Görüşme detayları :
Randevu saat 16.30 daydı ve özel durum diye haberlilerdi.
Ama bekle bekle, saat 17.00 oldu, kızlardan birisi beklettikleri için özür diledi, üstüne bir yarım saat daha bekledim. Saat 17.30 oldu, artık benim cinlerim de tepeme çıkmıştı ki buyrun dediler. Tam doktorun odasına girerken, önümden birisini daha içeri aldılar imza için. İlk orada asistana çattım işte. Sonra odaya girdim, doktor "beklettik sizi kusura bakmayın" dedi. Bende daldım adama. "Evet yeterince beklettiniz, her zaman böylemisiniz" dedim. Ama o sinirle söyleyiş tarzımı bir gözününüzün önüne getirin işte :) Şöyle bir afalladı, iki üç kere daha özür diledi, bugün böyle bir aksaklık oldu, inanın herzaman böyle değildir dedi. Başlangıcı böyle yaptık.
Teknik özet olarak:
Onkolog gebeliğe izin verdiyse eğer, benim uygulamayı düşündüğüm tedavi risk açısından gebelik yanında bir hiç kalır dedi. Gerekirse kendisi de konuşacak doktorumla. Femara protokolü uygulayacaklar ama herkeste 5 gün kullanırlarken bende belki 10 gün kullanabilirmiş. Çok az gonadotropin (günde 150 gibi, sanırım toplamda 1500-2000) kullanacak. Bunlar hep muayeneden sonra yumurtalık rezervime göre kesinleşecek şeylermiş. Bugün muayene etmek istedi de ben istemedim.
Genarttaki genetik meselesinden bahsetim biraz, "son derece talihsiz açıklamalar, ne alakası var" dedi. Genlerle ilgili açıklama yaptı, kaldı ki gen geçişi olsa bile ille kanser olacak diye birşey yok dedi. Bu kısmı doğru çünkü gerçekten de gen mutasyon geçirdiği zaman sorun oluyor. Kimde mutasyon olacağı da belli olmuyor.
Buna bağlı olarak PGT testlerini sordum, kesinlikle kesinlikle yanlış dedi. Bir kere son yapılan araştırmalara göre embriyo kesesi üzerinde açılmış bir deliğin tutunmayı azaltacağı yönünde bulgular var dedi. Sizin durumunuzda biz zaten çok az uyarıcı kullanıp, az yumurtayla çalışacağız, böyle şeylerle tutunma ihtimalini de düşürmek yanlış olur dedi. Biz sizde mümkün olduğunca az atışla hedefi tutturmaya çalışacağız dedi, önemli olan bu dedi. PGT testi hakkında söyledikleri çok mantıklı geldi bana, ondan da para alacak sonuçta istese yapılması zorunlu da diyebilirdi bence.
Takiplerimin nasıl olacağını sordum, arkadaşlar yoğunluğunuzdan dolayı ara takipleri sizin yapmadığınızı söylüyor dedim. Ben sizi baştan sona takip etmek istiyorum, tıbbi olarak çok hassas bir hastasınız. USG den tutun tüm diğer takiplere kadar ben olmak istiyorum dedi. Ağustosta 5 gün tatil yapacakmış, iş için ABD ye filan gidecekmiş. Eylülde buradayım, karar verirsek Eylülde olabilir dedi. Ekimde de ABD de olacakmış, Kasım ve Aralık da uygun dedi.
Bana kaç uygulama yapılabilir dedim, böyle bir sınır yok aslında ama sizin durumunuz için tercih mümkün olduğunca az uygulamadır dedi.
Görüşme biterken, sormak istediğiniz başka birşey varmı dedi, yok sağolun dedim. Çok mu kızdınız beklemeden dolayı dedi, ben de tüp bebekten mümkün olduğunca uzak durmak istediğimi, o yüzden görüşmelerde zaten çok gergin ve hassas olduğumu, aksaklıklardan daha çok etkilendiğimi söyledim. Tekrar özür diledi, kartını verdi :)
Ne zaman isterseniz bir muayene edeyim yumurtalık rezervi benim için kilit noktadır dedi. O randevuya eşiniz de gelirse, onunla da tanışmak isterim dedi. Gerekirse o randevuda ilaçları filan kesinleştirip onkoloğumu da arayacak. Benden bu sefer para alınmamasını söyledi asistanına, dosyama işaret koydurttu. Bir daha randevu aldığım zaman yine 30 dk.lık randevu vermelerini tembihledi. Sıkı sıkı elimi sıktı, ayrıldık. Görüşme 40dk. sürdü bu arada :)
Sağlıklı olsaymışım şansım %45 miş ama şimdi uygulanacak tedaviyle, rezervim de uygunsa %30-35 dedi.
Ne dersiniz?