• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

dr şlerini bitirdim.memorialde nete giidim...size yazıyorum.yazdım çıkacağım.biri yaklaştı yanıma.bir bayan..tatlı bir bayan.dedi;afedersiniz bende üyeyim acaba birbirimizi tanıyormuyuz dedi.rumuzunu söyledi.tabii bende.tokalaştık tanıştık.5 dakika kadar konuştuk.O da üzgündü..nasıl olmasın..4üncüye hamile imiş.onda da kan pıhtılaşması varmış.keseyi görmüş.kalbi de atıyormuş.ama bugün bakmışlar.kalp atışı yok...cumaya alıcaklarmış..onda gözler kırmızı.zor tutuyor belli.tuttum elini..acısını paylaştım...sonra ayrılacaktık..KK da görüşürüz diyerek vedalaştık.tam ayrılmadan.eşini seviyormusun?mutlumusun onla dedim..evet dedi.önemli olan o dedim.ne yapalım dedim.canın sağolsun.canımız sağolsun.dedimsarıldım...öptüm yanağından..ikimize de iyi geldi o anlık...bir tuhaf oldum..o daha genç...dünya tatlısı şirin bir bayancık..şimdi yine elinde yavrusu yok..hep böyle olmuş..Allah çok büyük sabır versin..herkesin derdi kendine büyük ama ne yapalım.Allah güç kuvvet versin bizlere..zorlukların üstesinden gelelim.

uyandım:1:eşimle konuştuk biraz.ben dr lara güvenmiyorum diyor.bizi çözemiyorlar hep böyle sonuçsuz kalıyoruz diyor.burası böyle dedi diye bütün tahlillerimi herşeyimi alıp başka bir yere daha göstermemi istiyor.hem dr lara güvenmiyor hemde yine yeni bir dr a gitmemi bir konuşmamı başka bir görüş daha almamı istiyor.ilaçlarım duruyor.ben bi tuhaf oldum sanki...şimdi öbür işleri düşünüyorum.o kadar çok isterken şimdi öbürüne kanalize olmak...çok yoruldum.bilmiyorum.c tesi test yapacağım hastanenin tüp bebek servisi var.git bir konuş diyor.hem bugün yaptırdığım pıhtılaşma testi normal çıktı.anlamadım.3 değer var.3ü de normal.hemotolok bana önce 3 güne sonra 5 günesonra 2 haftada sonra 3 haftada isteyecğim bu testi demişti.saat 4 te ilaca başlattı.hergün aynı saatte içecekmişim.ben değerleri görücem6 ay takip edicem 6 ay sonrasında da MR istiyor.yine kendimi oyuncak gibi hissetmeye başlayacağım dr ların elinde.bitsin istiyordum.kafamdakiler şunlar
__değerlerim normal ise niye ilaç içmeye devam edeyim 6 ay?hem bu ilaç içilirken hamile kalınsa(olmaz ya olaki alınması lazımmış)böyle olunca da kendimi denek gibi hissediyorum.
__normal ise bu ilaç değiştirmez miki acaba değeri(hani sanki zorla birşey arıyacaklar hastasın diyecekler ya)
__3 gün 5gün 15 gün 3 hafta ara ile hep test.ben bitsin dedikçe yine başıma üşüşüyor.
_

__eşim gittiğim hastanenin büyük bir hastane olduğunu dr ların olası bir şeyde.en küçük risk almak istemediklerini söylüyor.yani hastaneneyi düşünüyorlarmış hastadan önce..
ben şimdi eğer durumum böyle vahimse bir daha denemek istemiyorumben sakat kalsam felç geçirsem ya da gözler gitse.çocuk olsa ne olur olmasakendime bile faydam sınırlı olacakken..
şimdi sağlıklı iken tedavimi olmalıyımbu arada da işlemlere başlamak istiyorum.daha önce söylemiştim ya burda.sağlık rağoru istiyorlarmış.bunu belirtmeme gerekir mi ki?
hem kim bir saat sonrası için birine garanti verebilir ki
hiçbişey yapmayıp,ot gibi mal gibi mi davranayım?oysa B planımda yeni bir hayat vardı.onu da mı es geçeyim?

eşimi dinleyip bir görüş daha mı almalıyım..offfff.çok sıkıldım.bunun tükürülecek ne sakal yanı kaldı ne bıyık.ben boğuluyorum artık kendi tükrüğümde.
deniyeceksem bile bu şimdi olmalı.6 ay sonra değil.ne istediğimi tam net kesiremiyorum artık.
kızlar bir şey söyleyin.inanın her türlü öneriye açığım.kızmam,gücenmem.ne düşünüyorsanız yazın.fikir fikirdir.hepsini yatırıp birşey çıkarabilirim.ya da yine böyle mok gibim olmaya devam ederim..

parça parça yazdım.bilgisayar arıza yapmasın boşa gitmesin diye..sizi seviyorum.bir el atıverin şu erverdiyekafamçokkarıştı

eşimi dinleyip bir görüş daha mı almalıyım..offfff.çok sıkıldım.bunun tükürülecek ne sakal yanı kaldı ne bıyık.ben boğuluyorum artık kendi tükrüğümde.
deniyeceksem bile bu şimdi olmalı.6 ay sonra değil.ne istediğimi tam net kesiremiyorum artık.
kızlar bir şey söyleyin.inanın her türlü öneriye açığım.kızmam,gücenmem.ne düşünüyorsanız yazın.fikir fikirdir.hepsini yatırıp birşey çıkarabilirim.ya da yine böyle mok gibim olmaya devam ederim..

parça parça yazdım.bilgisayar arıza yapmasın boşa gitmesin diye..sizi seviyorum.bir el atıverin şu erverdiyekafamçokkarıştı

erverdi okudum canım. ben hematolog neye göre bu ilaçları verdi neden 6 ay bekle dedi tam anlamadım? test yaprım 3 değer de normal demişsin. e öyleyse? yani hematolog un tüp yapmayalım 6 ay ilaç ve test demesinin nedeni ne? doktora bu yaptığın testin sonucunun normal söylediğinde de yine de devam mı diyecek? bence en azından telefon ile konuşup bunu sormalısın. yani yaptığım pıhtılaşma testinin 3 sonucu da normal ben neden 6 ay bu ilaçları kullanacağım diye.
eşin haklı memorial en ufak bir riski almak istemiyor. peki gerçekten bir risk varsa sen göze alabilir misin? yani dediğin gibi tut ki bebeğin oldu ama senin allah korusun gözün gitti, felç oldun o bebeğe kim bakacak, bebek olmuş ne fayda.
ben bu pıhtılaşma hastalığını ve çeşitlerini bilmiyorum. sanırım bazılarıyla ilaç kullanarak çok kolay hamile kalınıp bebek sahibi olunabiliyor. yani hafifleri var seninki gibi ağırları da. ben varsa üniversite hastanelerinde falan ya da başka bir yerde iyi bir hematolog bulup ona görünmeni öneririm. bir ara araştırmıştın olmamıştı o nedenle mi memorial inkine girmiştin? internete baktım türkiye de en az 750 hematolog olması lazımken 200 tane varmış. bunları bulması da zor galibe yerimseniben
ben 6 aylık tedavinin neden istendiğini tam bilmiyorum. sonucunda ne çıkacak onu da bilmiyorum. olmazsan risklerin nelermiş onu da bilmiyorum. ama içinin rahat etmesi için istersen başka tüpçüye değil de başka hematoloğa git derim. çünkü biliyoruz ki mutlaka az ilaçla hemen tüpe başlayacak tüpçüler vardır.

Deniz, gecmis olsun. Dogum sonrasina seni baska isler bekliyor olacak. Senin bakici isinin olmasi iyice kesinlesti artik bunlardan sonra....Artik doguma kadar dayanmaktan ve doktorlarin verdigini kullanmaktan baska care yok. Kendine dikkat et lutfen.

canım her durumda yatılı bakıcı bulacağım. sonrası da halledilir sadece maddi kısımlar beni çok korkutuyor. neyse olacak olan olacak ve herşey bir şekilde halledilecek.

Erverdi, sakinleşte tam olarak bir dinleyelim olan biteni. Sağlığım için çok iyi demişsin gelişmelere, ben öncelikle ona sevindim. Öteki sonraki konu. Dur sen tam bir anlattığın zaman irdeleriz. :)
Deniz, geçmiş olsun yav. Yalnız şu varis işini başka birilerine daha danışsan canım. Annemin çok fena varisi vardır, ameliyat tavsiye etmediler ona, tekrarlar. Ameliyattan sonra çok dikkat etmeniz lazım, edemeyecekseniz boşu boşuna olmayın demişlerdi. Ama kç sene önceydi tabi, şidi pekçok şey değişmiştir herhalde.
Zarpandit, kolundakinin pıhtı olabileceğini değil de, eğer pıhtılaşma sorunun varsa senin başına gelen gibi kazalarda o bölgede pıhtı oluşabileceğinden endişe ettim. Hani bacakta filan olur ya "flebit" onun gibi. O yüzden senin daha bir hassas davranman lazım, ihmal etme yani canım :olmaz: Yarın iyi haberlerle gelirsin inşallah. Bakalım ne diyecekler.

Arkadaşlar teşekkürler benim durumuma yorumlarınız için. İlaç için "gonadotropin" yazmış kağıda ama anladığım kadarıyla hiç de öyle çok koruyucu ve minimal bir protokol değil kadının bahsettiği. Ben bambaşka düşüncelerle gitmiştim. Bakın şöyle birşey bekliyordum :
"Prof. Dr. Oktay, Letrozol ile dışarıdan yüksek dozda hormon verilmeden, vücudun kendi yumurta üreten hormonunun geliştirilebileceğini belirterek, bu şekilde 1 yerine 3 yumurta elde edileceğini bildirdi. Prof. Dr. Oktay, 'Bu, her gün iğne kullanmadan, ağızdan alınan ilaçlarla masrafı az ve kaliteli yumurta seçilen bir yaklaşım. Ayrıca, daha az embriyo ile çoğul gebelik riskini de azaltacak" dedi. Prof. Dr. Kutluk Oktay, letrozolün bir başka yararını anlatırken, çalışmalarda östrojen düzeyi yüksekliğinin, embriyoların anne karnında tutulma oranını düşürdüğünün görüldüğünü, ancak letrozol verildiğinde östrojen düzeyinin normal fizyolojik düzeye yakın gittiğinin belirlendiğini söyledi. Prof. Dr. Oktay, "Tek embriyo ile aynı hamilelik oranlarını elde edeceksiniz. 2-3 adet embriyo koymanıza gerek kalmadığı için çoğul gebelik oranları da düşecek" diye konuştu."

Deniz, genetik rahatsızlık deyince kanser sayılıyormu ki? sanmam ama belki ona güvenerek bu cinsiyet konusunu açtı. Yalnız şöyle de bir durum var bahsettiği genler onkogen tabir edilen BRCA-1 ve BRCA-2 ve bu genler kadınlarda meme-rahim kanseri yapıyorsa erkeklerde de akciğer-prostat kanseri yapıyor. Yani erkek bebek daha az riskli demek değil. Netekim, babamı akciğer den, halalarımı rahim ve göğüs ten kaybettik. Aile öyküsü feci yani :) annemde menapoza 40 yaşında girmiş :) Yani nerde kötü gen var bana gelmiş herhalde yav :)

Ya kadıncağız çok vakit ayırdı bana, 1 saat görüştük ve çok irdeledi sağlık durumumu. 2002 de geçirdiğim bir rahatsızlık bile dikkatini çekti, not aldı. Eşimde 35 yaşında kabakulak olmuştu, onu bile sordu not aldı ama ne bileyim beni rahatsız eden birşey oldu orada. Sanki tıbbi durumuma bir çare arıyormuş gibi değil de bebek marketine gitmiş gibi hissettim kendimi. Belki de ilk olduğu için aşırı hassas davranıyorum bilemedim.

Şu Hakan Beyle de görüşeyim bakalım, daha netleşir herhalde.

gonadotropin içeren ilaçlar "Gonal-F, Puregon, Metrodin- HP, Pergonal, Humegon, Menogon". Yani bana özel bir tedavi değil. Kısa protokol, az ilaç bile vermeyecek yani. Kutluk Hocanın havasını atıyorlar sadece sanki, özel birşey yapılmıyor.

sen de keşke orada memorial gibi bir merkez bulsan. bu dr sana klasik normal doz ve klasik kısa protokol önermiş. öyle günlük 75 iu gibi az bir doz ile 2-3 yumurta alıp bununla deneriz gibi bir yaklaşımı olmamış. ama benim anladığım senin böyle bir merkez bulman gerektiği. araştırmaya devam bakalım. inşallah böyle bir yer merkez ve dr bulursun ankara da.
varis için yıllar önce aralıklarla 3 kere ince damarları ilaçla yaktırmaya gittiğim bir dr vardı o da demişti ameliyat diye. ama ben hep kalın damarlı varisler ameliyat edilir ince kılcal olanlar edilemez gibi okuduğum için dr paracı atıyor diyip yanaşmamıştım. şimdi anladığım 2 bacakta da çok fazla ince kılcal ağ gibi olan varislerden var ama sağ bacakta bir de ana kaçak var. ve o tamir edilmeden olmuyor. ileride başka sorunlara da yol açabiliyor. o ameliyat edilecek sonra bu ince kılcal damarlar estetik amaçlı mümkün olduğunca toplanmaya çalışılacak. vakti geldiğinde daha araştırırım tabii.

merhaba arkadaşlar uzun suredır sızı takıp edıyorum ...fakat sezsız ..bazen mutluluklarınıza sevınıyorum bazen uzuluyorum ..az cok hepınızın derdınden haberım var ..dılerım tum sıkıntılar atılır guzel ve huzurlu gunler cabucak gelır..
.. Merhaba Erverdi .. öncelikle rumuzunu hep merak etmişimdir .. özel bır anlamı var mı diye ? daha da öncelikle geçmiş olsun a.s... dun yasadıklarını ve duyduklarını okudum .. uzuldum .. ama sen uzulme .. cunku ben sendekı bu donanımla ve bu azımle bır cok engelı aşacagına ve senın için mutlu sona kavuşacagına emınım .. Tabıı mutlu sonlar gorecelıdır .. belkı bır bebek .. belkı guzel bır iş belkı de sosyal hayatın akışı içinde kendıne ayıracagın özel ve mutlu anlar ..
.. bu forumu ve kulubu uzun zamandır takip edıyorum . ve senın kendını nasıl gelıştırdığine ve pazıtıflığıne şahıt oldum .. yılma arkadaşım .. senın içindekı o guç ve ınanç nelere vesıle olup ne mucızeler vermiştır kı biz bu guzellıklere ancak şaşırırırız..
şu ankı durum için ise naçizane bır şeyler soylemek isterım .. bız doktor degılız onlar kadar çok şey bılemeyız .. ama öyle doktorlar gordum kı kendılerınden acız .. hayata sadece para ve klışe bır cerceveden bakan , yenılıklerden habersız .hoşgorusuz .ilgısız .ve ne acıdır kı bılgısız .. ama senın gıttıgın hemotolog her seyı arastıran senı dınleyen ve cozum arayan bır doktora benzıyor .. bence onun yorumlarını ve goruşlerını hafıfe alma .. ama cozum yolları aramaya çalısın beraber .. senın o bahsettıgın ( comodın ) adlı ılacı kalp hastaları kullanıyor .. kanı sulandırıyor .. babamda kullanıyor ..uzun sureler kullandı ..ancak 2 senedır dr u başka bır ılacla degıştırdı .. madem bu ılac tehlıkelıymıs başka kan sulandırıcılar var .. heparın gıbı mesela .. onlar alternatıf olabılır .. tup bebek meselesıne gelınce iğne ile degıl cok basıt ılaçlarla 2 yada 3 yumurta elde edıp .. ya da hiç ılacsız her ay olgunlaşan yumurtayı aıp dolleseler ve dondursalar 3 - 4 siklusta belkı kayda deger bır seyler elde edılr.bıraz yorucu ve masraflı bır tadavı olur belkı ama hiç bır sey yapmadan beklemekten daha ıyıdır dıye dusunuyorum .. tabii en onemlısı senın saglığın ve huzurun .. saglıgını tehlıkeye atmadan bır tedavı planı en ıyısı..
herkese guzel bır gun dılıyorum .kaydirigubbakcemile4

Deniz,kızlar günaydın;

Deniz;hematolok şunun için işlaç verdi.yaa keşke çizebilsem.iki paralel çizgi düşün.bunu bir damar varsay.bu paralel çizgi şimdi benim damarım.içine bir üçgen çiz.benim danarım öyle olmuş atakta.yani kapatmış o üçgen kan geçişini..şu an o üçgen daha bir küçükmüş.beyin onarmış.knaın geçmesine izin veriyormuş.yani üçgen biraz aralık o iki paralel çizgi arasında.yani damar içindekan geçişine izin veren bir üçgenim var.filmde bu gözükmüş.bu üçgen de pıhtı imiş.bilmem anlatabildimmi arkadaşım.
6 ay ilaç kullanarak ve de testlerle o üçgeni pıhtıyı azaltıcakmış.yalnız benim anlamadığım.bak boş değilim haa sıkıştırıyorum dr u...e dedim pekiii benim bu hastalığım genetik bir hastalık.bu bende hep olacak yani..yani nasıl değiştirebiliriz ki ya da iyileştirebiliriz genetik hastalığı.söylediği işte.6 aylık tedavi olmam gerektiğiymiş..burada kafamda soru işaretleri var.ister istemez insan denendiğini hissediyor.tüpte olsa belki kabul edeceğim ama.....yani tam da tatmin olmuş değilimn hematoloğun tedavisinde.belki haklısın tüpçü yerine başka bir hematolok konusunda...ama yavrucum,o hematolok aradığım hafta hergünüm hastanelrdeydi.nette de araştırdım.belli başlı nörolok var.10 belki 15 tanesini not aldım.hepsi prof..kimisi karşı yaka da...muayene ücretleri 300-350 -400arasında değişiyor.üstelik sigortadan da bi faydam olmuyor.sadece muayene.. ssk da koşturdum,olmadı.sonrasında Memorialde karar kıldım.ister istemez.hem Hale Hanımla da irtibat halinde idiler.ücrette 175 tl.idi.inan bu ücret bile zorluyor.tüp diye başladım.bir yıldır hazırlanmaya çalıştım.hep tüpten gitti.burada acitasyon yaptığımı kimse sanmasın.halaa da tüp deseler.şimdi başlarım bir şekilde.ama işte durum bundan ibaret.

dün test iyi çıkınca aradım dr u söyliyeyim dedim ama ulaşamadım.dedim c tesi zaten arıyacağım.ne diyecek.yine tatmin edici olmazsa bırakırım da.dediğin gibi belki başka bir hematolok olabilir.lanet olsun.300olsun 400 olsun.tamam onu da vereyim.ama beni çıkmazda bırakmasın.tatmin edici birşey söylesin.elbette ki benim sağlığım önemli olan.olmuyorsa olmuyor.zorla olmazı olduramam.ama tatmin edici olsun.olmuyorsa başka planlarım var..ama böyle ortada olmak ta....

Çapa daki dr başlayabilirsin deneyebilirsin demiştiolmuş geçmiş demişti.evet.olan o anda 20 dk süren olan biten birşey.şimdi yapacağım testlerde neden birşey çıksın ki?nitekim de çıkmadı????.koraspirine başlatmıştı.ama bu hematolok aspirini kesti başka ilaca başlattı.şimdi çapadaki dr gidip hanginizin dediğini yapmalıyım mı diyeyim????

böyle gülüm..ansiklopedi kadınım...böyle durumum.

merhaba arkadaşlar uzun suredır sızı takıp edıyorum ...fakat sezsız ..bazen mutluluklarınıza sevınıyorum bazen uzuluyorum ..az cok hepınızın derdınden haberım var ..dılerım tum sıkıntılar atılır guzel ve huzurlu gunler cabucak gelır..
.. Merhaba Erverdi .. öncelikle rumuzunu hep merak etmişimdir .. özel bır anlamı var mı diye ? daha da öncelikle geçmiş olsun a.s... dun yasadıklarını ve duyduklarını okudum .. uzuldum .. ama sen uzulme .. cunku ben sendekı bu donanımla ve bu azımle bır cok engelı aşacagına ve senın için mutlu sona kavuşacagına emınım .. Tabıı mutlu sonlar gorecelıdır .. belkı bır bebek .. belkı guzel bır iş belkı de sosyal hayatın akışı içinde kendıne ayıracagın özel ve mutlu anlar ..
.. bu forumu ve kulubu uzun zamandır takip edıyorum . ve senın kendını nasıl gelıştırdığine ve pazıtıflığıne şahıt oldum .. yılma arkadaşım .. senın içindekı o guç ve ınanç nelere vesıle olup ne mucızeler vermiştır kı biz bu guzellıklere ancak şaşırırırız..
şu ankı durum için ise naçizane bır şeyler soylemek isterım .. bız doktor degılız onlar kadar çok şey bılemeyız .. ama öyle doktorlar gordum kı kendılerınden acız .. hayata sadece para ve klışe bır cerceveden bakan , yenılıklerden habersız .hoşgorusuz .ilgısız .ve ne acıdır kı bılgısız .. ama senın gıttıgın hemotolog her seyı arastıran senı dınleyen ve cozum arayan bır doktora benzıyor .. bence onun yorumlarını ve goruşlerını hafıfe alma .. ama cozum yolları aramaya çalısın beraber .. senın o bahsettıgın ( comodın ) adlı ılacı kalp hastaları kullanıyor .. kanı sulandırıyor .. babamda kullanıyor ..uzun sureler kullandı ..ancak 2 senedır dr u başka bır ılacla degıştırdı .. madem bu ılac tehlıkelıymıs başka kan sulandırıcılar var .. heparın gıbı mesela .. onlar alternatıf olabılır .. tup bebek meselesıne gelınce iğne ile degıl cok basıt ılaçlarla 2 yada 3 yumurta elde edıp .. ya da hiç ılacsız her ay olgunlaşan yumurtayı aıp dolleseler ve dondursalar 3 - 4 siklusta belkı kayda deger bır seyler elde edılr.bıraz yorucu ve masraflı bır tadavı olur belkı ama hiç bır sey yapmadan beklemekten daha ıyıdır dıye dusunuyorum .. tabii en onemlısı senın saglığın ve huzurun .. saglıgını tehlıkeye atmadan bır tedavı planı en ıyısı..

Sevgili Cans
;öncelikle aramıza hoşgeldin..öyle sessiz kalma.burası zaten sessizlerin sesini duyurduğu bir yer.şimdi burada KKyı öpüyorum.kucaklıyorum.iyi ki varmış.hep olsun.bizlere biz gibilere yol açsın.hangimiz burada rahatlıkla yazdıklarımızı bir başkasına harfiyen söyleyebiliyoruz.ya da anlıyacak birileri var mı etrafımızda.olanlar çok şanslı..çok sıkı tutunsunlar şanslarına.şahsen benim burada yazdıklarımı anlatabileceğim ve beni dinleyip te anlıyacak bana fikir verebilecek birileri yok etrafımda.bu yüzden burası benim kıymetlim.gecenin bir yarısı açıp yazabiliyorum,gözyaşımı sevincimi hüznümü burada yaşıyorum.belki saatler sonra da olsa bir okuyan olabiliyor..sana sanal bir dostluk eli uzatabiliyor.neyse.döküldüm yine..KKyı çok mu övdüm ne...cezalandırdıklarını siyah bantla bantlıyorlarmış diye duymuştum.bellki ben ilkokul çocukları gibi kırmızı bir kurdele alırımyerimseniben

yorumun için teşekkür ederim.
Erverdi nin özel bir anlamı yok.siteye üye olurken şifremi unutmuştum.giremiyordum..sonra yetkililer erverdi olarak gönderdiler.bende bir sakınca görmedim.hoş!inanın burada sanal olarak kalırım ben...zarar gelmez yani.
aşıcam gülüm aşıcam da.okudun işte.son bir tüp deniyeyim dedim.böyle oldu.tamam ondan geçeyim e kan pıhtılaşması durumu...o da muamma.bitsin.bitsin artık.bitsin.de bir kız çocuğu alayım onunla büyüyeyim.

dondurulacak kadar yeterli sayıda ve kalitede yumurtam yok gülüm.ama ilaçsızı düşünmedim değil..peki Hale dr niye düşünmedi ki?bak.sorarken cevabını hatırladım.hamile kalınca vücut tamamne değişecek.hamileyken de bu gibi durumla yani yeni bir atakla karşılaşabilirimbu yüzden benim sağlığımı ön planda tutuyorlar.bu bende olan birşey zaten hormon ilaçları da bunu tetikliyor.bir de hamilelikte hormonlar da değişiyor.kendi sorumu kendim cevapladımaferin bana.bak işte konuşmak yazmak iyi geliyor.kaçırdığın birşeyleri yakalayabiliyorsun.ya da hatırlıyorsun.

Sevgili Cans;sessiz kalma...gel sende paylaş.okuyacağın için teşekkürler.a.s.bu çiçek hoşgeldin çiçeği olsun.hoşçakal.

Erverdicim, once kocaman bir karamelli cikolata gonderiyorum, bu hafta sana her sey serbest. Madem raki icemiyorsun o zaman sarap ic, simdi bu sicak havalarda sogutulmus bir beyaz sarap harika gider!:icecream: :icecream: :icecream: :icecream:

Erverdi, eger istiyorsan, icin daha da rahat olsun diyorsan bir hematologdan daha randevu al canim. Tedaviye cokkk baslamak istedigin icin bu bekleme sureci senin beklentilerine uymadi, farkindayim. Acikcasi ben de karari ve riski sana birakip tedaviye baslayabilecegini soylerler diye dusunuyordum. Fakat hematologun cizimi ve durumun ciddiyetini anlatmasi sayesinde su an senin sagliginin cokkk daha onemli oldugunu dusunuyorum. Pihti isi sakaya gelmezmis. Cok sanslisinki beynin bunu bir sekilde kanalize etmis ve hala daha kanin gecisini saglayan minik de olsa bir bosluk var canim, bence bu bir nimet. Benim fikrim, simdi yuvarlak masaya toplandik ya: Zarpandit soz istedi: Oturum basladi!buyrunnnnnnnnn

1-Duzenli pihti testinin yapilmasi, sonuclarin bir grafik seklinde tarihe gore not edilmesi.
2-Doktorun verdigi ilacin 6 ay duzenli kullanilmasi.
3-Dogum kontrol yontemi kullanilmasi ( Ayy bu kisim cok garip olacak, simdiye kadar hamile kalmak icin ugrasip, simdi de kalmamaya calismak!) Riski dusunuyorum!
4-Tedaviye simdi baslanamayacagi durumunu kabullenmek, once kendi sagligini duzene koymak.

Bir de yazdiklarindan benim baska planlarim vardi derken bize bahsetmedigin bir seyi mi kastettin, onu anlamadin canim.

Her ne karar alirsan yanindayiz. Tum bunlarin ustesinden gelecegine inaniyorum.olumunekankayizsmile

Cans, Hosgeldin!a.s.

Ayy Erverdi yazmayi unuttum, sana yeni verilen bu ilac bayagi guclu sanirim, o nedenle gebe kalmaman gerekiyor. Fakat Tup bebek tedavisinde kullanilan Fragmin igne senin durumun icin nasil olur acaba? Eger ikinci bir hematologa gidersen yada ayni hematologa gittiginde bu soruyu sorabilirsin diye dusundum. Bana transfer sonrasi Fragmine baslanacak, tup bebekte cok uygulanan bir yontem ama benim pihtinin ismi: C677 Heterezigot mutasyon, seninki Faktor 5 Leiden idi degil mi?

Erverdi'ye...

Acının Gizlediği Armağan

Bir gün okyanusta yol alan bir gemi kaza geçirerek battı.
Gemiden sağ kurtulan adamı, dalgalar küçük, ıssız bir adaya kadar sürükledi.

Adam ilk günler kendisini kurtarması için Allah'a yakardı ve yardım bulurum umuduyla ufka baktı. Ama ne gelen oldu, ne giden…
Daha sonra rüzgardan, yağmurdan ve zararlı hayvanlardan korunmak için ağaç dallarından ve yapraklardan bir kulübe yaptı.
Sahilde bulduğu, gemiden arta kalan konserve, pusula gibi eşyaları bu kulübeye koydu.
Günler hep aynı şekilde geçiyordu.
Balık avlıyor, pişirip yiyor ve ufku gözlüyor, kendisini kurtarması için Allah'a dua ediyordu.
Bir gün tatlı su getirmek için yürüyüşe çıkmıştı, geri döndüğünde kulübesinin alevler içinde yandığını gördü.
Duman, dans ede ede göğe yükseliyordu.
Başına gelebilecek en kötü şeydi bu.
Keder ve öfke içinde donakaldı.
Şimdi bu ıssız adada, başını sokabileceği bir kulübe bile kalmamıştı.
"Allah'ım, bunu bana nasıl yapabildin?" diye feryat etti.
O geceyi keder ve üzüntü içinde geçirdi.
O kadar dua ettiği halde, başına bu olay geldiği için sitemler etti.
Ertesi sabah erken saatlerde, adaya yaklaşmakta olan bir geminin düdük sesiyle uyandı!

Bitkin adam kendisini kurtaranlara sordu; "Benim burada olduğumu nasıl anladınız?"

Cevap onu hem şaşırttı, hem de utandırdı: "Dumanla verdiğiniz işareti gördük!"

Canımızı sıkan, göz yaşlarımızı inci gibi döküveren olaylar sessiz bir kurtuluş çağrısı, bir mutluluk davetiyesi belki de…

İlk bakışta dayanılmaz gelen acı anlar, sonrasında kalbimizi kuş gibi hafifleten, ruhumuzu ısıtan tatlı tecrübelere dönüşüyor.

Aydınlıkta seçemeyeceğimiz bir ışık, karanlık basınca fenerimiz oluyor.
Keyfimiz yerindeyken burun kıvırdığımız tavsiyeler, yaslı anlarımızda imdadımıza yetişiyor.
İyilik hallerinde sırt çevirdiklerimiz, zor anlarda sırtımızı dayadıklarımız oluyor.

Hikayede yanan kulübenin dumanıyla kurtuluş umudunun yeşermesi gibi,
yaşamımızdaki kırık dökükler, yıkıntı ve ziyanlar, kayıp ve yenilgiler yenilenmenin, yeniden doğuşun tohumlarını ekiyor aslında…
Acı, derinlerinde gizlenen tatlı hediyelerle dolu.

Yapmamız gereken, acıyla barışıp onu çözümlemek, gizlediği armağanı kalbimize buyur etmektir…

Biraz da gulelim...

O Sevmez
Temel ölümcül bir hastalığa yakalanmış. Karısı Fadimeye sorar:
-Fadime, ben ölünce yeniden evlenecekmisin ? Fadime de Temel üzülmesin diye evet cevabını verir. Bunun üzerine Temel:
-Onu benim kadar sevecekmisin ?
-(ağlayarak) Evet
-Onu eve alacakmısın ?
-Evet
-Ona güzel yemekler yapacakmısın ?
-Evet Temel'im.
-Ona sarımsaklı yoğurtlu mantı da yapacakmısın ?
-O Sevmez

canımsın yaaa...........güzel arkadaşım....o sevmez ha..çok iyi geldi...ağlamakla gülmek kardeş derler.şimdi güldürdün beni gülüm.siz de gülün emi.şimdi ben de bulucam hemen bir fıkra dur!gitme ama.canlı canlı olsun.

hoca ile karısı pencerededir.mahallede cenaze vardır.ölen adamın ardından karısı ağıtlar yakar.ah! efendiii beni bırakıp nereye gidiyorsun.ah! efendiiii...orda aş yoookk.orda iş yoook.orda su yoookk.hiçbişey yoook.ah efendiiii.
bunu duyan hoca hanımına telaşla der ki;
çabuk kapat hanım kapıyı.çabuk.mevtayı bizim eve getiriyorlar.

uyandım:1:eşimle konuştuk biraz.ben dr lara güvenmiyorum diyor.bizi çözemiyorlar hep böyle sonuçsuz kalıyoruz diyor.burası böyle dedi diye bütün tahlillerimi herşeyimi alıp başka bir yere daha göstermemi istiyor.hem dr lara güvenmiyor hemde yine yeni bir dr a gitmemi bir konuşmamı başka bir görüş daha almamı istiyor.ilaçlarım duruyor.ben bi tuhaf oldum sanki...şimdi öbür işleri düşünüyorum.o kadar çok isterken şimdi öbürüne kanalize olmak...çok yoruldum.bilmiyorum.c tesi test yapacağım hastanenin tüp bebek servisi var.git bir konuş diyor.hem bugün yaptırdığım pıhtılaşma testi normal çıktı.anlamadım.3 değer var.3ü de normal.hemotolok bana önce 3 güne sonra 5 günesonra 2 haftada sonra 3 haftada isteyecğim bu testi demişti.saat 4 te ilaca başlattı.hergün aynı saatte içecekmişim.ben değerleri görücem6 ay takip edicem 6 ay sonrasında da MR istiyor.yine kendimi oyuncak gibi hissetmeye başlayacağım dr ların elinde.bitsin istiyordum.kafamdakiler şunlar
__değerlerim normal ise niye ilaç içmeye devam edeyim 6 ay?hem bu ilaç içilirken hamile kalınsa(olmaz ya olaki alınması lazımmış)böyle olunca da kendimi denek gibi hissediyorum.
__normal ise bu ilaç değiştirmez miki acaba değeri(hani sanki zorla birşey arıyacaklar hastasın diyecekler ya)
__3 gün 5gün 15 gün 3 hafta ara ile hep test.ben bitsin dedikçe yine başıma üşüşüyor.
_

__eşim gittiğim hastanenin büyük bir hastane olduğunu dr ların olası bir şeyde.en küçük risk almak istemediklerini söylüyor.yani hastaneneyi düşünüyorlarmış hastadan önce..
ben şimdi eğer durumum böyle vahimse bir daha denemek istemiyorumben sakat kalsam felç geçirsem ya da gözler gitse.çocuk olsa ne olur olmasakendime bile faydam sınırlı olacakken..
şimdi sağlıklı iken tedavimi olmalıyımbu arada da işlemlere başlamak istiyorum.daha önce söylemiştim ya burda.sağlık rağoru istiyorlarmış.bunu belirtmeme gerekir mi ki?
hem kim bir saat sonrası için birine garanti verebilir ki
hiçbişey yapmayıp,ot gibi mal gibi mi davranayım?oysa B planımda yeni bir hayat vardı.onu da mı es geçeyim?

Erverdi'cim, parça parça yazdıklarını okudum, öncelikle Hale hnm iyi ki seni göndermiş nöroloğa sen 3-5 sene de bir oluyordu böyle şeyler ama bu sonuncusu bir sene ara ile oldu demiştin yanlış hatırlamıyorsam, dr da çizerek göstermiş şu anda pıhtı küçük ver kan akışına izin veriyor, değerlerinde normal çıkması şu anda bir pıhtılaşma olmadığının göstergesi, benim anladığım dr oı pıhtıyı ilaç ile dağıtıp hatta başka pıhtılaşmanın oluşmasını engellemek amacıyla seni o ilaca başlattı ve belli aralıklarla yaptıracağın testlerle takibini yapacak. 6. ayın sonunda 6 aylık seyre bakıp bir karar verilecek, bu sağlığın için son derece önemli.

Benim aklıma ilk etap da gelen sorular :

1- 6 ay sonra pıhtı tamamen dağılmış olabilir. O zaman dr'a şu anda almakta olduğun ilacı kesecekler mi ? Cevap evet ise , pıhtılaşmayı engelleyecek başka bir ilaca mı başlanacak ? eğer başlanacak ise bu tüp yapmaya engel mi ? Yani ömür boyu ilaç almal zorunda mısın ? eğer evetse bu gebeliğe engel mi olacak ?

2- 6 ay sonra pıhtı tamamen dağılmamışsa ama küçülmüşse muhtemelen kullandığın ilaca devam edilecek. Tamamen dağıldıktan sonra nasıl bir tedavi yöntemi izlenecek tekrar olmasını engellemek için , yani yukarıdaki sorular devreye giriyor.

3- A planı olmazsa B planın için senin sağlıklı olman son derece önem taşıyor, daha doğrusu sağlığın her zaman 1. sırada geliyor arkadaşım sen varsan her şey güzel ..ve sağlığın her şeyden önemli.

4- Beyin MR'ında o pıhtı tespit edilmiş ama eşinin dediği gibi bir iyi hematolğa daha görün fikrini al istersen ama bu hematoğun verdiği saat 4 de alınacak ilaca devam etmelisin. Bu çok önemli.Sakın ıskalama.

5- Sen hayat dolu, cıvıl, cıvıl bir insansın , sesinle bir sürü görmeyen çocuğun gözü kulağı olacak projelere girdin bundan daha güzel bir şey var mı ? şimdi sağlığını toparlamalısın ki Allah'ın izni ile zaten iyi bir hastanede iyi bir dr ile bunu tespit edip tedaviye başladın.

6- 6 ay sonra ki durum değerlendirmesine göre planlarına yön verebilirsin.Eğer tamam tüp deneyebilirsin derlerse daha 39-40 yaşlarında olacaksın ki halen şansın var, en kötü ihtimal hayır bundan sonra sürekli şu ilacı kullanacaksın olmaz derlerse, B planın var arkadaşım. Herşeyde bir hayır olduğunu biliyoruz,hakkımızda hangisi bizim için hayırlı olacaksa o olsun.

Mutlu bir evliliğin sevdiğin , sevildiğin bir eşin var. en azından öyle olduğunu yazılarından anlıyorum bu da çok büyük bir mutluluk kaynağı..hele bir dur bakalım her şey bitmiş değil sadece tedavin için biraz beklememiz ve sonra kararlar almam gerekiyor. Sağlıklı aldığımız her nefes büyük zenginlik.

zarpandit;canım yaa anlattığın güzel bir hikaye..sağol umut için.bende biliyorum bir kapı kapandığında mutlaka başka kapılar vardır.başka planınm da buydu.bir kız çocuğu evlat edinmek istiyorum.çok karıştım.o kouyla ilgili de önümüzde birkaç engel var.kesin tama diyebilsek.hemen gideceğim başvuracağım.duyumlarıma göre 6 gibi bir sürede yanımda olur.araştırıyorum.ilgileniyorum.eşimi %100 ikna etme.mekan değiştirme,gerekli şartları yerine getirme gibi bunlar aklıma ilk gelenler...düşünülesi şeyler var..durum böyle olunca ister istemez teller atıyor.yoksda bile doğru dürüst bir hastalık düşünmekten olacak.desteğin için çok sağol

bu arada benim hastalığım.FAKTÖR V LEYDEN MUTASYONU heterozigot..

Erverdi'cim, parça parça yazdıklarını okudum, öncelikle Hale hnm iyi ki seni göndermiş nöroloğa sen 3-5 sene de bir oluyordu böyle şeyler ama bu sonuncusu bir sene ara ile oldu demiştin yanlış hatırlamıyorsam, dr da çizerek göstermiş şu anda pıhtı küçük ver kan akışına izin veriyor, değerlerinde normal çıkması şu anda bir pıhtılaşma olmadığının göstergesi, benim anladığım dr oı pıhtıyı ilaç ile dağıtıp hatta başka pıhtılaşmanın oluşmasını engellemek amacıyla seni o ilaca başlattı ve belli aralıklarla yaptıracağın testlerle takibini yapacak. 6. ayın sonunda 6 aylık seyre bakıp bir karar verilecek, bu sağlığın için son derece önemli.

Benim aklıma ilk etap da gelen sorular :

1- 6 ay sonra pıhtı tamamen dağılmış olabilir. O zaman dr'a şu anda almakta olduğun ilacı kesecekler mi ? Cevap evet ise , pıhtılaşmayı engelleyecek başka bir ilaca mı başlanacak ? eğer başlanacak ise bu tüp yapmaya engel mi ? Yani ömür boyu ilaç almal zorunda mısın ? eğer evetse bu gebeliğe engel mi olacak ?

2- 6 ay sonra pıhtı tamamen dağılmamışsa ama küçülmüşse muhtemelen kullandığın ilaca devam edilecek. Tamamen dağıldıktan sonra nasıl bir tedavi yöntemi izlenecek tekrar olmasını engellemek için , yani yukarıdaki sorular devreye giriyor.

3- A planı olmazsa B planın için senin sağlıklı olman son derece önem taşıyor, daha doğrusu sağlığın her zaman 1. sırada geliyor arkadaşım sen varsan her şey güzel ..ve sağlığın her şeyden önemli.

4- Beyin MR'ında o pıhtı tespit edilmiş ama eşinin dediği gibi bir iyi hematolğa daha görün fikrini al istersen ama bu hematoğun verdiği saat 4 de alınacak ilaca devam etmelisin. Bu çok önemli.Sakın ıskalama.

5- Sen hayat dolu, cıvıl, cıvıl bir insansın , sesinle bir sürü görmeyen çocuğun gözü kulağı olacak projelere girdin bundan daha güzel bir şey var mı ? şimdi sağlığını toparlamalısın ki Allah'ın izni ile zaten iyi bir hastanede iyi bir dr ile bunu tespit edip tedaviye başladın.

6- 6 ay sonra ki durum değerlendirmesine göre planlarına yön verebilirsin.Eğer tamam tüp deneyebilirsin derlerse daha 39-40 yaşlarında olacaksın ki halen şansın var, en kötü ihtimal hayır bundan sonra sürekli şu ilacı kullanacaksın olmaz derlerse, B planın var arkadaşım. Herşeyde bir hayır olduğunu biliyoruz,hakkımızda hangisi bizim için hayırlı olacaksa o olsun.

Mutlu bir evliliğin sevdiğin , sevildiğin bir eşin var. en azından öyle olduğunu yazılarından anlıyorum bu da çok büyük bir mutluluk kaynağı..hele bir dur bakalım her şey bitmiş değil sadece tedavin için biraz beklememiz ve sonra kararlar almam gerekiyor. Sağlıklı aldığımız her nefes büyük zenginlik.
caımmm;sorularını aynen not edeceğim.dr la bir daha ki görüşmemde.
evet.B planım için sağlıklı olmam şasrt.bu yüzden tüpü unutmalı bu tedavime yönelmeliyim belki de..unutmasam ne olur ki.zaten yapmıyorlar!
evet görmeyenlerimi de ihmal ettim bu aralar.hem vicdanım sızlattı beni.oraya da bir gün önceden randevu alınmadan gidilmiyor.hep bu dr lardan aksadı.bu gün arıycam yarın gideceğim.hem dua da ederim.eyüp te ya..tam eyüpsultana yakın yerde.o mezarlıkların,denizin farklı bir havası var.
evet..çok şükür çok seviyorum ve seviliyorum.biraz iyiym diyorum.uykudan kalkınca dertte seninle uyanıyor.sabah iyiyim.(gece uyanmıştım geç yattım)eşimi uyandırdım.kahvaltı filançaya kaldırıyorum hiç söylemediği bir şey söyledi.ilk defa duyuyorum ağzından.uyandırdığım gibi dedi ki:ben de sana dua ediyordum yumurtaya can veren Allah karıma yardım et dite.hadi gel de dökülme...
demiştim ağlamkla gülmek kardeş diye.gülerek yazıyorum ağlayarak bitiriyorum ya da tam tersi.sağolun hepiniz sağolun.baksanıza bizim 38 e ilk gieln arkadaş bile bana yorum yapmış...bugün artık okur okur ağarım bir ağlar bir gülerim.biter inşallah..

Back
X