Bu seviyeye sıfırdan ne kadar sürede geldiniz37 yaşında öğrenmeye başladım, kolay diyemeyeceğim. Sınıfımdaki bebeler 20 li yaşlarda oldukları için herşeyi takır takır yapıyorlardı , ben daha fazla çalışmak zorunda kalıyordum. Şu anda B2-C1 arası bir yerdeydim, daha fazla da ilerleyemeyeceğim Almanca darılmasın ama.
Ama çok iyi seviyeye gelmişsiniz tebrik ederim37 yaşında öğrenmeye başladım, kolay diyemeyeceğim. Sınıfımdaki bebeler 20 li yaşlarda oldukları için herşeyi takır takır yapıyorlardı , ben daha fazla çalışmak zorunda kalıyordum. Şu anda B2-C1 arası bir yerdeydim, daha fazla da ilerleyemeyeceğim Almanca darılmasın ama.
Neden olmasın olur elbette. Ben almancayı doğma büyüme Almanya'da olduğum için biliyorum ama 3 yabancı lisanım daha var. Onları kendimi geliştirirek öğrendim öyle bir kaç cümle değil 3 ünüde anadilim gibi konuşuyorum. Yani istekli olursanız öğrenirsiniz. Bunun yaşı yoktur. Şimdiki hedefim FransızcaOlursa kaç ayda ya da yılda günde kaç saat çalışarak falan olmalı ?
Biliyorum insan isterse her şeyi yapar biliyorum
Ama sanırım başarı hikayeleri dinlemeye ihtiyacım var
Almanca da baya zormuş duyduğum kadarıyla
Bir dili öğrenirken tüm odak noktanız onu öğrenene kadar o mu oluyor yoksa günde bir iki saat yetiyor muNeden olmasın olur elbette. Ben almancayiı doğma büyüme Almanya'da olduğum için biliyorum ama 3 yabancı lisanım daha var. Onları kendimi geliştirirek öğrendim öyle bir kaç cümle değil 3 ünüde anadilim gibi konuşuyorum. Yani istekli olursanız öğrenirsiniz. Bunun yaşı yoktur. Şimdiki hedefim Fransızca
Bence kişiye göre değişiyor. Oturup derse vakit ayırmanın dışında da vakit buldukça öğrendiğimiz kelimeleri gün içinde değerlendirmeliyiz. Dili en kolay öğrenmenin yolu o dilde yazılar okumak, film vs şeyler izlemek veya dinlemek ve mutlaka bolca konuşarak pratik yapmak. Eğer çevrenizde Almanca bilen birileri varsa onlarla sadece Almanca konuşmayı deneyin.Bir dili öğrenirken tüm odak noktanız onu öğrenene kadar o mu oluyor yoksa günde bir iki saat yetiyor mu
Günde bir iki saatle, haftada bir iki kurs günüyle dil öğrenilmez. 10 yıl geçer böyle yine bir şey öğrenememiş olursunuz. Bir dili gerçekten öğrenmek istiyorsanız her gün 5 saatinizi ayıracaksınız. Böylece bir yıl içinde konuşmayı öğrenmiş olursunuz. Sonra konuştukça gelişirsiniz.Bir dili öğrenirken tüm odak noktanız onu öğrenene kadar o mu oluyor yoksa günde bir iki saat yetiyor mu
dil konuşularak öğrenilir pratik lazım o doğru daDil konuşarak öğrenilir. En iyi yolu bu..
Konuşarak öğrenme uygulamaları var. 35 yaşta ne var ki öğrenilmesin :)
Bana böyle bilgiler lazım ya yok günde bir saat yeter diyor kurslar vs bana da inandırıcı gelmediGünde bir iki saatle, haftada bir iki kurs günüyle dil öğrenilmez. 10 yıl geçer böyle yine bir şey öğrenememiş olursunuz. Bir dili gerçekten öğrenmek istiyorsanız her gün 5 saatinizi ayıracaksınız. Böylece bir yıl içinde konuşmayı öğrenmiş olursunuz. Sonra konuştukça gelişirsiniz.
Harikasınız ya çok takdir ettimdil konuşularak öğrenilir pratik lazım o doğru da
konu sahibi muhtemelen vize oturum şu bu işleri için soruyor yoksa B1 B2 olması önemli değil keyfe keder öğrenir giderdi
o sınavlarda da belli kalıplar gramer kuralları yazımda hoch Deutsch kuralları vs. işliyor
konu sahibi ben mesela konuşarak öğrendim Almanca'yı
almanyada yaşadım çünkü
ama gramer hiç bilmiyordum (anadolu lisesinde ortaokulda öğrenmiştim ama üzerinden 25 sene geçti, zaten a1 bilemediniz a2 giriş grameri veriyorlardı o zamanlar)
konuşmaya konuşuyorum okuyunca anlıyorum ama mesela hiç yazmam gerekmiyordu
bu sene B1 kursa gidiyorum (almanyadayım). hoca da diyor konuşuyorsun diye evet konuşyorum onu biliyorum da grameri bilmiyorum işte
çok da yoğunum işin gücün arasında bir de ona vakit ayırıyorum çünkü grameri öğrenmek için başka yolum yok kendi kendime konşarak dil uygulamalarıyla filan kelime güzel öğrenirim ama gramer öyle akmıyor -ben hocayla öğrenmeyi seven insanım. bir de bana disiplin oluyor kursun saati belli ödevi oluyor vs. yoksa ben yoğunluktan bu kadar düzenli zaman ayıramazdım.
neyse 2 aydır her hafta 2 gün 1,5 saat dersim var ben epeyce bir toparladım grameri. ölçü olarak bunu verebilirim. keşke daha çok zamanım olsaydı mesela hergün 2-3 saat zamanım olaydı... 3-4 ayda b2'yi hallederdim diye düşünüyorum ama zaman yok
40 yaşındayım.
TR de iken A1 seviyesine kadar ders aldım, sonra Almanya’ya geldim . Burda da iki senemi verdim toplamda kurs , dil sınavı ve master aşamasına kadar.Bu seviyeye sıfırdan ne kadar sürede geldiniz
Arapçayı 9 ay içinde haftanın 5 günü günde 5 saat kursa giderek öğrendim, anlayabiliyor ve konuşabiliyorum ama tabii bir yere kadar. Bundan sonrası pratik yapmaya kaldı.Bana böyle bilgiler lazım ya yok günde bir saat yeter diyor kurslar vs bana da inandırıcı gelmedi