31 Yaşında Bekar kadın Olmanın Acısı :((

40 yaşında olup yeni evlenen arkadaşlarım var. bence insanların ne konuştuğu hiç önemli değil.

Çok büyütüyosun bence, niye insanlara açıklama yapıyosunki cahil cühela tiplere.. eminim evliliğinde mutlu olmayan tipler bile seni ezmeye çalışıyodur.. Sen de onları ez, evleniyim de senin gibi mi olayım şu haline bak falan de..soranlara ben evlenmeyi düşünmüyorum falan de feminist gibi takıl, bi daha sana kimse laf söyleyemez.. Ayrıca herkes alnında ne yazıyosa onu yaşar..bi yerde kısmetin seni bekliyodur..bi gün seni bulur.. Buna inan.. kafanı temizle.. bu saçma düşüncelerden sıyrıl..

Kendini çok ağır ifade etmişsin ama üstündeki baskı ve ruh halini düşünürsek sanırım meramını ancak o şekilde ifade edebildin. 31 yaş Türkiye’de artık yadırganan bir yaş değil ama tabi evlensen iyi denecek bir yaş.

Hani çocuğun olması vs derken bizim insanımız hep detaylı düşünür. Yurt dışına bakarsan insanların böyle tabuları hiç yoktur. Maalesef kültürel bir durum ve hepimizin çevresinde 30 üstü evlenmek isteyen hem kız hem de erkek var.

Bir insanın hayatını eş o kadar etkiliyor ki, o yüzden hayırlı insanlar olsun diyorum.

Allah inşallah isteyen herkese nasip eder.

canım yazını okudum çok duygulandım..çok haklısın insan güveneceği bir kişi olsun ve bir an önce yuva kurmak istiyor..inşallah en kısa zaman da hayırlısıyla seni çok mutlu edecek biri ile evlenirsin..şahmeran duası var onu okuyan kişi bekarsa kısmeti açılırmış..ne için okursan duayı Rabbim hayırlısıyla duanı kabul edermiş..nette var dua bakarsın canm..

Offf kımsenın sana bırsey dedıgı yok Kuruntularınla kendi psikoloji nı bozmuşsun.. Keske bende 31yasında ve bekar olsaydım

canım ben 32 yaşındayım 26 yaşında evlendim 2 ay evli kaldım ayrıldım.. valla banada baskı yapan çok ama emin ol illa evleneceksin diye bişeyde yok yani..doğru insala olursa evlillik gerçekten güzel sakın eski sözlünle evlenmediğin için pşmanlık duyma..bende 26 yaşında çevremdeki insanların baskısıyla evlendim hemde psikopatın alasıydı kendisi ..bu hayatta kim ne dicek veya birilerini mutlu etmek için evlenme..evleneceğin kişiyle yaşayacak olan sensin..kimsenin umru olmaz inan ..ben keşke diyoum hiç evlenmeseydim hayatımda okadar derin izler bıraktıki hala yaşadığım travmaları atlatamıyorum..noldu olan bana oldu..kimin umrunda ..allahtan hayırlısını iste ..kendini gliştirmek için uğraş hayat evlenmekten ibaret değil..

Abla bende 22 yasindayim daha yeni evliyim 3 ayin daha dolmadi bak düşün banada bebek yap diye baski yapiyorlar yok kisirmisin yok niye olmuyor vs vs vs bu insanlar böyle evlenmeden önce evlen diye baski yaparlar sonrada cocuk diye cocuk dogunca acaba ne diye baski yapacaklar cok merak ediyorum. İnsanları takma üzülme kiyamam sana ya yalnızlık Allaha mahsustur hem hayatında bir erkek olmasi yalnız kaldığın anlamına gelmez sen kocaman bir kadinsin bunca zaman bu baskilara ve kötülüklere karsi ayakta durmuş bir insanin Allahtan baska kimseye ihtiyaci olmaz. Takma canini hem Peygamber Efendimiz de demis ya her evden düğün dernek cikmaya bilir ama her evden mutlaka cenaze cikar diye benim kuzanim var bak kiz 40 yaşında evet 40 yasinda :) sonra meslegim icabi etrafim boyle kizlarala dolu 2 bekar kiz birisi 50 digeri 52 yasinda etrafinda daha sonra mesela sey cok hosuma gitmisti bi abla vardi adi aynur kiziyla yasiyordu tek kimsesi yoktu kimseyede ihtiyacm yok diyordu benim hazinem yanimda diyordu Allaha sigin abla olmayacak diye birsey yok sen isyan etme siteme düşme herkesin bir imtihani vardır eger ki sana kötülük yaptiklarini dusunuyoran sana bi hoca ismi verim adam cok iyi babam benim icinde gitmisti uzerimde cok nazar varmis vs vs saglicakla kal

seni çok iyi anlıyorum evlenene kadar ben de çok usanmıştım bu laflardan.koca bulamadın mı falan. şimdi evlendim bu sefer de bebek yok mu lafları başladı. hastanedeki hemşireye de çok kızdım. terbiyesiz sana ne kadın yalnızsa. ayıp ya. üzülme dua et Allah büyük hayırlısını iste...

31 yaş günümüzde evlenmek için hiç te geç değil. abartıyorsun. hatta yaşlıyım demek te ne demek. bence depresyondasın. bu sebeple intihar düşünmek hiç te normal değil bence.. daha çok gençsin. hakkında hayırlısı olsun.. tüm evlilerin mutlu olduğunu mu sanıyorsun.

Kötü kalpli ve cahil insanlar için mi bu kadar üzüntün? Sırf insanlar birşey demesin diye sana o hakaretleri edecek adamla bile evlenmeyi göze alıyor musun? Kendi değerini bil, kimsenin dedikodusu seni alçaltmaz gül geç, tanımadığın biri seni bu denli üzecek kadar neden güçlü olsun ki? Psikoloğum demişti şu cümleyi tekrarla sinirlendiğinde ve üzüldüğünde; kimse beni ben istemediğim sürece sinirlendiremez!
Ayrıca arkadaşım 33 yaşında bu sene mühendis bir insanla birden evlendi, kader bu bilemezsin

Evlilik tabularını yıkmalısınız. Evlenip de ne olacak allah aşkına? Hayatın kısıtlanacak, başkasına bakmak zorunda kalacaksın. mis gibi yaşın var. 30'lu yaşlar harikadır.. Kendini tanırsın, Dış dünyaya daha farklı bakarsın, artık olgunlaşmışsındır. Lütfen milletin ne dediğini umursama. Kendine bak sen, mutlaka karşına çıkacaktır birileri iyice ölç biç, aman evde kaldım diye atlama kimseye. Hem evde kalmak nedir yahu? Hayatını yaşa..

Öyle gerçekten ama benim 2.5 yaşında bir oğlum var ve tekrar birşeyler yaşamaya korkuyorum ve korkmaya da devam edeceğim muhtemelen.
Oğlun tabi ki önceliğin olmalı ama o da büyüyüp delikanlı olacak birgün, kendini de alıkoyma hayattan

O kadar olumsuzluğa odaklanmışsın ki gönderdiğin enerjilerle doğruya çıkman imkansz.
Yerinde olsam önce sırf içini rahatlatmak için sürekli dua okurum.
Onun dışında herşey güzel olacak diye düşünmeye başla.
Daha yolun başındasın.
Evlenenler de bekarlara özeniyor inan.

Bu konuyu biraz kafanızda büyütmüşsünüz. 31 yaş evlenmek için geç değil ki... Zaten üniversiteydi, yüksek lisanstı, iş bulmaktı derken hop diye 30 oluveriyor insan.

Etrafınızdaki kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz. Evlenmek istiyormuş ama eş adayı bulamıyormuş gibi davranırsanız daha çok üzerinize gelirler. Evlilik konusuna karşı kayıtsız olun biraz. Bana eş adayı bulun diye ortalarda gezerseniz seviyesiz insanların diline düşersiniz böyle.

Ayrıca iş arkadaşlarınıza niye "benim parmağıma yüzük takıldı" filan diye açıklama yapıyorsunuz ki. Belli ki evliliği kişisel bir "başarı" olarak görüyor bu insanlar ve akılları sıra sizin "başarısızlığınızla" alay edecekler... Vermeyin bu fırsatı ellerine, lafını bile ettirmeyin, bekar olmak kendi tercihinizmiş gibi davranın...

Hem yalnız kalmamanın tek yolu evlilik değil ki... Dil kursuna gidin, hobi edinin... Böyle böyle hem arkadaş çevreniz hem de bunları dert edecek vaktiniz kalmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…