- 3 Temmuz 2009
- 8.580
- 3.538
- 723
eşimi dinleyip bir görüş daha mı almalıyım..offfff.çok sıkıldım.bunun tükürülecek ne sakal yanı kaldı ne bıyık.ben boğuluyorum artık kendi tükrüğümde.
deniyeceksem bile bu şimdi olmalı.6 ay sonra değil.ne istediğimi tam net kesiremiyorum artık.
kızlar bir şey söyleyin.inanın her türlü öneriye açığım.kızmam,gücenmem.ne düşünüyorsanız yazın.fikir fikirdir.hepsini yatırıp birşey çıkarabilirim.ya da yine böyle mok gibim olmaya devam ederim..
parça parça yazdım.bilgisayar arıza yapmasın boşa gitmesin diye..sizi seviyorum.bir el atıverin şu erverdiyekafamçokkarıştı
Deniz, gecmis olsun. Dogum sonrasina seni baska isler bekliyor olacak. Senin bakici isinin olmasi iyice kesinlesti artik bunlardan sonra....Artik doguma kadar dayanmaktan ve doktorlarin verdigini kullanmaktan baska care yok. Kendine dikkat et lutfen.
Erverdi, sakinleşte tam olarak bir dinleyelim olan biteni. Sağlığım için çok iyi demişsin gelişmelere, ben öncelikle ona sevindim. Öteki sonraki konu. Dur sen tam bir anlattığın zaman irdeleriz. :)
Deniz, geçmiş olsun yav. Yalnız şu varis işini başka birilerine daha danışsan canım. Annemin çok fena varisi vardır, ameliyat tavsiye etmediler ona, tekrarlar. Ameliyattan sonra çok dikkat etmeniz lazım, edemeyecekseniz boşu boşuna olmayın demişlerdi. Ama kç sene önceydi tabi, şidi pekçok şey değişmiştir herhalde.
Zarpandit, kolundakinin pıhtı olabileceğini değil de, eğer pıhtılaşma sorunun varsa senin başına gelen gibi kazalarda o bölgede pıhtı oluşabileceğinden endişe ettim. Hani bacakta filan olur ya "flebit" onun gibi. O yüzden senin daha bir hassas davranman lazım, ihmal etme yani canımlmaz: Yarın iyi haberlerle gelirsin inşallah. Bakalım ne diyecekler.
Arkadaşlar teşekkürler benim durumuma yorumlarınız için. İlaç için "gonadotropin" yazmış kağıda ama anladığım kadarıyla hiç de öyle çok koruyucu ve minimal bir protokol değil kadının bahsettiği. Ben bambaşka düşüncelerle gitmiştim. Bakın şöyle birşey bekliyordum :
"Prof. Dr. Oktay, Letrozol ile dışarıdan yüksek dozda hormon verilmeden, vücudun kendi yumurta üreten hormonunun geliştirilebileceğini belirterek, bu şekilde 1 yerine 3 yumurta elde edileceğini bildirdi. Prof. Dr. Oktay, 'Bu, her gün iğne kullanmadan, ağızdan alınan ilaçlarla masrafı az ve kaliteli yumurta seçilen bir yaklaşım. Ayrıca, daha az embriyo ile çoğul gebelik riskini de azaltacak" dedi. Prof. Dr. Kutluk Oktay, letrozolün bir başka yararını anlatırken, çalışmalarda östrojen düzeyi yüksekliğinin, embriyoların anne karnında tutulma oranını düşürdüğünün görüldüğünü, ancak letrozol verildiğinde östrojen düzeyinin normal fizyolojik düzeye yakın gittiğinin belirlendiğini söyledi. Prof. Dr. Oktay, "Tek embriyo ile aynı hamilelik oranlarını elde edeceksiniz. 2-3 adet embriyo koymanıza gerek kalmadığı için çoğul gebelik oranları da düşecek" diye konuştu."
Deniz, genetik rahatsızlık deyince kanser sayılıyormu ki? sanmam ama belki ona güvenerek bu cinsiyet konusunu açtı. Yalnız şöyle de bir durum var bahsettiği genler onkogen tabir edilen BRCA-1 ve BRCA-2 ve bu genler kadınlarda meme-rahim kanseri yapıyorsa erkeklerde de akciğer-prostat kanseri yapıyor. Yani erkek bebek daha az riskli demek değil. Netekim, babamı akciğer den, halalarımı rahim ve göğüs ten kaybettik. Aile öyküsü feci yani :) annemde menapoza 40 yaşında girmiş :) Yani nerde kötü gen var bana gelmiş herhalde yav :)
Ya kadıncağız çok vakit ayırdı bana, 1 saat görüştük ve çok irdeledi sağlık durumumu. 2002 de geçirdiğim bir rahatsızlık bile dikkatini çekti, not aldı. Eşimde 35 yaşında kabakulak olmuştu, onu bile sordu not aldı ama ne bileyim beni rahatsız eden birşey oldu orada. Sanki tıbbi durumuma bir çare arıyormuş gibi değil de bebek marketine gitmiş gibi hissettim kendimi. Belki de ilk olduğu için aşırı hassas davranıyorum bilemedim.
Şu Hakan Beyle de görüşeyim bakalım, daha netleşir herhalde.
gonadotropin içeren ilaçlar "Gonal-F, Puregon, Metrodin- HP, Pergonal, Humegon, Menogon". Yani bana özel bir tedavi değil. Kısa protokol, az ilaç bile vermeyecek yani. Kutluk Hocanın havasını atıyorlar sadece sanki, özel birşey yapılmıyor.
merhaba arkadaşlar uzun suredır sızı takıp edıyorum ...fakat sezsız ..bazen mutluluklarınıza sevınıyorum bazen uzuluyorum ..az cok hepınızın derdınden haberım var ..dılerım tum sıkıntılar atılır guzel ve huzurlu gunler cabucak gelır..
.. Merhaba Erverdi .. öncelikle rumuzunu hep merak etmişimdir .. özel bır anlamı var mı diye ? daha da öncelikle geçmiş olsun a.s... dun yasadıklarını ve duyduklarını okudum .. uzuldum .. ama sen uzulme .. cunku ben sendekı bu donanımla ve bu azımle bır cok engelı aşacagına ve senın için mutlu sona kavuşacagına emınım .. Tabıı mutlu sonlar gorecelıdır .. belkı bır bebek .. belkı guzel bır iş belkı de sosyal hayatın akışı içinde kendıne ayıracagın özel ve mutlu anlar ..
.. bu forumu ve kulubu uzun zamandır takip edıyorum . ve senın kendını nasıl gelıştırdığine ve pazıtıflığıne şahıt oldum .. yılma arkadaşım .. senın içindekı o guç ve ınanç nelere vesıle olup ne mucızeler vermiştır kı biz bu guzellıklere ancak şaşırırırız..
şu ankı durum için ise naçizane bır şeyler soylemek isterım .. bız doktor degılız onlar kadar çok şey bılemeyız .. ama öyle doktorlar gordum kı kendılerınden acız .. hayata sadece para ve klışe bır cerceveden bakan , yenılıklerden habersız .hoşgorusuz .ilgısız .ve ne acıdır kı bılgısız .. ama senın gıttıgın hemotolog her seyı arastıran senı dınleyen ve cozum arayan bır doktora benzıyor .. bence onun yorumlarını ve goruşlerını hafıfe alma .. ama cozum yolları aramaya çalısın beraber .. senın o bahsettıgın ( comodın ) adlı ılacı kalp hastaları kullanıyor .. kanı sulandırıyor .. babamda kullanıyor ..uzun sureler kullandı ..ancak 2 senedır dr u başka bır ılacla degıştırdı .. madem bu ılac tehlıkelıymıs başka kan sulandırıcılar var .. heparın gıbı mesela .. onlar alternatıf olabılır .. tup bebek meselesıne gelınce iğne ile degıl cok basıt ılaçlarla 2 yada 3 yumurta elde edıp .. ya da hiç ılacsız her ay olgunlaşan yumurtayı aıp dolleseler ve dondursalar 3 - 4 siklusta belkı kayda deger bır seyler elde edılr.bıraz yorucu ve masraflı bır tadavı olur belkı ama hiç bır sey yapmadan beklemekten daha ıyıdır dıye dusunuyorum .. tabii en onemlısı senın saglığın ve huzurun .. saglıgını tehlıkeye atmadan bır tedavı planı en ıyısı..
herkese guzel bır gun dılıyorum .
merhaba arkadaşlar uzun suredır sızı takıp edıyorum ...fakat sezsız ..bazen mutluluklarınıza sevınıyorum bazen uzuluyorum ..az cok hepınızın derdınden haberım var ..dılerım tum sıkıntılar atılır guzel ve huzurlu gunler cabucak gelır..
.. Merhaba Erverdi .. öncelikle rumuzunu hep merak etmişimdir .. özel bır anlamı var mı diye ? daha da öncelikle geçmiş olsun a.s... dun yasadıklarını ve duyduklarını okudum .. uzuldum .. ama sen uzulme .. cunku ben sendekı bu donanımla ve bu azımle bır cok engelı aşacagına ve senın için mutlu sona kavuşacagına emınım .. Tabıı mutlu sonlar gorecelıdır .. belkı bır bebek .. belkı guzel bır iş belkı de sosyal hayatın akışı içinde kendıne ayıracagın özel ve mutlu anlar ..
.. bu forumu ve kulubu uzun zamandır takip edıyorum . ve senın kendını nasıl gelıştırdığine ve pazıtıflığıne şahıt oldum .. yılma arkadaşım .. senın içindekı o guç ve ınanç nelere vesıle olup ne mucızeler vermiştır kı biz bu guzellıklere ancak şaşırırırız..
şu ankı durum için ise naçizane bır şeyler soylemek isterım .. bız doktor degılız onlar kadar çok şey bılemeyız .. ama öyle doktorlar gordum kı kendılerınden acız .. hayata sadece para ve klışe bır cerceveden bakan , yenılıklerden habersız .hoşgorusuz .ilgısız .ve ne acıdır kı bılgısız .. ama senın gıttıgın hemotolog her seyı arastıran senı dınleyen ve cozum arayan bır doktora benzıyor .. bence onun yorumlarını ve goruşlerını hafıfe alma .. ama cozum yolları aramaya çalısın beraber .. senın o bahsettıgın ( comodın ) adlı ılacı kalp hastaları kullanıyor .. kanı sulandırıyor .. babamda kullanıyor ..uzun sureler kullandı ..ancak 2 senedır dr u başka bır ılacla degıştırdı .. madem bu ılac tehlıkelıymıs başka kan sulandırıcılar var .. heparın gıbı mesela .. onlar alternatıf olabılır .. tup bebek meselesıne gelınce iğne ile degıl cok basıt ılaçlarla 2 yada 3 yumurta elde edıp .. ya da hiç ılacsız her ay olgunlaşan yumurtayı aıp dolleseler ve dondursalar 3 - 4 siklusta belkı kayda deger bır seyler elde edılr.bıraz yorucu ve masraflı bır tadavı olur belkı ama hiç bır sey yapmadan beklemekten daha ıyıdır dıye dusunuyorum .. tabii en onemlısı senın saglığın ve huzurun .. saglıgını tehlıkeye atmadan bır tedavı planı en ıyısı..
herkese guzel bır gun dılıyorum .
uyandımeşimle konuştuk biraz.ben dr lara güvenmiyorum diyor.bizi çözemiyorlar hep böyle sonuçsuz kalıyoruz diyor.burası böyle dedi diye bütün tahlillerimi herşeyimi alıp başka bir yere daha göstermemi istiyor.hem dr lara güvenmiyor hemde yine yeni bir dr a gitmemi bir konuşmamı başka bir görüş daha almamı istiyor.ilaçlarım duruyor.ben bi tuhaf oldum sanki...şimdi öbür işleri düşünüyorum.o kadar çok isterken şimdi öbürüne kanalize olmak...çok yoruldum.bilmiyorum.c tesi test yapacağım hastanenin tüp bebek servisi var.git bir konuş diyor.hem bugün yaptırdığım pıhtılaşma testi normal çıktı.anlamadım.3 değer var.3ü de normal.hemotolok bana önce 3 güne sonra 5 günesonra 2 haftada sonra 3 haftada isteyecğim bu testi demişti.saat 4 te ilaca başlattı.hergün aynı saatte içecekmişim.ben değerleri görücem6 ay takip edicem 6 ay sonrasında da MR istiyor.yine kendimi oyuncak gibi hissetmeye başlayacağım dr ların elinde.bitsin istiyordum.kafamdakiler şunlar
__değerlerim normal ise niye ilaç içmeye devam edeyim 6 ay?hem bu ilaç içilirken hamile kalınsa(olmaz ya olaki alınması lazımmış)böyle olunca da kendimi denek gibi hissediyorum.
__normal ise bu ilaç değiştirmez miki acaba değeri(hani sanki zorla birşey arıyacaklar hastasın diyecekler ya)
__3 gün 5gün 15 gün 3 hafta ara ile hep test.ben bitsin dedikçe yine başıma üşüşüyor.
_
__eşim gittiğim hastanenin büyük bir hastane olduğunu dr ların olası bir şeyde.en küçük risk almak istemediklerini söylüyor.yani hastaneneyi düşünüyorlarmış hastadan önce..
ben şimdi eğer durumum böyle vahimse bir daha denemek istemiyorumben sakat kalsam felç geçirsem ya da gözler gitse.çocuk olsa ne olur olmasakendime bile faydam sınırlı olacakken..
şimdi sağlıklı iken tedavimi olmalıyımbu arada da işlemlere başlamak istiyorum.daha önce söylemiştim ya burda.sağlık rağoru istiyorlarmış.bunu belirtmeme gerekir mi ki?
hem kim bir saat sonrası için birine garanti verebilir ki
hiçbişey yapmayıp,ot gibi mal gibi mi davranayım?oysa B planımda yeni bir hayat vardı.onu da mı es geçeyim?
caımmm;sorularını aynen not edeceğim.dr la bir daha ki görüşmemde.Erverdi'cim, parça parça yazdıklarını okudum, öncelikle Hale hnm iyi ki seni göndermiş nöroloğa sen 3-5 sene de bir oluyordu böyle şeyler ama bu sonuncusu bir sene ara ile oldu demiştin yanlış hatırlamıyorsam, dr da çizerek göstermiş şu anda pıhtı küçük ver kan akışına izin veriyor, değerlerinde normal çıkması şu anda bir pıhtılaşma olmadığının göstergesi, benim anladığım dr oı pıhtıyı ilaç ile dağıtıp hatta başka pıhtılaşmanın oluşmasını engellemek amacıyla seni o ilaca başlattı ve belli aralıklarla yaptıracağın testlerle takibini yapacak. 6. ayın sonunda 6 aylık seyre bakıp bir karar verilecek, bu sağlığın için son derece önemli.
Benim aklıma ilk etap da gelen sorular :
1- 6 ay sonra pıhtı tamamen dağılmış olabilir. O zaman dr'a şu anda almakta olduğun ilacı kesecekler mi ? Cevap evet ise , pıhtılaşmayı engelleyecek başka bir ilaca mı başlanacak ? eğer başlanacak ise bu tüp yapmaya engel mi ? Yani ömür boyu ilaç almal zorunda mısın ? eğer evetse bu gebeliğe engel mi olacak ?
2- 6 ay sonra pıhtı tamamen dağılmamışsa ama küçülmüşse muhtemelen kullandığın ilaca devam edilecek. Tamamen dağıldıktan sonra nasıl bir tedavi yöntemi izlenecek tekrar olmasını engellemek için , yani yukarıdaki sorular devreye giriyor.
3- A planı olmazsa B planın için senin sağlıklı olman son derece önem taşıyor, daha doğrusu sağlığın her zaman 1. sırada geliyor arkadaşım sen varsan her şey güzel ..ve sağlığın her şeyden önemli.
4- Beyin MR'ında o pıhtı tespit edilmiş ama eşinin dediği gibi bir iyi hematolğa daha görün fikrini al istersen ama bu hematoğun verdiği saat 4 de alınacak ilaca devam etmelisin. Bu çok önemli.Sakın ıskalama.
5- Sen hayat dolu, cıvıl, cıvıl bir insansın , sesinle bir sürü görmeyen çocuğun gözü kulağı olacak projelere girdin bundan daha güzel bir şey var mı ? şimdi sağlığını toparlamalısın ki Allah'ın izni ile zaten iyi bir hastanede iyi bir dr ile bunu tespit edip tedaviye başladın.
6- 6 ay sonra ki durum değerlendirmesine göre planlarına yön verebilirsin.Eğer tamam tüp deneyebilirsin derlerse daha 39-40 yaşlarında olacaksın ki halen şansın var, en kötü ihtimal hayır bundan sonra sürekli şu ilacı kullanacaksın olmaz derlerse, B planın var arkadaşım. Herşeyde bir hayır olduğunu biliyoruz,hakkımızda hangisi bizim için hayırlı olacaksa o olsun.
Mutlu bir evliliğin sevdiğin , sevildiğin bir eşin var. en azından öyle olduğunu yazılarından anlıyorum bu da çok büyük bir mutluluk kaynağı..hele bir dur bakalım her şey bitmiş değil sadece tedavin için biraz beklememiz ve sonra kararlar almam gerekiyor. Sağlıklı aldığımız her nefes büyük zenginlik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?