- 3 Temmuz 2009
- 8.580
- 3.538
- 723
caımmm;sorularını aynen not edeceğim.dr la bir daha ki görüşmemde.
evet.B planım için sağlıklı olmam şasrt.bu yüzden tüpü unutmalı bu tedavime yönelmeliyim belki de..unutmasam ne olur ki.zaten yapmıyorlar!
evet görmeyenlerimi de ihmal ettim bu aralar.hem vicdanım sızlattı beni.oraya da bir gün önceden randevu alınmadan gidilmiyor.hep bu dr lardan aksadı.bu gün arıycam yarın gideceğim.hem dua da ederim.eyüp te ya..tam eyüpsultana yakın yerde.o mezarlıkların,denizin farklı bir havası var.
evet..çok şükür çok seviyorum ve seviliyorum.biraz iyiym diyorum.uykudan kalkınca dertte seninle uyanıyor.sabah iyiyim.(gece uyanmıştım geç yattım)eşimi uyandırdım.kahvaltı filançaya kaldırıyorum hiç söylemediği bir şey söyledi.ilk defa duyuyorum ağzından.uyandırdığım gibi dedi ki:ben de sana dua ediyordum yumurtaya can veren Allah karıma yardım et dite.hadi gel de dökülme...
demiştim ağlamkla gülmek kardeş diye.gülerek yazıyorum ağlayarak bitiriyorum ya da tam tersi.sağolun hepiniz sağolun.baksanıza bizim 38 e ilk gieln arkadaş bile bana yorum yapmış...bugün artık okur okur ağarım bir ağlar bir gülerim.biter inşallah..
canımsın yaaa...........güzel arkadaşım....o sevmez ha..çok iyi geldi...ağlamakla gülmek kardeş derler.şimdi güldürdün beni gülüm.siz de gülün emi.şimdi ben de bulucam hemen bir fıkra dur!gitme ama.canlı canlı olsun.
hoca ile karısı pencerededir.mahallede cenaze vardır.ölen adamın ardından karısı ağıtlar yakar.ah! efendiii beni bırakıp nereye gidiyorsun.ah! efendiiii...orda aş yoookk.orda iş yoook.orda su yoookk.hiçbişey yoook.ah efendiiii.
bunu duyan hoca hanımına telaşla der ki;
çabuk kapat hanım kapıyı.çabuk.mevtayı bizim eve getiriyorlar.
zarpandit;canım yaa anlattığın güzel bir hikaye..sağol umut için.bende biliyorum bir kapı kapandığında mutlaka başka kapılar vardır.başka planınm da buydu.bir kız çocuğu evlat edinmek istiyorum.çok karıştım.o kouyla ilgili de önümüzde birkaç engel var.kesin tama diyebilsek.hemen gideceğim başvuracağım.duyumlarıma göre 6 gibi bir sürede yanımda olur.araştırıyorum.ilgileniyorum.eşimi %100 ikna etme.mekan değiştirme,gerekli şartları yerine getirme gibi bunlar aklıma ilk gelenler...düşünülesi şeyler var..durum böyle olunca ister istemez teller atıyor.yoksda bile doğru dürüst bir hastalık düşünmekten olacak.desteğin için çok sağol
bu arada benim hastalığım.FAKTÖR V LEYDEN MUTASYONU heterozigot..
şimdi biraz daha iyiyim.38 in ağlak kızı olmıycam.akşam bir tanıdıktan kpss kitabı almaya gittim. iyi tembellik ettim burada.yerleri bir sileyim.. oturup biraz test çözeyim.sizi seviyorum hoşçakalın güller..opuyorumnanaktan
erverdicim canım benim eşin ne kadar merhametli ve nekadar seni seviyor çok şükür. ne kadar şanslısın. hayat sadece buna bile değer. yazdığın tüm yazıları okudum sana yazacaklarımı konu üstündeki soru işaretlerini bir baktım ki waters yazmış tamamen ona katılıyorum. değerlerin normal çıkması beynin kan akışını sağlamış onarmış olmasındandır belki. sonuçta bir teşhis konmuş elbette başka bir doktordan da yorum teşhis ve tedavi için teyit almanda fayda var ama bence ilaclarını ihmal etme ve kullan önce sen gelirsin. ben hayatımızda bazı hareketlerin o şerefsiz üçgen gibi önümüzü tıkadığını düşünüyorum bazen o üçgenleri kkendi elimizle ordan alıp kaderin yolunu yönünü değiştirebilme şansımız oluyor. sen sorularını sorup cevaplarını alıp sonra bir doktora belki bir kaç doktora daha görünüp bir şekilde yolunu çizdikten sonra yani belli bir rutine girip o sürede yapman gerekenleri yaparken bence seni biryerlerde bekleyen o kızçeni almaya git evlatlıksa bu işi başlat bence. ama bu vazgeçmek gerçekten biyolojik olarak anne olamayacağın anlamına gelmiyor ki. sen seni bekleyen kızçene kavuş sağlığına da kavuş sonra belki 38inde değil 40ındı anne olursun iki tane kızçen olur olmaz mı? belki gerçekten somut olarak önünde duran elinle alıp yönü değiştireceğin o üçgen evlat edinme işleminin gerçekleşmesidir. hep öyle olmuyor mu yıllarca anne olmaya çalışan bir kadın tüp bebekle evlat sahibi olur olmaz bir sene içinde doğal yolla hamile kalıyor. yada ben biliyorum çocuğu olmayıp evlat edinen bir kadının sonrasında üç çocuğu oluyor birşeyleri birşeylere karşılık yapmayıp aklımızdakini yapsak belli kaderin oyununa çelme takacağız yani bilmiyorum aklımızı takıldığımız şeylerde uzaklaştırıp B planına yada C planını zart diye geçsek belki o an dan o saniyeden itibaren otomatikman A planı da işlemeye B planını kıskanmaya başlayacak. Ammmmaaaaaan yazıyorum işte seni rahatlatmak için ama inandığım şeyleri söylüyorum allah yardımcın olsun canım allah gönlüne göre gönlünüze göre versin.
Deniz,kızlar günaydın;
Deniz;hematolok şunun için işlaç verdi.yaa keşke çizebilsem.iki paralel çizgi düşün.bunu bir damar varsay.bu paralel çizgi şimdi benim damarım.içine bir üçgen çiz.benim danarım öyle olmuş atakta.yani kapatmış o üçgen kan geçişini..şu an o üçgen daha bir küçükmüş.beyin onarmış.knaın geçmesine izin veriyormuş.yani üçgen biraz aralık o iki paralel çizgi arasında.yani damar içindekan geçişine izin veren bir üçgenim var.filmde bu gözükmüş.bu üçgen de pıhtı imiş.bilmem anlatabildimmi arkadaşım.
6 ay ilaç kullanarak ve de testlerle o üçgeni pıhtıyı azaltıcakmış.yalnız benim anlamadığım.bak boş değilim haa sıkıştırıyorum dr u...e dedim pekiii benim bu hastalığım genetik bir hastalık.bu bende hep olacak yani..yani nasıl değiştirebiliriz ki ya da iyileştirebiliriz genetik hastalığı.söylediği işte.6 aylık tedavi olmam gerektiğiymiş..burada kafamda soru işaretleri var.ister istemez insan denendiğini hissediyor.tüpte olsa belki kabul edeceğim ama.....yani tam da tatmin olmuş değilimn hematoloğun tedavisinde.belki haklısın tüpçü yerine başka bir hematolok konusunda...ama yavrucum,o hematolok aradığım hafta hergünüm hastanelrdeydi.nette de araştırdım.belli başlı nörolok var.10 belki 15 tanesini not aldım.hepsi prof..kimisi karşı yaka da...muayene ücretleri 300-350 -400arasında değişiyor.üstelik sigortadan da bi faydam olmuyor.sadece muayene.. ssk da koşturdum,olmadı.sonrasında Memorialde karar kıldım.ister istemez.hem Hale Hanımla da irtibat halinde idiler.ücrette 175 tl.idi.inan bu ücret bile zorluyor.tüp diye başladım.bir yıldır hazırlanmaya çalıştım.hep tüpten gitti.burada acitasyon yaptığımı kimse sanmasın.halaa da tüp deseler.şimdi başlarım bir şekilde.ama işte durum bundan ibaret.
dün test iyi çıkınca aradım dr u söyliyeyim dedim ama ulaşamadım.dedim c tesi zaten arıyacağım.ne diyecek.yine tatmin edici olmazsa bırakırım da.dediğin gibi belki başka bir hematolok olabilir.lanet olsun.300olsun 400 olsun.tamam onu da vereyim.ama beni çıkmazda bırakmasın.tatmin edici birşey söylesin.elbette ki benim sağlığım önemli olan.olmuyorsa olmuyor.zorla olmazı olduramam.ama tatmin edici olsun.olmuyorsa başka planlarım var..ama böyle ortada olmak ta....
Çapa daki dr başlayabilirsin deneyebilirsin demiştiolmuş geçmiş demişti.evet.olan o anda 20 dk süren olan biten birşey.şimdi yapacağım testlerde neden birşey çıksın ki?nitekim de çıkmadı????.koraspirine başlatmıştı.ama bu hematolok aspirini kesti başka ilaca başlattı.şimdi çapadaki dr gidip hanginizin dediğini yapmalıyım mı diyeyim????
böyle gülüm..ansiklopedi kadınım...böyle durumum.
hemen hemen aynı anda yazmışız vanilyacım ben yazdım senin yazını ben de sonradan gördüm. denk gelmişiz yani. aslında senin durumunu aynı şeyleri düşündüğünü bilmiyordum. naçizane kaderi belkide bu tip şeyler değiştiriyordur belli mi olur anlamında yazmıştım. kaderimizde olanları biz değiştiremiyoruz belki ama tetikliyoruz işte bazen bilmeden. eşin yabancıymış sanada kolaylıklar dilerim canım tabi prosedürleri bilmiyorum ama dedim ya denize de bize zaten hep zorluklarla savaşmak düşüyor iş başa gelince çekiliyor başımıza ne gelirse gelsin kolay çözülsün demekten başka çare kalmıyor. bakalım daha neler görcez yaşıcaz.Alabama'cim yazdiklarini sonradan okudum. Bunu hep dusunuyorum, zaten cocugu yalniz birakmak ne kadar dogru al bir cocuk pesinden kendi gelesi varsa bir tane daha gelsin diye. Ama iste benim esim Turk degil, Turkiye'de evlat edinme prosedurleri de cok kolay degil onun ulkesinde daha da zor...Erverdi'nin de zorluklardan bahsettigini yazdiktan sonra farkettim.
eşimi dinleyip bir görüş daha mı almalıyım..offfff.çok sıkıldım.bunun tükürülecek ne sakal yanı kaldı ne bıyık.ben boğuluyorum artık kendi tükrüğümde.
deniyeceksem bile bu şimdi olmalı.6 ay sonra değil.ne istediğimi tam net kesiremiyorum artık.
kızlar bir şey söyleyin.inanın her türlü öneriye açığım.kızmam,gücenmem.ne düşünüyorsanız yazın.fikir fikirdir.hepsini yatırıp birşey çıkarabilirim.ya da yine böyle mok gibim olmaya devam ederim..
parça parça yazdım.bilgisayar arıza yapmasın boşa gitmesin diye..sizi seviyorum.bir el atıverin şu erverdiyekafamçokkarıştı
denizbulut sana da geçmiş olsun kasık ağrısı ve varislerle uğraşmaca. ama demişsin zaten buna da şükür sonra icabına bakarız diye aynen öyle hayatım neyimiz kolay oldu ki bu kolay olsun. bizzz zorların kadınlarıyız hepsinin altından kalkarız.
cans sende hoşgeldin ama hep gel uzaktan takılma kendini tanıt seni de bilelim tanıyalım. aklıbaşında düzgün birisin anladığım kadarıyla biz de sana destek oluruz belki.
absynth canım sana şey sorcam bu ilaç 3000 doz alacağın ilacı iğneyle alacaksın değil mi? ağız yoluyla değil yani. ben bu tedavilere başlamadan önce yumurta takibi yaptırmıştım iki ay. o takiplerde reglimin beşinci günü gonophen ilac alıyordum beş gün üstüste sonra iki gün gidip yumoşlara baktırıp pregnyl çatlama iğnesi yaptırıp normal ilişki ile hamile kalmaya çalışmıştım. acaba seninki de rahatsızlığından dolayı bu yumurta takibi ile tüp tedavi arasında buna benzer bir tedavi modeli mi olacak. mantıklı geldi bana. tabi yumurta toplama işlemi ve transfer işlemi yapılacak ama kızların dediği gibi az ilaç alarak. gerçi böyle bir tedavide 3000 doz da az değil?
selam kızlaropuyorumnanaktan opuyorumnanaktan hepinizi özledim
az önce geldim yazdım ama sanırım internette sorun var yazdıklarım gitmiyooo bilmiyorumkismile
kısa bi tatil yaptım
biraz bronzlaştım yüzdüm eğlendim acık kendime geldimm
pazartesi Hale hanıma gidecektim ya onada bugün öğlen gittim
çatlamış 1 ymurtam varmış kaydirigubbakcemile5 onu değerlendirin dedi bakalım mafoldumben
2 tanede büyeyen yumurtam akannehir akannehir
regli olmadanda yumurtluyomuşum bazı bayanlarda olur dedii sempatiksalakcinni sempatiksalakcinni
bakalım çatlayan yumurtaya yetişebilirsek ne zaman çatladıysa hala içerdeydi gitmeden yakalarsak :hulya: çalışayım barii
sizleride merak ettim bi okuyum geçmişi olumunekankayizsmile
selam kızlaropuyorumnanaktan opuyorumnanaktan hepinizi özledim
az önce geldim yazdım ama sanırım internette sorun var yazdıklarım gitmiyooo bilmiyorumkismile
kısa bi tatil yaptım
biraz bronzlaştım yüzdüm eğlendim acık kendime geldimm
pazartesi Hale hanıma gidecektim ya onada bugün öğlen gittim
çatlamış 1 ymurtam varmış kaydirigubbakcemile5 onu değerlendirin dedi bakalım mafoldumben
2 tanede büyeyen yumurtam akannehir akannehir
regli olmadanda yumurtluyomuşum bazı bayanlarda olur dedii sempatiksalakcinni sempatiksalakcinni
bakalım çatlayan yumurtaya yetişebilirsek ne zaman çatladıysa hala içerdeydi gitmeden yakalarsak :hulya: çalışayım barii
sizleride merak ettim bi okuyum geçmişi olumunekankayizsmile
Erverdicim, simdi kafan biraz karisik. Su anki durumu kabullenmen icin biraz zamana ihtiyacin var diye dusunuyorum. Oysaki senin planlarinda hemen tupe baslamak vardi biliyorum. Kiz cocugu evlat edinme projesi de cok guzel, nedene olmasin? Evlat edinme sartlarini ogrenip simdilik bir kenarda durmasinda fayda olabilir. Ama simdi ilk etapta pihtina iyice gule gule deyip sagliginin son durumuna bakip, doktorlar tamam deyince tedavi mi yoksa evlat edinme mi ondan sonra karar verirsiniz canim. " Sabah ola hayrola" demis atalarimiz. Zaman, en guzel cozum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?