• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

36 Yasindan sonra ask evliligi olur mu...?

Nasıl bu kadar çabuk gûvenebildiniz
O anki hislerime güvendim
yıllarca çıkıp sonra evlenip boşanan çok insan var evlilik tamamen şans bence çünkü adamın alnında ben iyiyim yada kötüyüm yazmıyor aynı eve girene kadar kimin melek kimin şeytan olduğunu asla anlayamazsın bu yüzden evlilik kumar gibi ya şansın varsa güvendiğin adam iyi çıkar yıllarca kazanırsın ama şansın yoksa kötü çıkar ve hayatını kaybedersin. yıllarca çıkarsın sonra evlenirsin 1 ay sora ayrılırsın veya bianda evlenirsin yıllarca evli kalırsın ben böyle düşünüyorum şuana kadar verdiğim bu karardan pişman olmadım umarım hiçbir zaman da pişman olmam ♥

Son düzenleme:
8 yıllık uzak mesafe ilişkisinden çıkıp kısa süre sonra biriyle tanışıp bir ay içinde evlenen tandğm var. Çok mutlu yıllar oldu evleneli ve gördüğüm kadarıyla çevremde gördüğüm en saygılı en güzel aşk onların evliliği... Mantıklı aşk evliliği yaptı. Olmayanı oldurmaya çalıştığım zamana,giden gençliğime yanarım der hep... bu örnekten yola çıkarak size de derim ki önünüze bakın hayat ne güzelliklere gebe 😉 mis gibi işiniz varmış elin sümsük herifini ne diye çekesiniz. Adam işsiz evlenseydiniz birde onun aşağılık kompleksi ile uğraşacaktınız hiç gerek yok ,yaşınız genç inşAllah gönlünüze göre biri çıkar karşınıza eskinin tozu bile kalmaz

Ulkede kız mi yoksanki böyle buradan kaçmak için oraya kapak atmak için aşk yasayan çok bana hiç inandırıcı gelmedi akrabalarim bu tarz evlilikler yapti ki gitsin .Adamin bence burada sevgilisi var ikilemde vazgecemiyor yoksa koşa koşa gelir.

bir çok insan çok sevdiğimiz erkek arkadaşlarımızdan ayrıldik, bir daha olmaz dedik unutamam dedik vs. ama oldu unuttuk yeniden sevdik.
ben ilk aşkıma olan o kalp çarpintisini midede uçusan kelebekleri bir daha kimsede yaşamadım o ayrı ama seviyorsunuz yine, yine mutlu oluyorsunuz ikili ilişkilerde şansım tamamen bitti diye düşünmeyin.
anlattıklarınızada bakilirsa ayrıldığınız iyi olmuş, bir yaştan sonra mantık bir yerde duygulara dur diyor işte.

Sevgiliniz pasiften öte sorumsuzmuş
Hep siz yanina gidiyormussunuz seven insan bir kere de olsa yaniniza gelirdi
Maddi sorunlar hepimizde var gunumuz kosullarinda ve elbette bir yere kadar idare edilebilir ama omur boyu sırtınızda bir erkegi tasimamalisiniz
Kadinlar cogunlukla iliskilerinde caba gosteren, fedakarlik eden taraftalar o yuzden ben işi evlilige ve uzun soluklu iliskiye götüren seyin erkegin cabasi olduguna inaniyorum. Seven erkek sevdigini mutlu etmek icin uğraşır. Sizinkinden bi cacik olmazmis :)
Bu arada ayni yastayız ben de yalnızım ve biri olsun istiyorum artik hayatimda. Ama acele de etmemek lazim, hayat akisinda karsimiza kimin cikacagini bilemeyiz. Simdi kendinize biraz zaman taniyin, eskinin olumsuz izlerinin silinmesi ve kendinizi toparlamak için. Sonra zaten kendi enerjiniz yerine gelince karsiniza gönlünüze gore birileri elbette cikar.
Asktan ziyade daha guven ve sevgi odakli bir iliski olur. Dolu dizgin aşk yaşamak imkansiz degil elbette, sadece hayattan öğrendiğimiz dersler yani tecrubemiz bize mantigi da kullanmaya tesvik ediyor. Ben gozu kör sekilde aşık olmayi istemem mesela bu saatten sonra. Çünkü aşk dediğimiz o heyecanli duygu geciyor, geriye baglilik, guven ve sevgi kaliyor. Önemli olan geriye dönüp baktiginizda "iyi ki bu adamla birlikteyim" diyebilmek bence.

Benzeri başıma gelmişti ama ben daha gençtim o zamanlar o kişiden ayrılınca şuanki sevgilimi buldum.ayrılmakla doğru olanı yapmışsınız anlattığınız profilde bir insanla zor olurdu.uzak mesafe ilişkiside zor yani bu yaştan sonra kendi çevrenizden birine bakın derim ben belli yaştan sonra aşka inanmıyorum ama belki karşınıza gerçekten sizi özel hissettiren biri çıkar aşık olursunuz bunu kimse bilemez tabi ama 20li yaşlara göre falan 30ların sonuna doğru ilerleyen birinin aşık olması çok daha düşük ihtimaldir mesela.

Merhaba,

senerlerce burayi takip ettim ve bugün ilk defa bende bir derdimi paylasmak istedim. Bu arada yabanci ülkede yasiyorum. Orada dogdum ve büyüdüm. Klavyem Türkce degil. Bu yüzden kusura bakmayin lütfen. Imla hatalarimda olursa simdiden özür diliyorum.

Ben bir kac hafta önce sevgilimden ayrildim. Ben 36 o 37 yasinda. Üc senedir beraberdik. Türkiye'de yasasada, üc senedir uzak mesafeli bir ilisikimiz vardi ve gayet güzel gidiyordu her sey. Ben Türkiye'ye geldikce bulusuyor ve evlilik planlari yapiyorduk. Bana iki sene önce evlilik teklifi yaptiydi. Kabul ettiydim ve cok mutluydum. Sorun su ki, onun kendi sahsina ait sorunlari vardi (buraya yazmak istemiyorum, ama sorunlarin ne oldugunu biliyordum; asilamayacak bir seyler degildi).

Tam sorunlar artik bitti derken, bu yaz nisanimiz olacakti (ailelerimiz zaten bir süre önce tanismisti). Ama ben son zamanlarda yipranmistim. Cünkü hic bir sekilde ilerlemiyorduk sanki. Hep benim itelememle evlilik konularimiz ilerliyordu. Beni cok sevidiginden emindim. Hala eminim, ama ben bütün sorumluluklari sanki bana yüklüyormus gibi his ediyordum. Cünkü onun maddi durumu yoktu (sorunlarinin bir tanesi buydu). Ben bunu biliyordum. Sorumluluklara hazirdim (kendim akademisyen olarak calisiyorum) ama bana sözle dahi olsa "Benim durumum yok, ama ben senin arkandayim sevgilim. Elimden geleni yaparim" diyemiyordu. Hep sorunlarinin arkasina saklandi. Seninle evlenmek istiyorum, seni cok seviyorum diyordu ama hic bir icrat yoktu tabiri caizse. Bu yüzden cok kavga ettigimiz oldu.

Daha fazla beni usandiran seyler oldu ama buraya yazmaya gerek yok uzun uzun. Sonuc, cok severek ayrildim. Cünkü ileriyi göremedim. Beni yipratan biriyle devam edemezdim, ne kadar canim yansada ondan ayrilirken. Ailem cok dogru bir karar oldugu söylüyor bana (durumun detaylarini biliyorlar cünkü). Arkamdalar bu konuda.

Benim sorum su: Artik enerjim o kadar düstü ki, acaba diyorum 36 yasindan sonra ask evliligi mümkün mü? Cünkü bir insani tanidim, ettim derken sanki cok zaman geciyor. Tanimadanda nasil evlenirsin? Sanki bir daha eski sevgilime karsi his ettigim o sicakligi ve yakinligi kimseye karsi his edemem gibi geliyor. Belki sacmadir düsündüklerim ama su an gercekten pozitif sözlere ihtiyacim var. Sizin bu konuda düsünceleriniz ne? Sadece mantikla evlenemem herhalde (su an zaten icim hic bir sey istemiyor sevgililik ve evlilik konularinda).

Kendimi cok yorgun ve mutsuz his ediyorum...
Düşündüklerin saçma falan değil.moral de vermeyeceğim koskoca kadınsın.ben 30 yaşındayım ve en az senin kadar karamsarım.aradaki fark kendimi avutmaya çalışmayı bırakalı epey oluyor.büyük ihtimal bu yaştan sonra istediğin gibi biriyle tanişamayacaksın.yaa dayımsı götlü göbekli tipler çıkacak ya da evli olup zamparaliğa çıkan tipler.senin yaşında adam gibi birileri bekar kalmaz ki.o da iyi ihtimalle.kimse de gelmeyebilir.hayatın gerçekleriyle yüzleşmişsin istesen de eski umutlu günlerine dönemeyeceksin zaten.neden olmasın cart curt drsek ne değişecek sanki.ülke erkeklerinin durumu ortada.bu yaşa kadar ite kaka gelmişsin.eee zaten genç de sayılmazsın.boşver gitsin.genç kız gibi bu işlerden medet umma.bu yaşa kadar geçmiş bu yaştan sonra da oyalanacağız ölene kadar bir şekilde.hayat bu işte.boş boş edebiyat parçalayıp sahte moral motivasyon yazıları bekleme.bu yüzden çocuk yapılmasına karşıyım işte.dertten başka birşey değil bu dünya.

O anki hislerime güvendim
yıllarca çıkıp sonra evlenip boşanan çok insan var evlilik tamamen şans bence çünkü adamın alnında ben iyiyim yada kötüyüm yazmıyor aynı eve girene kadar kimin melek kimin şeytan olduğunu asla anlayamazsın bu yüzden evlilik kumar gibi ya şansın varsa güvendiğin adam iyi çıkar yıllarca kazanırsın ama şansın yoksa kötü çıkar ve hayatını kaybedersin. yıllarca çıkarsın sonra evlenirsin 1 ay sora ayrılırsın veya bianda evlenirsin yıllarca evli kalırsın ben böyle düşünüyorum şuana kadar verdiğim bu karardan pişman olmadım umarım hiçbir zaman da pişman olmam ♥
Yokluktaymışsın.bulduğun gibi yapışmışsın.şimdi kendimi bu şekilde avutmaya çalışıyorsun.ne kadar acınası hâldeyiz.hepimiz sen kendine bak desen birşey değişmeyecek yani.nedir bu ülkenin kadınlarinın bu işlerden çektiği.kendimizi ve etrafı kandırmaya çalışa çalışa şizofren olduk yeminle.millet artık fotosunu beğeneni rüyasında falan görüyor 😂😂

Düşündüklerin saçma falan değil.moral de vermeyeceğim koskoca kadınsın.ben 30 yaşındayım ve en az senin kadar karamsarım.aradaki fark kendimi avutmaya çalışmayı bırakalı epey oluyor.büyük ihtimal bu yaştan sonra istediğin gibi biriyle tanişamayacaksın.yaa dayımsı götlü göbekli tipler çıkacak ya da evli olup zamparaliğa çıkan tipler.senin yaşında adam gibi birileri bekar kalmaz ki.o da iyi ihtimalle.kimse de gelmeyebilir.hayatın gerçekleriyle yüzleşmişsin istesen de eski umutlu günlerine dönemeyeceksin zaten.neden olmasın cart curt drsek ne değişecek sanki.ülke erkeklerinin durumu ortada.bu yaşa kadar ite kaka gelmişsin.eee zaten genç de sayılmazsın.boşver gitsin.genç kız gibi bu işlerden medet umma.bu yaşa kadar geçmiş bu yaştan sonra da oyalanacağız ölene kadar bir şekilde.hayat bu işte.boş boş edebiyat parçalayıp sahte moral motivasyon yazıları bekleme.bu yüzden çocuk yapılmasına karşıyım işte.dertten başka birşey değil bu dünya.
Siz benden yasca kücüksünüz anladigim kadariyla ve sunu söylemek istedim: 25-30 yas arasi bende sizin gibi cok daha negatif ve olumsuz düsünüyordum böyle bir cok seyi. Benim buradaki sorum yastan cok bundan sonra ask kavrami nasil oluyor gibiydi. Sizin yazdiginiz gibi olumsuz enerjiyle yaklasirsa insan bu konulara zaten 36 degil, 26 yasinda olsada olumsuz olur (Ingilizce terimi: self-fulfilling prophecy). Gercekci olmakla pesimist olmayi karistiriyorsunuz bence. Ben sizin fikirlerinzie katilmiyorum ama tabi sizde fikrinizi sunabilirsiniz. Sizde daha pozitif olun derim :).

Sormadan gecemeyecegim ama: Kimler sizin kalbinizi kirdi bu kadar? :) Sizi bu kadar asagi cekenler varsa uzak durun derim. 🌻

Siz benden yasca kücüksünüz anladigim kadariyla ve sunu söylemek istedim: 25-30 yas arasi bende sizin gibi cok daha negatif ve olumsuz düsünüyordum böyle bir cok seyi. Benim buradaki sorum yastan cok bundan sonra ask kavrami nasil oluyor gibiydi. Sizin yazdiginiz gibi olumsuz enerjiyle yaklasirsa insan bu konulara zaten 36 degil, 26 yasinda olsada olumsuz olur (Ingilizce terimi: self-fulfilling prophecy). Gercekci olmakla pesimist olmayi karistiriyorsunuz bence. Ben sizin fikirlerinzie katilmiyorum ama tabi sizde fikrinizi sunabilirsiniz. Sizde daha pozitif olun derim :).

Sormadan gecemeyecegim ama: Kimler sizin kalbinizi kirdi bu kadar? :) Sizi bu kadar asagi cekenler varsa uzak durun derim. 🌻
Ne oldu da değiştiniz? Gerçekten böyle yaşamak zor oluyor.

Ne oldu da değiştiniz? Gerçekten böyle yaşamak zor oluyor.
Sunu fark ettim: Insan düsündügü seyleri hayatina cekiyor. Bu pozitifde olur negatifde olur. Negatif ve olumsuz düsündügüm zaman hep olumsuzluklarla karsilastim. Her zaman ayni ruh halinde olamiyorsun tabi ama sunu hatirlamak gerektigini fark ettim: Hayatima sadece ben neyi istersem yada izin verirsem, o geliyor. Bu her konuda böyle. Ve insanlarin fikirlerini daha az kendi aklimin merkezine koyuyorum. Herkesin hayati ayri diyorum. Tabi bu hep kolay degil ama ufak ufak insan alisinca gercekten hayati farkli oluyor.

Bu yasadigim olumsuzlugu eskiden olsa: "Tamam artik, bitti, daha hic olumlu olmayacak hic bir sey bu konuda" derdim. Simdi ise: "Evet zor bir sürec, ama bu da gecer. Demek ki olmamasi gerekiyormus" diyorum. Bazen ne yazik ki sadece sevgi ve ask yetmiyormus hayatta. Bunu ögrendim. Canim cok yandi ve hala yaniyor biraz :). Ama bende burada güzel yorumlar ve baska bakis acilari alinca kendimi daha iyi his ediyorum. Bu yüzden sordum buradaki hanimlara, siz neler yaptiniz ve yasadiniz diye. Kendimi bu sekilde olumsuz düsünce tuzagindan cikarmaya calisiyorum ve ufku genisliyor insanin.

Biz degerliyiz. Hepimiz. Sizde :).

bir çok insan çok sevdiğimiz erkek arkadaşlarımızdan ayrıldik, bir daha olmaz dedik unutamam dedik vs. ama oldu unuttuk yeniden sevdik.
ben ilk aşkıma olan o kalp çarpintisini midede uçusan kelebekleri bir daha kimsede yaşamadım o ayrı ama seviyorsunuz yine, yine mutlu oluyorsunuz ikili ilişkilerde şansım tamamen bitti diye düşünmeyin.
anlattıklarınızada bakilirsa ayrıldığınız iyi olmuş, bir yaştan sonra mantık bir yerde duygulara dur diyor işte.
Evet mantigim bana artik ne kadar sevsende dur demen gerekiyor dedi. Hayat nasil gececek bu sekilde dedi. Ama iste insan üzülüyor. Cok tesekkür ederim güzel yorumunuz icin.🌻

Yokluktaymışsın.bulduğun gibi yapışmışsın.şimdi kendimi bu şekilde avutmaya çalışıyorsun.ne kadar acınası hâldeyiz.hepimiz sen kendine bak desen birşey değişmeyecek yani.nedir bu ülkenin kadınlarinın bu işlerden çektiği.kendimizi ve etrafı kandırmaya çalışa çalışa şizofren olduk yeminle.millet artık fotosunu beğeneni rüyasında falan görüyor 😂😂
Pardon sen kimsin beni nerden tanıyorsun da benimle alakalı bu kaba ve cahilce yorumu yapıyorsun. 2 yılda 2 çocuk yaptık çok şükür huzurlu bir yuvam var sen ne yaşadın da mutlu evliliği olan insanları kıskanacak kadar kötüsün. Mutluluk diye birşey var bu dünyada sen belliki hayatın boyunca hep mutsuz olmuşsun o yüzden inanmak istemiyorsun ve bu şekilde çirkin bir zihniyete sahip olduğun sürece de hep mutsuz kalacaksın malesef üzüldüm senin adına.

Maddi sorunlar hepimizde var gunumuz kosullarinda ve elbette bir yere kadar idare edilebilir ama omur boyu sırtınızda bir erkegi tasimamalisiniz
Kadinlar cogunlukla iliskilerinde caba gosteren, fedakarlik eden taraftalar o yuzden ben işi evlilige ve uzun soluklu iliskiye götüren seyin erkegin cabasi olduguna inaniyorum. Seven erkek sevdigini mutlu etmek icin uğraşır. Sizinkinden bi cacik olmazmis :)
Bu arada ayni yastayız ben de yalnızım ve biri olsun istiyorum artik hayatimda. Ama acele de etmemek lazim, hayat akisinda karsimiza kimin cikacagini bilemeyiz. Simdi kendinize biraz zaman taniyin, eskinin olumsuz izlerinin silinmesi ve kendinizi toparlamak için. Sonra zaten kendi enerjiniz yerine gelince karsiniza gönlünüze gore birileri elbette cikar.
Asktan ziyade daha guven ve sevgi odakli bir iliski olur. Dolu dizgin aşk yaşamak imkansiz degil elbette, sadece hayattan öğrendiğimiz dersler yani tecrubemiz bize mantigi da kullanmaya tesvik ediyor. Ben gozu kör sekilde aşık olmayi istemem mesela bu saatten sonra. Çünkü aşk dediğimiz o heyecanli duygu geciyor, geriye baglilik, guven ve sevgi kaliyor. Önemli olan geriye dönüp baktiginizda "iyi ki bu adamla birlikteyim" diyebilmek bence.
Cok dogru, ben gayet hazirdim bütün yükleri yüklenmeyi (tabi bu ne kadar dogru olurdu tartisilir). Halbuki hayatin müsterek olduguna inanan biriyim. Sevdigim icin, olsun, toparlaninca o da her seyi benimle yapar dedim. Ama manevi yükte bendeydi ve bunu bile kaldiramadi. Beni en cok hayal kirikligina ugratan ve üzen bu oldu zaten.
Insallah dediginiz gibi daha gönlümüze göre insanlar cikar karsimiza insallah. Tesekkürler pozitifliginiz icin.

Pardon sen kimsin beni nerden tanıyorsun da benimle alakalı bu kaba ve cahilce yorumu yapıyorsun. 2 yılda 2 çocuk yaptık çok şükür huzurlu bir yuvam var sen ne yaşadın da mutlu evliliği olan insanları kıskanacak kadar kötüsün. Mutluluk diye birşey var bu dünyada sen belliki hayatın boyunca hep mutsuz olmuşsun o yüzden inanmak istemiyorsun ve bu şekilde çirkin bir zihniyete sahip olduğun sürece de hep mutsuz kalacaksın malesef üzüldüm senin adına.
Özür dilerim.ben de kendimi çok kötü hissediyordum.kusura bakma.haklısın.ben de sonradan pişman oldum.silemedim sonra da.

Mutlulugunuz daim olsun. Insallah bizede bu pozitif enerjiden enerji gelir :). Bir tanede nazar boncugu biraktim. ;)

Öyle yada böyle Mutluluğu bulan kadınlara hiç tahammül edemiyorsun ve bu korkunç. Mutlu olmanın önündeki en büyük engel bu içsel hasedin.

Evet, cok dogru tespit. Bir noktadan sonra sadece sözlen degil, harekete gecmekle bir adam kendini belli eder. Bende anladim bunu artik. Mazeretleri vardi, evet, ama belirli bir süre sonra hep ben sorup durdum nasil ne yapacagiz diye. Bende cok istiyorum diyordu ama iste öylece kaldi her sey. Istediginede inandim. Hala inaniyorum ama bir noktada yetersiz kaldi. Ben varim her seyi beraber cözeriz dedigim halde :).

Mantigi hic bir zaman devre disi birakmadim. Normali bu zaten. Mantikli ask evliligi tabi ki en güzeli olur. Insallah size, bana, burada isteyen herkese gönlünce en kisa zamanda yeni yil yeni ask ve güzellikler getirir. Yorumlardan gercekten pozitif enerji alabiliriz. Sizinde güzel yorumunuz ve dilekleriniz icin tesekkürler.🌻

Back