36 Yasindan sonra ask evliligi olur mu...?

Bunu simdi anlamaniz gayet dogal cunku herhangi bir olayin icinde iken her zaman objektif bakamayiz ama olaylarin disindan bakinca daha net goruruz. Bu sadece iliskilerde degil her olayda gecerlidir. Hic uzmeyin kendinizi aksine mutlu olun ki boyle biri ile evlilik yapmamissiniz. Bu evlilik olsaydi iste o zaman uzulecektiniz. Bundan sonra umarim cok mutlu olursunuz.

Son düzenleme:
Bizim bölümden biri 40lı yaşlarında evlendi. Bayağı da birbirini seven çiftti. Mantık evliliği değildi yani.

37 (?) yaşına gelmiş biri de nasıl hala işsiz anlayamadım. İşten çıkarılma durumu ve sağlık sorunu olmamışsa soğuma sebebi benim için.

Yurt dışında yaşayan kadınlarda şunu fark ettim. Nerede yüzüne bakılmayacak, ipsiz sapsız erkek varsa ilişki kuruluyor. Acaba erkeklerin ağzı iyi laf yapıyor diye mi kanılıyor? Belki başka sebeptendir. Hadi diyelim ki kendi vatanından olduğu için kan çekiyor. Elin vatandaşını nasıl açıklayacağız?

Size tavsiyem, kendinizle denklerle beraber olun. Akademisyensiniz bir de. Türkiye'de olsaydınız size çok akıl verilirdi çevrenizdekiler tarafından.

Calisiyordu. Üniversite diplomasida vardi ama akademisyen degildi. Ben pek takilmadim bu konuya cünkü birbirimizi anliyoruz diye düsünüyordum. Ayrilik sebebim zaten maddi durumu degildi. Bana manevi dahi destek verememesiydi. O bunu anlamadi ben ne kadar söylesemde. Böylece bitti iliskimiz.
Akademisyen olunca erkeklerlen denk olmak sanki biraz zor oluyor gibi geliyor bana artik :). Türkiye'de nasil bilmiyorum ama sanki buradaki türk kadinlari erkeklerinden daha cok üniversite okuyor gibi.

Öncelikle şunu söylemek isterim o kadar doğru bir karar vermişsiniz ki hem de tam olması gereken zamanda..
Ben bu durumun (benzer kişilikti ex) evlilik versiyonunu yaşadım sonuç boşanma..bu arada ben de 36 yaşındayım..
Dengini bulmak çok önemli..madden manen hemde..
Yoksa herşey ziyan..

Ben 30 yaşındaydım hayattan aşk anlamında pek ümidim kalmamışken ( yaşadığım durumlardan dolayı) biri çıktı karşıma öyle bir anda pat diye, 2 hafta tanıştık çıktık ettik derken 3 hafta sonra nişan oldu ve 1 ay sonra evlendik şuan 2. Yılımızdayız ve 2. Çocuğumuzu bekliyoruz Allah nasip ederse
Yani hiç bir zaman bitti deme heran herşey olabilir hayatta

Yaşanmışlıkla alakalı. Ben ilk evliliğimi 20 yaşında yaptım. 15 sene sürdü. Beraber büyüdük. İkinci evliliğimi 39 yaşında yaptım. İki evliliğim arasında dağlar kadar fark var.

Umarim sizde daha mutlu olursunuz bundan sonra. Ben daha hic evlenmedim. Sanirim onunla evlenseydim pek iyi bir sonu olmazdi.
Evet. Maddi durumlar asilir bir sekildede ama manevi konularda dengesizlik cok zor ve insani cok cok yoruyor.

Yaşanmışlıkla alakalı. Ben ilk evliliğimi 20 yaşında yaptım. 15 sene sürdü. Beraber büyüdük. İkinci evliliğimi 39 yaşında yaptım. İki evliliğim arasında dağlar kadar fark var.
Insanlar yirmili yaslarda sanki evlilik konusunda daha mi cesur oluyor? Yada deli mi desek :). Saka bir yana, dedigim gibi, ben daha hic evlenmedim ve ilk defa böyle ciddi bir iliski olunca, ayrilmak daha da zor oldu benim icin. Ama tecrübe daha saglikli bir birliktelige yol acar umarim. Sizede mutluluklar diliyorum. :)

Nasip neyse o oluyor sanirim. Peki daha önce tanisiyormuydunuz? Baya hizli sekilde ilerlemis ya ilisikinz o yüzden soruyorum.

Kadınların üzerindeki bu yaş baskısından nefret ediyorum. Burası bir erkek forumu olsa bir erkek kesinlikle "36 yaşından sonra aşk evliliği olur mu" diye konu açmazdı çünkü böyle bir dertleri yok. Ama kadınlık ve kadınlar gerçekten son kullanım tarihi varmış gibi değerlendiriliyor bizim toplumumuzda ve hatta dünyanın her yerinde. Hayat aklımıza bile gelmeyen birçok duruma gebe. Seray sever 50 yaşında ikiz çocuk annesi oldu. Seda sayan 60 yaşında yedinci kez evlendi. Kuzenim ise 29 yaşında iki ayda boşandı. Başımıza gelen olaylarda yaşımızın belirleyiciliği çok da yüksek değil.

Nasip neyse o oluyor sanirim. Peki daha önce tanisiyormuydunuz? Baya hizli sekilde ilerlemis ya ilisikinz o yüzden soruyorum.
Yok hiç tanışmıyorduk ben kötü bir birliktelikten yeni çıkmıştım ve bir anda eşim çıktı karşıma ve bir anda çıkmaya başladık ve toplamda çıkma etme nişan derken 2 ay sonra evlenmiştik 2. Yılımızdayız şimdi çok şükür
Hayat bitti dediğin yerden bambaşka bir hikayeyle tekrar başlıyor emin ol

Bir insanı tanıdınız da ne oldu tanıyamamışsınız tanısanız bile kusurları göz ardı etmişsiniz bir şey soracağım maddi imkanı olmayan bir erkekten ne beklediniz 3 yıl Allah aşkına yılları heba etmeye değer miydi dünyadaki tek erkek o muydu yahu bir erkeğin ekonomik özgürlüğü olmalı taşı sıksa suyunu çıkaramasa bile o taşı sıkmaya uğraşmalı biraz toksik ilişkilerin farkında değilsiniz.

Ayy evet ya ben de sinir oluyorum kadınlar 40 yaş üstü erkekler 50 yaş üstü kart muamelesi görüyor ıyyy bitmedi şu toplumun yargıları

Ne yazik ki dogru. Dünyanin bir cok yerinde farkli sekillerde oluyor sanki bu baski. Avrupa ülkeleride buna dahil. Öyle sanmiyor Avrupada yasamayanlar ama buralardada kadin dergileri "30 yasindan sonra ask" gibi makaleler falan yayinliyor. Bende karsiyim bu baskiya. Benim bunu sormamin sebebi acaba insan tecrübe sahibi oldugu icin, artik asik olmayi bekleyipte evlenebiliyor mu gibiydi :). Tesekkür ederim yorumunuz icin.

Sevdigim icin asabiliriz bu sorunlari diye düsündüm. Beraber her seyi yapariz dedim ama onda o cesaret dahi olmadi. Bana hep "söyle yapcam, söyle etcem, su sekil calisirsam su olur" gibi konusuyordu ama elde tutulur bir sey olmuyordu iste.

Evet kesinlikle 20’li yaşlarda cahil cesaretine sahip oluyorsun. Hayatın içinde pişince daha temkinli yaklaşıyorsun. Teşekkür ederim güzel temennilerin için. İnşAllah sende hayırlı bir kısmet bulursun

3 yıl boyunca aşık oldunuz beklediniz emek verdiniz ülkeler arası aşk yaşadınız da ne oldu ? Acaba biraz da mantıklı mı baksanız ilişkilere. Hayır mantık denilince neden sadece sevmiyorum ama iyi birisi işte zengin kariyerli vs.geliyor akla.

ilişkiye başlamadan mantıkla yaklaşılır. Mantık, benzer aile yapıları benzer kariyer benzer hayat bakış açısı benzer kültür. Aynı anda hepsinden biraz bulunca emin olun zaten aşık oluyorsunuz. Gönlünüze göre olur umarım

Aşk evliliği olur. Olmasında sorun yok. Mutlu olmakta sorun var. Yani 36da insan aşık olamaz diye bir kural bir kaide yok. Ama Allah'tan hayırlısını isteyin. Aşık olur evlenirsiniz ama mutlu olamazsınız. Aşk döner nefrete...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…