Erverdi, sakinleşte tam olarak bir dinleyelim olan biteni. Sağlığım için çok iyi demişsin gelişmelere, ben öncelikle ona sevindim. Öteki sonraki konu. Dur sen tam bir anlattığın zaman irdeleriz. :)
Deniz, geçmiş olsun yav. Yalnız şu varis işini başka birilerine daha danışsan canım. Annemin çok fena varisi vardır, ameliyat tavsiye etmediler ona, tekrarlar. Ameliyattan sonra çok dikkat etmeniz lazım, edemeyecekseniz boşu boşuna olmayın demişlerdi. Ama kç sene önceydi tabi, şidi pekçok şey değişmiştir herhalde.
Zarpandit, kolundakinin pıhtı olabileceğini değil de, eğer pıhtılaşma sorunun varsa senin başına gelen gibi kazalarda o bölgede pıhtı oluşabileceğinden endişe ettim. Hani bacakta filan olur ya "flebit" onun gibi. O yüzden senin daha bir hassas davranman lazım, ihmal etme yani canım

lmaz: Yarın iyi haberlerle gelirsin inşallah. Bakalım ne diyecekler.
Arkadaşlar teşekkürler benim durumuma yorumlarınız için. İlaç için "gonadotropin" yazmış kağıda ama anladığım kadarıyla hiç de öyle çok koruyucu ve minimal bir protokol değil kadının bahsettiği. Ben bambaşka düşüncelerle gitmiştim. Bakın şöyle birşey bekliyordum :
"Prof. Dr. Oktay, Letrozol ile dışarıdan yüksek dozda hormon verilmeden, vücudun kendi yumurta üreten hormonunun geliştirilebileceğini belirterek, bu şekilde 1 yerine 3 yumurta elde edileceğini bildirdi. Prof. Dr. Oktay, 'Bu, her gün iğne kullanmadan, ağızdan alınan ilaçlarla masrafı az ve kaliteli yumurta seçilen bir yaklaşım. Ayrıca, daha az embriyo ile çoğul gebelik riskini de azaltacak" dedi. Prof. Dr. Kutluk Oktay, letrozolün bir başka yararını anlatırken, çalışmalarda östrojen düzeyi yüksekliğinin, embriyoların anne karnında tutulma oranını düşürdüğünün görüldüğünü, ancak letrozol verildiğinde östrojen düzeyinin normal fizyolojik düzeye yakın gittiğinin belirlendiğini söyledi. Prof. Dr. Oktay, "Tek embriyo ile aynı hamilelik oranlarını elde edeceksiniz. 2-3 adet embriyo koymanıza gerek kalmadığı için çoğul gebelik oranları da düşecek" diye konuştu."
Deniz, genetik rahatsızlık deyince kanser sayılıyormu ki? sanmam ama belki ona güvenerek bu cinsiyet konusunu açtı. Yalnız şöyle de bir durum var bahsettiği genler onkogen tabir edilen BRCA-1 ve BRCA-2 ve bu genler kadınlarda meme-rahim kanseri yapıyorsa erkeklerde de akciğer-prostat kanseri yapıyor. Yani erkek bebek daha az riskli demek değil. Netekim, babamı akciğer den, halalarımı rahim ve göğüs ten kaybettik. Aile öyküsü feci yani :) annemde menapoza 40 yaşında girmiş :) Yani nerde kötü gen var bana gelmiş herhalde yav :)
Ya kadıncağız çok vakit ayırdı bana, 1 saat görüştük ve çok irdeledi sağlık durumumu. 2002 de geçirdiğim bir rahatsızlık bile dikkatini çekti, not aldı. Eşimde 35 yaşında kabakulak olmuştu, onu bile sordu not aldı ama ne bileyim beni rahatsız eden birşey oldu orada. Sanki tıbbi durumuma bir çare arıyormuş gibi değil de bebek marketine gitmiş gibi hissettim kendimi. Belki de ilk olduğu için aşırı hassas davranıyorum bilemedim.
Şu Hakan Beyle de görüşeyim bakalım, daha netleşir herhalde.
gonadotropin içeren ilaçlar "Gonal-F, Puregon, Metrodin- HP, Pergonal, Humegon, Menogon". Yani bana özel bir tedavi değil. Kısa protokol, az ilaç bile vermeyecek yani. Kutluk Hocanın havasını atıyorlar sadece sanki, özel birşey yapılmıyor.