335.Kısa dönem asker bekleyenler buyrun sohbet edelim...

bende üzüldüm uzun dönemler için
kim bilir erken çıkıcaz umuduyla bekleyen ne çok asker ve eşleri sevgilileri vardı..
ama şöyle bir durum var
onlar yine de bile bile gittiler 15 ayı göze alarak gittiler
yani içinde bulundukalrı duruma biraz olsun hazırladılar kendilerini
planlarını ona göre yaptılar
ama yine madem kabul edilmeyecekti ne bizleri bukadar korkutmaya ne de uzun dönemleri heveslendirmeye umut bağlamalarına sebep olmaya hakları yoktu..
ben mutlumuyum ,evet hemde çok mutluyum..
nasıl uzun dönemler askerlik süresinin kısalacağı için ve sevdikleri erken geleceği için mutlu oluyordu
şuan bende onun için mutluyum..
ama ltfen bize kızmayın uzun dönem asker yolu bekleyenler
sizler de haklısınız
çok zor 15 ay beklemek ki bize 6 ay zor gelirken
keşke sadece şu 15 ayı değiştrseler
kısa dönem yine 6 ay olarak kalsa ama uzun dönemi biraz olsun düşürseler..
inanın bunu canı gönülden istiyorum..

bende hemen askerimi aradım haber verdim :)
ama benimkinin hala aklı ya uzarsa da kalmış o yüzden dank etmedi müjdem sinir oldum :)
gözüyle görmedi , kendisi dinlemediği için hala ya tekrra gündeme gelirse diyor..
bu böyle kafayı yemeden sağ salim gelirse ne mutlu bana :))

kutlayalım tatlımm :içelim:
aşkım gelince de bi kutlama yapıcaz zaten ama şimdilik sizinle yapalım :içelim::içelim:

a.s.

Son düzenleme:
Kesinlikle seninle aynı fikirdeyim kıvılcımcım. Sonuç olarak uzun dönemler 15 ayı bile bile gittiler, bekleyenleri de 15 ay bekleyeceklerini biliyorlardı. Ama bizimkiler 6 ay için giderken 6 ay daha uzadığını öğrenselerdi kesinlikle çok büyük bi travma olurdu. Sorun sadece ortaya bişi atıp çekilmeleri. Ayrıca ben tek tipte eşitlik olacağına felanda inanmıyorum. Nolursa olsun bi yerde 5 senesini bu ülke için okumaya bişiler yapmaya adamış insanlar var bu da bi yerde vatan borcu sayılır, o zaman okumayanlar 5 sene mi askerlik yapsın? Maddi, manevi kaygılar yüzünden okuyamamış olanları kınamıyorum elbette ancak ortada çok büyük eşitsizlik olduğu kesin. Şunuda belirtmem gerekirki artık gerçekten isteyen insan bi şekilde mutlaka üniversite mezunu olabiliyor. Çalışırken bile en azından açık öğretime girerek... Herneyse biz bu güzel haberi kutlayalımmmmmmmmmmm hihoyyyt Gel teskereee gel teskeereeeee turkbayragi

:içelim: içelim güzelleşelimm :içelim:

Şafağımız 108. Ve hiiiçç uzamayacakkk bayanssulusmiledelikafaduldenalkisalkisalkishihoyyyt:dance: Askerlerimizin HAKKI olan tarihte onları alııp bir daha hiiç ayrılmayacağızz. Ohhhhalkisalkisalkis:içelim: İçelimmm şerefeee:içelim::1hug:

Müjdeee Müjdeeeeee Bizeeeeee Ana Haberden Müjde bizeeee, askerlik TEK TİP OLMAYACAKKK OLMAYACAKKK KESİNLİKLEEEEEEE sositososito Biz sevdiğimizi 6 aylığına gönderdik 1 gün geç çıkaramazlar. Kim hangi tarihte gittiyse o taihte çıkıcak. Üzülecek sıkılcak bişi yok bunda. Ayrıca çıksaydı TSK çok büyük bir darbe yerdi. Hiçbir üniversite mezunu bunu kabul etmiyor çünkü haklı olarak! Şimdide bunu kutlamak bizim hakkımız ! şakkıdı

Kılzaaarr az önce canım sevgilim aradı şuan şu tektip askerliğin rafa kaldırılmasına çok daha mutlu oldum. Şöyle bişi varmış Genelkurmay 335. k.d erler'in tek tip askerlikten etkilenmemesi adına bir imza atmamış. Dolayısıyla eğer bu tektip çıksaymış bizim askerlerimiz de 12 ay yapıcaklarmış !!! Ama Genelkurmayın etkilenmeyeceklerine dair imza atmadığından kimsenin haberi yokmuş. Komutanlar moral bozmamak için Kısa Dönemlere bişi söylememiş. Ancak tek tip konusu rafa kaldırılınca rahatça ifade edebilmişlerrr. Düşünebiliyor musunuz? Eğer çıksaydı 6 ay diye gönderdiğimiz askerlerimizi 1 sene sonra alıcaktıkk. Düşüncesi bile ürkütücüüü. Allah korudu bizleri yavru kuşlarr kaydirigubbakcemile5bayanssulusmile EEE tabi şimdi mutluluk kat be kat arttı bu habere daha da içiliiiiiiiiir :içelim:

benim öyle bir imza konusundan haberim bile yoktu bilmiyorumkismile
yine de çıksa bile belki bizimkiler etkşlenmez diye bir umut vardı içimde
demek ki çıksaydı kesin etkileniceklerde akannehir
aman allahım düşünmesi bile ürkütücü
ocakta beklerken ağustosta geliceklerdi akannehir
Allahım sana çok şükür
hep hayırlısını istedimdemek ki hayırlısı buymuş

ama benim eşek sevgilimin içi hala rahat değil deli ediyo beni yaaa fisfisfis

Son düzenleme:
hayirlisi olsun kizlar, erken sevinmeyelim yinede..
cünkü rafa kalkti haberi sadece medyanin söyledigi birsey resmi bir yerden böyle bir aciklama gelmedi daha..
akp tek tipden cok bedelliyle ilgileniyor su vakit o yüzden tek tiple ilgili acik ve net birsey demiyor bedelliyi cözüme baglamak istiyor daha cok..
ve az önce ntvde izledim mhp adana milletvekili konustu, böyle bir yasa ciksa bile secimden önce olmaz dedi. suan meclis acilinca bütce, yeni anayasa ve ab uyumuyla ilgili yasalar görüsülecekmis, bu trafikte tek tipe zaman gelecegine inanmiyorum dedi.
ayni programda üniversitelilerin temsilcisi bir adam ve birde bedelli askerlik isteyenlerin temsilcisi vardi. sinirlendigim nokta bedelli askerlik icin orda bulunan adam kendini öyle güzel ifade ettiki acik acik dile getirdi tüm kaygilarini,isteklerini..ama üniversitelilerin temsilcisi iki kelimeyi bir araya getiremedi diyebilirim..yani hakkimizi savunmaya gitti sözde ama hic tatmin edici degildi konusmasi, daha cok geveledi bana göre.. bilmiyorum izledinizmi sizde?

İzleyemedim ben Çaglocum keşke izleyebilseydim.. Onlar hakkımızı savunmazlarsa. Milyonlarca üniversite mezunu sokağa dökülüp hakkını savunacak zaten. Bu da TSK'ya büyük bir darbe olucak. 15 ay ile 12 ay arasında 3 ay var ama 5 ay ile 12 ay arasında 6 ay fark var !!! Bilmem birileri bunun farkında mı ? Ayrıca o 6 ay uzatacak olan adam bu vatana hayırlı evlat olabilmek için 5 sene üniversitede dirsek çürütüyor !! Kimsenin zoruna gitmesin.. Eşitlik felan hikaye. Tabikide 89097890 ay da bekleriz!!! Ama bu bizim ve askerlerimizin hakkı ve bizimde !! En basitinden şöyle bakınca bile adaletsiz bi seçim bu, kısa dönem er askerlerin yaş ortalaması uzun dönemlere göre çok daha büyük ve uzun ilişkisi olanlar genel olarak 5 sene üniversite 1 sene de askerlik bekliyor evlenebilmek için. Ancak Liseden 18 yaşında mezun olunduğunu hatırlatmakta fayda var... En geç 20 de askerden dönse hayata atılmakta 5 sene önde üniversite mezunundan Bu üniversitelilerin hayat şartlarına ve sürelerine yapılacak olan bir saldırı olurdu. Umarım çıkmaz. Çıkarsada herkes için sadece 6 ay olur dilerim !!!

Kızlar 15 ayı bılerek gönderdik evet:bbo:
evet ama bu erken geleceklerıne sevınmedıgımız anlamına gelmez demı
bunu bılerek gönderdiler bekleyiversinler tarzında yazmazsanız kırılmayız bızde:çok üzgünüm:
gırıp okumazsınız dıyebılırsınız ama konunun öyle olmadıgını sızde bılıyorsunuzdur:sm_confused:

sıze hak vermıyor degilim bende olsam 5 ay dıye gönderdigim askerimiz 6 ay fazla kalacak olmasını ıstemezdım kım ıster kım uzulmez:1shok:
tabıkı hayal kırıklıgı sızler ıcın ama suan rafa kalktı haberıde bızım ıcın öylea.s
yalnız dun haberlerde cıkıcak dıyordu bugun rafa kalktı yarın gene cıkacak derse şaşmayalım:1rolleyes:ama bısey olacagı yok gıbı duruyor kımseyı kırmak degil nıyetım:1no2:
ıyı aksamlar.......

Son düzenleyen: Moderatör:

kımseyle tartısmak ıstemıyorum belirteyım Çok üzgünüm çoook
ya hadı Allah askına kac kişi vatan ıcın okuyor o okulu sızın eşiniz sevgılınız vatana hayırlı evlat olsun dıye mı bıtırıyoryerimseniben okulunu kendı sectıgı meslegı yapmak ıcın mıboshayallersmile 2 sene okuyanlarda 15 ay yapıyor..
bı 4 sene okuyanlar mı ınsan yerıne konsunlmaz:
15 ayda paşa paşa bızım hayatımıza saldırı burda benmım yorumum bısey degiştirmez bılıyorum ama sonucta yorumlarımızıı ölçülü yapalım-tatlicadiarzu-

Canım kırıldıysan çok üzgünüm :sinifsinif: Asla böyle bir niyetim yoktu hatta geri sayfalarda sizin adınıza ne kadar üzüldüğümü dile getirdim. Kesinlikle bekleyiversinler 15 ay diye bişey söz konusu değil. Sadece giderken söylenilen tarihe göre ayarlanmış şeyler var siz muhakkak 15 aya göre yapmışsınızdır bu planları ancak bizler 6 aya göre yaptık. Ayrıca hala tamamen belirlenmiş bişi yok. Sadece medyanın bu işi oyuncak etmesi hepimizin canını sıkıyor, asker beklemenin üstüne birde bu sıkıntı ekleniyor. Kısa dönemler içinde "amaaannn 5 ay da bişi mi, onlar da asker mi bekliyor ?" gibi ifadeler kullanılmazsa bizde kırılmayız. Hayırlı tezkereler, iyi akşamlar.opuyorumnanaktan

Bu ülkenin kalkınabilmesi, eğitim seviyesi yüksek insanlar yetiştirebilmesi için okuyor herkes. Herkesin mesleği zaten o ülkenin kalkınmışlığına işarettir. Mesleksiz bir toplulukta kalkınma ilerlemeden söz edilebilirmi? Dolayısıyla evet okumanın vatan'a çok büyük faydası var. 3 sayfa geriyi okursanız yorumlarımızın ne denli düzgün ve seviyeli olduğunu görebilirsiniz. Kimse kimseye seviyesizce yaklaşmıyor. Topiğin başlığındada belkirtildiği gibi 335. KISA DÖNEM erler başlığı altında olduğundan bu topluluk burada kendi sevincini hüznünü paylaşıyor. Tabiiki herkese açık bir başlık ancak size karşı söylenmiş düşüncesiz birşey yok. :1hug:

benım erkek arkdasım da Aralık ta gıdecek kısmetse..kısa donem :) o kadar huzursuz ve mutsuzdum kı sıze anlatamam..bende agladım resmen sevıncten..gozumuz aydın dıyeyım artık ne dıyeyım..
uzun donemler ıcın tabııkıde uzuldum..ama perısoko nun dedıgıne katılıyorum..bırı 18 yasında askerlıgını yapıyor gelıyor 20 yasında hayata atılıyor..dıgerı en ıyı satlarda 24 yasında mezun oluyor askere gıdıyor 25 yasında hayata atılıyor..esıt falan degıldı yanı..
uzun donemlerı 9 aya cekeceklerı kısa donemlerı ellemeyeceklerdı..bu kadar basıttı bunun cozumu..ama beceremedıler..
neyse hayırlısı dıyelım..
Allah herkese sabır versın bıran once kavustursun sevdıklerınıze..

akannehirakannehir
opuyorumnanaktan

ben katılmıyorum ne yanı 2 yıllık okuyan yada lıse mezunu olanlar vatna hayırlı evlet degılmı konuyu saptıryosunuz bence ama szı dertlenmeyın sızın pasalarınız nede olsa yuksek tahsıllı bzımkıler onların yerınede yapar hıc sorun degıl yanı ıyı aksamlarrrrrr

:1hug:alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

ooofff konu yıne saptırılıyor...neyse ben bulasmayacagım..burada tartısmanın ne bıze ne sıze ne de askerlere faydası var..son suzu bızler degıl,hukumet soyleyecek zaten..bugun kalktı derler yarın tekrar ortaya cıkarırlar malum onumuzde secımler var!!!!!guven olmaz bunlara..bosu bosuna kalp kırıyorsunuz alınganlık yapıyorsunuz...
cok basıt bır seyı neden anlamak ıstemıyorsunuz?
Perisoko da soyledı ıste;bırı 20 yasında hayata atılırken dıgerı 25 yasında atılıyor..adıl mı bu sımdı?esıt mı?

Merhaba kızlar şafak 107turkbayragi....

Açıkçası şafağımızın 100 lerden 300 lere fırlama firi bile bana çok korkutucu geliyordu bunu burda paylaştım da:gitme:.Bugün açıklama yapıldı tek tip rafa kalktı diye kendi adıma mutluyum ama bi taraftanda üzüldüm gerçekten uzun dönemler için.Suçun büyük kısmı bence medyada bunu kimse inkar edemez haberi o kadar çok oluyormuş havasında verdiler ki terhis olucak kısa dönemlerin uzayacak diye sanki taslağı onlar hazırladı:mymeka:.Askerlik konusunda kesinlikle düzenleme yapılmalı ama bu üniversite mezunlarının haklarını bu şekilde tek tip şöyle böyle uzatarak değilalsanaalsanasmile en doğrusu uzun dönemlerin askerlik süresininin indirilmesi üniversite mezunlarının süresine hiç dokunulmadan hızlı bir şekilde profesyonel askerliğe geçilmeli.

Ayrıca resmi ağızlardan duymadan sanırım ben bu tek tipin rafa kalktığına tam olarak sevinemeyeceğimbilmiyorumkismile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…