen düzeyde, yüzüklerimi halen takabiliyorum parmaklarımda ve yüzümde bir şişme olmadı. Tatlı ve hamurişini çok az tükettim. Tatlı yok denecek kadar az bu da kilo kontrolünde etkili oldu sanırım, bir de evde popom yer görmezd, şimdilerde evdeyim diye biraz oturabiliyorum.

merhaba abcdef;
canım benim ,bekleme maalesef ki her yerde olabiliyor.özelde de olsa ssk da da olsa..ama senin kendinden taviz vermeyen tavrın dr da etkili olmuş.öyleki bu seferlik ücret almamakla jest yapmış ..
femaralı tedaviyi bana da 5 gün uygulatmışlardı.bu doğru.sana acaba dozu azaltarak mı 10 güne çıkaracaklar.yani yarım yarım.yoksa femaranın dozu mu fazla olacak senin tedavinde?
PGTyi benin bildiğim; zaten fazla yumurta sayısı olduğunda deniyorlar.evet.çünkü embriyonun kaybedilme riski var.ama bu oran çok düşük diye biliyorum.hem pgt ile yalnızca bilinen belli başlı genetik hastalıklar ayıklanıyor.düşün kü kaçtane genetik hastalık varsa pgt de sadece 10 u ayıklanabiliyor.ben öyle biliyorum.az ilaçla az yumurta ile çalışacağından PGTden kaçınması doğal.

yüzdelere de pek inanma derim.olmaz oluyor ölmez de ölüyor.sonra da tıpta %100 yoktur deyip çıkıveriyorlar işin içinden.ben her zaman her durumda %50 vermişimdir kendime şansı.ister tek yumurta.ister fazla.ya olacaktır ya da olmayacaktır.öyle değil mi?yerimseniben
benim yüzdem daha gerçekçi değil mi?
naçizane fikirleirm bunlar.

Erverdicim, doğru diyorsun %50 ihtimal için yerimseniben
Femarayı yüksek doz kullanacak. Ya da uzun süre kullanacak. Yumurtalıklara göre karar verecek. Onun benim için sakıncası yok galiba da gonadotropini azaltabildiği kadar azaltacak.

PGT için "embriyo hasar alıyor, tutunma ihtimalini düşürüyor" demesi çok ilginç geldi bana çünkü genelde tam tersini söylüyorlar ya. Tamamen zararsız vb. diye. Hatta forumda da topic var, PGT olup ta tutan oldu mu hiç diye. Demek bir sakatlık var o işlerde de, dikkat etmek lazım.

Son düzenleme:

Absynth, sizin liste bayagi guzelmis.cokacimcoook

Cans, sana cok kolay gelsin. Ustalarla ugrasmanin ne demek oldugunu gecen yaz acaip anladik. Herseyi basinda cok acik ve net olarak anlasmanin cok buyuk onemi var tabii verdikleri zamanda gelirlerse...Bir kac kisiden de hem fiyat alip hem isi ne zaman teslim edecegini ogrenmek yine cok basinda onemli, biz artik bu verdiginiz zamanda bitiremezseniz anlastigimiz fiyattan daha az oderiz demistik, belki boyle bir sey senin isine de yarayabilir. Basinda onlara zamaninin kisitli oldugunu soylemende de fayda var.
Esine de Allah kavustursun.:Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…