35 yaşından sonra Almanca olur mu ?

Bana böyle bilgiler lazım ya yok günde bir saat yeter diyor kurslar vs bana da inandırıcı gelmedi
eğer 0 iseniz asla günde 1 saatle olmaz
bakın ben zamanında ispanyolca da japonca da öğrenmiştim, native'e yakın ingilizcem de var ama Almanca zor bir dil

hiç bilmeyen almanca konuşulan bir ülkede de yaşamayan bir insan 1 saatle işin içinden çıkamaz
ya da şöyle diyeyim günde 1 saatle a1 belki bir süre sonra a2 olunur ama üstü için kesinlikle 3-4 saat lazım

misal ben 10 senedir hiç almanca konuşmuyordum :KK70:

unuttuğum çok şey vardı 2 ayda anca tekrar ve gramer oldu bana
elim boş olsa b2 yi günde 2-3 saat ayırsam halledebilirim

ama
c1 olamam mesela onun için sürekli maruz kalmam lazım. öyle bir lüksüm de yok.

hedef a1 ise o başka misal.

Arapçayı 9 ay içinde haftanın 5 günü günde 5 saat kursa giderek öğrendim, anlayabiliyor ve konuşabiliyorum ama tabii bir yere kadar. Bundan sonrası pratik yapmaya kaldı.
Arapça çok zengin bir dil ya sanki sonu yokmuşcasına sürekli yeni bir şeyler öğreniyorsun.😍
Ben de Arapça'nın son derecesindeyim ama hala eksik var gibi 😁

Ama çok iyi seviyeye gelmişsiniz tebrik ederim
Benim bazı hatalarım oldu , mesela dil kursuna giderken bir kişinin yanında ev arkadaşı olarak kaldım , tesadüf Türk’tü , benim telaffuzumla dalga geçerdi ve ister istemez Türkçe konuşuyorduk. Bence bu büyük bir hata idi. Ama siz TR de öğreneceğim diyorsanız , dil okulu yanında Almanca diziler filmler izleyin , çocuk kitapları okuyun şarkıları dinleyin . Konuşabileceğiniz en azından yazılabileceğiniz arkadaşlar bulun. Yoksa günde bir iki saatle en fazla adınız ne yaşınız ne nerelisiniz bunları öğrenebilirsiniz . Facebook ta da gruplar var, YouTube da deutch mit marija diye bir kadın vardı, güzeldi paylaşımları

Yani cok komiksiniz. Yeni birseylerin Yas ile alakasi nedir ?
Istedikden sonra neden olmasin?
e vakit yok

migrenim tutuyor, işim çok, aileden biri hasta oluyor bir şey çıkıyor

17 yaşındayken günde 12 saat de ders çalışıyordum. fen lisesi öğrencisiydim. yatılı okuldu. cep telefonu bile yoktu. etüdler zorunluydu.
şimdi 12 saat kimse beni koltukta oturtamaz. 20 dakika çalışırsam aferin.

gençken tabii ki daha kolay
işi yoğun olmayanın çocuğu vardır
o değilse evi gürültülüdür ortamı zordur kalkıp kütüphaneye gitmek kolay değil

yapılamaz değil ben yapıyorum ama bir sorun nasıl, nelerden fedakarlık ederek....

Olursa kaç ayda ya da yılda günde kaç saat çalışarak falan olmalı ?
Biliyorum insan isterse her şeyi yapar biliyorum
Ama sanırım başarı hikayeleri dinlemeye ihtiyacım var
Almanca da baya zormuş duyduğum kadarıyla
Nasrettin hocanın hikayesi geldi aklıma kaç günde giderim diye sormuş ya biri Nasrettin hocaya cevap vermemiş giderken cevap vermiş o misal 🤭

55 yaşında eşimin özel ders öğrencisi vardı kısa zamanda 0dan öğrendi çünkü hedefi vardı yurtdışına.cikacakti. yaşla değil bazı şeyler odaklanma ve azimle ki 35 yaş güzel bir yas

dil konuşularak öğrenilir pratik lazım o doğru da
konu sahibi muhtemelen vize oturum şu bu işleri için soruyor yoksa B1 B2 olması önemli değil keyfe keder öğrenir giderdi
o sınavlarda da belli kalıplar gramer kuralları yazımda hoch Deutsch kuralları vs. işliyor

konu sahibi ben mesela konuşarak öğrendim Almanca'yı
almanyada yaşadım çünkü
ama gramer hiç bilmiyordum (anadolu lisesinde ortaokulda öğrenmiştim ama üzerinden 25 sene geçti, zaten a1 bilemediniz a2 giriş grameri veriyorlardı o zamanlar)

konuşmaya konuşuyorum okuyunca anlıyorum ama mesela hiç yazmam gerekmiyordu
bu sene B1 kursa gidiyorum (almanyadayım). hoca da diyor konuşuyorsun diye evet konuşyorum onu biliyorum da grameri bilmiyorum işte :KK70:

çok da yoğunum işin gücün arasında bir de ona vakit ayırıyorum çünkü grameri öğrenmek için başka yolum yok kendi kendime konşarak dil uygulamalarıyla filan kelime güzel öğrenirim ama gramer öyle akmıyor -ben hocayla öğrenmeyi seven insanım. bir de bana disiplin oluyor kursun saati belli ödevi oluyor vs. yoksa ben yoğunluktan bu kadar düzenli zaman ayıramazdım.

neyse 2 aydır her hafta 2 gün 1,5 saat dersim var ben epeyce bir toparladım grameri. ölçü olarak bunu verebilirim. keşke daha çok zamanım olsaydı mesela hergün 2-3 saat zamanım olaydı... 3-4 ayda b2'yi hallederdim diye düşünüyorum ama zaman yok

40 yaşındayım.
18 yaşında Ankara'da başlangıç seviyesi Fransızca öğrendikten sonra Fransa'ya geldim. Zorunlu kurs da bittikten sonra hiç kursa gitmeden, yazarak ve konuşarak öğrendim. Doğru yazmaya takıntılıydım çünkü. Ve şuan 32 yaşındayım.. Çevremde konuşan ama yazamayan çok insan var. Yazmak da konuşmak kadar mühim :)
Öğrenmek için o dili de sevmek gerekiyor bence.. Sizi de tebrik ederim

e vakit yok

migrenim tutuyor, işim çok, aileden biri hasta oluyor bir şey çıkıyor

17 yaşındayken günde 12 saat de ders çalışıyordum. fen lisesi öğrencisiydim. yatılı okuldu. cep telefonu bile yoktu. etüdler zorunluydu.
şimdi 12 saat kimse beni koltukta oturtamaz. 20 dakika çalışırsam aferin.

gençken tabii ki daha kolay
işi yoğun olmayanın çocuğu vardır
o değilse evi gürültülüdür ortamı zordur kalkıp kütüphaneye gitmek kolay değil

yapılamaz değil ben yapıyorum ama bir sorun nasıl, nelerden fedakarlık ederek....
Gunde saatlerce calismak mi gerekli ? 1 saat ayirirsiniz hergun,dizi, haber,telefon ile ilgilenmek yerine.

Herkes birseyleri feda ederek biryerlere geliyor/ yeni seyler ogreniyor.
Saydiklarinizda anormal bir durum goremedim

Gunde saatlerce calismak mi gerekli ? 1 saat ayirirsiniz hergun,dizi, haber,telefon ile ilgilenmek yerine.

Herkes birseyleri feda ederek biryerlere geliyor/ yeni seyler ogreniyor.
Saydiklarinizda anormal bir durum goremedim
dizi izlemiyorum
evimde TV filan yok
haberi zaten mail filan yazarken arkada açıyorum sadece. (mesela şu anda da açık)
telefon kullanmıyorum denebilir
instagram vs'm de yok. sosyal medyam yok. fotograf çekmem.

bunu dil öğrenmek için yapmıyorum bunlar benim zaten normal halim.
anormal olan bunun üstünde yaptıklarım. çünkü normalim zaten buyken günde 2-3 saat daha fekdarlık etmeden ayıracak bir zamanım yok.

günde 1 saatle de almanca öğrenilmez.
en azından b2 filan isteniyor iş başvurularında o düzeyde öğreilmez. onu diyoruz. konu sahibinin önceki konularını bildiğim için ona göre yazdım ben.

insanların yaşı ilerledikçe tabi ki sorumlulukları artıyor
dahası ev geçindirmesi gerekiyorsa öyle saatlerce vakit ayıracak ortam da olmayabiliyor, o yüzden 18 yaşındakiyle 35 yaşındakinin tabii ki öğrenmesi bir değil. 18 yaşında günde 50 kere bölünmüyor 100 tane iş maili yazmıyordum...beni iş maili böler, başkasını eve aç gelen çocuk...ama sonuçta yaş bir şeyler getiriyor.

objektif cevabım bu.
"ay yaşla ne alakası var" demek bence objektif bir cevap değil.

Fa olur ama do gibi olmaz..
"35 yaşından sonra Almancı olur mu ?"
şeklinde okumuşum konuyu.
Almancı da olur İngilizi de olur gibilerinden geçirdim hatta icinden
Hatta 35 yaşin her millete gideri var bence. 🤔

55 yaşında eşimin özel ders öğrencisi vardı kısa zamanda 0dan öğrendi çünkü hedefi vardı yurtdışına.cikacakti. yaşla değil bazı şeyler odaklanma ve azimle ki 35 yaş güzel bir yas
İnsanın umudu 55 yaşında bile hala olabiliyor demek ki

37 yaşında öğrenmeye başladım, kolay diyemeyeceğim. Sınıfımdaki bebeler 20 li yaşlarda oldukları için herşeyi takır takır yapıyorlardı , ben daha fazla çalışmak zorunda kalıyordum. Şu anda B2-C1 arası bir yerdeydim, daha fazla da ilerleyemeyeceğim Almanca darılmasın ama.
'Das Leben ist zu Kurz, um Deutsch zu lernen' der susarım 🥰

dil konuşularak öğrenilir pratik lazım o doğru da
konu sahibi muhtemelen vize oturum şu bu işleri için soruyor yoksa B1 B2 olması önemli değil keyfe keder öğrenir giderdi
o sınavlarda da belli kalıplar gramer kuralları yazımda hoch Deutsch kuralları vs. işliyor

konu sahibi ben mesela konuşarak öğrendim Almanca'yı
almanyada yaşadım çünkü
ama gramer hiç bilmiyordum (anadolu lisesinde ortaokulda öğrenmiştim ama üzerinden 25 sene geçti, zaten a1 bilemediniz a2 giriş grameri veriyorlardı o zamanlar)

konuşmaya konuşuyorum okuyunca anlıyorum ama mesela hiç yazmam gerekmiyordu
bu sene B1 kursa gidiyorum (almanyadayım). hoca da diyor konuşuyorsun diye evet konuşyorum onu biliyorum da grameri bilmiyorum işte :KK70:

çok da yoğunum işin gücün arasında bir de ona vakit ayırıyorum çünkü grameri öğrenmek için başka yolum yok kendi kendime konşarak dil uygulamalarıyla filan kelime güzel öğrenirim ama gramer öyle akmıyor -ben hocayla öğrenmeyi seven insanım. bir de bana disiplin oluyor kursun saati belli ödevi oluyor vs. yoksa ben yoğunluktan bu kadar düzenli zaman ayıramazdım.

neyse 2 aydır her hafta 2 gün 1,5 saat dersim var ben epeyce bir toparladım grameri. ölçü olarak bunu verebilirim. keşke daha çok zamanım olsaydı mesela hergün 2-3 saat zamanım olaydı... 3-4 ayda b2'yi hallederdim diye düşünüyorum ama zaman yok

40 yaşındayım.
Yaşlarımız birbirine yakın, bahsettiğiniz kitap Anadolu lisesinde ortaokulda kullandığımız MEB in beyaz kapaklı Almanca kitabı sanırım... Hey gidi günler... Hala ara ara dalgasını geçiyorum, 'Koko ist ein Papagei' den bir tık ileri gidememiştik.

Yaşlarımız birbirine yakın, bahsettiğiniz kitap Anadolu lisesinde ortaokulda kullandığımız MEB in beyaz kapaklı Almanca kitabı sanırım... Hey gidi günler... Hala ara ara dalgasını geçiyorum, 'Koko ist ein Papagei' den bir tık ileri gidememiştik.
bizim anadolu lisemiz dil konusunda oldukça başarılıydı

ama 6-7. sınıf hocamız pek üstüne düşmemişti açıkçası, sağlık sorunları filan vardı kadının, biz de diğer dersler kadar düşmüyorduk
8. sınıfta da biz, ben de dahil, fen lisesine odaklandığımız için dili bu sefer hiç önemsemedik. ingilizcemiz zaten iyiydi. ben avrupa hiç düşünmüyordum zaten ABD ya da japonya düşünüyordum, fen lisesinde de dile çok önem verilmezdi sonra da lisans zamanımda bu dilleri öğrendim mesela

yoksa ortaokul zamanı üzerine ingilizce kadar düşseydim çok başka olurdu
yine de iyiydi bizim eğitim yani şimdi o kadar inglizce öğretmiyorlar okulda, kendi kendine öğrenen öğreniyor öyle diyim...

X